Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Szeryf635,

Witam od wczoraj borykać się z problemem dziwnego dźwięku wydobywajacego się z okolic silnika bądź silnika przy dodaniu gazu od 3k obrotow mniej więcej słychać jakby coś brzeczalo nie potrafię opisać tego dźwięku występuje na jalowym I przy normalnej jeździe. Załączam link do dziweku i pozdrawiam! https://www80.zippyshare.com/v/HpnfS3yo/file.html Silnik 1.6 fsi 115 km 2004 sportback 174 150 tyś

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez jowita34,

mam audi a3 8p 2003 r 1,6 mam problem bo caly czas pala sie kierunki z przodu ze swiatlami i normalnie mrygaja .Czy moga sie palic razem ze swiatlami ? Czy ma tak ktos?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez OZI500,

Proszę o pomoc VAG pokazał Adres 17: Etykiety instrumentów: 8P0-920-xxx-17-MY7.lbl Część nr SW: 8P0 920 931 HW: 8P0 920 931 Komponent: KOMBIINSTR. VDO H20 0570 Wersja: D0H20004 Numer seryjny: 2243G004098603 Kodowanie: 0004008 Numer sklepu: WSC 44415 136 100333 VCID: F0EFB64BE356489EE43-80A5 1 Znaleziono błąd: 00003 - Moduł sterujący

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  4. Witam, Pewnie temat juz by walkowany ale z tego co szukalem to nigdzie nie ma dokladnie opisane co i jak... Wczoraj kupilem Audi A3 3.2 V6 2007 z przebiegiem 170 tys km. Chcialbym wymienic w nim olej silnikowy i rozrzad, stad moje dwa pytania na sam poczatek. 1. Co potrzebuje do wymiany oleju silnikowego? Wiem ze do kazdego samochodu jest potrzebny olej, filtr oleju i filtr powietrza ale pytanie czy potrzebne jest cos jeszcze? 2. Chcialbym wymienic tez rozrzad bo nie wiem czy byl wczesniej wymieniany a autko ma juz sporo przejechane wiec chcialbym to zrobic jak najszybciej. Co jest potrzebne do wymiany rozrzadu w tym potwor…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Dantes04,

Hej, gdzieś znalazłem opis jak prawidłowo sprawdzać poziom oleju w moim Audi. https://www.a3-club.net/forum/showthread.php?120933-Poziom-oleju-na-bagnecie-pomiar-sprawdzenie-stanu pisze tu że odpalalamy auto i czekamy aż zagrzeje się do temp. Roboczej tzn rozumiem 90°. Po czym wyłączamy silnik, czekamy 2min,i tak oto jest faktyczny stan poziomu oleju? Auto ma byc na biegu jałowym i wiadomo wszystko na prostym podłożu. Tylko teraz takie czekanie aż się zagrzeje auto, to jakieś 5min. Czy to nie przesada?

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Dantes04,

... Proszę o zamknięcie tematu

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez jorzyk1976,

koledzy mam pytanie czy po wymianie żarówki PS19W zwykłej na ledową czy nie będzie wywalać mi błędów. audi a3 rok 2011

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Keynan,

Witam, Podczas wymiany żarówki w lampcę bagażnika niestety wpadła mi wiązka z kablami do środka i nie wiem jak otworzyć ten bok, żeby ją wyciągnąć. Wie ktoś jak to otworzyć? Audi A3 8P BKC 1.9TDI 2004r Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez adriansportback,

Witam, ostatnio zauważyłem w aucie że jest ogromne spalanie, 2wentylator praktycznie działa cały czas i silnik coraz ciężej ma odpalić, dodatkowo słabo rozwija prędkość przedtem 220 km/h spokojnie było teraz 195 km/h z wielkim trudem. Nie mam pomysłu co to może być.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Audiiiii,

Witam proszę o radę może ktoś się spotkał audi A3 8p 2003 2,0 tdi nie chce palić jak na zegarze pojawia się świecą zarowa i ASP i wtedy również wlancza się wentylator wracam zapłon nieraz za pierwszym razem nieraz kilka razy wracam zapłon aż znika świecą i ASP i odpala co to może być a i dodam ze u elektryk podpiol komputer i niema łączenia ze sterownikiem komputera poprostu żadnych błędów może ktoś pomoże Pozdrawiam!

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Marek1989,

Witam Mam problem z centralnym zamkiem po lewej stronie oraz nie działa kierunkowskaz w lewym lusterku. Mało tego nie działa opuszczanie szyb z tej samej strony. Może ktoś wie w czym jest problem?

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez M@teush,

Mam pytanko czy wie ktoś może jak wymienić w Audi A3 8P w przednim lewym reflektorze (stojąc przed maską) żarówkę postojową inaczej pozycyjną???

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 42,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez jorzyk1976,

witam proszę kolegów o zamieszczenie zdjęcia lub instrukcji gdzie w powyższym silniku znajduje się czujnik temperatury. z góry dziękuję!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  14. Witam potrzebuję pomocy w zlokalizowaniu czujnika temperatury powietrza dolotowego... silnik 2.0 fsi ktoś coś

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Ajanki,

Część. Chciałbym się podzielic doświadczeniem z naprawy kolektora. Może spotkaliście się z klekotem w silniku jakby zawory stukały tylko troszkę głośniej. W moim przypadku były to klapy w kolektorze ssącym. Jak zwykle mechanicy - wymiana kolektora masakra. Koszty wyobraźcie sobie. Kupiłem kolektor za 100 zł okazało się, że numer się zgadzał tylko literki (najważniejsze) nie, ale klapy były sprawne. Zdemontowalem swój kolektor, pod kolektorem gdzie wchodzi wężyk z podcisnienia znajduje sie caly mechanizm sterowania klapami. Składa sie z sprężyny membramy i tak jakby przedłużenia dwigni do poruszania klapami. Okazalo się, ze w moim przypadku pękła sprężyna i ta dzwigni…

• 0 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez bydlaczek,

Witam, otóż mam taki problem w samochodzie małżonki - klima włącza się dopiero po nagrzaniu silnika, pokazuje w VCDS temperaturę powietrza zasysanego -50 stopni (czujnik G89). Swoją drogą - czy błędnie odczytana temperatura zasysanego powietrza ma wpływ na spalanie ? dzięki, pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 7,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez kubryc-v,

witam koledzy mam taki problem czasami moje audi nie chce zapalić, kręci kręci ale nie zapala jak wyjmę i włoże kluczyk odpala na dotyk audi a3 2006 rok 1.6 bse (benzyna+lpg) dzieje się niezaleznie czy silnik jest rozgrzany czy zminy i tylko co jakiś czas, nie wyświetlają się żadne kontrolki, obroty nie falują raz zakręciłem go na siłe odpalił zapaliła się kontrolka esp falowały obroty i silnik nie miał mocy ale po pomownym zapaleniu wszystko wróciło do normy proszę o pomoc, może ktoą miał podobny przypadek z forum wyczytałem, że może to być pompa paliwa, czujnik wału, wałka, sonda lambda, świece lub przewody natomiast wydaje mi się, że w ww. przypadkach powinna zapal…

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez marc,

witam jestem tu swiezakiem i moje pytanie jest takie poszkuje zwiazki do naglosnienia od bose ale czy wiązka od "angola" bedzie ta sama co od EU i czy rok auta ma cos do tego czy wystarczy aby model sie zgadzal? a3 5D. jesli walnolem jakiegos babola to przepraszam jestem tu pierwszy raz:)

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Szebek,

Witam mam pytanie, zacznę od tego że posiadam audi a3 8p z małym grillem z 2003r. Kupiłem zderzak z dużym grillem, okazało się że nie pasuje (teraz już wiem dlaczego). Zamierzam kupić belkę i maskę do audi. Znalazłem na internecie maskę z 2005r LZ5C na duży grill. Stąd moje pytanie czy nie będzie problemu ze spasowaniem jej do błotników i nowego zderzaka z dużym grillem?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez wsl,

Cześć, Mam drobny problem, ze spinką / nitem od mocowania zderzaka do pokrywy pod silnikiem. Czy ktoś wie może co to za śruba / nit jest potrzebna w tym miejscu ? Dodam, że mocowanie jest umiejscowione centralnie pod przednim zderzakiem na wyciągnięcie ręki. Musiałem zawadzić o coś i niestety odpadła... Podejrzewałem, że to być może N90683306, ale jakoś mi nie pasuje.. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  21. Witam jaki olej polecacie do silnika 2.0fsi z przebiegiem 240tyś,dodam że auto na niskich obrotach chodzi dosłownie jak diesel...z tego co się zorientowałem jest to skutek źle dobranego oleju. Proszę więc was o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Matiz4,

Panowie potrzebuje pomocy, miałem problem ze skrzynia DSG w A3, 2.0 Tdi 2006 BMM, pad mi sterownik DSG250 otóż sypał błędami jak się zagrzal za każdym razem inymi, okazało się że sterownik do wymiany, kupiłem sterownik od Passata b6 i teraz wszystko jeździ ładnie biegi zmienia tylko są dwa błędy pierwszy to 1208- zmienione zestawy danych w sterowniki to pewnie odnośnie numeru vin i drugi to 18290-brak informacji z elektrycznego hamulca postojowego który w b6 był a w Audi już go niema teraz jak to wyłączyc żeby sterownik o to się nie upominał i jak zmienić żeby znikł błąd 1208?? Z góry dzięki za Pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Matiz4,

Witam Panowie mam problem z A3 z 2006r z silnikiem 2.0 Tdi BMM i automatyczna skrzynia biegów, otóż gdy samochód jest zimny to jest ok a jak się zagrzeje to coś się dzieje ze skrzynia na początku nie chce jechac a potem jak wdepne to wyskakuje wchodzi w Tryb serwisowy i nie mogę wrzucić wsteczne go, wcześniej na wstecznym zamiast auto jechać to staczało a nie chciało jechać, podpiolem kabel i błąd 17150 - zawór przełączajacy 4 => zawór Elektromegnetyczny 4 przerwa/zwarcie do masy drugi blad 18154 - napięcie zasilania zaworow elektromagnetycznych elektryczna usterka w obwodzie prądowym

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez rafal888,

Witam, przymierzam sie do wymiany amortyzatorów i sprężyn w mojej A3 8P zawieszenie standardowe. Myślę o firmie Bilstein i dlatego chciałbym poznać opinie czy naprawdę są takie dobre i trwałe.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Dantes04,

Witam, chciałem się dowiedzieć jakie montowano nagłośnienie w tym modelu? Czy w Audi wszędzie był montowany subwoofer?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.