Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Chciałbym zapytać o jeszcze jeden problem mianowicie przy jeździe około 5-10 km/h i prawie pełnym skręcie kołami obojętnie lewo czy prawo , jest straszne skrzypienie jakby metal ocierał o metal albo metal o gumowy element, sprawdzane przez 3 mechaników każdy po weryfikacji stwierdził ze wszystko jest Ok, auto sprawdzane w ten sposób na podnośniki poczuli bez obciążenia ponoć nie wydaje takich dźwięków i nie wydaje takich dźwięków przy skręcaniu kierownica w miejscu
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich , Jestem tu nowy mam prośbę czy ktoś mogły mi powiedzieć, pomóc jak spasować zderzak w audi a3 sportback 2009?? , nie mogę spasować lampy od strony wewnętrznej do zderzaka, na lampie przedniej lewej jest przerwa 4 mm, a na lampie prawej niema jest idealnie ze kartka papieru nie wejdzie.To samo mam z przerwami między maska a grillem prawa strona idealnie z lewej jest nierówno proszę o pomoc .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Panowie chciałbym się dowiedzieć czy to normalne. Posiadam audi a3 8p, 2.0tdi 170km z 2012r. Przy dodawaniu gazu na biegu jałowym silnik osiąga coś tylko 2500 obrotów na minutę. Czy jest tam jakiś ogranicznik czy należy szukać gdzie indziej problemu? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadamy audi s3 8p 2.0 tfsi o jakiegoś czasu mam kłopot ze światłami STOP. Przestała świecić lewa lampa potem prawa trzescia działa ok.a wczoraj zaczęły świecić wszystkie i nie gasną nawet po wyjęciu kluczyka spotkał się ktoś z taka sytuacja? Jeśli chodzi o czujnik stopu to gdzie go szukac bo przy pedale hamulca niema.
-
- 3 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Od kiedy był montowany w a3 dpf? Do się to sprawdzić po kodzie VIN czy powinien być tam?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem ze światłami Stop w S3 2.0 TFSI. Dwa światła stop w lampach przestały działać trzecie Działo poprawnie. Szukalem czujnika stopu ale przy pedale hamulca go nie znalazłem. Natomiast dziś światła zaczęły świecić ciągle i to samoczynnie bez kluczyka i przy zamkniętym aucie. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna? I gdzie znajdę ten czujnik?
-
- 0 odpowiedzi
- 918 wyświetleń
-
-
Witam, przymierzam się do zakupu Audi A3 8P 2.0TFSI kod silnika CCZA. Co myślicie o tym samochodzie, konkretnie chodzi o motor jakie są średnie koszty eksploatacji czy występują jakieś konkretne wady no i jak wygląda średnie spalanie.
-
- 0 odpowiedzi
- 972 wyświetleń
-
-
Witam. Jaki olej polecacie? Wiem że 5W30,chodzi mi o markę. Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jakie klocki I tarcze hamulcowe polecacie? Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r
-
- 0 odpowiedzi
- 883 wyświetleń
-
-
Tak jak w temacie. Audi po dłuższym postoju (noc) odpala dopiero jak się doda jej gazu przez chwilę jakby się dusił i jest ok. Tak to odpala od strzała za każdym razem. Miałem błąd egr, wyczyściłem ale to nie pomogło. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny? Czujnik temperatury jest sprawny sprawdzałem podpiętym elm327. Audi a3 8p 1.6 z gazem
-
- 2 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś się orientuje czy klapa i światła do a3 sportback polift będą pasowały do przedliftowej wersji?
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam taki problem.Na ciepłym silniku po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika falują obroty,po chwili się stabilizują i jest ok.I tak za prawie każdym razem .Podczas postoju np na światłach, problem nie występuje.Tylko i wyłącznie po rozgrzaniu silnika I ponowym odpaluniu po paru parunastu minutach. Świece,Cewki, filtry paliwa powietrza wymienione.
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Mam problem z którym nie za bardzo potrafię sobie poradzić . Nie działają zamki w tylnych drzwiach Prawy i lewy . Wszystkie inne działają normalnie . Podmieniałem całe zamki na nowe i też zero reakcji. Cały czas są w pozycji otwartej . Sprawdziłem bezpieczniki w kabinie obok kierowcy i są sprawne . Pytanko więc . Gdzie i od czego mam zacząć szukanie uszkodzenia ? Może dysponujecie jakimś schematem podłączeń zamków centralnych lub przerabialiście już ten temat. Będę wdzięczny za każdą poradę ..Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam auto a3 2.0 tdi 170km. Silnik bmn auto bardzo ciezko pali a po odpaleniu trzesie silnikiem zrobione pomiary na bloku pomiarowym 013. 018. 023 na bloku 013 na 4 cylindrze wskazalo wysoka wartosc 999 co ona moze sugerowac jaka usterke ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. I od razu proszę o poradę. Audi a3 2.0tdi BKD po wymianie vacum pompy podczas jazdy testowej po około 15min odcięło Turbo i błąd p0299. Dolot sprawdzony, podciśnienia też, po dodaniu gazu około 2.5-3tys. rura która wchodzi i wychodzi z intercoolera jest miękka i po puszczaniu gazu jest efekt zasysania. Dziwne bo gruszka na turbo po sprawdzeniu strzykawką chodzi jak się podłączy podciśnienie to cięgno nie przesuwa się. Macie jakieś pomysły co dalej sprawdzać. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z zaworem n75 w 2.0tdi 170 bmn po puszczeniu gazu zawór Buczu poprostu , wymieniałem na używki i chwilę było dobrze i później znowu Buczu , ktoś miał taki przypadek?
-
- 0 odpowiedzi
- 845 wyświetleń
-
-
Witam mam problem z mocą audi A3 8p 2.0 TDI . Auto nie ma pełnej mocy komputer nie pokazuje błędów . Auto rano ciężko pali słychać jakby po przekręceniu kluczyka po załączeniu pompy było powietrze . ( Mapa rozruchowa w sensie dawka paliwa poprawiono) wrzucam jeszcze wartości z pompek. Pomocy bo już nie ogarniam co jest . Logi dynamiczne zrobione turbo EGR itd wszystko ok
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam w planach wrzucić felgi 17 do audi a3 ET35. Mam zamiar dać koła 205/50. Co o tym myślicie?
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. posiadam audi a3 2006r. Mam fabrycznie wstawione do miej radio na kasety. Mam pytanie czy do takiego radia (nie mam AUX) jest możliwe wczepienia modułu Bluetooth/ kostki Bluetooth. Jeśli nie to jakie macie alternatywy? Ogolnie nie działa mi gniazdo na zapalniczkę i czy to problem. Nie znam się za bardzo na tym wiec liczę na pomoc. Za każdy komentarz z góry dziękuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na grupie. Właśnie stałem się posiadaczem A3 z fabrycznym radiem. Muszę przyznać, że dzięki wzmacniaczowi, który znajduje się w bagażniku gra to naprawdę fajnie. Ponieważ chciałem słuchać muzyki z telefonu i podłączyć kamerkę cofania zmuszony jestem na zmianę tego audio. Są na rynku sprzęty 2-DIN Pioneer 160, czy 360 lub Sony, ale to jest wydatek blisko dwóch tysięcy. Oczywiście jeśli nie będzie innego sposobu to tak trzeba będzie zrobić. Zastanawiam się, czy może zakup używanej nawigacji rozwiąże mój problem.W związku z tym mam do Was pytanie co polecacie. Czy ktoś przerabiał ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z poprawnym kodowaniem dla 8P Lift z bixenonem Potrzebuje kogoś kto ma takie auto z bixenonem i może udostępnić mi jakie ma kodowanie bym mógł sprawdzić czy u mnie zadziała Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam audi a3 8p z 2006 roku z czerwonym podświetleniem licznika chciałem się dowiedzieć czy mógłbym wymienic licznik na poliftowy z białym podświetleniem czy to wszystko będzie działać .
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Problem z audi a3 8p 2.0 170KM kod BMN. Auto nie zawsze odpali, tylko kreci. Czasem bez problemu, a czasem jakby elektrycznie nie chciał puścić. Ktoś się z tym spotkał? Przesyłam link yt, do filmu niepublicznego. W ostatnich sekundach filmu, słabo nagrałem ale on zgasł od razu, nie z kluczyka.
-
- 0 odpowiedzi
- 947 wyświetleń
-
-
Witam, dziś przy kontroli poziomu płynów standardowo sprawdziłem poziom oleju i ku mojemu zdziwieniu zwiększył się on. Miesiąc temu przy sprawdzaniu oleju poziom wynosił lekko ponad połowę bagnetu, dziś wartość pokazywała w granicach maxa oraz na samym dnie bagnetu pojawiła się mała kropka znana mi już jako "masło" na korku braw objawów masła. Odcinki jakie pokonuje to ok. 10 km do pracy dawno również nie przepaliłem auta na większej trasie, czy powodem może być to że jest zima i przy tych temperaturach na niedogrzanym silniku woda skrapla się do oleju? Auto Audi a3 8P 1.8T 2011 Benzyna. Poziom płynu chłodniczego bez zmian.
-
- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko do tych co wymieniali komplet poduszek silnika kupiłem komplet na allegro i teraz tak poduszka od strony rozrządu jak oryginał napisy wygląd ten sam tylko zmazane logo VW założone git potem poduszka górna skrzyni niby lemfordera ale trochę się różniła od oryginału(oryginał był zerwany miał straszny luz i na dodatek ktoś kiedyś krzywo go ustawił ogólnie łapiąć za silnik latał jak szalony w przód i tył ) i teraz o co mi chodzi założyłem ten niby oryginał lemfordera ale szarpiąc za silnik prawie lata tak samo jak stara moja pytanie "czy to normalne zjawisko czy trafiłem na trefny towar"? Kończąc historię wymieniłem też dolne poduszki razem z łapą wszystko …
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-