Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez rafal888,

Witam,Posiadam audi a3 8p 1.6 benzynka z 2005 roku. Mam pytanie odnośnie amortyzatorów przednich. Z racji iż pasuje mi wymienić amortyzatory przednie przeszukałem allegro i inne sklepy motoryzacyjne i zdecydowałem sie na BIELSTAINA. Amortyzatory pasujące do mojego samochodu występują w dwóch średnicach 50 mm i 55 mm. Wie może ktoś z jakiego powodu tak jest?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez yogy234,

Cześć wszystkim, mam ofertę kupna A3 2006r 2.0 FSI, jak myślicie dobry wybór silnika? Jakieś opinie sugestie?

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez cyla26,

Witam jak w tytule posiadam audi 1,9 105km BLS problem mam taki ze przy 1900 do 2300 obr/min szarpie nie ma mocy po 2300obr /min idzie kupa czarnego dymu i jedzie jak szatan na kompie nic nie pokazuje mechanik rozkłada ręce co to może byc za przyczyna wierze w forum że pomożecie DPF wyczyszczony ,przepływka wymieniona, n75 wymieniony ,egr wyczyszczony pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez mystery,

Jak w temacie - chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe coś takiego, jak podłączenie w jakiś sposób do fabrycznego radia, przewodu z gniazdem USB na końcu, który byłby wyprowadzony np. w schowku? Czy jest to możliwe? Jeśli tak, to gdzie można coś takiego kupić i czy radio obsłuży odtwarzanie z pendrive przez owe gniazdo usb? Auto to Audi A3 8P z 2007 roku z radiem AUDI NAVIGATION.

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kragmat,

Taka niespodzianka O co chodzi

• 6 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez tonnymagnesu,

Witam, nabyłem w ostatnim czasie AUDI A3 2010r. Muszę kupić do niego prawego bixenona, lecz niestety nie wiem jak poznać po reflektorze czy jest on skrętny lub nie. Wiecie może czy da się to sprawdzić po kodach na reflektorze nie wyjeżdżając autem na drogi? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  7. Witam. Mam Audi A3 Sportback 1.9TDI 8P 2006r. KM 105 (77). Auto na zimnym silniku odpala wzorowo. Nic nie stuknie , nie puknie i nie ma do czego się nawet przyczepić . Natomiast gdy jest auto już rozgrzane 70-90stopni przy każdym odpalaniu go silnik chce wyskoczyć spod maski . Jest dziwne szarpnięcie . Bujnie całym samochodem. Odgłos jakby metal uderzył w metal . Tak się dzieje tylko i wyłącznie gdy auto jest rozgrzane. Na zimnym silniku nie ma o czymś takim mowy. Dodam tylko ze wymieniłem sprzęgło , dwumas i poduszki pod silnikiem. Olej wymieniam średnio co 10tys km i od wymiany do wymiany olej nie muszę w trakcie nic dolewac(sprawdzam poziom oleju raz w tygodniu) bo…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Dudek 09,

Witam wszystkich tak jak w temacie problem z załenczającymi się wiatrakami na zimnym silniku. Po włączeniu zapłonu po około minucie podnoszą się obroty na 10 tyś i załanczają się wentylatory po wyłączeniu ałta i ponownym uruchomieniu ałto chodzi jak naleźy lub po przejechaniu około 5 km. Co to moźe być dodam że wymieniłem czujnik na chłodnicy na kompie zero błędu pomóżcie.

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez str92,

Zapewne temat był poruszany już setki razy na różnych forach, ale nie znalazłem pomocy do 8P. Postanowiłem odgrzybić sobie parownik preparatem odgrzybiającym (wurth). Na opakowaniu jest napisane żeby wpsikać preparat do przewodu odprowadzającego wilgoć z parownika (gdyby ktoś potrzebował przewód ten ma wyjście pod aluminiową osłoną na wysokości katalizatora, ok. 10cm powyżej linii podwozia). Ja jednak zdecydowałem że część środka wpsikam bezpośrednio na parownik od strony filtra kabinowego (parownik znajduje się mniej więcej na wysokości klimatronika, wkładając rękę do otworu na filtr kabinowy można wyczuć żeberka po lewej stronie). Stąd moje pytanie: czy jest różn…

• 0 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Stig41,

WitamPanowie czy felga 17" do 8p o takich parametrach będzie ok, czy na bank będą przycierki ? https://4.allegroimg.com/original/01...2b0c981cc339c4Szerokość przód 8,0" et33Szerokość tył 9,0" et35

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez MdZ89,

Witam wszystkich, Na wstępie chciałabym wszystkich pozdrowić i podziękować za ewentualną pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :-)! Jestem posiadaczką samochodu Audi A3 8P 1.9 TDI BLS 2006 r. Problem z jakim "walczę" od ponad miesiąca, to migająca kontrolka świec żarowych. Migająca kontrolka świec żarowych pojawia się tylko i wyłącznie jak przekręcony zostanie kluczyk na zapłon i odczekany zostanie czas ok 10-15 sekund, wówczas kontrolka świec żarowych zaczyna się pojawiać i mruga - zapalamy silnik i dalej mruga, wszystko do momentu, w którym nie wyłączymy silnika (oczywiście tu silnikiem "telepie" - podejrzewam,że nie zamyka klapy przepustnicy). Znajomy koleg…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez mirko65,

Audi a3 8p 2003

• 3 odpowiedzi
    • 10,8 tys. wyświetleń
  13. Dzień dobry jestem nowy więc się witam. Mam takie pytanie jak zdemontować kolektor ssący do wymiany uszczelki pokrywy zaworów silnik 1,6 bse 8V 102 kM w audi a3 8p 2006 rok. Bardzo proszę o zadęcia i opis w miarę szybko . Pozdrawiam Tadeusz

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  14. Chcialbym wymienic rozrzad w moim aucie i tu mam pytanie do Was . Czy przy wymniani lancucha rozrzadu trzeba takrze wymienic lancuch przy pompie olejowej ??? Czy przy pompie olejowej znajduje sie takze napinacz lancucha ??? Bardzo prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez ksavier46,

Witam wszystkich Planuję zakupić lampy przednie do audi a3 z 2003r. Czy ktoś z was miał okazję zobaczyć lampy które mnie interesują? chodzi mi głównie o ich jakość (czy ledy są wystarczająco mocne i widoczne w trakcie dnia?) lampy niby te same a wydaje się że w wersji chrome ledy są bardziej widoczne... http://allegro.pl/lampy-reflektory-audi-a3-8p-8pa-03-08-dayline-led-i6165039347.html http://allegro.pl/lampy-reflektory-a3-8p-8pa-03-08r-dayline-led-fk-i6540376326.html?reco_id=1af192b5-3022-11e7-abb9-023772d0551a&ars_rule_id=201 pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez bysiaseb,

Witam, Mogę niejasno opisać sytuację , ponieważ nie bardzo się na tym znam, Mam problem przy wrzucaniu wstecznego biegu zgrzyta jak przy niedociśniętym sprzęgle...(co nie wchodzi w grę zawsze dociskam je do końca) Pare miesięcy temu wymieniony został dwumas – został zastąpiony jednomasem Pedał sprzęgła czasem drga. a3 8p 2007r.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez bobek_,

Witam serdecznie, posiadam pytanko dotyczące naby i keirownicy sportowej do audi A3 8P '04. na co mam zwracac uwage przy kupnie naby oraz kierownicy aby pasowała. jestem zainteresowany takimi lecz moze ktos mi podpowie czy to bd pasowac. http://allegro.pl/rajdowa-naba-momo-audi-quattro-vw-polo-kjs-i6760155872.html http://allegro.pl/nardi-torino-sportowa-kierownica-skora-omp-momo-i6779040907.html

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  18. WitamMam problem ze swoim audi, gdyż od 2000 obr/min do 2300 obr/min, przy wciśniętym pedale gazu, silnik dostaje wibracji (można powiedzieć lekko zatrzęsie budą). Niezależnie od biegu, po prostu zawsze to występuje przy przyśpieszaniu w tym zakresie obrotów silnika. Zrobiłem logi dynamiczne ale nic z nich nie wiem Na początku podejrzewałem niesprawny zawór egr ale teraz już sam nie wiem. Bardzo proszę o pomoc w analizie czy wszystko jest ok. Zaznaczam, że zza auta nie leci czarny dym, auto przyśpiesza bardzo energicznie i nie słychać żadnego stukania od silnika. Niestety każdy mechanik którego o to zapytałem, robił duże oczy.przepływomierz 003 - http://vaglog.pl/log-003…

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Dawids153w,

Witam wszystkich Posiadam Audi a3 1.9 TDI z automatyczna skrzynia DSG mam problem zwiazany z Dużym Kopceniem na taki Bialy siwy kolor gdy włożę palec do Rury wydechowej w dolnej cześci coś sie zbiera ciężko mi powiedzieć czy to jest niespalona ropa czy olej ;/ Po kupnie Audi wymieniłem rozrząd przy korku wlewu Oleju pojawia sie też olej niewiem co może być nie tak silnik jest suchutki nigdzie sie nie poci lekko obok turbiny po sprawdzeniu auta u elektromechanika powiedział mi że według komputera pokazuje że jest źle ustawiony rozrząd Kopcenie pojawia sie na Postoju i lekko czuć w kabinie drgania gdy ruszę puści mocniejszą Chmurkę później jest w miare …

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Robson89,

Witam. mam problem otóż wycieka mi płyn ze zbiornika spryskiwaczy. Wydawało mi się że nie będzie problemu z jego wymianą (zbiornika) bądź załataniem. Ściągam koło i nadkole i mam dobrze widoczny zbiornik. Odkręcam widoczne śrubki od spodu i od góry i mogłoby się wydawać że już jest gotowy do demontażu ale tutaj pojawia mi się problem bo zbiornik trzyma mi się na jeszcze jednej śrubie do której zupełnie nie mam dojścia. Ktoś z Audimaniaków podpowie jak wyjąć zbiornik? co jeszcze trzeba odkręcić żeby się do niego dostać... z góry dzieki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez jk31jk,

Witam, w modelu A3 8P zaczęła mi migać co kilka kilometrów lampka, pomarańczowa ikona silnika, czyli chyba kontrola spalin. W drodze powrotnej od dealera. Może ktoś miał takie sytuacje? Jak to zinterpretować.? Audi 2009 rok.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mspc,

Witam, Niestety zgubiłem nakrętkę kołpakową od tylniej lampy Audi A3 8P - tzn. przy demontażu lampy wpadła mi do środka karoserii łączącej bagażnik a lampę. Jest to nakrętka oznaczona nr 4 w tym temacie: Czy ktoś wie gdzie można dostać taką w internecie? Mam na myśli konkretne miejsce gdyż szukam i nic nie mogę znaleźć (jedynie http://sklep.auto-plus.pl/start.asp?WCU=~TUI4UDA5NDUzMDA%3D) lecz nie jestem pewny tej strony, za mało informacji.. Ewentualnie czy jakiś zamiennik sprawdzony pasował by. Jeśli chodzi o sklepy stacjonarne to jestem z Krakowa. Dzięki za informacje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Supreme,

Witam, Ostatnio zaczela mi sie pojawiac kontrolka silnika, dzisiaj pojechalem do znajomego podpiac pod komputer i wyrzucilo te dwa bledy pokazane na zdjeciach. Czy sa to rzeczy ktore trzeba natychmiast robic oraz z jakimi orientacyjnie kosztami mam sie liczyc ? Dodam ze jutro jade w "trase" ok 250km i czy bez problemu mozna pojechac i sie tym nie przejmowac? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Supreme,

Witam, Ostatnio zaczela mi sie pojawiac kontrolka check-engine. Dzwonilem do goscia od którego zakupiłem Audi i mówił, że to z powodu tankowania Gazu na stacjach innych niż Orlen i Statoil. ( To Shell czy Lotos maja gorszy gaz czy jak ? ) I tutaj pierwsze pytanko czy mozliwe zeby przez tankowanie na innych stacjach pojawiala sie ta kontrolka ? dodam ze nie za kazdym razem po tankowaniu na innych stacjach wystepuje ten problem. A jeżeli nie to co może byc nie tak i czy moze miec to zwiazek ze spadkami mocy. 2. Czasem mam wrazenie ze w samochodzie "braknie mocy". Najczesciej widze to zjawisko podczas jazdy na trasie. Dodaje gazu zrzuca bieg, silnik ryczy a wskazó…

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez piotr406,

Proszę o pomoc mam A3 2003r 2.0 fsi 8p pojawił się problem zapal i gaśnie tak co 2,3 dni check, po podpięciu pod komputer pokazuje sonde lambded,położenie wału rozrządu,katalizator wszystko sprawdziłem u paru mechaników auto jezdzi normalnie nie szarpie,mocy nie stracił a kat jest wycięty brak zapachu paliwa, pojawiło się to jak zatankowałem 98 verwe do pełna usłyszałem od mechanika że ma to wszystko zmienić bo to jest jakaś pierdoła ciężka do zlokalizowania ale to są straszne koszta sonda ponad 2000 zł itp. rozrząd zmieniony nie przestawiony to sprawdziłem proszę o pomoc może ktoś posiada wiedzę na ten temat pozdrawiam Piotr

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.