Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez dawida3,

Witam mam problem z zaworem n75 w 2.0tdi 170 bmn po puszczeniu gazu zawór Buczu poprostu , wymieniałem na używki i chwilę było dobrze i później znowu Buczu , ktoś miał taki przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 851 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Onkyo,

Witam jestem nowy na forum mam nadzieję że ktoś pomoże bo na necie nie znalazłem żadnych informacji zmieniłem w moim audi a3 8p kosz 1 din na 2 din przedliftowy razem z klimatronikiem i ramką przycisków zastanawiam się czy ramka poliftowa będzie pasowała w miejsce mojej ramki .

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  3. Witam auto a3 2.0 tdi 170km. Silnik bmn auto bardzo ciezko pali a po odpaleniu trzesie silnikiem zrobione pomiary na bloku pomiarowym 013. 018. 023 na bloku 013 na 4 cylindrze wskazalo wysoka wartosc 999 co ona moze sugerowac jaka usterke ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Matiz4,

Witam Panowie mam problem z A3 z 2006r z silnikiem 2.0 Tdi BMM i automatyczna skrzynia biegów, otóż gdy samochód jest zimny to jest ok a jak się zagrzeje to coś się dzieje ze skrzynia na początku nie chce jechac a potem jak wdepne to wyskakuje wchodzi w Tryb serwisowy i nie mogę wrzucić wsteczne go, wcześniej na wstecznym zamiast auto jechać to staczało a nie chciało jechać, podpiolem kabel i błąd 17150 - zawór przełączajacy 4 => zawór Elektromegnetyczny 4 przerwa/zwarcie do masy drugi blad 18154 - napięcie zasilania zaworow elektromagnetycznych elektryczna usterka w obwodzie prądowym

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez robekbobek12,

Cześć, Jak w temacie - samochód drży podczas przyspieszania, przy czym zazwyczaj pojawia się to przy 80 km/h i wyżej. Wszystkie części w aucie są nowe, auto kupione rok temu. Proszę o podpowiedź co może być przyczyną ? Auto to Audi A3 8P 2.0 TDI

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez krzysiekg65,

MTM zaprezentowało pakiet zwiększający moc dla Audi RS3. Dostępne są trzy poziomy mocy: 410KM, 424KM i 472KM. Więcej na moim blogu -----> http://audiblogpl.blogspot.com/2011/09/tuning-audi-rs3-od-mtm.html

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Roszpunka,

Czy ktoś wie, gdzie znajduje się przycisk, lub jak się włącza, aby działały czujniki parkowania?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Blinx,

Witam serdecznie. Mój problem polega na tym, że wszystkie opony od wewnątrz starły się do zera, że się tak wyrażę, z przedniej lewej opony wyszły nawet druty.. Opony w tym roku kupilem nowe i założyłem na nowe felgi. Oczywiście według producenta felgi pasują do tego auta jak i opony do tych felg, więc oszczędze pytań na ten temat. Zauważyłem to dopiero dzisiaj gdy zostawiłem koła skręcone na parkingu, bo inaczej wgl tego nie widać jeżeli nie patrzy się na autko od spodu lub też się tam głęboko nie zagląda. Dodam również, że jak jeździłem na zimonych oponach z oryginalnymi felgami audi to tego problemu nie bylo. Jest to Audi A3 8P Sportback rocznik 2012 1.4 TFSI 125 …

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez NaPyreGo,

Hej. Wymieniłem zamek drzwi od kierowcy na zamiennik z allegro. Zamek posiada 9 pinów ,problem jest taki że teraz wszystko ładnie się zamyka i otwiera z kluczyka ,ale nie działa podświetlenie drzwi oraz nie pokazuje na desce rozdzielczej kiedy są otwarte a kiedy zamknięte.Myślicie że jest to problem samego zamka? Dodam że za zamek zapłaciłem 100 zł.

• 0 odpowiedzi
    • 808 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Pioti,

Cześć wam , czy ktos pomoze jak wymienic czujnik abs tył audi a3 8p 2005r. Z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  11. Witam, posiadam AUDI A3 8P HATCHBACK 5D 1.9 TDI 105KM 77KW BKC 2005r. Ponad 480tyś. przebiegu. Auto sprowadzone z NL. 2 właścicielem była moja siostra, a ja jestem 3. Ona wymieniła 3x gumowy przewód doładowania do intercoolera oraz intelcooler bo pękły te części. Ja wymieniłem 2x przewód, regenerowałem turbo doładowanie zamiast być 0,9bara jest 1,5 już po odliczeniu 1bara. Turbo zostało przykręcone na zmiennej geometrii aby nie pękał przewód i po 6-7mc kolejny raz biały dym z turbo padło. Mechanik stwierdził, przez to że geometria jest przykręcona to wirnik nie nadąża wypuszczać spalin które walą w łopatki i wałek dostaje luzu wzdłużnego i dlatego tak się dzieje. Moj…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Michał 93,

Witam. Czy boczek od kierowcy od Anglika pasuje do Normalnej wersji ?

• 0 odpowiedzi
    • 857 wyświetleń
  13. Witam mam problem ze swoją a3 i światłami otóż po modyfikacji i przerobieniu przednich lamp po dołożeniu soczewki z ledem ,paska led oraz do pozycyjnego światła żarówki led nie chcą świecić kierunkowskazy wariują w prawej led z soczewki sieci w lewej już nie oprócz zwykłego światła dziennego nie ma praktycznie nic wszystko dobrze polutowałem na stole wszystko świeci dodam że dorzuciłem rezystory do nich ale po podpięciu pod auto jakby zdechły co więcej nagle zanikły mi światła pozycyjne tylne za wiele czasu nie mam bo został mi tydzień aby to zrobić i wrócić do Polski 20231210_134037.heic

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Steven2685,

Witam.Jakie klocki I tarcze hamulcowe polecacie? Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r

• 0 odpowiedzi
    • 893 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez szymonn103,

tak jak wyżej aczkolwiek dodam do tego ze wczoraj wgrywałem nowy program i zrobilem 50 km i taki zonk. co mzoe byc tego przyczyna? slyszałęm ze moze to byc jakas nie spralona ropa w cylindrach aha bo jeszcze teraz jak cche odpalic to obrocic nie umie o co moze chodzic? to cos z tym programem czy silnikiem?

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Steven2685,

Witam. Jaki olej polecacie? Wiem że 5W30,chodzi mi o markę. Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez geloelo,

Witam wszystkich mam nadzieję że znajdę kogoś kto jest mi w stanie pomóc z tym co widać na zdjęciu a dokładniej chodzi mi o ten dziwny wyciek.nie wiem co to jest i w jaki sposób można to naprawić.bardzo proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek

• 0 odpowiedzi
    • 770 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Matiz4,

Panowie potrzebuje pomocy, miałem problem ze skrzynia DSG w A3, 2.0 Tdi 2006 BMM, pad mi sterownik DSG250 otóż sypał błędami jak się zagrzal za każdym razem inymi, okazało się że sterownik do wymiany, kupiłem sterownik od Passata b6 i teraz wszystko jeździ ładnie biegi zmienia tylko są dwa błędy pierwszy to 1208- zmienione zestawy danych w sterowniki to pewnie odnośnie numeru vin i drugi to 18290-brak informacji z elektrycznego hamulca postojowego który w b6 był a w Audi już go niema teraz jak to wyłączyc żeby sterownik o to się nie upominał i jak zmienić żeby znikł błąd 1208?? Z góry dzięki za Pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez dev1k,

Witam, mam taki problem gdy otwieram samochód z pilota to nie otwierają mi sie drzwi kierowcy dopiero po kilku kliknięciach zamknięcia i otwarciach łapie reszta normalnie otwiera się w czym może tkiwć problem? A3 8P 2005

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Aqueitas,

Witam mam od dłuższego czasu problem z check engine. Na początku pokazywało mi że to pompa powietrza wtórnego. Faktycznie była zalana wymieniłem na oryginalną oraz zawór również nowy. Przez jakiś czas był spokój i znowu wyskoczyła kontrolka... Komputer nie pokazuje błędu. Jakiś pomysł ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Dawicio9312,

Witam serdecznie. Mam mały problem w moim audi z silnikiem bls. Mianowicie Przy zimnych dniach opada mi pedał sprzęgła ale tak sie dzieje tylko w trasie.. Gdy jadę krótkie trasy po mieście sprzegło nie odpada . Ogólnie chodzi bez zarzutu nic nie zgrzyta biegi wchodzą miękko. Moje pytanie brzmi czy to wysprzęglik?? Jeśli tak to gdzie go zlokalizować??. Dziękuję za pomoc pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy orientuje się ktoś z Was ile może kosztować w serwisie czyszczenie i adaptacja przepustnicy przy A3 1.6 benzyna 102 konie ?

• 0 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  23. Witam jeszcze raz.Taki problem ,dziwny ! Leciałem w trasie i wyczułem tak 110-120km obrotami 1800-2000,przy wyprzedzaniu wcisnołem w podłogę i poczułem takie lekkie jak by (szarpanie,dławienie się,) bardzo delikatne ale odczuwalne ,i tak nie za kazdym razem ale zawsze jak dam mu w pedał.(przy jeździe spokojnej jest ok),Przy redukcji biegów na 4 lub 3 i nagłym przyspieszeniu tak samo .bardzo denerwująca sprawa...z tego co czytałem może być bardzo dużo przyczyn np(filtr paliwa ,powietrza,przepustnica wtrysk jakiś,a nawet turbina,lub koło dwómasowe) śmieszna sprawa.czy ktoś miał taki problem i go rozwiazał lub podpowiedział co sprawia takie lekkie szarpanie .pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Dawids153w,

Witam wszystkich Posiadam Audi a3 1.9 TDI z automatyczna skrzynia DSG mam problem zwiazany z Dużym Kopceniem na taki Bialy siwy kolor gdy włożę palec do Rury wydechowej w dolnej cześci coś sie zbiera ciężko mi powiedzieć czy to jest niespalona ropa czy olej ;/ Po kupnie Audi wymieniłem rozrząd przy korku wlewu Oleju pojawia sie też olej niewiem co może być nie tak silnik jest suchutki nigdzie sie nie poci lekko obok turbiny po sprawdzeniu auta u elektromechanika powiedział mi że według komputera pokazuje że jest źle ustawiony rozrząd Kopcenie pojawia sie na Postoju i lekko czuć w kabinie drgania gdy ruszę puści mocniejszą Chmurkę później jest w miare …

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Lylu2,

Witam, od niedawna mam problem z pojazdem, chwilę pojeżdżę samochodem i nagle zaczynają mi skakać obroty, nie można normalnie już pojechać pojazdem w załączniku wyśle film z sytuacji. Po zaprezentowanej sytuacji zazwyczaj po kilkunastu sekundach silnik się gasi. VID_20210828_141500.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.