Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Koltii,

Siema mam problem z tyrkotaniem Na zimnym spokój na rozgrzanym na postoju i przy przyspieszaniu do ok 1500/2000 tyś obrotów słuchać tyrkotanie W aucie założony stożek gąbkowy Pod maskę jak patrzyłem i mniej więcej diagnozowalem gdzie może to być to w okolicach świeć pod kolektorem ssącym. Samochod audi a3 8p 2009r 2.0 tfsi dsg

• 0 odpowiedzi
    • 614 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Jakub Lenik,

Witam, napotkałem problem w audi a3 8p 2.0 tdi w dsgieku. Mianowicie zaczęło występować szarpanie obrotami. Auto ma przejechane 200tys. Pod komputerem auto nie wykazuje żadnych błędów. Będąc u dwóch mechaników nikt nie wie od czego może takie coś występować. Pozdrawiam 0ea7bef1-3199-49d7-8298-cd8e1f5e3345.mp4 62b343ce-589f-4311-83b8-f1212ba8f43e.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 540 wyświetleń
  3. Witam, mam problem z Audi A3 8P 1.4 TSI 1390 ccm 92 kw, 2012 r. Podczas przyspieszania na zimnym silniku slychac tyrkot, im wieksze obroty, tym bardziej narasta tyrkoczacy dzwiek. Kompletny rozrzad firmy SKF wymieniony 3 miesiace temu, lancucha nie slychac. Podczas postoju na wolnych obrotach nie slychac tego tyrkotania, tylko podczas ruszenia na wyzszych obrotach gdzies moze od okolo 1500-1700 obr. i przyspieszania. Myslalem, ze to moze ktoras z rolek, ale mam wrazenie, ze rolka byla by slyszalna rowniez podczas odpalenia samochodu na wolnych obrotach. 2 rolki, pasek wielorowkowy i pompa wody byly wymieniane, bodajze 2 lata temu, niedawno rownie…

4. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam, wymiana łożyska przód w A3 8P 1.6 rok 2007 … dużo gimnastyki wymaga ?? z góry dzięki za podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 409 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez fransula,

Nie mogę sobie poradzić z błędem od czujnika zderzenia (załączam w foto). Podmieniałem czujniki stronami, kupiłem też drugi na podmiane, cały czas bije ten sam błąd, auto wypadku nie miało i w sterowniku liczba zderzeń wszędzie 0, oczywiście wiązkę i kostkę przejrzałem i nie widzę nic podejrzanego. Może macie pomysł co jak sprawdzić żeby dojść do ładu składu...

• 0 odpowiedzi
    • 687 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam, Czy ktoś dysponuje jakimś schematem lub pinout’em sterownika benzyny A3 silnik 1.6 BFS względem wtyczki do czujnika spalania stukowego ? Potrzebuje przedzwonić kable ponieważ cały czas mam stały błąd czujnika P 16711 - zwarcie do masy… z góry dzięki za pomoc - już mnie krew zalewa z tym problemem …

• 0 odpowiedzi
    • 448 wyświetleń
  7. Witam. Po wymianie bezpiecznika wycieraczek, przestał działać panel klimatyzacji, brak zasilania panelu także brak nawiewu, klimatyzacji oraz podgrzewania tylnej szyby. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 626 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam serdecznie , mam w moim a3 problem z czujnikiem spalania stukowego , kasuje , trochę pojeżdżę podłączam kompa i jest ponownie . Auto podczas przyspieszania ma takie chwile zastanowienia i znowu zaczyna ciągnąć , czujnik podmieniany … ktoś już doświadczył takiego błędu ??

• 0 odpowiedzi
    • 579 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez sruba50,

Witam, problem mam z kierunkami ,włączę prawy na stałe i jak chce wyłączyć to raz mrygnie lewy , czy manetka do wymiany czy coś innego?

• 0 odpowiedzi
    • 643 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez sruba50,

witam , czy do wymiany chlodnicy trzeba zderzak i pas zdejmowac? czy wyjmie sie ją dołem ?

• 1 odpowiedź
    • 802 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kapek1444,

Witam wszystkich, Mam mały problem ze swoim autem i okazuje się, że przewód odpowietrzający jest do wymiany. Przewód... którego już nie produkują i nie jestem w stanie tego namierzyć... Chodzi dokładnie o przewód 06H103558G. Z tym idą dwa pytania: 1. Czy jest możliwość zastosowania innego przewodu, który też by tu pasował? 2. Czy istnieje możliwość zakupu zestawu jakichś części, w których ten przewód byłby zawarty? Np. cały separator oleju? Napisałem też do ASO czy istnieje możliwość zakupu od nich, ale do poniedziałku na pewno odpowiedzi nie otrzymam... Jeśli jest tu ktoś kto ma silnik na części i taki przewód posia…

• 0 odpowiedzi
    • 417 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Karas07,

Witam, Ktoś przerabiał może ten problem u siebie w aucie od jakiegoś tygodnia mam to Raz kasowałem po tygodniu Błąd wrócił Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 519 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Kfollo,

Witam , moja maglownica w Audi A3 8P rok 2003 silnik 1.6 wymaga wymiany, wg serwisu to nr 1K1 423 055 M. Tutaj mam pytanie, czy numer musi się zgadzać czy dopasuje o innym numerze np 1K1 909 144 H. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 625 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez XeoMeister,

Witam, w ostatnim czasie padła u mnie stacyjka w Audi a3 8p 1.6 tdi CAYC z 2010 roku. Zakupiłem obudowę wraz z kostką. Po przełożeniu wkładki stacyjki do nowej obudowy i przekręceniu kluczyka załącza się jedynie radio, natomiast na zegarach żadne kontroli się nie zapalają i nie można uruchomić silnika. Wszystkie kostki są podpięte oprócz tej załączonej w zdjęciach. W związku z tym pojawia się moje pytanie czy trzeba kodować stacyjkę do systemu immobilizera pomimo przełożenia starej wkładki czy problem tkwi w podłączeniu kabli bądź wadliwej kostce stacyjki. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  15. Witam serdecznie prosiłbym o pomoc szykuje mi sie zrobienie kapitaliki silnika tzn glowica do regeneracji wymiana pierścieni (ewentualnie panewki) wszelkie uszczelki uszczelnienia jakie napotkam Rozrząd chciałbym forumowiczów prosić o pomoc na co zwrócić uwagę ? i czy ewentualnie ktoś dysponuje schematami opisami jakimi momentami dokręcać śruby ? silnik to vr6 będę bardzo wdzięczny

• 0 odpowiedzi
    • 629 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Józef M.,

Witajcie Forumowicze! Audi A3 8V w automacie przy ruszaniu szarpie lekko zanim pojedzie, co dziwne nie zawsze tak się dzieje. Jak wyłączyłem silnik i na nowo odpaliłem ustąpiło. Ale niestety co jakiś czas wraca. Nie ma znaczenia czy zimny czy rozgrzany silnik. Diagnostyka komputerowa nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny? Józek.

• 0 odpowiedzi
    • 782 wyświetleń
  17. Dzień dobry, mam duży problem ze znalezieniem przegubu zewnętrznego do Audi A3 8P, 2005r 1,6MPI 102km skrzynia tiptronic-6. Nigdzie, ale to nigdzie, oprócz serwisu, nie ma takiego przegubu. W serwisie koszt 1699zł, więc abstrakcja. Przegub niby bardzo podobny do przewidzianego po VIN-ie, ALE! Normalnie te przeguby mają 36 frezów zewnętrznie i 30 wewnętrznie. Mój ma 36 zewnętrznie i 34 wewnętrznie i co za tym idzie ma w tym miejscu większą średnicę od standardowego. Czyli półośka, która wchodzi w przegub ma średnicę 27mm i 34 frezy, więc frezowany otwór na półośkę w przegubie ma tak samo 27mm i 34 frezy. Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest zakup całej, kompletnej póło…

• 0 odpowiedzi
    • 578 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez jarek0950,

Witam, posiadam A3 8P z 2009 roku. Auto nie ma podgrzewanych lusterek, wkłady mają plastikowe piny ale jest doprowadzona instalacja. Na kabelkach cały czas jest napięcie 7.7 - 7.8 V bez względu na to czy auto jest odpalone czy nie, zamknięte lub otwarte oraz włączone/wyłączone podgrzewanie tylnej szyby. Panel sterowania lusterkami na pozycji środkowej nie ma ikonki podgrzewania. Czy jeżeli włożę podgrzewane wkłady lusterek, istnieje możliwość że będą podgrzewać cały czas? Niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi z tym napięciem do tej pory. Z góry dziękuje za podpowiedzi, pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 997 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez zbyster,

Witam, audi a3 8p nie działają mi światła cofania, czujnik w skrzyni wymieniony, żarówki sprawdzone,bezpiecnziki sprawdzone, próbowałem też zewrzeć drutem kostkę , któa idzie do czujnika ale nadal światła nie świecą. Co jeszcze sprwdzić?

• 3 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Special4U,

Cześć, Mam pytanie dotyczące podłączenia Bluetooth do radia w Audi A3 8P z 2006 roku. Posiadam standardowe radio Concert i chciałbym podłączyć do niego Bluetooth, aby móc odtwarzać muzykę z telefonu. Zakupiłem adapter z Allegro, który według opisu miał działać po przełączeniu radia w tryb CD. Niestety, gdy to zrobiłem, pojawia się komunikat "NO CD" i adapter nie działa. Chciałbym się dowiedzieć, co powinienem kupić, aby: Muzyka działała przez Bluetooth, Mogłem sterować odtwarzaniem z poziomu kierownicy, Instalacja była łatwa – w stylu „wyjmij starą kostkę, wstaw nową”. Z góry dziękuję za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez malyy107,

Witam serdecznie mam problem z moim audi a3 8p 1.9 tdi 2007r odnosnie kopcenia strasznie dymi po rozgrzaniu silnika, ale bardziej na niskich obrotach. Wymieniana była odma z pokrywa, czyszczony byl cały układ EGR, turibna byla sprawdzana oraz uszczelka pod głowica- to mozna wykluczyc. Mechanik stwierdził, że DPF mozna wykluczyc bo w spalinach czuć olej. Ma ktos jakies pomysły, dlaczego tak kopci auto ?

• 0 odpowiedzi
    • 707 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez fransula,

Zrozumieć system działania a3 8p Klapa nie otwiera się ani z kluczyka ani z mikrostycznika który właśnie zamontowałem nowy. Jest to cała listwa z podświetleniem tablicy rej. Na kostce mamy masę na 2 brązowych na szarym 12v od podświetlenia tablicy i 12v na czarno brązowym które ginie po naciśnięciu przycisku otwierania (foto 2) Dalej na kostce od zamka mamy masę na brązowym i żółtym z czerwonym paskiem i 12v stałe na biało żółtych (foto 1). Nie czaje logiki jak to ma działać.

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Szalony Seler,

Witam, mam identyczny problem jak kolega z filmu aczkolwiek inny pacjent bo audi a3 8p 2006, 2.0 tfsi. Co to może być? Dodam, że pod filmikiem autora nie ma rozwiązania tego problemu. 2024-09-29-18-58-52.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 760 wyświetleń
  24. Hej. Mam problem z zamykaniem i otwieraniem się szyby w A3 8P z 2008 roku. Raz że nie da się otworzyć i zamknąć szyb kluczykiem. Nie działa również opcja zamykania szyby po jednokrotnym nacisnieciu przycisku na drzwiach, ale to tylko w drzwiach kierowcy. Jeśli chodzi o drzwi pasażera to da się je otworzyć "na raz" z drzwi pasażera i kierowcy. Ktoś z was miał podobny problem?

• 0 odpowiedzi
    • 881 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez geloelo,

Witam wszystkich mam nadzieję że znajdę kogoś kto jest mi w stanie pomóc z tym co widać na zdjęciu a dokładniej chodzi mi o ten dziwny wyciek.nie wiem co to jest i w jaki sposób można to naprawić.bardzo proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek

• 0 odpowiedzi
    • 763 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.