Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez marcin664,

Wydaję mi się że mam problem z klimatyzacją. Klimę nabiłem, została sprawdzona szczelność, kompresor się włącza co można zauważyć po wskazówce na obrotomierzu, wentylator klimy chodzi czyli jest odpowiednie ciśnienie w układzie lecz jest mało wydajna i też w trybie AUTO przy ustawionej temperaturze 16C dmucha całą mocą i nie schodzi automatycznie niżej czyli nie schładza do tej wartości wnętrza samochodu. Przecież przy ustawieniu na 16C to powinienem zamarzać w upalny dzień. A może ten typ tak już ma? Zauważyłem jeszcze jedno dziwne zachowanie climatroniku ale gdy temperatura zewnętrzna była niska i trzeba było grzać w środku. Otóż przy grzaniu, oczywiście przy wyłączonej…

• 8 odpowiedzi
    • 20,3 tys. wyświetleń
  2. Witam mam Audi A3 2,0TDI motor CBAB z 2009 roku. Od dluzszego czasu stoij w garazu nie jezdzona i nie odpalana, dzisiaj chcialem ja troche przedmuchac,i zauwazylem ze na postoju nie mozna jej wkrecic na wyzsze obroty niz 2500 ale podczs jazdy wkreca sie do czerwonej kreski i tu pytanie czy to jest normalne czy cos sie zapchalo albo popsulo?

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez herbl,

Witam, mam pytanie dotyczące pilota. po zakupie otwieranie działało bez zarzutu. Kilka miesięcy po zakupie auta pilot działał tylko z bliska. Obecnie nie działa przycisk otwierający. Niby wszystko jest ok, zamykający działa, zamykanie klapy działa. Czy ktoś miał podobną sytuacje, co zrobić?? Przycisk został sprawdzony i jest ok, ale nie otwiera. Proszę o poradę.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez belushi70,

może mi ktoś powdzieć jak wgrać polskie menu do tej navi i czy jest osiągalna instrukcja obsługi? z góry dziękuje za wszelką pomoc!

• 1 odpowiedź
    • 12,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez bogusz,

witam mam problem z zamiana kierownicy zwyklej na multifunkcyjna. kupilem kierownice z air bagiem i myslalem ze wystarczy odkrecic stara , wkrecic nowa i zrobic kodowanie, ale to jednak nie jest takie proste kostka od nowego air baga nie pasuje do wtyczki na kolumnie kierowniczej ( stary air ma troszke inna kostke ) Prosze pomózcie co mam teraz zrobic.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Szymen1992,

Witam posiadam silnik 2.0 BKD 16V z 2004 roku ma przejechane 200 tys. i prawdopodobnie okazało sie że główica jest pęknięta (litr płynu na tysiąc km) a pozatym turbo do regeneracji myślałem też nad rozrządem że trzeba by było zrobić i otóz moje pytanie brzmi czy warto pakować tyle kasy w remont spawanie główicy 1200zł regeneracja 900zł rozrząd 600zł + robota czy lepiej wsadzić inny silnik ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  7. Chciałbym założyć czujniki parkowania w swoim A3. Najlepiej byłoby gdyby ktoś napisał co dokładnie muszę mieć żeby je założyć i opisał co dokładnie muszę zrobić. Może ktoś posiada numery części i schemat takich czujników?

• 0 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  8. Padł mi spryskiwacz tylnej szyby Przy włączeniu spryskiwacza tylnej szyby nic się nie dzieje - ani nie leci płyn, nie słychać dźwięku silniczka od wycieraczek. Dodam tylko, że przednią wycieraczką jest ok. Sprawdzałem też bezpieczniki - wszystkie także są ok. Bardzo proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  9. Witam. Mam takie problem w a3 z 2003 skrzynia 6 biegowa ze przy zmianie biegu z 2 na 3 i z 3 na 2 jest bardzo duże szarpniecie i łomot a przy reszcie biegów wszystko idzie gadko co moze byc tego przyczyną?? i jeszcze 2 problem ze pare razy automat tak jak by sie zawiesił i jechał na jednym biegu. Chyba gdzies 2 albo 3 i nawet przy 6tys obrotów nie zmieniał biegu a na wyswietlaczu gdzie jest podswietlony symbil P,R,N,D,S to były podswietlone wszystkie naraz aha i nawet samemu nie mozna bylo zmienic biegu w tiptronicu a na wyswietlaczu nie wyswietlały sie cyfry biegów tylko dalej wszystko cwieciło. Wie ktos moze o co chodzi???? dzieki i pozdro:)

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy móglby mi ktoś doradzić jakim Vagiem najlepiej zczytać kod kluczyka w audi A3 8P 1.6 benzyna 102KM 2006 rok? Pytam dlatego, że po zakupie auta od poprzedniego właściciela nie było żadnej przywieszki do kluczyków z tym kodem, a chciałbym sobie dorobić dodatkowy zapasowy kluczyk. Grot już mam dorobiony, pilota mam zaprogramowanego i teraz jest tylko problem z zakodowaniem transpondera gdyż nie znam tego kodu. Pilot/kluczyk już działa, tylko nie mogę odpalic auta, bo immobilizer nie pozwala. Z góry dzięki.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez gizmo.82,

Witam. Panowie czy ktoś może polecić jakiegoś fachurę w Szczecinie który potrafiłby rozkleić i skleić z powrotem lampę przednią? Spadła mi metalowa zaślepka z żarówki i wala się po całej lampie. Podobno można to zrobić domowym sposobem wkładając lampę do piekarnika na 90 stopni na 10 min i klej puszcza, ale boję się że coś spapram przy składaniu i będzie mi np. parować. Z tego co się orientowałem prawie nikt się już tym nie zajmuje, ciężko kogoś znaleźć. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Shakoza,

Komputer pokazuje spalona żarówkę, sprawdziłem i nie działa postojowa prawa tylna... Po rozkręceniu lampy okazuje się ze żarówka jest dobra. Wymieniłem na nowa i nadal nie działa ;/ proszę o pomoc, jestem zielony w tych tematach...

• 6 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez stabilization,

Witam Jestem zainteresowany kupnem Audi A3 z 2009 roku i w związku z tym mam pytanie Jest to podstawowa wersja jaka mogła wyjechać z fabryki. Co mnie zdziwiło na wyświetlaczu od komputera pokładowego (chodzi mi o ten pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem) nic nie ma, po za tym że świeciła się kontrolka o niskim stanie paliwa:] I tu nasuwa się pytanie czy jest możliwe wgranie jakiegoś oprogramowania albo czegoś aby tam wyświetlała się przynajmniej godzina? Z jakimi ewentualnie kosztami mam się liczyć? I jeszcze jedno pytanie gdyż nie sprawdziłem podczas oględzin, czy nawet najuboższa wersja ma podgrzewane lusterka? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 12,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez krystian80,

Witam Kupiłem nowe radio. Podlaczylem do kostek i nic. Chcą sprawdzić czy radio działa podlaczylem go do innego auta i działa . Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  15. Witam wszystkich bardzo serdecznie Ja wiem, że już podobny temat powstał-dotyczący ekonomii jazdy silnika 1.6 z instalacją LPG. Mój post stworzyłem w celu porównania właśnie tego silnika benzynowego z instalacją gazową z silnikiem 1.9 TDI pod względem utrzymania i mniejszych kosztów podróży. Podróżuję do pracy codziennie 60 km (15 km miasto, reszta poza), w ciągu roku będę robił 20-25 tyś km. Szukam samochodu niezawodnego, wygodnego i pięknego, ale również bardzo ekonomicznego. Mój wybór padł na A3 8p W moim przypadku problem pojawia się przy wyborze silnika, co jest bardziej ekonomiczniejsze 1.6 lpg czy 1.9 tdi. Z danych, które udało mi się uzyskać z sieci: - …

• 3 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy mogłby mi ktoś doradzić jak wymontować filtr paliwa w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE ?. Załączniki w postaci filmików, zdjęć i grafik jak najbardziej wskazane.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  17. Cześć wszystkim Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8P z rocznika 2004, więc niestety jeszcze z podwójnym grillem (double frame). Oczywiście pierwsza rzecz, jaką się zainteresowałem, to zmiana na pojedynczy duży grill (single frame). Wg tego tematu wiąże się to jednak z dość sporymi przeróbkami i wydatkami, więc taka prawdziwa zmiana poczeka, a na teraz wymyśliłem zmianę domowym sposobem, inspirując się nakładką ABT dostępną dla tego modelu. Potrzebujemy: kawałek folii samoprzylepnej (polecam taką bez wzorów).opalarka (lub coś podobnego) do rozgrzewania i układania folii na zderzakunożyk do przycinania nadmiaru folii2 kawałki srebrnej listwy o szero…

• 6 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  18. Witam. Z powodu kilometrów, które codziennie robię zastanawiam się nad zamontowaniem instalacji gazowej - oczywiście w grę wchodzi tylko i wyłącznie sekwencja. Wyliczyłem, że przy koszcie około 2500 PLN instalacja zwróci mi się po 10 miesiącach. Ciekawy jestem tylko czy montaż instalacji gazowej nie wpłynie negatywnie na prace silnika? Czy ma ktoś już jakieś doświadczenia? Czy koszty serwisowania samochodu po zainstalowaniu gazu będą wyższe? Pozdrawiam

• 9 odpowiedzi
    • 47,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez djarabian1988,

Witam prosze was o rade spotkał sie ktos z takim fisem kiedys? Czy mozliwe jest iz instalacja jest zle podpieta z radiem? badz fis jest zle zakodowany ? Otoz fis działał poprawnie przed instalacja radia teraz nie działa mi manetka i fis nie pokazuje spalania chwilowego.. zle jest zakodowany ? prosze o jakas rade Z gory dzieki za pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile kosztuje wymiana łożyska w przednim kole przy A3 i czy jest ono zintegrowane z piastą, czy wymienia się je oddzielnie ?

• 0 odpowiedzi
    • 6,7 tys. wyświetleń
  21. Cześć Zapewne jest wśród nas kilku posiadaczy A3 8P 3D z 2004 r., gdzie Audi zamontowało jeszcze starą kierownicę z 8L, która nijak nie pasuje do reszty wnętrza. I zapewne, tak jak ja, jesteście zainteresowani jej wymianą na nowszy model. Jak wiemy nie jest to takie proste. Stara poduszka jest jednonabojowa, nowa jest już dwunabojowa (wybucha w dwóch etapach) i do poprawnego działania wymaga nowego sterownika. Można próbować zamieniać kabelki itp., ale to spore ryzyko. Można też wymienić sterownik, ale to dodatkowe koszty i z tego co czytałem pociąga to za sobą konieczność wymiany poduszki pasażera, być może również innych. Znalazłem jednak informację, że poduszka powi…

• 2 odpowiedzi
    • 27,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez gizmo.82,

Witam mam problem z zakodowanym radiem Concert III (Concert II+). Wiem że trzeba wcisnąć kombinację klawiszy tylko nie wiem dokladnie jakich. Wszędzie piszą tylko o Concert I i II, tam kombinacja to "FM"+"RDS" LUB "RDS"+"SCAN" LUB "TP"+"DX", ale w trójce nie ma przycisków "DX" i "RDS". Pozdrawiam.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 25 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A3: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM (75 kW) skrzynia: 5 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.6 102 KM (75 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.4 TFSI 125 KM (92 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.4 TFSI 125 KM (92 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 105 KM (77 kW) skrzynia: 5 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 105 KM (77 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 140…

• 4 odpowiedzi
    • 24,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez destruktor27,

Witam, mam a3 z silnikiem 2.0 TDI [nie do konca wiem jakie oznaczenie ma ten silnik] I zdaża mi się tak iż jak pojeżdzę trochę autem to zgaśnie i nie chce odpalić dopiero na drugi dzień łapnie i dym wydobywa sie z rury i z pod maski i znow chodzi normlanie a potem znow tak samo.. co może być problemem? i jak moge dowiedzieć sie konkretne symbole ma moj silnik

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  25. Witam. Posiadam Audi A3 8P 1.6 102 KM z LPG. Z samochodem do tej pory nie miałem żadnego problemu. Dziś rano uruchamiam silnik i przy uruchomieniu słyszę dziwne pikanie, które znika po kilku sekundach. Na stałe włączyła mi się także kontrolka ESP. Próbuję ruszyć samochodem ale czuję, że silnik tak mocno szarpie, że telepie całym samochodem. Wysiadłem z samochodu, otworzyłem maskę i zobaczyłem ogromne szarpanie silnikiem. Pomimo tego próbowałem jechać dalej, ale niestety samochód całkowicie stracił moc i ujechałem kilka metrów i zadzwoniłem po lawetę. Po wciśnięciu pedału gazu do końca, wskazówka obrotmoerza w ogóle nie reagowała, dopiero po jakiś 5-10 sekundach przy pedal…

• 1 odpowiedź
    • 12,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.