Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam mam takie pytanie w mojej audi a3 8p 1.8tfsi 160koni występuje dziwny dźwięk tylko na zimnym i tylko z rana słychać go 1-2 sekundy na ciepłym już nie ma tego dźwięku dodam linka na You tuba żebyście mogli tego posłuchać dzięki z góry za podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
borykam się z problemem, drzwi z pilota się zamykają ale nie otwierają drzwi kierowcy otwieram kluczykiem resztę drzwi klamkami od środka. Podaje kody błędów, które pojawiają się na komputerze 01552 - Motor for Central Locking; Drivers Door (V56); Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220) 008 - Implausible Signal 01554 - Motors for Central Locking; Rear Doors; Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223) 008 - Implausible Signal - Intermittent 01554 - Motors for Central…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym wymienić nagłośnienie na BOSE dedykowane do tego modelu. Czy próbował ktoś tego. Z czym się trzeba zmierzyć. Dzięki za podpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Problem dotyczy audi a3 8p 2006 rok. Auto nabyłem około 1.5 miesiąca temu, pierwsze 3 tygodnie obserwowałem czy olej nie ucieka ani nic z tych rzeczy. Zaobserwowałem tylko ze ubywa trochę płynu chłodniczego plus samochód nie dogrzewał się oraz zaobserwowałem „ masło” pod korkiem od oleju ( wydaje mi się ze to normalne poprzez temperaturę oraz duża wilgotność w Uk), udałem się do mechanika i diagnoza była taka ze przecieka pompa wody oraz termostat do wymiany. Więc wymiana pompy wody plus rozrząd a do tego zrobiony serwis oleje plus filtry. Wszystko było by pięknie ale ja jak to ja lubię kontrolować wszysko co tylko sie da, a wiec znowu po trzech dniach p…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam od jakiegoś czasu zaczęły występować drgania karoserii podczas odpalania jak i gaszenia silnika nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły czasami są to lekkie drgania a czasami jak by miało wyrwać motor z pod maski Audi A3 8P 2005r 1.9TDI (BLS) Sprzęgło wymienione ~6000km
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zamontowaniem tempomatu do mojej Audii. Przypuszczam że modul w kierownicy będę musiał wymienić tylko pytanie jaki będzie ten właściwy moduł? Fajnie zrobić raz a porządnie niż wymieniać co chwile moduł bo był niewłaściwy. Mam nadzieję że ktoś już to robił, podpowie co i jak Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze sterowaniem komputera który jest na podszybiu pacjent a3 8p 2.0 2006 a mianowicie nie za każdym razem po przekręceniu stacyjki pojawia się kontrolka check i nie wyzwala przekaźnika na pompę wstępna . Wręcz coraz częściej nie można odpalić . Auto jak już odpali nie ma problemu z jazdą lecz po zgaszeniu znów trzeba kilku krotnie przekręcić stacyjka żeby zaskoczyl . Na schemacie nie widzę napięcia po stacyjce które mogło by wzbudzać kompa a na pinach ze stałym zasilaniem napięcie jest . Pytanie czy komp się sypie ? Co go odpala po przekręceniu stacyjki ? Gdzie szukać ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym podłączyć subwoofer pod fabryczne radio Audi Navigation w Audi A3 8P z 2007 roku. Czy potrzebuję do tego jakiś przejściówek lub czegoś innego? Do tego wzmacniacz, skąd wziąć zasilanie do niego i gdzie go podłączyć? Zależy mi abym nie musiał wymieniać radia na nowe. Prosiłbym o najprostsze sposoby i rady. Jestem w tych sprawach trochę zielony. Pozdrawiam serdecznie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna mam problem z pojazdem, chwilę pojeżdżę samochodem i nagle zaczynają mi skakać obroty, nie można normalnie już pojechać pojazdem w załączniku wyśle film z sytuacji. Po zaprezentowanej sytuacji zazwyczaj po kilkunastu sekundach silnik się gasi. VID_20210828_141500.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w tytule założyłem nowy komplet sprzęgła LUK po wymianie pedał sprzęgła hałasuje może dziwnie to brzmi ale tak jest pedał sprzęgła hałasuje wydaje dziwny dźwięk tak jakby jakiś plastik w samochodzie rzęził ale wszystko sprawdziłem i to jednak pedał tak robi na jałowym biegu rzęzi i również nasila się to podczas dodawania gazu/ zwiększania prędkości. Z góry dziękuję za odpowiedzi może ktoś z was mi pomoże. Ps mechanik nie ma pojęcia czemu tak się stało po wymianie kompletu l.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, potrzebowałbym pomocy z czujnikiem temperatury spalin w tym silniku, mianowicie mam błąd w VCDS: 17861 - czujnik 1 temperatury spalin (g235) P1453 - 001 - przerwa / zwarcie z plusem - MIL Zapalona I tutaj moje pytanie, czy w 1.6 fsi tez występują 2 czujniki temperatury spalin jak w jednostkach uturbionych? I gdzie dokładnie w tym silniku znajduje się ten czujnik? Z góry bardzo dziękuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Jest to moj pierwszy post i został założony ponieważ po ponad roku poszukiwań nie udało mi się znaleźć odpowiedzi a nawet podobnego tematu. Liczę na wasza pomoc! Problem dotyczy A3 8p 2.0 cffb w której to dochodzi do tzw wycia podczas jazdy. Problem ze zdiagnozowaniem jest taki ze pojawia się podczas jazdy dopiero od czwartego biegu przy ok 2tys obrotów i słychać również na 5 i 6 biegu lecz przy wyższej prędkości obrotowej silnika. Objaw nasila się podczas skrętu w lewo. Zgodnie z fizyką, dociążona zostaje prawa strona co oczywiście zostało wzięte pod uwagę i została zmieniona prawa piasta. Niestety nie przyniosło to żadnych efektów. Zosyalo wymienionych…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, mam problem z wymianą radia symphony 2 na radio chorus, jaką powinnam kupić przejsciowke ? . Z gory bardzo dziękuję za pomoc ps.Pierwsze zdjęcie radio chorus, drugie symphony
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Czesc ! ostnio mi wyskoczyła kontrolka silnika, po podpięciu do kompa wyskoczyły dwa błędy : -17056 -16785 Czy przez to mogę mieć tą kontrolkę czy mogę z tym jeździć ? Auto to Audi a3 8p 2.0 bkd skrzynia dsg
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Mianowicie mam problem z samochodem audi a3 8P Sportback 2.0 Tdi CBAB 2008r. Jakieś 800km temu wymieniałem kpl sprzęgło + dwumasa (Luk) na nowe, i teraz niedawno na zimnym silniku przy wciskaniu pedału sprzęgła zacząłem słyszeć skrzypienie, zdjąłem rozrusznik żeby podejrzeć i wygląda jak by skrzypiał docisk, ma ktoś pomysł jak z tym sobie poradzić? Bo to strasznie irytuje. Łapa nie skrzypi ponieważ jest tam wysprzęglik centralny. Sprzęgło bierze idealnie i biegi wchodzą też bez problemu.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z moją a3 1.9 tdi, otóż podczas zwiększania prędkość słychać "ćwierkanie", podczas stałej prędkości jest cisza. Co to może być? Ktoś pomoże?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest możliwość naprawy panelu Klimatronik czy trzeba wymienić. Panel klimatronika czasami wyłącza się na chwile i przygasają zegary. Wiatrak na chłodnicy działa cały czas . Błąd z komputera pokazuje na panel. proszę o jakieś podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam następujący problem: cały czas swieci się kontrolka od hamulca ręcznego. Sprawdziłem czujnik przez mostkowanie pod dźwignia i na zbiorniczku płynu hamulcowego. Nic nie pomaga. Komputer cały czas widzi zaciągnięty hamulec. Dodam bo może mieć to znaczenie, ze w ostatnim czasie nalało mi się trochę wody do tylnej klapy do środka i przez chwile wyświetlał się komunikat o otwartym bagażniku. Proszę o pomoc lub o jakiś kontakt na terenie Warszawy kto mógłby mi pomoc w usunięciu lub usunie usterkę.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam i proszę o poradę/pomoc. Od kilku dni w moim Audi A3 8P 2.0 TDI z 2004r wyświetla się ciągle i nie znika czerwony komunikat BREMSE, jest widoczny przed i po odpaleniu silnika, przy odpaleniu za każdym razem towarzyszą mu trzy "pikniecia". Uprzedzając sugestie: -klocki i tarcze są w porządku - poziom płynu hamulcowego również - światła stop działają wszystkie - akumulator jest naładowany - po podpieciu U mechanika pod komputer nie stwierdził żadnych błędów Jakie może być rozwiązanie problemu ? Proszę i podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 12,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem swiezo po zakupie audi a3 8p 2.0 tfsi quattro 2006r.. Oznaczenie silnika to BWA, na ogledzinach bylo wszystko ok, trasa bez problemu. Gdy dojechalismy na miejsce cos mnie podkusilo zeby troszke autko przetestowac, wiadomo jedynka i rura nagle 4.5/5 tyś i odcina, ktos powie hmm spoko, lecz to nie jest typowa "odcina" wrazenie, jakby wypadal zaplon sam nie wiem, dosylam link do yt na ktorym nagralem zdarzenie. Moze ktos spotkal sie z takim problemem bo ja juz odchodze od zmyslow. Czeka mnie na pewno podlaczenie kompa i wymiana rozrzadu bo byl wymieniany 90 tys temu :O, znajomi mowia roznie, jedni ze czujnik walu, drudzy ze to przez rozrzad ze sie rozlegulował,…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Problem polega na tym, że po stłuczce nagle przestał działać wskażnik paliwa oraz czujnik temp powietrza. Sam czujnik mógł się uszkodzić ponieważ udeżyłem w oponę leżącą na autostradzie. Był wymieniany zdeżak, chłodnica itp. Jeśli chodzi o wksżnik paliwa to pomyślałem, że to zwykły zbieg okilicznośći. Obydwie części wymienione na nowe i nadal nic się nie zmieniło. Instalacja też wygląda na nie uszkodzoną. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Ma ktoś jakiś pomysł?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie dokładnie znajduje się czujnik ESP. Dodam że szukałem pod kierownicą i za schowkiem bez rezultatu.
-
- 4 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałem zapytać gdzie mógłbym potwierdzić przebieg nowo zakupionego samochodu, mam na myśli Audi A3 8P 2008r Może ma ktoś możliwość sprawdzenia albo podpowie gdzie to można zrobić. Próbowałem na CarVertical ale nie wyskoczyło w sumie nic, mam tylko książkę serwisową i ostatni TUV
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Planuje zakup Audi a38p 1.4 tfsi 125km, oscyluje w przebiegi do 150tys, i mam pytanie czy sa tu jacyś posiadacze samochodu z tym silnikiem, czytałem różne fora i są różne opinie na temat tych silników, interesują mnie wypowiedzi osób które maja lub miały styczność z tym silnikiem, wiele osób cos słyszało gdzieś czytało, jednak chciałbym konkretnych odpowiedzi. Rozważam tez silnik 1.6tdi,lecz ja jeżdżę 80% po mieście wiec nie wiem czy nie było by zaraz problemu z DPF. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-