Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez slaw,

Witam. Jeden ze spryskiwaczy reflektorów nie chce mi się do końca chować. Za każdym razem muszę go ręką dopchnąć, żeby się schował. Trzeba wymienić czy wystarczy coś przesmarować? Jak można go wyjąć?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Vomar,

Witam mam kilka pytań odnośnie tego modelu: 1. Ile kosztuje regeneracja/wymiana turbiny? 2. Co wchodzi w skład wymiany rozrządu i jakie są mniej więcej koszta? 3. Mam również problem z klimatyzacją, tzn. nie wszystkie nawiewy chłodzą, z dwóch przy ustawieniu wszystkiego na LOW wydobywa się ciepłe powietrze. Diagnosta stwierdził, że odpowiedzialne są za to jakieś silniczki i że będzie trzeba rozbierać kokpit. Miał ktoś może podobne doświadczenia? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez slawek977,

Witam, czy ktoś się orientuje czy można zastąpić servo do A4 3.0TDI Quattro 2005r 204km oznaczone 8E0 612 105P Q3 - czy musi być dokładnie takie samo. I czy to Q3 ma jakieś znaczenie?. Jest kilka na allegro, ale zgłupiałem jak u tego samego sprzedawcy są dwa z tym samym numerem ale jedno za 110 a drugie za 240 tylko twierdzą że to z Q3 wymontowali z 2.0TDI a to bez oznaczenia Q3 z 3.0TDI

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez wojtek4-12-1975,

AUDI A 6 C 7 2014r, Witem potrzebuję schematu oświetlenia po zalaniu przedniego prawego reflektora nie mam zasilania , był bym wdzięczny za każdą podpowiedz .

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez miroaudi,

wymiana silnika audi a4b7 bpp 2.7, na silnik z a6c6 bpp 2.7, roznica; ma ktos jakis pomysł jestem w kropce.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  6. witam koledzy tablica bezpieczznikow /chcialem sprawdzic czy dobry bezpiecznik bo nie zamykaja mi sie drzwi prawe tylne i lewe numer na tablicy bezpiecznik 23 wartosc 15 A a tam brak zeby awlozyc bezpiecznik bo nie ma stykow jest wolne puste miejsce a w schemacie powinnien tam byc bezpiecznik gdzie szukac tego bezpiecznika pod jakim numerem sprawdzam skrzynke bezpiecznikow od strony kierowcy ta pod pokrywka po lewej stronie sedreczne dzieki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Artursz1,

Witam Mam taki problem ze swoją B7 1.9 TDI silnik BRB ,po uruchomieniu silnika gdy dodam gazu powyżej 2,5 tyś zaczyna telepać całą budą to samo dzieje się podczas ruszania na 1 i 2 biegu do 3000 obrotów ,auto pali 8 litrów , pokazuje błąd wypadania zapłonu na 4 cylindrze. Co może być nie tak?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez B7 2007,

Ostatnio przypadkowo przyglądałem się silnikowi i zauważyłem że wycieka olej w okolicy jakiegoś czujnika. Na fotkach pokazuje to miejsce. Dodam od siebie iż jest to z lewej strony silnika patrząc od kierownicy/ pozycji kierowcy. Dokładniej jak pokazano na pierwszej fotce jest to w okolicach chłodnicy oleju. Powiedzcie mi czy tu mógł powstawać jakiś przedmuch powodujący jakieś syczenie itp. czy tu nie ma ciśnienia aż takiego żeby to powodowało. Jak ten czujnik się nazywa i dlaczego tak jest mokro od oleju co się uszkodziło.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Patryk_audi,

Cześć mam taki problem, podczas przyspieszania miedzy 1800-2500 obr. słychać takie jakby tarcie, Na postoju nie występuje, hamulce to też nie są, przeguby wewnętrzne też raczej nie bo żadnych drgań nie ma. Wyczytałem, że to może być rozrząd w momencie zmienienia fazy, ten drugi co jest łańcuch. Można jakoś sprawdzić to vcdsem, żeby mi pokazał kiedy zmienia się faza i wtedy zobaczyć czy akurat wtedy ten dzwięk występuje?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Muski,

Witam jak w temacie te kable za co te 2 masy są odpowiedzialne?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez d3moD,

Witam, ostatnio mój samochód zaczął dużo palić (1.9TDI kod silnika BRB po chipie na 150km), z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami prądu 1,2 do 1,4l/h wg. vaga. Sprawdzałem grupy 013, 018 oraz 023. W grupie 018 po całkowitym odpuszczeniu gazu pojawia się wartość 128, czasami 4. Natomiast w grupie 023 wszystko jest na minusie, w dwóch polach w okolicach -40/-50 a w dwóch w okolicach -60. Kąt synchronizacji rozrządu -1 w wahaniach do -1,5/-0,5. Silnik pracuje równo i nie dymi, co może być powodem takich odczytów? Wcześniej odczyty były podobne i samochód palił mniej, wg. vaga na postoju miał do 0.2l/h. Po ustawieniu kąta synchronizacji wałka na 0 pali około 1,5l/h.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez .dev,

Po zakupie wymienione zostały: Tarcze przód/tyl Klocki przód Klocki tyl Zacisk lewy Zacisk prawy Rolka napinacza paska Rolka paska Filtr powietrza Filtr paliwa Filtr kabinowy Filtr oleju Lacznik stabilizatora 2szt. Guma stabilizatora Plyn chlodniczy Olej motul 5w40 Kolo pasowe alternatora Poduszka silnika Wiazka elektryczna wtryskiwaczy Pasek wielorowkowy Rozrzad z pompa wody Uszczelka pokrywy w tym momenice olej 5w40 z valvoline nowy egr nowy imbus pompy olejowej nowy przepływomierz plus pare pierdół typu zawieszenie kompletne Przedwczoraj zrobiłem autem trasę i wczoraj po odpaleniu wybierałem pap…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez wojtek81,

Dzień dobry, jestem tutaj nowy i chciałbym prosić o udzielenie mi pomocy w sprawie mojej Audi. Z problemem borykam się już nie pamietam od jakiego czasu, mianowicie, uruchamiam auto i na wolnych obrotach dymi, dodaje gazu jest ok, zatrzymuje się i znowu dymi. Po przejechaniu może 500-800 metrów dymienie ustaje. Oczywiście to nie zawsze się tak dzieje, czasami odpalę ruszam, stoję na światłach i ani grama dymu. Dym jest koloru brązowo szarego, raczej to nie spalony olej bo to dość charakterystyczny zapach, nie jest też to super czarny kolor jak to bywa w dieslach. Teraz co w aucie zostało zrobione... Z racji wieku i bliżej nie określonego przebiegu sprz…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Szpiku80,

Witam posiadam Audi A4 b7 sedan 1.6. Autko delikatnie faluje i to nie zawsze i to nie zawsze przy dojezdzaniu do światel. Wymienione były świece, przewody, był robiony remont silnika ponieważ zaczęła brać olej, wymienione wszystkie przewody, uszczelki, brak nieszczelnosci dolotu, czyszczona przepustnica, zrobiona akceptacja. Mechanik nie wie co to może być, może ktoś ma jakiegoś mechanika, poleci. Łódzkie Wieluń. Z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  15. Mam problem . A mianowicie ostatnio jak jechałem to komputerze pokazywało mi że mam do przejechania 300 km i miałem ta ostatnia kreskę biała przed rezerwa a samochód mi stanął z braku paliwa . Mieliście może tak ? Jaka to może być przyczyna , czego szukać i jak to ogarnąć . A i dowiedziałem się że zbiornik który mam ma 80 l . Pomóżcie bo pewnie to może być pierdoła .

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  16. Witam, zakupiłem kilka dni temu Audi A4 B7 z silnikiem 1.8T. Niestety ma kilka swoich bolączek takich jak popękana rura dolotu oraz problemy z zaworem N75. Od poprzedniego właściciela otrzymałem sztywny TIP oraz zawór N75 firmy Pierburg, potrzebuję pomocy przy montażu, żeby nie pomylić przewodów bardzo bym prosił i rozpisanie gdzie co mam podłączyć. Jeśli chodzi o N75, czytałem kilka postów i większość ludzi montuje po prostu oryginał po numerach, ale poprzedni właściciel mówił, że zamontował jakiś chiński zamiennik, z którym są problemy, dlatego zakupił Pierburga, ale nie zdążył zamontować. Jeśli chodzi o N75 wydaje mi się iż takie podłączenie było b…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez gorgi1,

Witam czy ktoś z was koledzy /koleżanki jezdzi w silnikach tfsi 2,0 itd na paliwie SHEll 100 oktanowym

• 0 odpowiedzi
    • 850 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez quattrob7,

Witam.Mam pytanie posiadam audi a4 b7 2.0 tdi kombi Avant rok 2006 z 6 biegowa manualna skrzynia biegow .Problem mam taki ze na biegu nr 1 i 2 jest bardzo zamulona i odczowam brak mocy tzn bardzo powoli mi sie rozpędza i nie bardzo wiem co sie dzieje

• 0 odpowiedzi
    • 822 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Beata02,

Witam Czy lampy przednie w sedanie sa takie same jak w cabrio? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 762 wyświetleń
  20. Podczas jazdy autem przy danej prędkości słychać dziwny dźwięk, jak by ktoś napędzał motorek jest to Audi b7 2.0 tfsi mechanicy tez maja problem z diagnoza co to jest może ktoś miał podobny problem i się wypowie, niżej dołączam filmik do tego. Filmik videoplayback.mp4

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.