Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich, od niedawna jestem w posiadłości mojej A3. Autko kupiłem z chińskim radiem android. Nie jestem wielkim fanem chińskimi modyfikacjami lub wiestuningiem chciałbym zakupić oryginalne radio które w moim przypadku było Audi Navigation Plus RSNE z kodem oe "8P0 035 192 R" okazuje się że było to jedno z najbogatszych wersji tego radia i jak na chwilę obecną nie znalazłem żadne na sprzedaż w internecie. Stąd moje pytanie czy było by kompatybilne inne Radio o tym samym kodzie tylko z różnicą w końcówce jak n.p 8P0 035 192 "S lub H itp." Dziękuję oraz pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem posiadaczem audi a3 8p 1,6 mpi, klimatyzacja raz się załącza raz nie, w momencie kiedy załączam wycieraczki, słychać przestawianie się klap i klimatyzacja działa przez około 20 sekund po tym czasie słyszę jak klapy się przestawiają i znowu klimatyzacji brak
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
szukam tematu odnośnie konwersji z automatu na manual może ktoś pomoże szukałem nieznalazłem wszystkie klamoty juz mam chodzi mi o elektryke czujnik predkosci skrzyni co znim z góry dziękuje
-
- 0 odpowiedzi
- 936 wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio gdy jechałem zaczęła mi migać kontrolka świec żarowych. Auto straciło moc, po zgaszeniu już nie odpaliło. Mechanik podpowiedział mi, że prawdopodobnie zamarzło paliwo(było -18). Auto przetransportowałem do garażu, ogrzałem, wymieniłem filtr paliwa i auto odpaliło, chodziło normalnie. Dzisiaj po przejechaniu pierwszych 20 km problemu nie było, aczkolwiek po kolejnych kilku kilometrach znowu zaczęła mrygać kontrolka świec, tym razem udało się odpalić, aczkolwiek po dodaniu gazu. Następne odpalenia przebiegały pomyślnie. Po pracy wracając do domu po raz kolejny nawiedziła mnie mrygająca kontrolka, auto zgasiłem i udało mi się odpalić po ok. 10 minutach. Posta…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czasem w trakcie jazdy miga kontrolka świeć żarowych I po przejechaniu kilku km gaśnie macie jakiś pomysł niżej wstawiam błędy jakie się pokazały po sprawdzeniu obd. Dodam ,że ostatno zauważyłem dziurawy wężyk chyba od sterowania podcisnieniem czy on może być winowajca.?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam od dłuższego czasu problem z check engine. Na początku pokazywało mi że to pompa powietrza wtórnego. Faktycznie była zalana wymieniłem na oryginalną oraz zawór również nowy. Przez jakiś czas był spokój i znowu wyskoczyła kontrolka... Komputer nie pokazuje błędu. Jakiś pomysł ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze swoją a3 i światłami otóż po modyfikacji i przerobieniu przednich lamp po dołożeniu soczewki z ledem ,paska led oraz do pozycyjnego światła żarówki led nie chcą świecić kierunkowskazy wariują w prawej led z soczewki sieci w lewej już nie oprócz zwykłego światła dziennego nie ma praktycznie nic wszystko dobrze polutowałem na stole wszystko świeci dodam że dorzuciłem rezystory do nich ale po podpięciu pod auto jakby zdechły co więcej nagle zanikły mi światła pozycyjne tylne za wiele czasu nie mam bo został mi tydzień aby to zrobić i wrócić do Polski 20231210_134037.heic
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie do Steev'a. Do czego służy ten opisany przez Ciebie na zdjęciu przycisk reset od spodu i regulowany przycisk boczny przy manetce wycieraczek? Audi a3 8p 1.9Tdi 2007.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć w Grudniu będę w posiadaniu Audi A3 z 2010 roku z silnikiem 2.0 TDI 170km, ma on nabite 330000km. Będzie to mój pierwszy samochód, dlatego też mam kilka pytań. Oczywiście oprócz standardowych obligatoryjnych rzeczy do zrobienia takich jak wymiana oleju, filtrów, klocków hamulcowych itd. Stąd pytanie, jakie dodatkowe modyfikacje polecacie do tego modelu, co warto zrobić co warto wymienić, na co zwrócić uwagę, czy macie jakieś nieprzyjemne doświadczenia z tym modelem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, Mam problem z turbo, może ktos będzie wiedział co może być tego przyczyną. Otóż, podczas gwałtownego przyspieszania przy 90-110 km/h, po zdjęciu nogi z gazu i zredukowaniu prędkości, samochód traci turbo. Dopiero w momencie zgaszenia samochodu i ponownego jego odpalenia turbo na nowo zaczyna działać. Co ciekawe, przyśpieszając "umiarkowanie" bez gwałtownego zwiększenia obrotów i prędkości, moge równie dobrze jechać 150-160 km/h i turbo dalej będzie aktywne. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co to może być? Trochę to dziwne, że turbo na nowo wraca do działania, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu samochodu. Dzięki za pomoc. Marcin
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć i czołem. Niestety stał się pech w moim Audi. Przy wymianie tarcz i klocków z prawej strony ukręciłem gwint na zwrotnicy. Druga strona wymieniona bez problemu a tutaj miałem wrażenie jakbym dokręcał śrubę w maśle i nagle puściło. Kręci się ale nie wypada. Proszę podpowiedzcie wymiana zwrotnicy w tym wypadku czy jest opcja jakimś magicznym sposobem taki gwint na nowo urobić? Dzięki!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry wszystkim. Co mniej, więcej 2 dni ok. 21.30 rozkodowuje się radio i zeruje zegar. Cuda dziwy. Auto rano pali ok. Miał z Was ktoś taki przypadek. Posiadam Audi a3 8p 2007 1.9 tdi. Pozdrawiam.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam w ostatnim czasie borykam sie z problemem i. Chodzi o to ze pod czas jady puszcze pedał gazu czuć jak auto jeszcze ciągnie przez jakieś 2-3 jeszcze jeszcze jedzie tak jak by miała jakaś opóżnioną reakcje na gaz i juz nie mam pojęcia co może byc przyczyną. Mechaniki mówi ze to wina elektryki. elektomechanik mówi ze to wina osprzętu i tak żaden nie posiedział i nie posprawdza tylko odsyłają z kwitkiem. Może tu znajdę pomoc. Auto A3.8P 2.0tdi 170km BMN wymieniony potencjometr gazu, czujnik sprzęgła. Z góry dziękuje za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Planuję wymianę rozrządu, próbuje ocenić koszty ale nie wiem nawet czy mam pasek czy łańcuch. Z tego co czytam, to różnie w tych autach bywa. Teoretycznie powinnam moc to znaleźć w instrukcji, ale mam po niemiecku, którego nie znam i nie wiem w którym miejscu szukać. Ktoś mnie nakieruje która to strona? A może ktoś ma dokładnie takie samo autko i będzie wiedział co tu jest. Audi A3 8P1 Sportback 2009, TDI 2.0 103KW, silnik CBAB
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam..podpowie mi ktos jak nazywa sie ta czesc? Pacjent audi a3 8p 1.9tdi 105 km Z gory dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! Prośbę mam, czy mógłby mi ktoś rozkodować VIN i podrzucić w *.pdf? Będę niezmiernie wdzięczny! WAUZZZ8P34A102375 Thx!
-
-
- 23 odpowiedzi
- 22,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć przyszedłem do was z tym problemem przy odpaleniu silnika coś stuka z prawej strony , i jak dodaje gazu to tez takowe stuknięcie się pojawia mechanik mówi że poduchy całe i nie potrafi zdiagnozować problemu dwumasa nowa 1.9tdi 2006r może później wrzucę jakiś filmik jak się da.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam spotkał mnie dziwny problem mianowicie : -na postoju trzymam lekko gaz ok 2800obr auto po chwili samo wchodzi na obroty prawie do odcinki -jade auto toczy się na luzie trzymam ok 2800obr to samo prawie odcinka -jade redukcja do 2 skręcam na posesję lekki gaz trzymam a auto znów się wkręca pod odcinke a gaz lekko wciśnięty Na postoju zdemontowalem rurę dolotową żeby zobaczyć czy przepustnica się nie otwiera ale ledwo uchylona a obroty max w tym momencie zauważyłem też na vagu że zapłon idzie na około -40 -50(jak jest ok to zapłon w granicach 5 10) A sonda daje ponad 20 bogatej mieszanki (jak jest ok mieszanka w granicach 0) Ktoś coś miał…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moim autem. Nagle przestały mi działać tylne przyciski opuszczania i podnoszenia szyb nie działa na nich również podświetlenie. Na drzwiach kierowcy oczywiście mam wyłączona blokadę rodzicielska. Patrzyłem w logi vcds i przycisk Child lock działa. Sprawdzałem bezpieczniki wszystkie ok. Już nie mam pomysłu co może być nie tak. Szyby ładnie działają z drzwi kierowcy oraz vcds. Dodam że w testach vcds nie działa również podświetlenie tylnych przycisków.
-
- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dzisiaj auto jeździło normalnie , gdy chciałem uruchomić je ponownie po godzinie zero reakcji licznika... po przekręceniu na zapłon licznik nic nie wyświetla, radio ,i oświetlenie w kabinie działają #Sprawdzono bezpieczniki #Akumulator nowy oryginalny Co może być przyczyną ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Siema, posiadam audi a3 2.0 TDI 140 km. Auto sprawuje się git, ale mam jeden problem. Gdy ruszam gwałtownie z pierwszego biegu przepinam dalej wszystko idzie płynie sprawnie bez dymka. Natomiast podczas wyprzedzania z niskich obrotów, około 1600 gdy wcisne gaz w podłogę moje auto łapie laga do 2600 obrotów, przyspiesza ale słabo i puszcza czarnego dymka. Gdy osiągnie 2600 obrotów auto wystrzeliwuje, pełna moc czuć wbicie w fotel zero dymka. Czy ktoś mi może powiedzieć co może być tego przyczyną? Nie zawsze pojawia się to dymienie gdy umiejętnie dodam gazu i poczekam do 2600 to dymu nie ma.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Audi a3 8p 07r 102km 1,6b+g. Kupiłem samochód, palił normalnie bez problemów, zostały wymienione w silniku; uszczelka pod głowicą i klawiaturą, pierścienie na tłokach, rozrząd, filtr oleju, olej, płyn chłodniczy. Po wymianie tych rzeczy samochód ma problem z odpalaniem dodatkowo przy dodawaniu gazu dużej ilości zaczyna go dławić, ale tylko na początku jazdy... potem już to zanika. Wymieniona pompa paliwa, zassała paliwo odpalił na strzała... Samochód postoi dzień dwa bez odpalania i można go kręcić aż do znudzenia... jak odpali, to potem ze każdym razem odpala, następnego dnia tak samo, postoi dłużej już nie odpali... Gdzieś ucieka ciśnienie paliwa ? Dodam że pom…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tutaj nowy. Chciałbym opisać swój problem z Audi A3 8P 2008r. W ubiegłym roku moje dzieci podczas zabawy w mojej Audi powkładały monety do gniazda SD w radiu MMI Audi. Po tym ekscesie radio zaczęło wyładowywać akumulator. Radio przez cały czas było wręcz gorące. Wstawałem rano i trzeba było kable i prąd z auta żony "pożyczać". Radio przeszło kilku fachowców. Niestety nikt nie znalazł usterki. Radio działa, ale niestety nie wyłącza się. Cały czas jest gorące. Nawet wyświetlacz jest gorący. Czy ktoś wie gdzie może leżeć przyczyna? Jeden z fachowców stwierdził, że przyczyna leży w płytce rozdzielającej napięcia. Ja się na tym n…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Pozdrawiam wszystkich na wstępie. Otórz, co jakiś czas przestają działać kierunkowskazy. Gdy zgaszę silnik nie mogę przez ok. 15 minut odpalić auta. Potem wszystko ok. Za kilka dni znów to samo. Świeci mi żółty trójkąt w kółku na stałe i przed odpalaniem ta od świec, która potem gasnie. Posiadam 1.9Tdi 2007. Proszę o poradę.
-
- 4 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję schematu wiązki wentylatorów, ponieważ od dwóch dni męczę się z pracującymi wentylatorami chłodnicy po włączeniu zapłonu po mimo nowego wentylatora.
-
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
-