Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 (1995-2001)

Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Makowski,

Posiadam audi a4 b5 1995 1.6 przedlift. Jestem nowy w tych tematach i liczę na pomoc . Problem jest taki gdy zamykam audi kluczykiem w drzwiach nie ma reakcji zamyka tylko drzwi kierowcy , bądź jak podejdę do drzwi pasażera próbując zamknąć auto zamyka tylko drzwi pasażera . Jak by sygnału nie było . I dziś zauważyłem rzecz taka gdy zamykałem drzwi od stromy pasażera to usłyszałem tykanie takie jak by z zamka , i gdy jeżdżę słyszę z prawej strony przy schowku jak jakaś śrubka czy coś lata luzem ( może to tego przyczyna nie wiem ) Wie ktoś co może być przyczyna . I jak to naprawić .

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez zielu21,

Witam problem polega na tym ze niewiem czemu ale niedziala mi centralny zamek. Zaczelo sie od tego ze zamknolem auto z pilota i na drugi dzien z pilota wylonczylem alarm ale nieodblokowalo mi drzwi. Kluczykiem moge otworzyc ale tylko jedne drzwi. Mechanik stawia na sterownik z pompka co jest w bagazniku. Po wyjeciu i otworzeniu pompki widac ze byl wymieniany kompresorek i on dziala. Napiecie dochodzi do sterownika i jak odepne kable to niedzialaja mi szyby ale to normalne. Z tym ze jak przytrzymam kluczy w zamku to powinno mi otworzyc badz zamknac szyby ale niereaguja. Czy ktos mial podobny problem i morze mi pomoc zanim zaczne wymieniac pol auta ??

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  3. Witam. Jak w temacie problem z a4 b5 1.9 tdi ajm. Turbo po regeneracji. Głośna praca, Mało mocy. Wyrzucam logi. Może ktoś pomoże. http://vaglog.pl/log-000_1GHOBm.html, http://vaglog.pl/log-003_P978a6.html http://vaglog.pl/log-003_57Q57.html http://vaglog.pl/log-008_S3GEu.html http://vaglog.pl/log-011_0i93Oo.html

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Ogryzek,

Witam ostatnio mam problemy ze skrzynią biegów. Na początku zauważyłem że przy wrzucaniu 2 trzeba użyć trochę siły. Oddałem na warsztat okazało się że nie było prawie oleju. Teraz jak redukuję z 4 na 3 słychać zgrzyt, 5 i R czasami wchodzi z oporem. Będę zmieniał całą skrzynię i chciałem sie dopytać czy będzie jakiś problem jak np;. wsadzę do 90km skrzynię od 110km? Czekam na szybką odpowiedzi z góry dziena.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Tomek 76,

Podczas jazdy po 5km zapala się chamulec ręczny miga .płyn chamulcowy do pełna...Druga sprawa kupiłem auto bez osłony instalacji elektrycznej (wszystkie kostki i kable są na wierzchu To jest w miejscu gdzie z przodu pasarzer trzyma stopy na boczku od nadkola ,chciaĺem dokupić tą część ale nie wiem jak mam fachowo wpisać na allegro.. ) pomoc mile widziana .ll

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  6. Witam Auto: Audi a4 b5 1999r. po lifcie, silnik: 1.8 benzyna, auto posiada: klimatyzacje, podgrzewane fotele, nie posiada tempomatu. Mam dosc mcno powazny problem, a miianowicie spalila mi sie instalacja elektryczma kokpitu. Auto stoi u elektryka i jest dosc duzy problem ze znalezieniem wiazki elektrycznej. Elektryk stwierdzil ze tamta juz jest tak spalona ze koniecznosc jest szukania nowej. Bylem w serwisie i zapytalem o koszt takiej wiazki.. szczerze? auto mniej kosztowalo. Pozostalo mi szukanie uzywanej, ale tez nie jest latwo. Dużo osob ma powkladane wiazki i nie chca rozbierac kokpitu poniewaz nie wiedza czy kupie, czy bedzie pasowala. No i zjawiłem się tutaj na w…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez janon,

witam, jestem tu nowy,nawet nie wiem czy dobrze pisze post,mam problem z klimatyzacją...nie włącza mi się wentylator,klimę dzisiaj nabiłem,silniczek wentylatora na krótko chodzi...pomocy, jaka jest przyczyna tego problemu,może ktoś miał taki sam defekt.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  8. Hej wszystkim, posiadam od 2 lat audi a4 b5. Jest ono nieco podrasowane, takie już kupiłem. Posiada chip oraz większą turbinę (zapewne też pochodne, ale nie wymienię wszystkiego, ponieważ nie jestem mechanikiem). Łącznie ze 115km stockowych wzbiło się na 170/180km. Autko jest zrywne, nie chcę go wymieniać ale od pewnego czasu mam problem, który spędza mi sen z powiek. Auto zaczęło pyrkać/zrywać się. Na wolnych obrotach oraz przy dodawaniu gazu. Na początku z mechanikiem, który cały czas naprawiał to auto stwierdziliśmy, że to kwestia wtrysków. Wtryski wymienione zostały dwa i na mapie/wykresie chodziły i chodzą idealnie. Niestety auto …

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Radzik12,

Hej, Od niedawna stałem się całkiem przypadkiem posiadaczem audi a4 b5, 1.9 tdi w automacie. Problem polega na tym, gdy odpalę silnik i ruszam w ogóle nie ma mocy, coś w stylu jakby nie wskakiwały następne biegi. Wybadałem, że jak ok. 2 razy depnę w gaz do oporu skrzynia jakby odblokowuję się i samochód normalnie przyśpiesza. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nie ukrywam, że wcześniej nie miałem styczności z automatami. Może ktoś miał podobny przypadek? Ale nakieruje mnie mniej więcej co to może być? Pozdrawiam, Radek

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Green001,

Witam ostatnio rozebralem cały kolektor ssący do czyszczenia wyjalen też turbo z kolektorem wydechowym i niestety turbina ma luz boczny dość spory i pytanie jakie turbo włożyć żeby pasowało bez rzeźby? I drugie pytanie dlaczego w gruszce podciśnienia mam olej? . Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez wujeczek333,

Witam Założyłem hak do mojej Audi i zastanawiam się teraz nak podpiąć instalacje elektryczna? Czy ktoś z was borykał się już z tym tematem i mógłby mi podrzucić jakieś pomysły. Słyszałem,alem już że potrzebuję modułu, sprzedawca haka mówił że nie koniecznie. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez DanielA4,

Witam, poszukuje gumowego łącznika takiego jak na zdjęciu. Jak on się dokładnie nazywa, w sieci jest wiele podobnych. Pozdrawiam, Daniel

• 4 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Mr.Luri,

Jak w temacie mam problem z odkręceniem wentylatora chłodnicy, a mianowicie, blokuje koło pasowe wentylatora i znalazłem gdzie jest łepek śruby mocującej, ale ani w jedną stronę ani w drugą nie idzie kręcić. I tu pytanie czy coś jeszcze potrzeba zrobić by odkręcić ten wentylator? Bo pod śrubą znalazłem taki rower, czy może coś z nim jest związane czy jak?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez albertszary,

Witam. Uszkodzeniu uległ zamek lewych drzwi w Audi A4 B5 rocznik 1999. Jestem w poważnym kłopocie. Trudno mi rozwiązać ten problem. Potrzebuję Waszej pomocy i porady. Gdzie jak nie tutaj znajdę odpowiedź. Trudno zostawiać otwarty samochód. Przesyłam zdjęcia dla zwizualizowania tematu. Zdjęcie numer 1 przedstawia uszkodzony wkład, a na zdjęciu numer 2 znalezionym w sieci zaznaczyłem ułamaną część. Jaki jest ratunek w tej sprawie? Czy jest możliwość wymiany ułamanej części. Wkład jest rozbieralny? Czy szukać części używanej? Już wstępnie widzę, że temat nie będzie łatwy. Trudno o tego typu części. Zapewne wkład musiałby posiadać również kluczyk. Z Z góry dziękuję za wskazó…

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  15. Witam mam problem posiadam audi a4 b5 7 lat i dzisiaj na liczniku pokazało mi się coś takiego temperatura płynu skoczyła do 120 po odłączeniu czujnika dalej to samo obrotomierz nie działa predkościomierz tak samo pokazuje różne błędy na wyświetlaczu licznika sprawdziłem bezpieczniki oraz inne rzeczy i dalej nic może ktoś mi pomoże ? dodam że jak odpale samochód dalej jest to samo IMG_4110 (1).MOV

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez KamiloNow,

Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z moim autem. Odwiedziłem już 6 warsztatów i nikt nie potrafi wskazać przyczyny usterki. Problem pojawia się podczas jazdy – na 3. lub 4. biegu, przy prędkości od 50 do 70 km/h, silnik zaczyna przerywać. Podobne objawy występują także przy zmianie biegów. Pod komputerem diagnostycznym nie pokazują się żadne błędy. Wymienione zostały już świece, przewody zapłonowe oraz cewka (na NGK), jednak niestety nie rozwiązało to problemu. Dodatkowo, po uruchomieniu silnika obroty przez chwilę falują, po czym stabilizują się. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę i pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Beata90,

Witam, mam problem przyspieszeniem, konkretnie, jak dodaję (przyciskam) pedał gazu po wybraniu biegu i chcę trochę mocniej gaz docisnąć to auto nie ma siły jechać (mimo, że mocno wciskam gaz) to potem zaczyna szarpać i nagle dostaje po jakimś czasie przyspieszenia. Nie dzieje się to cały czas, ale jest to naprawdę bardzo częsty objaw. Wymieniony został filtr paliwa, uszczelki nastawnika pompy, czujnik temperatury paliwa oraz komputerem ustawiona dawka paliwa i inne rzeczy z tym związane. Jednak objawy nie przeszły. Pacjentka to Audi A4 B5 1.9 TDI 90 KM rocznik '95. Czy może ktoś miał podobne objawy w swoim audi?

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.