Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Cześć wszystkim! Ostatnio zastanawiałem się nad możliwością uzyskania bardziej sportowego dźwięku w moim Audi A3 8P Sportback 2008r., które jest wyposażone w silnik diesla 1.9TDI. Chciałbym podzielić się swoją ciekawością i zapytać Was, czy ktoś z Was próbował osiągnąć ten cel bez konieczności usuwania katalizatora? Chodzi mi o jakieś modyfikacje, które byłyby legalne i nie groziłyby wlepieniem mandatu. Czy istnieją jakieś dostępne opcje lub modyfikacje, które można zastosować, aby poprawić dźwięk i nadać mu nieco sportowego charakteru? Byłbym wdzięczny za wszelkie doświadczenia i rady od osób, które już próbowały coś takiego zrobić. Wiem, że wiele osób wyb…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez jakubp910,

Witam Mam taki problem że czasem jak odpalę samochód to nie działa mi nawiew , czasem po przejechaniu paru kilometrów się załącza a czasem dopiero po paru dniach jazdy , miał może ktoś podobny problem ? Za odpowiedzi z góry dziękuję

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Sadkovsky,

Siema, czy ktoś może z użytkowników wyrzucał ze swojej A3 wycieraczkę tylnej szyby? Pękło mi ramię, została sama tulejka i mam ochotę zaślepić wycieraczkę. Ktoś coś podpowie bądź poleci jakich zaślepek użyć?

• 2 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Maqpop11,

1.9 TDI BKC (105KM) MAPA (147KM) Witam zdecydowałem się na regenerację turbiny może i jeszcze nie potrzebnie ale zaczęła puszczać trochę olej więc czemu by nie. Również mechanik podczas wykręcania jej i wyslalania do firmy wymienił uszczelki kolektora ssącego całą kompletna odmę wraz z pokrywą wyczyścił egr i wymienił uszczelki. odebrałem samochód co się okazało auto nie ma mocy. Wchodzi w tryb awaryjny. Samochód po chiptuningu fabrycznie 105 koni obecnie 147. Dodam że chiptuning mam już z rok czasu i zero problemów więc problem Napewno nie polega przez to. Słychać również podczas dodawania gazu słyszalne trzepotanie tak jak by wiatraczek nakręcił i ws…

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez mattg,

Witam ostatnio walnąłem w sarnę i uszkodziłem lampę. Szukam używanej jednak nie potrafię do końca zrozumieć oznaczeń dokładnie chodzi o te AJ na końcu dużo lamp ma inne na przykład BB BG itp... (mimo iż reszta numerów się zgadza) I teraz pytanie czy musze mieć lampę z dokładnie takim samym oznaczeniem czy te dwa ostatnie znaki mogą się różnić ?

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  6. Cześć, szukam pomocy.. od jakiegoś czasu podczas jazdy po przejechaniu max 10 km zaczyna szarpać mi autem powyżej 2 tys. obrotów, wygląda to jak by odcinało turbo lub któryś wtrysk nie pracował... mechanicy rozkładają ręce, bo komputer nie pokazuje żadnych błędów. Dodam jeszcze, że auto było już w naprawie bo ciekło z intelcoolera i olej dostał się do układu, mechanik wyczyścił cały układ, uszczelnił intelcooler i wymienił chłodniczkę paliwa, filtr paliwa... A autem dalej szarpie... w 2020 regenerowano turbinę, wtryski 1 i 2 + wymiana sprzęgła i dwumasy. Sprawdziliśmy przepływomierz, czyli odpięłam kostkę od przepływomierza i jechałam bez i autem dalej szarpał…

• 8 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Banan79,

Witam. Od początku. Na starej kierownicy klakson działał. Stwierdziłem że wymienię na skórzaną zakupiłem z poduszką i po wymianie okazało się że klakson nie dziala. Wymieniłem poduszkę z mojej i klakson działał. Wszystko było ok ,nowa kiera ale z poduszką że starej. Teraz padła mi manetka kierunkowskazow po jej wymianie i złożeniu wszystkiego ten sam problem klakson znowu nie działa??? O co chodzi . Może po odpieciu aku na czas wymiany ok 1 godz. Coś się rozkodowalo? Pomocy!

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  8. Koledzy witam mam taki problem a3 ,2.0tdi 170 bmn i mianowicie problem jest taki po dodaniu gazu np ,do 3 tys i jak spadną obroty to słychać powietrze uchodzące takie psss przez dwie sekundy jakby gdzieś z boku silnika ,dodam że dolot cały sprawdzony i wgl nie nie kopci zero wszystko sprawne tylko mówię jest takie coś jakby powietrze uchodziło przez dwie sekundy

• 0 odpowiedzi
    • 841 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez czanczanek,

Witam, problem polega na tym, że jak wciskam pedal hamulca powoli podczas jazdy to się zapada, gdy nacisnę szybciej jest ok, ale wiadomo że tak nie powinno być nawet przy powolnym wciskaniu, założyłem nowa pompę i dalej to samo, układ szczelny odpowietrzony 3 razy,a problem dalej występuje przypomnę że dzieje się tak tylko na powolnym wciskaniu

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Przemek999,

Cześć, mam problem, mianowicie wczoraj oddałem audi na wymianę hamulców, a gdy następnego dnia odebrałem go to dziwnie miga kontrolka od ESP, jak stroboskop. Powiedzieli ze to dlatego że do wymiany jest czujnik kąta skrętu. Wiedziałem o tym od pół roku ale nigdy nic nie wyskakiwało a teraz nie dość że jest to jeszcze dziwnie miga. Co oni tam zrobili ? Wyglada na to ze samochód nie ma teraz ABSu i ESP. Proszę o pomoc, może ktoś się zna ? Ktoś mógłby pomóc, Warszawa i okolice ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Maqpop11,

Witam panowie. Od jakiegoś czasu w lusterku widzę czarny dym nie jest on potężny ale jakiś jest. Silnik to 1.9 tdi bkc po chipie na 147koni. Niedawno zmieniłem olej postanowiłem zmienić markę na Motul 5w40 wcześniej Castrol turbo diesel 5w40. Przed zmianą oleju auto również już było po chiptuningu i na Castrolu nie zauważyłem żadnego dymu w lusterku. Po zmianie na motula już pojawił się ten dym. Seria na chamowni wydmuchała 113 koni powinna 105. Więc silnik nie jest jakoś mocno zniszczony. Dodam że słychać podczas zmiany biegów taki wylot powietrza(świst) ale auto nie spada z obrotów ma moc nie faluje na obrotach

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  12. Cześć, Zablokowały mi się wycieraczki z przodu i oddałem samochód Audi A3 8P 2011 sline do mechanika żeby przeczyścił mechanizm oraz żeby wymienił silnik tylnej wycieraczki. Zacznę od tylnego silnika. Zamówił silnik na 99% nie do tego modelu. Wycieraczka zaczyna pracę nie z prawej strony a z lewej oraz jest z jednym punktem dyszy, który do tego jest nieruchomy a mechanik wyciął mi w zaślepce miejsce na tą dyszę... Ogólnie masakra bo cała woda zbiera się w śrubie, która trzyma ramie wycieraczki więc wszystko będzie korodować. Muszę zamówić nowy silnik wraz z odpowiednim ramieniem wycieraczki i stąd moja prośba. Czy ktoś z Was wymieniał silnik i ramie wycieracz…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Corneks,

Witam Potrzebna mi pomoc z nie otwierającą się klapą bagażnika. Wymieniłem wszystko: moduł, przycisk, zamek, cięgno od zamka. Przeglądałem styki, wszystko ok - a klapa dalej się nie otwiera. Brak jest też zasilania w bagażniku. Jeśli pomine moduł i dam na krótko, to lampka i cięgno od zamka działają.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez zack92,

Witam, dwa dni temu jechałem trasę 120 km, kiedy nagle przy szybkości 140 km/h samochód mimo wciśniętego pedału gazu do końca jechał ta sama prędkością, zero przyspieszenia. W mieście to samo, turbina już nie dawała przyspieszenia, poza tym, ze nie ma mocy z samochodem się nic nie dzieje, żadnego dymu, ani innych widocznych zmian. Taki błąd wyskoczył na komputerze jak w załączniku. moc robić w takim wypadku, czy zwykły mechanik to ogarnie? Czy raczej dawać do specjalizującego się serwisu? Powiedziano mi, ze w najgorszym wypadku może to być nawet kwota około 2500. Jakieś rady??

• 3 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Kamil3321,

Witam czy do a3 8p 2007 1.9tdi 3d wejdą felgi o szeroksci 8cali i et 48 z oponami 215 45 r17 i czy nie będzie tarło

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez DominikA38P,

Cześć, Noszę się z zamiarem wymiany swojego radia w mojej a3 8p 2011. Mam u siebie to duże radio z navi i chciałbym je zamienić na radio z carplay(apple) i android auto. Wstępnie się rozejrzałem ale z tego co widzę wszystko jest bardzo drogie. Czy ktoś z Was może mi coś doradzić w poszukaniu dobrego radia ewentualnie polecić radio w cenie do 600-1000zł? Będę też pierwszy raz wymieniał radio w samochodzie i jeśli ktoś ma jakieś sugestie porady to wszystko jest mile widziane. Miłego, Edit: dodałem zdjęcie żeby pozbawić wątpliwości jakie mam radio w samochodzie.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez pablo1931,

005785 - Powertrain Data Bus P1699 - 000 - Missing Message from Steering Wheel Electronics - IntermittentWitam. Czy ktoś jest wstanie pomóc z tymi błędami 005685 - Powertrain Data Bus P1635 - 000 - Missing Message from A/C Controller - Intermittent

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  18. Witam, jak w temacie mam problem z moja Audi A3 8P 2012, 1.4 TSI 125 km 92kw. Kilka dni temu zauważyłem, ze wężyk idący z baku do filtra paliwa jest sparciały i cieknie, wiec kupiłem nowy wężyk i wymieniłem, niestety po wymianie zaświeciła mi się rezerwa, na początku samochód chodził dobrze, ale po przejechaniu Ok 300 metrów zaczął się dusić, niestety nie dało się go odpalic już, krecil, ale nie zapalił. Niestety nie pomyślałem, żeby zostawić go jakiś czas na załączonym zapłonie, bo podobno pompa pracuje wtedy, a poprzez sam filtr tez nie przepuściłem paliwa, tylko wymieniłem bezpośrednio wężyk i odpaliłem, jednak było błędna myślą, ze jest „samoodpowietrzenie”. Czy …

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez *P@Pen*,

Chce zamontować głośniki do tylnych drzwi orientuje się może ktoś czy muszę ciągnąć kable czy seryjnie są wlożone pomimo że głosników nie ma ? Noi jeszcze jedno czy ktoś ma jakiś schemat albo jakieś wskazówki do rozebrania tylnych boczków z drzwi ?

• 3 odpowiedzi
    • 11,2 tys. wyświetleń
  20. Cześć, jakiś czas temu odpiąłem aku, od tego czasu świeci mi się non-stop kontrolka kierownicy na żółto, nawet jak wyjmę kluczyk. Świeci bladym światłem, a nie jasnym jak inne kontrolki. VCDS pokazuje kilka błędów (od komfortu, sterownika drzwi) ale około kierownicy tylko jeden: "00883 - Przełącznik zapłonu i rozrusznika (D); zacisk S 012 - usterka elektryczna w obwodzie - sporadyczny. " Wspomaganie/kierownica chodzi lekko,i w sumie bez żadnych innych objawów. Zbliża mi się termin przeglądu i nie jestem pewien czy diagnosta się do tego nie przyczepi. Gdzie szukać problemu?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez czanczanek,

Witam wszystkich, posiadam audi A3 8P sportback 1.8 TFSI 160km auto na oryginalnej mapie bez chipa Problem pojawił się pierwszy raz dzisiaj, otóż jadąc np. Dwójka i po puszczeniu pedału gazu szarpnęło autem tak jak by trzymał bieg z trójka to samo z 4, 5 tki nie miałem gdzie wbić o 6 stce to już nie mowy bo do autostrady mam 75 km A paradoks jest taki że jak zgasiłem auto podczas jazdy i zapaliłem na nowo problem ustal całkowicie, jakieś sugestie z waszej strony co to mogło być?

• Like
      • Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez EdzioOsmiornica,

Mam problem mianowicie taki że od jakiegoś czasu turbo nie zawsze wstaje od dołu ma turbo dziurę zrobiłem logi grup 03,08,11 silnik to 2.0 140 bmm jest ktoś wstanie coś podpowiedzieć https://vaglogs.com/log/003-008-011-e3cca291-52fc-4258-a5e0-c81ebb4c207b

• 0 odpowiedzi
    • 871 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez kondzior82,

Witam.kolega przez prypadek pomylil klemy przy aku...w skrzynce byl przepalomy jeden bezpiecznik 30a...zegary swiecily i pokazywaly blad hamulca i esp...po wyjeciu i wlozeniu przekaznika w skrzynce pod maska (bo byl dziwnie pekniety) zegary martwe...po przekreceniu zaplonu odpalaja sie 2 wentylatory...Auto nie odpala...ktos pomoze

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez deyxson,

Witam, posiadam Audi a3 8p z 2009 roku z silnikiem 1.4 tfsi. Raz na jakiś czas po odpaleniu na zimnym silniku słychać specyficzny klekot jak w silniku diesla. Czy to może być spowodowane napinaczem? Teoretycznie w książce serwisowej rozrząd był robiony 30 tysięcy kilometrów temu, ale wiadomo nie warto się sugerować takową książką.

• 3 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez audiitsmylife,

Witam mam w swoim audi A3 8p sportback 2.0 tdi 2012r. następujące problemy: 1. Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie mógłbym kupić fotel kierowcy w pełnej elektryce lub jakie inne modele foteli audi będą kompatybilne do mojej a3 ? Czy ktoś wie w jakich modelach audi występuje ten sam model fotela ? 2.Autko sprowadzone z francji i chciałbym po numerze VIN poznać jogo historie, jaka strona gwarantuje najobfitszą historię serwisów oraz blacharki z terenu francji ? 3.Gdy zamknę auto z kluczyka i otworzę lewe drzwi tylne się nie otwierają dopiero muszę od środka je otworzyć a jak to zrobię to przy ogólnym otwarciu auta nie ma problemu, do momentu aż zamknę auto z kluczyka i …

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.