Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich. Czy jest ktoś w stanie pomóc w kwestii zmiany temperatury parownika klimatyzacji poprzez adaptacje w klimatroniku A4 B7?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wymienić obie żarówki w przednim zderzaku. Oczywiście do prawej strony mam dostęp od dołu po zdjęciu plastików osłaniających silnik. Ale co z lewą stroną??? Trzeba zdejmować zderzak czy jest może jakieś inne rozwiązanie?? Znalazłem na Google takie coś http://nickscarblog....audi-a4-and-s4/ ale w moim audi ten czarny plastik jest w kolorze zderzaka łącznie z tą przedziałka. Jak widać na obrazku:) . POMOCY!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Panowie mam problem. Kupiłem ostatnio audi a4 B7 3.0 TDI quattro i jest super ale jest jeden problem mam bicie kół podczas hamowania a także wibracje przy dodawaniu gazu i to się zaczyna od 80km/h coś koło tego. Dodam że mam dystanse założone bo bez nich jest tarcie felgi o tarcze hamulcowe. Prawdopodobnie są to felgi od audi a4 tylko z mniejszego silnika bo z tego co mi mówili tarcze były tam mniejsze niż w tych 3.0 litrowych. Dodam że felgi są 16" i ostatnio byłem żeby je jeszcze raz wywazyli. Powiedźcie mi czy bicie i wibracje mogą wywoływać te dystanse albo macie może jakieś inne podejrzenia i wskazówki które by pomogły mi rozwiązać ten uciążliwy problem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Chcialbym Was prosic o pomoc. A mianowicie osadza mi sie sadza na koncu wydechu pomimo ze posiadam dpf, fakt ze jest po wirusie ale program jest OK napisany przez dobrego programisty wiec nie powinno to byc przyczyna sadzy aczkolwiek nie wiem jak bylo przed... Moze ktos z Was bedzie mial jakies sugestie. Tutaj mam pare dynamicznych logow przed programem: Log (0 - 007) Log (1 - 003) Log (2 - 004) Log (3 - 001) Log (4 - 010) Log (5 - 008) Log (6 - 011) i pare zaraz zrobione po chipie: Log (0 - 010) Log (1 - 007) Log (2 - 004) Log (3 - 003) Log (4 - 011) Log (5 - 001) Log (6 - 008) Byla sugestia nieszczelnosci na dolocie ale zostalo wszy…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w tamtym tygodniu zapalił mi się econ. Dopiero dziś udało się postawić auto do mechanika. Po podłączeniu do komputera wyszło że uszkodzony jest czujnik cisnienia. Został wymieniony na nowy. Numer 6ZL 351 028-401,zdjecie poniżej. Oraz 2 zdjęcia starego czujnika. Powymianie econ raz się załącza a raz gaśnie. Co może być przyczyną. Może ktoś miał coś podobnego. Mechanik powiedział mi że być moze problemem jest alternator lub sprężarka klimy. Skasował350zl i nie wiem tak naprawdę gdzie szukać usterki. Audi A4 b7 2005rok 2.0benz
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Czy ktoś może miał taki przypadek albo słyszał o takim i wie co może być problemem. W zimie auto jeździło na 16 alusach i wszystko było ok. Po założeniu na wiosnę 18 alusów okazało się że po przejechaniu kilkuset km zaczyna lekko drzeć tylną prawą oponę od zewnętrznej strony. Po samym spojrzeniu widać było że auto w tym miejscu jakby leży. Więc do mechanika. Okazało się, że pęknięta sprężyna ( standard ). Pomyślałem że jak mam wymieniać na osi 2 sprężyny i zapłacić ok 500zł to może warto wymienić wszystkie 4 obniżające zawieszenie pozostawiając standardowe amory. No więc zakupiłem eibacha obniżającego. No i co i po wymianie wszystkich 4 sprężyn na now…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Czy warto kupić ten skaner na allegro link allegro.pl/show_item.php?item=4421088066. Proszę o opinię o tym skanerze VaG V -scan 5053 ITS Can live data ,menu j. polski
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Zniknelo centralne swiatlo stopu -dolne boczne swieca ,wszystkie bezpieczniki dobre.Hmmm od czego zaczac?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Część. Mam Audi A4B7 z czteroramienna kierownica wykończona tworzywem. Czy obszywał ktoś już taka kierownice? Ewentualnie macie sprawdzonego sprzedawcę takiego obszycia. Aby można było sobie samemu obszyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem . A mianowicie ostatnio jak jechałem to komputerze pokazywało mi że mam do przejechania 300 km i miałem ta ostatnia kreskę biała przed rezerwa a samochód mi stanął z braku paliwa . Mieliście może tak ? Jaka to może być przyczyna , czego szukać i jak to ogarnąć . A i dowiedziałem się że zbiornik który mam ma 80 l . Pomóżcie bo pewnie to może być pierdoła .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Przeszukałem już chyba cały internet zanim dodałem ten temat. Chciałbym wymienić w swoim A4 rozrusznik, talko na dobrą sprawę niby banalne pytanie ale gdzie tak naprawdę w moim modelu on się znajduje. W sieci na dobrą sprawę jest wszystko dostępne o naprawie, wymianie, demontażu i umieszczeniu do wszystkich modeli audi A4 B7 rocznik 2006. Jednak mojego nie mogę nigdzie wykopać. Po obejrzeniu wszystkiego co dotyczy wszystkich modeli B7 i porównaniu z moim domyślam się mniej więcej gdzie jest ale to tylko domysły. Moje auto to A4 B7 Sedan 1.6 2006r (8EC) 102KM 75kw. Jeżeli ktoś z was miał do czynienia z rozrusznikiem w tym modelu prosiłbym chociaż w dwóch zdaniach op…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
mechanizm reczny nie działa korba kreci sie - nie podnosi ani tez nie opuszcza szyby czy miał juz ktos do czynienia z tym problemem - co mnie czeka pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Jak w tytule potrzebuję rozkodowac VIN, kod silnika, czy ma dpf, i czy jest to 8 czy 16v VIN: WAUZZZ8E76A281716
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy posiada ktoś instrukcję w jezyku polskim do naigationssystem BNS 5.0. Bo ogólnie słabo mruczą głośniki Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam - jak w temacie po każdym wyjeździe z myjni palą się te dwie kontrolki, samochód jest słabszy i zmienia biegi (tiptronic) dopiero po mocnym podkręceniu obrotów...Na dodatek wczoraj (samochód na podwórku i 10 cm śniegu) z rana też niestety tak się stało i na dodatek jeszcze się zaświecił CHECK ENGINE..... Po pojeżdżeniu troszkę w tą i spowrotem, zgaszeniu i ponownym odpaleniu kontrolki gasną (czasami dzieje się tak po 2 albo 3 odpaleniu). Wygląda na to, że gdzieś dostaje się wilgoć - czy ktoś wie gdzie są czujniki tych kontrolek?? Gdzieś na elektroda.pl wyczytałem że moduł sterujący komputera jest pod podszybiem po stronie kierowcy czy tam trzeba szukać?? Z góry dzie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
WITAM. Podczas odpalania gorącego silnika wpada on w drgania i warkot jak przy paleniu starych aut na samostart lub z domieszką benzyny przy zimnym silniku lub zimą wszystko znika. I problem z obrotami. Po przejechaniu okoł 150km silnik przy małej prędkości utrzymuje obroty 1500 i spadają dopiero poniżej 25km/h. Gdy znowu przyspieszam obroty rosną i sytuacja się powtarza. I tak przez około 30km potem samo wraca do normy i znowu przejadę ok.150km i znowu ta sama sytuacja z podwyższeniem obrotów. Dodam że komputer nie ma żadnego błędu. Latem robi to częściej zimą żadziej i mam wrażenie że może to jest wina jakiegoś czujnika który się przegrzewa i żle reguluje obrotami. Pozd…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 b7 sedan 1.6. Autko delikatnie faluje i to nie zawsze i to nie zawsze przy dojezdzaniu do światel. Wymienione były świece, przewody, był robiony remont silnika ponieważ zaczęła brać olej, wymienione wszystkie przewody, uszczelki, brak nieszczelnosci dolotu, czyszczona przepustnica, zrobiona akceptacja. Mechanik nie wie co to może być, może ktoś ma jakiegoś mechanika, poleci. Łódzkie Wieluń. Z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Czy radio RNS-E od Audi A3 będzie pasowało do A4 ? Bo z tego co zauważyłem to frontowa ramka w Audi A4 jest kanciata a w Audi A3 jest zaokrąglona. Czy można gdzieś kupić sam przedni panel ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z moim audi i potrzebuje pomocy, jako, że jestem początkująca w grzebaniu w samochodzie ;). Jakiś czas temu rozładował się do zera akumulator( jakieś pół roku temu), ponieważ był dosyć stary został wymieniony. Niestety problem się powtórzył, Stało się to ze 2-3 dni po długiej podróży 1500km i ulewnych deszczach. Pobawiłam się trochę i sprawdziłam bezpieczniki i alternator, okazało się, że bezpiecznik nr 15 bierze prąd opisany jest po niemiecku jako nawigacja i na polski tłumaczy mi google: kocioł dwufunkcyjny :/.... Ponieważ skorzystałam z rady ażeby sprawdzić na włączonym alarmie czy to nie alarm bierze to przy odłączaniu klemy alarm zwariował, kluczy…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry ostatnio mam problem z moją audi a4 B7 2.0 TDI , silnik zaczął dziwnie hałasować tak jak na filmiku , może miał ktoś podobnie i wie co to może być ? pozdrawiam video-1644772848.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pojawił się z moim Audi bardzo uciążliwy problem. Mianowice, nie mogę w żaden sposób otworzyć klapy bagażnika. Kupiłem auto nie dawno i do tej pory niesprawne było otwieranie bagażnika z pilota - nie słychać żeby wgle startował siłownik podnoszący klapę. Teraz dodatkowo pojawił się problem, że nie mogę otworzyć bagażnika manualnie z kluczyka. Co może być przyczyną obu awarii, bo wydaje mi się, ze jest to połączenie dwóch usterek - mechanicznej zamka i elektrycznej? Proszę o propozycje w jaki sposób mogę go rozwiązać. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Przyslali mi nie ten intercooler co trzeba. W mojej audi jest z czujnikiem a mi przyslali bez, teraz migają sie z oddaniem kasy i wymianą. Czy mogę zamontować intercooler bez czujnika? ten czujnik jest od temperatury powietrza? Czy będą jakies skutki, które mogą wyniknąć z tego? Czy tylko błąd lub przegrzanie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich od kilku miesięcy walczę ze wspomaganiem kierowncy w moim Audi i nikt nie potrafi mi pomóc:( narazie wydałem pełno kasy i nadal to samo. Problem polega mianowicie na tym że gdy jest chłodno wspomaganie chodzi delikatnie i cicho gdy samochód się rozgrzeje zaczyna się problem;/ coś zaczyna hałasować i ledwie da się krecić;/ Wymieniłem: - Pompe wspomagania - Płyn wspomagania Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów jeszcze został mi napinacz, rolka prowadząca, alternator do sprawdzenia. Każdy mechanik mi mówi że wszystko jest dobrze ale nie jest bo raz chodzi delikatnie i cicho a raz coś zaczyna brzęczeć i bardzo ciężko chodzi wspomaganie dosłownie nie idzie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam bardzo dziwny dźwięk przy przyspieszaniu auto nie chce się zbierać. AUD-20221219-WA0005.m4a
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z nagłośnienie w Audi a4 b7 avant. Jakiś czas temu po otwarciu drzwi kierowcy nagłośnienie przestawało w nich działać, teraz nie działa w ogóle nagłośnienie w lewych drzwiach. Wiem że chodzi o wiązkę. Moje pytanie brzmi, czy rozbierać wiązkę czy raczej jest do wyrzucenia (obsługa szyb, lusterek działa normalnie). Jeśli musiał bym zdjąć wiązkę to gdzie jest jej drugi koniec? Przy radiu czy bliżej drzwi jest jakaś kostka łącząca? Z góry przepraszam jeśli umieściłem post w nie tym temacie (jestem nowy na tym forum) Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-