Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam. Czy mógłby mi ktoś rozszyfrowac VIN? Bo nie mam pojęcia o jakim oznaczeniu mam skrzynie w samochodzie a nalepki serwisowej brak. WAUZZZ8P74A019421
-
- 5 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Dwa tygodnie temu przyjechałem samochodem pod dom bez żadnych problemów. Kolejnego dnia w sobotę, chcieliśmy z żoną jechać ale auto nie chciało odpalić. Wieć stwierdziłem że w poniedziałek skontaktuje się z mechanikiem aby omówić problem / naprawę. Jednak w sobotę, tego samego dnia poszedłem po południu sprawdzić jeszcze raz czy oby na pewno auto jest zepsute i dziwnym cudem samochód odpalił. Przejechałem 2-3 km, zgasiłem i odpaliłem auto 10 razy i wszystko wskazywało na to że było ok. W niedziele chcieliśmy z dziecmi wyjechać i niestety auto do dnia dzisiejszego nie daje żadnych oznak życia. W samochodzie na desce cały czas pokazuje aby w…
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, mam taki problem. Nie pracuje pompa paliwa w zbiorniku, przekaźnik pod kolumną kierownicy sprawny, bezpiecznik nr 27 rownież, ale zaobserwowałem że ani na wtyczce od bezpiecznika ani przekaźnika nie ma napięcia. Jest gdzieś jeszcze jakiś inny przekaźnik/bezpiecznik ? Dodam ze auto nie ma poblemu z odpalaniem, jedynie co to delikatnie podszarpuje przy zmianie biegu z 1 na 2 jak nie dodaje się gazu ale nie wiem czy to ma związek z tą pompą. Z góry dzięki za pomoc. Audi a3 8p 2.0tdi cbbb.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po odłączeniu akumulatora padł mi licznik, mechanik go naprawił lecz znowu się popsuł. Zamówiłem drugi licznik o takich samych numerach, lecz mechanik powiedział mi ze potrzebny jest do niego kluczyk. Czy bez kluczyka jest możliwość adaptacji nowego licznika ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko posiadam Audi a3 8p 2006r. W budzie 3D. Moje pytanie. Kupiłem bajer w postaci kierunkowskazow dochodzących w błotniki. Moje pytanie.podczas włączonego zapłonu ładnie światełko pływa na lewym jak i prawym . Gdy już go uruchomię wyrzuca błędy signal i pływa światełko 2x szybciej i tylko do połowy. Ktoś może pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 801 wyświetleń
-
-
Witam a3 8p 1.6 102 km kupione niedawno ogólnie wszystko git na jałowym pracuje równo ale na każdym biegu po puszczeniu sprzęgła autko szarpanie ze dwa razy w jednej sekundzie dzieje się tak tylko po puszczeniu sprzęgła zrobiłem mały test każdy bieg dodaje i ujmuje gazu i zero szarpań w różnych kombinacjach czyli przepustnica wychodziła by ok drugi test bez gazu na każdym biegu naciskam puszczam sprzeglo i jest to szarpnięcie moj faworyt to poduszki silnika w ostateczności sprzęglo ale też przez myśl przychodzi mi wysprzprzeglik dodam że na zimnym jest ciut lepiej i jak wiozę 3 osoby to też mam wrażenie że lepiej jest co o tym sądzicie ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam mały problem z moja a3 8p quattro od kilku dni gdy odpalam auto wyskakuje błąd ESP i nie działa mi napęd tył gdy zgaszę auto i ponownie odpalę problem znika miał ktoś podobny problem? kompa nie podpinałem jeszcze bo okres świąteczny i ciężko się z kimś umówić
-
- 0 odpowiedzi
- 945 wyświetleń
-
-
Witajcie, mam problem ze swoim audi, po drodze na wakacje i zjazd na postój(na dworze 36°) auto nie chciało mi odpalić ( odpalał i gasł jak przy blokadzie immo), odłączyłem aku na chwilę i auto odpaliło już bez problemu lecz paliła się kontrolka esp oraz kierownica na żółto, kierownice dałem radę na miejscu załatwić, po powrocie do domu i diagnostyce okazało się że są błędy w sterowniku abs, czujnik położenia dzwigni regulacyjnej, czujnik cisnienia plynu hamulcowego, i przez głupotę włączyłem jeszcze test esp, udało mi się wszystko załatwić oprócz testu esp, na desce migają ciągle abs, czerwony wykrzyknik hamulcy oraz żółta kontrolka cisnienia opon( nie mam czujnikow co m…
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie pisze bo już ręce rozkładam . Mianowicie auto gdy po stoi całą noc i tak do południa dnia nowego pojawia się takie coś. Na ciepłym pali elegancko a gdy przychodzę po nocy taki problem. Świece sprawdzanie miernikiem ale nie wykręcane wedle miernika da dobre. Akumulator nowy ładowanie ponad 14. Problem istnieje na filmiku niżej . Obroty równe moc pełna. 1.9 TDI bkc 105 km VID20221202223725.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie pisze bo już ręce rozkładam . Mianowicie auto gdy po stoi całą noc i tak do południa dnia nowego pojawia się takie coś. Na ciepłym pali elegancko a gdy przychodzę po nocy taki problem. Świece sprawdzanie miernikiem ale nie wykręcane wedle miernika da dobre. Akumulator nowy ładowanie ponad 14. Problem istnieje na filmiku niżej . Obroty równe moc pełna. 1.9 TDI bkc 105 km VID20221202223725.mp4 VID20221202223725.mp4 VID20221202223725.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Gdzie dostanę płytę do CD-ROM AUDI A3 8P 2003
-
- 2 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Mianowicie problem polega gdy załączam tylną wycieraczkę to pompuje wodę z przodu cały czas a wycieraczka ani drgnie dodam, że kable całe bezpieczniki też silniczek nowy pomóżcie gdyż żaden elektromechanik nie może sobie z tym poradzić tylko cały czas zbędne koszty
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy wie ktoś może jak nazywa się ta część lub ma na sprzedaż? Przeszukałem cały Internet i nigdzie nie mogę znaleźć
-
-
- 3 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy wiecie na jaką wysokosc ustawic bi-xenony zeby bylo mozna je zakodowac? Audi a3 8p swiatla skrętne. Nie wiem na jakiej wysokosci powinno sie je ustawic na stacji diagnostycznej.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Wyskakuje mi Błąd 01309 i sie pali kontrolka ESP dodam ze wymieniałem magiel. Czy ktoś juz miał taki problem i sobie poradził? Ktoś pomoże??
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Kupiłem jakiś czas temu Audi o parametrach podanych w temacie od razu wymieniłem: oleje,filtry,rozrząd i okazało się że pompka paliwa leje, więc i ją wymieniłem. Auto było na sprawdzeniu UPG, bo zaczęło mi dymić na biało ale tylko np. Podczas butowania na autostradzie i później spokojnej jazdy albo jak zajeżdżam pod mieszkanie i wtedy też często gęsto zadymi. UPG nic nie wykazała, Niby sprawdzane było że w tym czasie +- DPF się wypalał. Ale wypalał by się co 300-400km i to aż tak bardzo? Dodam że rano tak nie ma tylko po rozgrzaniu na autostradzie najczęściej. received_417775047206186.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, z góry przepraszam jeśli już taki temat był, ale trochę się naszukałem i nie znalazłem takiego Mam do Was pytanie odnośnie radia z androidem do Audi A3 8P. Szukam radia w którym będę mógł głównie włączyć mapy google, yanosika i spotify w fajnej cenie. Tyle się różnych urządzeń naszukałem na allegro czy na aliexpres, że mnie aż głowa od tego boli. Boję się, że będzie do bani radio, które kosztuje np. 600 zł. Wszystkiego po trochu się obawiam.. że będzie bardzo zamulało, że będzie tandetnie wyglądać, albo że będą problemy z podłaczeniem/uruchomieniem. No i dlatego piszę ten temat, żeby po prostu się czegoś więcej dowiedzieć od osób, kt…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Temat pewnie znany użytkownikom . Uchwyty tunelu pokryte niezbyt trwałą powłoką. Taka jak mówią gumą. Jak skutecznie to zdjąć? Oglądałem kilka porad na YT z płynem hamulcowym, z gorącą wodą itp. Niestety moje nie poddają się w ten sposób zupełnie. Zostaje tylko zdarcie mechaniczne? Może już ktoś z Was to robił a nie tylko widział lub słyszał.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Audi A3 8p Sportback. Ma już swoje latka.(2008) Lato zaczęło się od cieknącej chłodnicy. Na początku trochę z czasem coraz więcej. Zapadła decyzja ,że nie ma co czekać tylko wymieniać ( bo ile można dolewać) W trakcie wymiany chłodnicy "wody" mechanik zasugerował mi wymianę chłodnicy klimatyzacji bo słabo wygląda a rozbierania sporo. OK zgodziłem się mając na uwadze awarię w najbliższym czasie. Obie chłodnice wymienione na nowe ...wszystko ok. Ale nie na długo. Po ok tygodniu zaświecił się "ECON" i nie dało się go zgasić. Reklamacja. No fakt: czynnik uciekł bo gdzieś podwinął się oring. Klima uszczelniona, nabita ponownie ale "wie Pan wszystko niby jest ok…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Taki mam problem ze padło podgrzewanie lusterek. Nie wiem czy oba na raz bo to żony strzała, ale fakt jest że nie działa. I teraz ciekawostka. Napięcie na przewodach to około 7,3V. Gdzie szukać problemu?
-
- 0 odpowiedzi
- 876 wyświetleń
-
-
Cześć, tydzień temu po odpaleniu samochodu wyskoczył mi błąd alternatora mianowicie "alternator fault: battery is not being charged" dojechałem do domu 5 km zgasiłem auto odpaliłem i błąd znów się pojawił, przy następnych dwóch zgaszeniach i odpaleniach wyrzuciło już inny błąd "low battery charge: battery will be charged while driving" na następny dzień gdy poszedłem odpalić samochód nie pojawił się żaden błąd. Zmierzyłem napięcie na akumulatorze przy odpalonych światłach i załączonym grzaniu oraz dodawaniu gazu i miernik pokazywał między 14.3 a 14.88 przy wyłączonych światłach i grzaniu ok. 14.5V. Od tygodnia tylko raz pojawił się ponownie błąd ""low battery charge: batt…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Jestem nowy na forum zatem jeśli był podobny temat to z góry przepraszam. Mam taki problem w swoim aucie silnik 2.0 FSI automat. Kiedy jeżdżę "po mieście" ruszam, spokojnie wciskam i odpuszczam gaz itp. wszystko jest prawidłowo samochód ładnie zmienia biegi w górę i dół. Problem pojawia się kiedy wjadę na dłuższy odcinek trasy przy spokojnej stałej jeździe kiedy trzymam gaz w jednym położeniu przy około 2 tyś obrotów silnik jakby zaczynał wibrować, szarpać. Objaw natychmiast znika kiedy wykonam jakiś ruch gazem w górę / dół. Drugi poważniejszy objaw występuje kiedy wcisnę gaz "do spodu" auto niby normalnie zaczyna przyśpieszać, ale pod koniec 3 lub 4 biegu silnik będzie k…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam mały problem. Nie można nigdzie kupić takiej uszczelki. Czy można jakąś inną ją zastąpić? Czy już ktoś robił coś takiego?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy zamiast klimatronika o numerze 8P0820043AC 5 PR w moim samochodzie mogę zastosować z innym numerem tak żeby wszystko działało jeżeli tak to z jakim numerem mam szukać bo z takim co ja mam nigdzie nie mogę znależć .Bardzo proszę o pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z moją A3, wywala błąd po przegazowaniu P164D-czujnik zredukowanego ciśnienia oleju nieprawidłowe działanie. Wymienione oba czujniki ciśnienia oleju, zawór ciśnienia oleju, zawór zwrotny przy filtrze oleju, sprawdzona odma oraz przełożona ze sprawnego auta. ciśnienie oleju przy 90'C przy 1000 obr. -1,7 bar po przekroczeniu ok 3500 obr. wskakuje na ok 4 bar i spada do 3,6 bar. wydaje się że ciśnienie w normie jednak błąd wywala przy dynamicznym przyspieszaniu po przekroczeniu właśnie tego 2 stopnia ciśnienia, wtedy pojawia się kontrolka EPC i ograniczenie obrotów do 4000. walczył ktoś z takim objawem i jest w stanie podpowiedzieć na co jeszcze zwrócić uw…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-