Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam w związku z zapytaniem przez użytkownika forum zamieszczam instrukcje wymiany żarówek w lampie tylnej A3 Myślę,że niejednemu/niejednej się to przyda... Zestawienie montażowe tylnego światła - samochody do 05.2008 1 - Sworzeń mocujący q Wkręcony w obudowę 2 - Nakrętka zaciskowa 3 - Elektryczne złącze wtykowe 4 - Nakrętka - 3,5 Nm 5 - Pierścień uszczelniający typu o-ring 6 - Sworzeń gwintowany - 3,5 Nm 7 - Żarówka świateł hamowania q 12 V, 21 W 8 - Żarówka tylnego światła q 12 V, 10 W 9 - Żarówka - 12 V, 21 W q Po stronie kierowcy: tylnego światła przeciwmgłowego q Po stronie przedniego pasaże…

• Like
      • Upvote
    • 12 odpowiedzi
    • 139,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Kody lakierów Audi A3/S3 8P do 06/2006 roku: silbersee/lichtsilber-metallic >> LY7W mauritiusblau-perleffekt >> LZ5C lavagrau-perleffekt >> LZ7L arktisweiss >> LY9D delphingrau-metallic >> LX7Z ebonyschwarz-perleffekt >> LZ9W brillantschwarz >>LY9B brillantrot >> LY3J kristallblau-metallic >> LY7R moroblau-perleffekt >> LZ5J akoyasilber-metallic >> LY7H tukangelb >> LY1H piemontrot-perleffekt >> LZ3H schilfgruen-perleffekt >> LZ6C misanorot-perleffekt >> LZ3M avussilber-perleffekt >> LY7J beere-perleffekt (violett) >> LZ4W (Sonderfarbe/K…

• 2 odpowiedzi
    • 66 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8P, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_A3_8P.pdf

• Upvote
    • 37 odpowiedzi
    • 220,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Jeżu,

Z serii zrób to sam Olej silnikowy: spuszczanie / odsysanie, wymiana filtra oleju UWAGA! W przypadku różnych wariantów silnika nie jest dopuszczalne odsysanie oleju! Wskazówka Wymianę oleju wykonywać przy temperaturze roboczej. 4-cylindrowy silnik benzynowy TFSI 1.2 Wymontowanie Wskazówka Nie dopuścić, aby olej silnikowy kapał na podzespoły. Przed wymontowaniem przykryć alternator szmatką. – Poluzować najpierw filtr oleju -strzałka- za pomocą taśmy mocującej lub klucza do filtra oleju zanim filtr oleju zostanie kompletnie odkręcony. – Odczekać kilka minut, aby olej silnikowy mógł wrócić z filtra do silnika. – Następnie odkręcić f…

• 1 odpowiedź
    • 46,1 tys. wyświetleń
  5. witam. Rocznik 2007r mam problem z klimatyzacją a chodzi mianowicie o to że nie daje mi ziemnego powietrza próbowałem nabić klime ale tam nie ma co i nawet ciśnienie jest za duże. Nie ma błędów ale zobaczyłem że czujnik pokazuje -50 ale przeszukałem pół auta ale za uja nie mogę znaleść tego czujnika. Gdzieś szukać dalej ?

6. Rozpoczęte przez mmati8,

Czesc wszystkim, Mam Audi A3 CC 2008 z radiem Audi Navigation Plus z systemem Bose. Kupilem w Centrali Dynavin radio D9 Premium Flex. Niestety radia Dynavin nie moge podlaczyc. Swieca tylko przyciski, trzeszcza glosniki. Wg mnie brakuje slotu na szara wtyczke z fioletowa blokada. Mialem w zestawie dwa kable z czarna kostka. Czy tu czegos brakuje w zestawie? Jakis kabel Quadlock?

7. Rozpoczęte przez zack922,

Cześć. Na biegu jalowym trzesie mi karoserią, czuc na podlokietniku, czy zagłówku, nawet jakby lekko na szybie. Komplet cewek Beru wymieniony, rozrzad robiony kompletny 10 tys temu, komplet osprzetu wraz z napinaczem wymieniony. Trzesie mi coraz bardziej kabiną, szczegolnie od strony osprzetu na biegu jalowym, podczas jazdy jest ok, auto zbiera sie dobrze. Zostala wymieniona wtyczka 4tej cewki, bo zostala polmana przez mechanikow Zarejestrowalem w carscaner takie przerwy zaplonu. Moze tak trzasc budą od starych swiec? Podczas dodawaniu gazu slychac tez delikatne rzęźienie, ktore ustepuje po chwili od puszczenia gazu. Co robic? Prosze o pomoc.

8. Rozpoczęte przez julka22,

Potrzebuje schemat kabli, jak podlaczyc. Mam kostki z kablami ale niektóre kolory nie pokrywają się z tymi co już są i radio się włącza ale nie leci muzyka itp. Ktoś przed mną wyciął część kostek i wzmacniacz też więc muszę wszystko od nowa AUDI A3 8P 2004 nagłośnienie bosa

• 0 odpowiedzi
    • 165 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez sxrrynn,

Witam, Mam problem z Audi A3 8P z 2004 roku. Samochód ma około 260 tys. km przebiegu. Kupiłem go pół roku temu i od samego początku pojawiały się z nim problemy. Już sześć razy wystąpiła sytuacja, w której podczas jazdy, gdy utrzymywałem około 2000 obrotów (np. w tunelu), auto zaczynało szarpać przy próbie dodania gazu. Jednocześnie obroty powoli spadały, a po wciśnięciu sprzęgła silnik gasł i nie dało się go ponownie uruchomić. Dopiero po użyciu „plaka” silnik zaczynał pracować przez jakiś czas. Wymieniłem filtr paliwa oraz pompę vacum (ponieważ w filtrze paliwa znajdował się olej, który prawdopodobnie przedostawał się właśnie przez tę pompę), jednak problem nie ustąpił.…

10. Rozpoczęte przez LucKy79,

Cześć, mam dosyć mocno przegnite drzwi od strony kierowcy. Korozja drzwi na wylot przy samym progu. Stwierdziłem, że na wiosnę sam bym się za to zabrał. Kwestia wycięcia kawałka drzwi, lakierowani i zabezpieczenia nie będzie problemem. Natomiast nie mam umiejętności i możliwości zespawać nowej blachy. Czytałem gdzieś, że można nową blachę przymocować na nity. Czy ktoś z Was ma opinie na temat takiego montażu?

• 0 odpowiedzi
    • 347 wyświetleń
  11. Hej, pojawil mi sie blad wypadania zaplonu 2 i 4. Wtyczka 4tej cewki jest w polowie ulamana i jeden kabelek do niej wchodzący ma lekko przetarta izolacje - robota "fachowcow". Zamienilem cewke 1 z 2, ale 4tej nie dalem rady sciagnac, zeby zamienic z 3cią. Dzisiaj znowu wyskoczyl check, tym razem 1 i 4, czy to moze byc zwiazane z uszkodzeniem wtyczki, ze swiruje zawsze 4ta? Czy 2ga cewka jest do wymiany, skoro wyskoczyl blad po przelozeniu na 1 cylinder? Moze poprzez pekniecie zawsze bedzie wskazywac na tą 4 cewke? Chodzi o to, czy peknieta wtyczka moze miec wplyw na to, ze wyskakują bledy, bo gdyby nie, to jedna cewke bym juz mial na pewno do wymiany. 4tą ciezko sciagnac,…

12. Witam. Przychodzę z problemem. Odcina mi prąd w lewej lampie tył w świetle mijania. Tak to wszytsko w niej działa. Nowa kostka z pinami wstawiona. Wkład lampy sprawdzony na krótko-działa cały. Zapalam światła lampa świeci i po 2s gaśnie mijania tył. Styki przeczyszczenie, 0 śniedzi. Gdzie szukac przyczyny? Może to masa świruje w lampie?

13. Rozpoczęte przez Audi a3 8p 2.0 tdi,

Witam. Miałem lekka kolizję i mam zderzak oraz maskę wygieta. Czy można ją jakaś samemu wyprostować ponieważ jedna strona odstaje od błotnika rak jak na załączonych obrazkach. Probowem już na tych stronach co są koło szyby ale to max co udało mi się zrobić

• 0 odpowiedzi
    • 295 wyświetleń
  14. Cześć, Chciałbym dopytać odnośnie wymiany żarówki tego przycisku (czy wyciąga się ten przycisk?), przepaliła się od tak żarówka i dodatkowo dopytać jaki jest to dokładnie rodzaj żarówki. Pozdrawiam i dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 204 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez 20omega,

Witam. Mam problem z drzwiami w A3 8P 2009 1.6 Mpi. Mianowicie na filmie nie wyświetla mi że drzwi są otwarte. Zamek otwiera się odlotem lecz jeśli je otworzę to po jakimś czasie auto się zamyka . Ewidentnie nie widzi otwartych drzwi. Sprawdzałem mikrostyk działa , mierzyłem miernikiem jest sprawny i ścieżki też nie mają przerwy. Przewody drzwi-karoseria sprawdzałem , raczej są ok. Jedynie zamek jest z 2016roku i jest to zamiennik. Jak to rozwiązać. Mam VCDS ale nie wiem jak się do tego zabrać.Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 698 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Martyna333,

Cześć, może ktoś ma podobne doświadczenie i się ze mną nim podzieli. Chodzi o problem z szarpaniem auta przy zmianie biegu na wyższy oraz dodanie gazu. Podczas tego „szarpnięcia” wskazówka od obrotów się na chwilę cofa i potem wraca na swoje miejsce. Problem jest bardzo uciążliwy, mechanik stwierdził że trzeba wymienić wałek rozrządu, głowicę, jakieś szklanki (nie orientuje się zbytnio w tych tematach). Samochód odebrałam po wymianie tych rzeczy, chodził bez zarzutu do czasu. Po miesiącu od naprawy podczas jazdy poczułam delikatne szarpnięcie i tak już pozostało, nie zawsze co prawda ale da się to odczuć, zwłaszcza jak jadę z większą prędkością i dynamicznie zmieniam bieg…

17. Rozpoczęte przez Koltii,

Cześć wszystkim Mam pytanie może ktoś miał taki problem A3 8p 2.0 tfsi dsg problem z biegami zaczęło się od tego że mając na D osoba obok wychylając się do tyłu walnęła w dróżek do zmiany biegów na pozycję R nie wciskając zabezpieczenia (tego guzika) Od tamtej pory miałem sporadyczne problemy z wbiciem (D) oraz (R) migające na desce "P,R,N,D,S" po którymś razie ustawało i skrzynia widziała biegi, były biegi to się jeździło a od 1,5 tygodnia mam tylko możliwość wrzucenia parkingu (P) i D ale jest tylko jeden bieg Mówi mechanik że się coś w skrzyni wywaliło i trzeba regeneracje skrzyni robić choć w to mi się wierzyć nie chce. Może myślę źle może dobrz…

• 0 odpowiedzi
    • 912 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Tuq.an,

Audi A3 8P 1.8 TFSI CDAA Cześć! Mam pytanie dotyczące dziwnego dźwięku, który pojawia się przy odpalaniu rozgrzanego silnika po krótkim postoju (np 10 min). Turbina była sprawdzana, rozrząd wymieniony, wentylator wyjety, dwumas nowy a problem nadal występuje. Dźwięk jest wyraźniej słyszalny od wewnątrz niż na zewnątrz. Czy ktoś może spotkał się już z tym problemem i udało mu się zlokalizować źródło? Wiem że to może być wróżenie ale może ktoś akurat tak miał i znalazł przyczynę. AQOMc2FJapQNrfSYdSn0kWalS1X-xVUpVoaXRre8rtNAf_GkxoBLaZANNiwWAOS-vbRSADcPc2zpuv0SsquDweleVr5ze3RQgM-rbQav0NiooQ.mp4 AQMc8b5f7j6wV4foVAKAmLXZ3hFttFKjsHQHJ8pYZw6jKavtkhUwGNBPi1fQhM71B…

19. Rozpoczęte przez sruba50,

witam , charczy mi jeden przedni glosnik w drzwiach , jakie tam sam glosniki ? moze jakies polecacie

• 0 odpowiedzi
    • 469 wyświetleń
  20. Witam serdecznie mam problem z doborem odpowiedniej części zamiennej dla mechanizmu wycieraczek szyby przedniej Mam zamontowany mechanizm Bosha 8P1 955 023 E zamawiając zamienniki o tym samym oznaczeniu mechanizmy nie pasują jakieś pomysły bo już nie wiem sam

21. Rozpoczęte przez marek.93,

Witam, jestem po wymianie wkładu stacyjki bo poprzednia sie rozsypała i nie szło przekręcić kluczyka. Wszystko jest okej ale powstał problem z radiem i gniazdem zapalniczki. Radio noe włącza sie po zapłonie samo, raz na jakiś czas złapie ale tak to muszę sam je włączać, po zgaszeniu auta i wyjęciu kluczyka sam muszę rafio wyłączyć. Często zdarza się że radio podczas jazdy samo sie wyłączy na 3 sekundy, włączy sie ja chwilę i znów wyłączy i tak w kółko. Gnoazdo ma ten problem ze jest prąd i za chwile niea i tak ciągle. Gdzie szukać problemu? Jakaś kostka, kabel czy bezpiecznik?

• 0 odpowiedzi
    • 739 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez slawo1979,

Witam, Nie działa mi centralny w tylnych prawych drzwiach więc postanowiłem zablokować je manualnie przekrecając na boku drzwi tą oto blokadę. Po czym zatrzasnąłem drzwi. Problem jest w tym, że nie mogę już ich otworzyć ani z zewnątrz ani od wewnątrz. Pozostałe 3 drzwi otwierają się z kluczyka natomiast te zostały zablokowane na stałe. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację albo ma pomysł jak je teraz otworzyć?

23. Rozpoczęte przez Hitek83,

Witam. Mam do grupowiczow pytanko takie. Chodzi mi o swiatla postojowe. Niedawno kupile a3 i zauwazylem ze niema postojowek zmienilem zarowki i dalej nic. Lampy byly troche zaniedbane wiec tez je zmienilem. Typowe z zarowkami H7. Przelacznik byl z drl wiec tez zmienilem na zwykly z regulacja kata swiecenia. Postojowi piswieca z piec sekund i gasna. Do tego tez niedzialaja halogeny. Ktos mial taki przypadek. Co to moze byc

24. Rozpoczęte przez NaPyreGo,

Hej. Wymieniłem zamek drzwi od kierowcy na zamiennik z allegro. Zamek posiada 9 pinów ,problem jest taki że teraz wszystko ładnie się zamyka i otwiera z kluczyka ,ale nie działa podświetlenie drzwi oraz nie pokazuje na desce rozdzielczej kiedy są otwarte a kiedy zamknięte.Myślicie że jest to problem samego zamka? Dodam że za zamek zapłaciłem 100 zł.

• 0 odpowiedzi
    • 784 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez maciaspozdro,

Witam, może ktoś sie spotkał z czymś podobnym, od jakiegoś czasu rozłącza mi postojówki oraz kierunki, jak dam światła na 0, potem znowu odpale to postojówka wraca. Kierunek jak chwile pochodzi to też wraca do normalności, gdzie szukać przyczyny? Myślałem, że moze ma spadki napięcia ale po wymianie akumulatora to samo. Alternator też dobrze podaje. Za pomoc z góry dziękuje

• 0 odpowiedzi
    • 513 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.