Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam, Mam pewien problem, rozładował mi się akumulator podładowałem go wsadziłem i wszystko jest ok, ale po wyjęciu kluczyków ze stacyjki i otwarciu drzwi, włączają mi się światła mijania, świecą się przez jakieś 30 40 sekund po czym gasną, nie wiem jak to wyłączyć, bądź w czym tkwi problem, bardzo proszę o pomoc. Nie chce aby się włączały.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mario112,

Witam Panowie mam problem. To znaczy w mojej audiowce a3 8p 2.0tdi wyskoczył błąd na kompie: 18107 P1699 magistrala danych układu napedowego: brak wiadomości od ukladu kierownicy PANOWIE O CO CHODZI ? MOŻE MIAŁ KTOŚ TAKI PROBLEM

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez michalwicz,

Witam, mam proźbę, czy może mi ktoś rozkodować Vin WAUZZZ8POAA092660 i sprawdzić czy mam podgrzewane lusterka. Próbuje wszystkich sposobów i nic nie grzeje.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  4. Witam wszystkich, Chce zmienić kierowice w swoim audi a3 1.6 mpi 2004r. na nowszą, poliftową. Problem tkwi w tym, że kompletnie nie wiem jak ja zmienić, żeby wszystko śmigalo, bez wyskakujących błędów nie tracąc na bezpieczeństwie. Chodzi tu o nabojowość Airbagów- w oryginalnej mam 1 a w nowej juz 2. Bylem wczoraj w Aso audi, ale mechanicy są "zieloni". Powiedzieli, że mogą mi to zmienić na kwotę 300 zł ale bez żadnej gwarancji, że wszytko będzie ok. Stąd pytanie do Was forumowiczów, jak to ogarnąć i gdzie ewentualnie w Krakowie lub okolicach zrobią mi to jak trzeba? Pozdrawiam!

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez yllonka,

Witam, bardzo Was proszę o pomoc. Zauważyłam, że wiatrak od klimatyzacji chodzi cały czas po zgaszeniu samochodu. Jedyna opcja by się zatrzymał to rozłączenie bezpiecznika I teraz tak jeżdżę. Co może być tego przyczyną? Czy faktycznie trzeba wymienić oba wiatraki? Słyszałam że koszty tego są duże Chodzi o auto Audi A3 19.tdi 2004 r.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Magnum90,

Witam. Mam problem z Audi A3 1.8 TFSi 2008r. auto zaczęło wariować. Po krótkiej przejażdżce auto samoczynnie zwiększyło obroty po czym spadły do wartości 1,2 zatrzymując się i dalej do wartości 0.8 następnie auto zgasło.. po ponownym uruchomieniu obroty zaczeły wariować, autem szarpie. dodatkowo wyświetliła się kontrolka ESP i symbol kierownicy. oraz jest problem ze wskaźnikiem poziomu paliwa który mimo zatankowanego zbiornika ciągle pokazuje wartość zerową. (Filimik wszystko pokaże) W aucie była wymieniana przepustnica oraz pompa paliwa, ponieważ wcześniej także były problemy samoczynnym gaśnięciem silnika po przejechaniu ( pomogło na jakiś czas, aż do dzisiaj)…

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Peterek,

Proszę o pomoc! Kupiłem Audi A3 2003r 8P i nie działają oba piloty do centralnego zamka. Zmieniłem baterie w jednym i próbowałem zakodować ale nic mi nie wychodzi i dalej muszę otwierać drzwi kluczykiem. Czy mógłby mi ktoś pomóc byłbym bardzo wdzięczny. Może ktoś ma dobry sposób. Ja robiłem to tak: Kluczykiem ze słabą baterią włączyłem zapłon w stacyjce, a kluczyk w którym zmieniłem baterię i chcę zakodować włożyłem do zamka po stronie kierowcy przycisnąłem przycisk z otwartą kłódką następnie zamknąłem drzwi kluczykiem , potem otworzyłem , wyjąłem kluczyk wyłączyłem zapłon i .....sprawdziłem ale nic nie działa . Proszę pomóżcie

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez G.R,

Witam serdecznie.Mam problemy z moim Audi A3 2.0 TFSI Sportback 2006 rok i jeszcze nie znalazłem nikogo kto potrafiłby mi pomóc.Objawy są nastepujące i nie wystepują za każdym razem.Podczas odpalania rozrusznik kręci bardzo długo aż auto odpali i dzieje sie to przeważnie podczas niższych temperatur oraz kiedy auto jest po długiej trasie i postoi pare godzin...Ostatnio ten objaw pojawił sie także podczas wyzszych temperatur.... Akumulator, swiece, rozrusznik oraz ładownaie zostało sprawdzone, na komputerze tez nie widac problemu.Jesli ktos ma jakis pomysł to bardzo bym prosił o pomoc bo juz nie daje rady. Ps auta ma rowniez instalacje gazowa ale ona tez byla dokladnie spra…

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez str92,

Cześć, nie znalazłem podobnego tematu. Mianowicie dzisiaj przy podwyższeniu obrotów na biegu jałowym do ok 2 tys. i puszczeniu pedału gazu, auto samo zaczęło sobie dodawać i odejmować gaz na poziomie 1,4-1,8, wciśnięcie sprzęgła nic nie dało. Dopiero wrzucenie 1 biegu i ruszenie pomogło, po czym problem znikł. Co to może być? Dodam, że nie ma błędów na komputerze. IMG_3958.MOV

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez karmazino82,

Witam. Mam ogromna prosbe i pytanie zarazem. Jestem nowym posiadaczem audi a3 8p 2003r silnik 2.0 tdi 16v . Od wczoraj zapalila sie kontrolka "engine" . Obroty silnika zaczely "falowac" tzn na zimnym silniku jest to wiekszy problem gdyz jest to znacznie odczuwalne natomiast od momentu gdy sie nagrzeje to jest to zdecydowanie mniej odczuwalne lecz co jakis czas chwile "potelepie" autem. Moc ma normalna "tylko" te falowanie silnika ..... . Podlaczylem komputer u znajomego mechanika co pokazalo nastepujaco brzmiacy komunikat , blad : ''silnik przepustnicy zawirowania-brak sygnalu " . Mechanik powiedzial tyle ze tzreba by bylo rozebrac i zobaczyc co jet z…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez str92,

Witam, mam taki mały problem. A3 8P 1.6 102km, dzisiaj po odpaleniu na zimnym zapaliła mi się kontrolka ESP i słyszałem że załączył się wentylator na maksymalne obroty. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika wszystko było ok. Oprócz tego auto sprawuje się dobrze, płyn chłodniczy jest, silnik rozgrzewa się normalnie, trzyma temperaturę. Co to może być? Pozdrawiam

• 8 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez trabka2112,

Witam, Posiadam Audi A3 8P 2.0 Tdi 136km z Dpfem z 2003 roku i mam powazny problem z dymieniem. Na poczatku po zakupie i przejechanie okolo 1000km autostrada zaczelo sie powazne dymienie. Po przejachaniu autostrada na postoju za samochodem byly kleby bialego dymu. Teraz jezdzac po miescie jest to samo czasem mniej czasem wiecej. Ostatnio jadac po autostradzie zaswiecila mi sie kontrolka niski poziom oleju wiec zjechalem na stacje aby dolac olej Elf 5w40 wczesniej bylo Mobil 1 5w40 ale akurat takiego na stacji nie bylo. Teraz dymienie jest coraz wieksze. Raz zadymi na bialo raz na niebieskawo. Samochod jest po wymianie rozrzadu, pompy oleju, dwumasy oraz poduszki pod …

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Roszpunka,

Czy ktoś wie, gdzie znajduje się przycisk, lub jak się włącza, aby działały czujniki parkowania?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,chciałem wymienić kierownicę w a3 8p 2003r.Obecnie mam założoną czteroramienną ale kupiłem trójramienną z poduchą i tu zaczął się problem.Stara poduszka jest z inną wtyczką i jest inne wejście na taśmie w kierownicy jak poniżej na fotach. Kupiona kierownica,poduszka ma inną wtyczkę(foto) Teraz nasuwa się pytanko czy wymienić taśmę podkierownicą aby pasowała do nowej poduchy,czy iść na skróty i poprostu przelutować wtyczkę do nowej kiery?Ktos przerabiał już podobny remat?

• 4 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez str92,

Panowie taka ciekawostka, podobno po każdych przejechanych 100 tys jesli auto jest serwisowane w autoryzowanym serwisie, ścinana jest jedna główka z bloku silnika. To co widzicie za przewodem. Pochwalcie się jak jest u was, czy rzeczywiście potwierdza się to z waszymi przebiegami. No i oczywiście czy ktoś potwierdzi to co napisałem. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez str92,

Cześć, mam takie pytanko. Chce sobie zrobić zabezpieczenie w postaci odcięcia pompy paliwa. Potrzebowałbym odpowiednich schematów elektrycznych. Znalazłem w internecie wszystkie ale do 8L, do 8P nie widzę. Czy ktoś z Was miałby coś takiego? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  17. Witajcie, Czy możecie napisać mi jakie powinny być prawidłowe obroty na biegu jałowym w Audi A3 8P 1.6 8V z 2004 r. Bez włączonej klimatyzacji oscylują na poziomie 600 obr/min, natomiast przy włączonej podnoszą się do poziomu ok. 800 obr/min. Przy tych niskich obrotach silnik trochę się telepie.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 15,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez aro69,

Witam wiem ze jest juz taki temat ale mam taki mentlik ze musi mi ktos to wyłumaczyc. pierwsze pytanie jest takie czy kupujac zdrzak musze miec identyczny numer czy inne tez maja szanse pasowac jak np. 8P0 ktory wyglada tak samo włacznie z halogenami jak i zaslepkami Czy musze kupowac taki prowidoly o nr 8P4 807 105 jezeli chodzi o maske to trzeba wymienic to jest pewne lecz gdy dzwonilem do goscia to powiedzial ze błotniki i lampy bede tez musial... ja juz sam nie wiem prosze o pomoc bo chce zaczac to robic

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez str92,

Witam, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Audi A3 8p 1.6 102 km sama benzyna bez gazu. Mam takie mały problem. Otóż obojętnie na którym biegu gdy puszcze pedał gazu po chwili czuć takie 2-3 lekkie szarpnięcia. Wszystko jest ok, autko ładnie jeździ, nie mam z nim żadnych innych problemów. Proszę o podpowiedź co to może być. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  20. Witam Panowie kupiłem Audi A3 1.6 8v benzyna 102 km rocznik 2003. Niestety, po zdjęciu plastikowej osłony od silnika zobaczyłem zaolejone elementy - na zdjęciu (zdjęcie podglądowe) zaznaczyłem które elementy są zaolejone - jutro wrzucę oryginalne fotki z mojego Audi. Auto ma problem z dogrzaniem silnika - trwa to bardzo długo - nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z zaolejeniem. Serdecznie dziękuję za jakąkolwiek pomoc !!! Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez malysnk,

Witam jestem posiadaczem Audi a3 1.9tdi 105km z 2004r. Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was się nie orientuje co może być przyczyną złego odpalania silnika głównie na zimnym silniku, choć przy odpalaniu na ciepłym też nie wygląda to za dobrze. Jednak aby odpalić go na zimnym muszę podgrzewać świece kilkakrotnie i zaraz po załąpaniu silnika muszę dodać trochę gazu ponieważ wygląda to tak jakby dostawał za mało mocy czy też ciśnienia na samym początku... Podpinałem ją pod komputer i nic nie pokazało , świece są ponoć ok zresztą stosunkowo nie dawno były wymieniane. Przejechane mam ponad 340tyś. a z tego co mi sugerował mechanik który podpinał ją pod komputer to że problem m…

• 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez shymoon,

Witam, mam audi a3 8p, z 2004 roku, zderzak starszy model, z "przedzielonym" grillem. Czy jest możliwość wymiany na zderzak z dużym grillem bez ingerencji w resztę komponentów ( czy np konieczna jest wymiana maski, lub w ogóle to nie jest możliwe). Pozdrawiam - Shymoon

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 53,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez akai88,

Witam wszystkich. To moj pierwszy post na forum, poniewaz zastanawiam sie nad kupnem audi a3 8p 2.0 tfsi 2004 rok. Wczoraj bylem ogladac audi i napotkalem dosc dziwny problem. Na zimnym i cieplym silniku na luzie obroty faluja. Po dodaniu gazu lub trzymaniu gazu na stalych obrotach nic takiego sie nie dzieje. Dodam, ze przy odkrecaniu wlewu oleju problem na chwilke znika, a pozniej znowu sie pojawia. Podczas jazdy problem znika, auto ma moc, normalnie sie rozpedza, Sprzedawca twierdzi, ze po lekkiej stluczce ten problem sie pojawil, mowil ze wczesnij tego nie bylo i to wina jakiegos czujnika. Z tego co czytalem moze byc to przepustnica albo jakis silniczek krokowy, jestem…

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Siwek_134,

Witam! Posiadam Audi A3 2.0 FSI 150 km 2003r i mam pytania na których nie znalazłem odpowiedzi na forum. Więc tak: 1. 3 Dni temu zostawiłem pod firmą samochód na światłach pozycyjnych na 8 godzin :/ i po odpaleniu ( tak ledwo co ) Zaświeciła się kontrolka ESP. Pojechałem zatem z tym tematem do mechanika podłączył moją lalke pod komputerek i okazało się że komputerem nie może usunąć palącej się ikonki na blacie ESP. i moje pytnie brzmi czy to jest tylko zbieg okoliczności że zapaliła się lampka ESP po rozładowaniu aku czy coś mogło ulec zużyciu? 2. Gdy zakupiłem auto z niemiec po przyjechaniu do polski było wszystko git przez jakieś 2-3 tyg. po tym czasie nagle zapali…

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  25. Witam wszystkich . Zmieniam pojazd oczywiście na audi no i mam obawy że chcą mi wcisnąć w komisie jakiś bubel, mówią że wszystko ok itd ale ja mam złe doświadczenia i dlatego proszę was o pomoc . AUDI A3 2007rok 2,0 tdi 170ps i oczywiście DSG. nr vin WAUZZZ8P27A069289 Jeśli coś się dowiem to będę bardzo zasdowolona :-) Pozdrawiam Kasia

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.