Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam, mam problem z przepływomierzem. Jakiś czas temu odłączyłam przepływke i samochód wogole nie reagował, postanowiłam więc kupić nową, ale niestety auto dalej nie reaguje. Co może być przyczyną?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam piszę z zapytaniem o turbo posiadam audi a3 8p Sportback 2.0tdi 140 koni zabieram się do wgrania mapki na 170 koni + oraz zmiany turbo na większe posiadam turbo od a6 c6 2.0 tdi 180 koni. Moje pytanie czy przy zamianie turbo jest tez wymagana zmiana kolektora czy turbo będzie pasowało na ten który już jest w aucie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Siemka planuje kupic a3 8p w 5 drzwiach i zastanawiam sie nad silnikiem. Słyszałem że najlepszym benzyniakiem jest 1.6 102km ale moc nie powala. Ogólnie chciałbym benzynke ale co myslicie o 2.0 tdi 140 i 170km. Nadaje sie pod względem awaryjnosci czy lepiej omijac. Rocznie nie bede robił wielkich dystansów. Dziennie tak 5-10km.
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Montował ktoś taki bluetooth do tego radia?Jak się spisuje i czy muszę kupić dodatkowa przejściówkę?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich próbowałem coś znaleźć na forum ale nic nie ma, a mianowicie chodzi mi o to że nie działa mi pilot od centralnego zamka (kompletnie zepsuty nie do naprawy) wiec zakupiłem zestaw uniwersalny z pilotem i za ciula nie wiem jak podłączyć, tj nie moge znaleźć przewodow od otwierania i zamykania, u mni jest na jednym przewodzie otwieranie i zamykanie. Próbowałem podłaczyc się pod drzwi to działaja tylko te jedne drzwi. Pomocy jak to ugryźć co gdzie podłoczyc bo z tego wszystkiego teraz przestało mi działać otwieranie klapy i jest zablokowana, centralny kluczykiem reaguje tylko na drzwi dodam ze kiedyś zakładałem takie coś do a4 z 2000 roku i nie było żadnego …
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym założyć filtr stożkowy Tylko nie wiem od czego zacząć gdzie go do dokładnie zamontować i co jeszcze trzeba dokupić Audi a3 8p 2006r Sportback
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio chciałem założyć do swojej A3 8p sprężyny obniżające. Zastanawiam się tylko które. Czy -45mm czy -30mm. Nie chcę żeby była gleba i problem z przejazdem przez progi zwalniające, ale też chciałbym żeby obniżenie było widoczne. Myślałem o MTS. Jest ktoś kto może wypowiedzieć się na ten temat ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pewne pytanie może ktoś przerabiał u siebie kosz z 1din na 2din mianowicie zastanawia mnie czy kosz 2din z audi a3 8p 2009 po lifcie będzie pasował w miejsce 1din z rocznika 2008 i czy będzie pasował też tam klimatroniki 2 din z wersji prze liftowej, w załączniku wstawiam zdjęcie tej ramki
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pacjent 2003 rok. Mam taki problem, że mam koła 17/45/225 et56 i przy jeździe we dwie osoby mam niesamowitą obcierke z tyłu, nie wspominając co się dzieje w 5 osób... Na stacji diagnostycznej nie byli mi w stanie pomóc, bo amory i sprężyny są w bardzo dobrym stanie i sami za bardzo nie wiedzieli jaka może być tego przyczyna. Miał ktoś może podobny problem, lub jest w jakikolwiek sposób mi pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość . Zakupiłem z Francji audi a3 8p 2007 rok od pierwszego właściciela z przebiegiem 140000 uszkodzone ... lekko przod. Po zrobieniu samochodu Dziś pojawił się problem wyjechałem samochodem pierwszy raz z garażu i poprzejechaniu kilku kilometrów samochód zgasł (zero błędów) po ciężkiej próbie odpalił ale problem powraca nie dostaje paliwa filtr wymieniony . Na wolnych obrotach może chodzić godzinami ale jak tylko przejedzie parę kilometrów paliwa brakuje A po odkreceniu filtra wydaje mi się za mało paliwa bardzo proszę o pomoc ponieważ we wtorek mam przegląd. Dodam że po nocy odpala normalnie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, myślę o zakupie Audi a3 8p rocznik od 2010 do 2012. Chciałbym zasięgnąć kilku opinii dotyczących tych modeli, interesuje mnie autko w benzynie i tutaj moje pytanie, który silnik będzie najlepszy? Jakieś typowe usterki? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu spod maski mojego A3 (8P Sportback z 2009r., silnik 1.6 75KW w benzynie) dobiega dziwny dźwięk (jakby bzyczenia). Poniżej nagranie, na którym można to usłyszeć. Nie jest to raczej z silnika, tylko gdzie bliżej chłodnicy. Ktoś się orientuje co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie , Check engine .Pali mi się na desce od miesiąca , Egr czysty i rury od niego odchodzące tez nie wiem w co dalej iść. Miał ktoś podobnie ? Proszę o porady
-
- 12 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
WitamChciabym sie dowiedzieć czy z moim wskaźnikiem czy też czymś innym jest wszystko w porządku.Tak mi pokazuje temperature:https://zapodaj.net/3ab8200626a51.jpg.html
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam Audi A3 8P 1.9 TDI 2008. Od pewnego czasu gdy na zewnątrz jest wilgotno moje radio zaczęło wariować. Przy włączeniu silnika radio włącza się i po chwili wyłącza i tak od 2-4 razy aż w końcu działa cały czas. Gdy silnik jest rozgrzany to radio dobrze działa, problem występuje przy dłuższym nie odpalaniu silnika. Wyciągnąłem wiązki kabli w obu drzwiach i poizolowałem na nowo wszystkie ubytki w izolacji. Pomogło na jakieś 2 tygodnie po czym problem wrócił. Dzisiaj znowu zdarłem stara izolacje i nakleiłem nową ale tym razem nie pomogło. Proszę o pomoc co może być przyczyną i co grozi jesli tego problemu nie uda mi się rozwiązać. Z góry dzięki za odpowiedzi i p…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, pacjent A3 1,6 MPI 2004r. , problem z układem chłodzenia. Auto mam od niedawna, przejechałem kilkaset km. Po zakupie wymieniony termostat, bo silnik się nie dogrzewał, po wymianie problem znikł, silnik normalnie łapie temp. 90 st. Ale w pewnym momencie podczas jazdy włączyły się wentylatory chłodnicy na maksymalne obroty (mimo spokojnej równej jazdy i temp ok 0 st. na zewnątrz), po jakimś czasie włączyła się czerwona kontrolna chłodzenia (kuhmittel). Podjechałem do mechanika, podpiął komputer i wykazał błąd czujnika temperatury. Ruszyłem, to samo plus zaczęła rosnąć temperatura, doszło do 110 st to wyłączyłem silnik. Czujnik został wymieniony, ale dalej po ok 20…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przymierzama się do wymiany koła dwumasowego w skrzyni dsg z uwagi na to że koszta są kosmiczne bo około 2 tyś za sam dwumas zastanawiam się nad regeneracją. Może ktoś z Was regenerowałeś i może się podzielić swoim doświadczeniem? Moze kto poleci zaufaną firmę gdzie można zregenerować? A może kompletnie odradzacie takie rozwiązanie? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, opinie itd
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jadąc ostatnio Audi zaczęła migać kontrolka świec żarowych i samochód wszedł w tryb awaryjny. Po zgaszeniu i odpaleniu po chwili znów wchodzi w ten tryb. Po podłączeniu do VCDS pokazało błąd 08213 Czujnik położenia klapki kolektora dolotowego (rząd 1) sygnał P2015 - przejściowy. Z tego co czytałem w 2.0 CR to powszechny problem i wstawia się tam ogranicznik klap kolektora, jednak wszystkie są do 2.0, pytałem jednego ze sprzedawców i stwierdził, że do 1.9 nie pasuje. Miał ktoś taki błąd w 1.9 TDI, jakieś rozwiązania? Pozdrawiam serdecznie
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałbym sie dowiedziec czy jest sie czym martwić i szukać usterki ? Czy moze dac sobie spokoj i nie szukac problemu jesli autko pali i dobrze pracuje ? Tutaj filmiki z Grup silnika 18 i 23. Prosił bym o porade:
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, Mam problem z Audi a3 8p, przebieg 310 tyś., 1.9 TDI oznaczenie silnika BLS z filterm DPF. Od kupna staram się rozwiązać ten problem, Praktycznie warsztaty rozkładają już ręce. ponieważ nie znajdują żadnych błędów itp. Co zostało wymienione? Licznik Sterownik (Komputer) (Klonowanie) Kompletne sprzęgło (dwumasowe) Alternator Napinacz paska alternatora Pasek Czujnik położenia wału Czujnik położenia wałka rozrządu Uszczelniacz wału korbowego Sprawdzanie szczelnosci węzy (wymiana niektórych) Skrzynia biegów Turbo Przeguby zew i wew. Klapa gasząca Komputer 0 błędów. Opis problemu: Przy jeździe gdy puszczę g…
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam sprawa jest taka mam audi a3 8p 2003r 2.0tdi BKD kod silnika wymieniłem w niej skrzynie biegów z łożyskiem oporowym i prawa pół os po awarii i teraz jest sprawa taka że nie zawsze czasami z reguły po jakiejś trasie gdzie trochę jadę dalej np z 100km po autostradzie jak później zjadę z trasy mam w aucie takie szybkie głośne tykanie pukanie nie wiem nawet jak to opisać po wciśnięciu sprzegla ustaje albo jest trochę ciszej czy to raczej koło dwumasowe? Ktoś mi powiedział że to może być jakieś łożysko od klimatyzacji ale co może mieć sprzęgło to klimatyzacji. Trochę słabo to wytłumaczone ale slaby jestem takich sprawach może ktoś miał z was podobna sytuację .
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie . Mam dosyć nietypowy problem z A 3 . Podczas jazdy auto sobie zgasnie spontanicznie ( nie ważne czy zimny czy ciepły ) niestety kręcenie rozrusznikiem nic nie pomaga.. Po jakims czasie , powiedzmy 5 godzin atrojeczka magicznie sie naprawia .. Teraz sprostowanie : - Identyczne zachowanie miało miejsce rok temu , rowniez w zimę . w lato brak problemów Badanie kompem : -Utrata zasilania świec żarowych - spontaniczna utrata kontroli sterownika głównego - przeładowanie turbosprężarki Kolega mi teraz powiedział że to przez świece żarowe , słabo sie znam dlatego byłem przekonany że świecę grzeją sie tylko przy odpalaniu silnika , kum…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, potrzebuje sie dowiedziec jak sie dostac do listwy wtryskowej gdyz chce podpiac powerboxa na probe czy bedzie jakis efekt:) z gory dziekuje ps
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc, mam następujący problem: wczoraj pojechałem do serwisu VAG w celu sprawdzenia samochodu. Pan podpiął się z laptopem i pogrzebał w VCDS-ie, po czym stwierdził, że nie może wejść w moduł 09 centralną elektrykę. Pomyślałem sobie no trudno, ale gdy wyszedłem z samochodu zobaczyłem że świecą się światła mijania mimo iż przełącznik jest na pozycji 0. Wiem że jest coś takiego jak tryb skandynawski, ale jeśli przełączę na inne światła to te powinny się wyłączyć. Przez to w żaden sposób nie da się włączyć halogenów czy świateł pozycyjnych. Nie działa także podświetlenie w środku ( zegary, kokpit). Facet stwierdził że jest problem z modułem komfortu i CAN. Na…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-