Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
166 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A4/S4 B5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_S4_B5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 14 odpowiedzi
- 62,8 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A4 B5:
-
- 2 odpowiedzi
- 731,6 tys. wyświetleń
-
-
Znalazłem na necie coś takiego: Ilość oleju potrzebna do wymiany łącznie z filtrem. Wlepka pochodzi z książki Sam naprawiam. Myślę, że użytkownikom B5 się przyda. Korekty ilościowe mile widziane...
-
- 0 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
-
-
Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 1995-2000 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wyciągnąć przycisk Y i przytrzymać aż na wyświetlaczu pojawi się "Service - - - ". Inspekcja serwisowa - INSP 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X, 6. W polu wyswietlacza licz…
-
- 2 odpowiedzi
- 131,2 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja kodowania fabrycznego radia Audi beta cc Czasami zdarza się, że fabryczne radio w naszym samochodzie rozkoduje się. Żeby zakodować radio ponownie należy: 1. Wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. 2. Wpisać kod dostarczony wraz z radiem. 3. Ponownie wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 22,3 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: quattro silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: quattro silnik: 2.6 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.6 150 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 75 KM…
-
- 0 odpowiedzi
- 23,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z moim autem. Odwiedziłem już 6 warsztatów i nikt nie potrafi wskazać przyczyny usterki. Problem pojawia się podczas jazdy – na 3. lub 4. biegu, przy prędkości od 50 do 70 km/h, silnik zaczyna przerywać. Podobne objawy występują także przy zmianie biegów. Pod komputerem diagnostycznym nie pokazują się żadne błędy. Wymienione zostały już świece, przewody zapłonowe oraz cewka (na NGK), jednak niestety nie rozwiązało to problemu. Dodatkowo, po uruchomieniu silnika obroty przez chwilę falują, po czym stabilizują się. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę i pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Uszkodzeniu uległ zamek lewych drzwi w Audi A4 B5 rocznik 1999. Jestem w poważnym kłopocie. Trudno mi rozwiązać ten problem. Potrzebuję Waszej pomocy i porady. Gdzie jak nie tutaj znajdę odpowiedź. Trudno zostawiać otwarty samochód. Przesyłam zdjęcia dla zwizualizowania tematu. Zdjęcie numer 1 przedstawia uszkodzony wkład, a na zdjęciu numer 2 znalezionym w sieci zaznaczyłem ułamaną część. Jaki jest ratunek w tej sprawie? Czy jest możliwość wymiany ułamanej części. Wkład jest rozbieralny? Czy szukać części używanej? Już wstępnie widzę, że temat nie będzie łatwy. Trudno o tego typu części. Zapewne wkład musiałby posiadać również kluczyk. Z Z góry dziękuję za wskazó…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, poszukuje gumowego łącznika takiego jak na zdjęciu. Jak on się dokładnie nazywa, w sieci jest wiele podobnych. Pozdrawiam, Daniel
-
- 4 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam dość spory problem z moją audi a4 b5 1.6 benzyna + LPG. Mianowicie... nie było z nią żadnych problemów, pojechałem nią w dlaszą trasę i podczas jazdy na autostradzie, samochód zaczął tracić moc. Nie mogłem nim przyspieszyć, dodając gazu raz na jakiś czas przyśpieszył po czym znów stracił moc. Po chwili auto zaczęło zwalniać, nie reagowało na dodawanie gazu, aż finalnie zgasło. Podczas próby odpalenia motor od razu się zatrzymywał... podczas 15 minutowej próby jego uruchomienia stwierdziłem, że konieczna będzie laweta. Auto odholowane pod dom, po ostygnięciu (przynajmniej tak mi się wydaje) odpaliłem, na wolnych obrotach pracuje ok ale po dodaniu gazu dusi s…
-
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem posiadam audi a4 b5 7 lat i dzisiaj na liczniku pokazało mi się coś takiego temperatura płynu skoczyła do 120 po odłączeniu czujnika dalej to samo obrotomierz nie działa predkościomierz tak samo pokazuje różne błędy na wyświetlaczu licznika sprawdziłem bezpieczniki oraz inne rzeczy i dalej nic może ktoś mi pomoże ? dodam że jak odpale samochód dalej jest to samo IMG_4110 (1).MOV
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Założyłem hak do mojej Audi i zastanawiam się teraz nak podpiąć instalacje elektryczna? Czy ktoś z was borykał się już z tym tematem i mógłby mi podrzucić jakieś pomysły. Słyszałem,alem już że potrzebuję modułu, sprzedawca haka mówił że nie koniecznie. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie ponownie po 4(?) latach, Aktualnie wyremontowałem cały silnik (tłoki, panewki, uszczelnie, rozrząd pasek, łańcuch wałków itp, dużo czesci) oraz została wsadzona nowa turbina hybrydowa. Łączny kosz przekroczył 11.100 zł . Tylko że nikt mi nie powiedział że niektóre A4B5 2000r 1.8T 150km 125kw mogą się nie nadawać do chip tuningu/mapy, teraz pytanie, jak ugryźć temat, podjechać do mechanika niech zczyta sterownik/model co tam siedzi i dopiero podjechać do tunera/hamowni ? Auto planuję na 200-230 km i więcej momentu obrotowego bo to dalej ma być daily/codzienne auto na dojazd do pracy przez najbliższe jeszcze 5-/6 lat. Jedna z firm odpisała mi że podejmą się al…
-
- 2 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam już od 6 lat staruszka z 1999 roku (po lifcie) z silnikiem 1.9 TDI 110KM (AFN) Auto od ponad roku służy jako drugie auto na sporadyczne dojazdy do pracy (około 35 km w dwie strony). Jednak te dojazdy to w miesiącu maksymalnie 8 razy (ale przeważnie mniej), a więc można powiedzieć, że auto już dużo tylko stoi i się starzeje. Od kliku miesięcy akumulator całkowicie się rozładowuje i uruchamiam auto za pomocą Jump Startera Baseus. Urządzenie super się sprawdza ale właśnie 1,5 tygodnia temu już nie chciał Jump Starter odpalić auta, prawdopodobnie elektronika w Jump Starterze mogła rozpoznać głębokie rozładowanie akumulatora. Po wezwaniu Assistance …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. W mojej babci przestał działać mikrostycznik w jednym przycisku otwarcia klapy tylnej - jest cały czas zwarty. Przycisk niestety jest już wycofany z produkcji, można zamówić z Audi Classic, ale cena trochę zaporowa. Czy macie jakiś patent na wymianę samego mikrostycznika? Są dostępne używane, ale nie jestem zwolennikiem naprawiania 20 letniego samochodu 20 letnimi częściami. Jestem skłonny rozebrać przycisk i wymienić sam mikrostycznik, tylko chciałbym w taki sposób rozebrać, żeby dało radę to poskładać. Może ktoś już przerabiał temat i dysponuje zdjęciami lub wskazówkami.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej wszystkim, posiadam od 2 lat audi a4 b5. Jest ono nieco podrasowane, takie już kupiłem. Posiada chip oraz większą turbinę (zapewne też pochodne, ale nie wymienię wszystkiego, ponieważ nie jestem mechanikiem). Łącznie ze 115km stockowych wzbiło się na 170/180km. Autko jest zrywne, nie chcę go wymieniać ale od pewnego czasu mam problem, który spędza mi sen z powiek. Auto zaczęło pyrkać/zrywać się. Na wolnych obrotach oraz przy dodawaniu gazu. Na początku z mechanikiem, który cały czas naprawiał to auto stwierdziliśmy, że to kwestia wtrysków. Wtryski wymienione zostały dwa i na mapie/wykresie chodziły i chodzą idealnie. Niestety auto …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam od dwóch dni mam problem z moim audi A5 B5 1.9 diesel w automacie Jest tak jadę sobie spokojnie i nagle zapalają się wszystkie kontroli auto nie gaśnie ale nie mogę kontynuować jazdy po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie auto odpala jedzie normalnie ale świeci się kontrolka od świec Jeżeli mógłby ktoś mi pomóc w temacie będę wdzięczny po niżej zdjęcie co się zapala w aucie zdarzyło się to już kilkukrotnie od dwóch dni Do tej pory nie było żadnych problemów z autem ( Kontrolka oleju się świeci odkąd mam to auto coś jest nie tak z czujnikiem)
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problemik. Otóż cały czas w zbiorniczku wyrównawczym mam zimny płyn chłodzący. Codziennie jeżdżę 50 km do pracy więc silnik spokojnie zdąży się nagrzać. Dodam że się nie gotuje. Cały czas ma między 90-95 stopni ile by nie stał czy nie jechał. Jednak płyn jest zimny. Dodatkowo jest problem z ogrzewaniem. Raz dmucha gorącym powietrzem a raz jest ledwo ciepłe. Niby próbowałem odpowietrzać przez wąż z dziurką ale skoro płyn nie schodzi ze zbiorniczka to chyba nie do końca działa. Czy to wina termostatu? Jeśli tak gdzie się on znajduje. Nie chcę z każdą pierdołą latać do mechanika, próbuje dużo rzeczy zrobić sam, ale jestem informatykiem nie mechanik…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje pompki zamka centralnego Hajnówka
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Co to świeci po lewej stronie od wyświetlanej godziny? Nie chodzi mi o żółta kontrolkę epc tylko o ten czerwony obrazek po lewej na tym samym wyświetlaczu co godzina...
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam audi a4 b5 1995 1.6 przedlift. Jestem nowy w tych tematach i liczę na pomoc . Problem jest taki gdy zamykam audi kluczykiem w drzwiach nie ma reakcji zamyka tylko drzwi kierowcy , bądź jak podejdę do drzwi pasażera próbując zamknąć auto zamyka tylko drzwi pasażera . Jak by sygnału nie było . I dziś zauważyłem rzecz taka gdy zamykałem drzwi od stromy pasażera to usłyszałem tykanie takie jak by z zamka , i gdy jeżdżę słyszę z prawej strony przy schowku jak jakaś śrubka czy coś lata luzem ( może to tego przyczyna nie wiem ) Wie ktoś co może być przyczyna . I jak to naprawić .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam przychodzę z takim pytankiem posiadam audi a4 b5 1.9 TDI 90 km i mam mały problem wsiadając dzisiaj do samochodu chciałem jak zwykle otworzyć szyby w aucie bo z tymi temperaturami nie da się wysiedzieć normalnie w środku. Nagle po otwarciu kawałka szyby usłyszałem taki dźwięk jakby coś zablokowało szybę ale normalnie się zamknęła, myslalem ze zrobie to jeszcze raz i dalej jest ten sam problem i teraz mam pytanie czy jest to wina silniczka od szyby czy może coś innego
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, podpowiecie co oznacza przycisk na foto?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Auto dymi strasznie po odpaleniu.Jak silnik się nagrzeje to mniej. Rozrząd sprawdzony, wtryski podmieniane, zero poprawy. Mam logi z vcds-a u kolegi zrobiłem. Mogę je wrzucić jak ktoś mógłby w nie zerknąć. W grupie 000 zastanawia mnie to: blok 2 - 255 blok 4 - 078 dwa razy więcej..
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, padła mi wiskoza i łożysko, przód audi rozebrałem, wiskoza zdjęta , niestety nie wiem jak i czym wybić łożysko wiskozy. Może któryś kolega to robił i pomoże? Mi się już osobiście pomysły skończyły Liczę na info jak to wybić? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-