Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich jeszcze raz i jeszcze raz prosze o analize : http://vw-passat.pl/vaglog/myChart.p...wsLFI0IDEsRU5E a co do błedów program pokazał cos takiego: 18045 missing message from electronic 18043 missing message from A/C controller 17978 Engine control module blocked by immobilizer 18058 missing message from instrument cluster 16955 brake switch F impluasible signal Bardzo prosze o analize kogos kto zna sie na rzeczy i bedzie chetny pomóc.Dzieki z gory.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, wlasnie wymienilem wlacznik swiatel stop ten pod pedalem hamulca.Mialem problem z migajaca sie kontrolką od swiec zarowych a czasami swiecily sie kontrolki od abs i asr.Wymienilem i teraz miga sie caly czas ta kontrolka od swiec, nawet po wylaczeniu silnika i wyciagnieciu kluczyka.Co to moze byc???? Pomocy!!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Prosze o rade. Probuje samodzielnie wymienic cewke cylindra w A3, 2.0, FSI. Teoretycznie wszystko jest dostepne, ale nie chcac czegokolwiek uszkodzic, nie zdejmuje `na sile` obejmek na wtyczkach cewek. Czy ktos zna jakis sposob? Pozdrawiam A3- BalckNo1.
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zakupiłem Audi A3 2004 rok. Zauwazyłem, że prawy wentylator chłodnicy pracuje praktycznie bez przerwy ale z różnymi prędkościami tzn. przyspiesza i zwalnia - pracuje nawet przy zimnym silniku. Posiadam klimatyzacje ale jej nie uzywam w zimie. Czy nieustanna praca wentylatora jest normalny czy raczej jest to usterka, z która powinienem pojechac do serwisu?? pozdrawiam Grzegorz
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Fani Audi A3 z zapartym tchem oczekują na premierę najmocniejszej wersji kompaktu z Ingolstadt, oznaczonej symbolem RS3. Dla wszystkich posiadaczy Audi S3, którzy ze zniecierpliwienia przebierają nogami, szwajcarski tuner Sportec przygotował specjalny pakiet, mający na celu zbliżenie modelu S3 do królewskiego oznaczenia z literką R z przodu. Dzięki zmianą zaproponowanym przez szwajcarską firmę, wszyscy właściciele modelu S3, będą mogli podnieść moc z 265 KM i 350 Nm do 323 KM i 474 Nm. Pakiet tuningowy przewidziany jest dla modeli ze skrzynią S tronic oraz manualną. Zdjęcia: (ź) worldcarfans.com
-
- 2 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Kupiłem 2 tyg temu audi a3 2004 1,9 tdi 105 i ciężko pali na cipełym silniku. Na zimnym wszystko ok. Kopci na niebiesko czyli pali olej i to w ilości ok 100ml na 100km. Turbina sprawdzona i jest ok. Pompowtryski uszczelnione. Mechanik mówi, że może być rysa na tłoku ale nie rozbierał silnika więc nic pewnego. Proszę o pomoc.
-
- 4 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z samochodem. Czasami uruchamia mi się kontrolka ESP, temperatura silnika spada z 90 do 50 stopni i uruchamia mi się wentylator od chłodnicy, który się wyłącza po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Dodam, że przy ponownym odpaleniu samochodu problem znika. Takie sytuacje zdarzają mi się nieregularnie - potrafię jeździć kilka dni i nic się nie dzieje, a czasami mam taką sytuacje 3 razy w ciągu dnia. Czy problem leży w jakimś czujniku, zwarciu przewodów czy w jakimś sterowniku? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Wymiary Audi A3: Wymiary Audi A3 Cabrio:
-
- 0 odpowiedzi
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Przymierzam się do wymiany amortyzatorów. Jakiej firmy amorki moglibyście mi polecić? Chodzi mi o najlepszy stosunek ceny do jakości. Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 8,9 tys. wyświetleń
-