Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez M@teush,

Witajcie. Nie wiecie jak jest z wentylatorami od klimatyzacji? Są dwa (większy i mniejszy), a po włączeniu klimy włączy sie tylko jeden, ten większy. Spotkał się ktoś z podobna sprawą i moze coś podpowiedzieć?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez angelo8p,

Dzisiaj chciałem włączyć CB radio i okazało się, że nie działa zapalniczka samochodowa. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 30,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich forumowiczów. W moim sportbacku chciałbym sobie zamontować podgrzewany wkład lewego lusterka, ale nie wiem jak podłączyć kabelki (przewody) od podgrzewania. Kabelki mam wyprowadzone trzy. Dwa z równymi wtykami, a trzeci z trochę innym. Kolorów nie pamiętam.Natomiast w nowym wkładzie(kupionym na allegro) są tylko dwa styki. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić od czego jest ten trzeci przewód i ewentualnie gdzie go podłączyć ? Niestety nie wiem jak był podłączony ten stary wkład, bo auto kupiłem po kolizji i go poprostu nie ma, a nie chcę demontować prawego lusterka, żeby czegoś nie połamać.Dodam, że lusterka mam ustawiane elektrycznie. Bardzo proszę o pomoc.

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 9,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez marcin664,

Parę dni temu zapaliła mi się kontrolka wspomagania, a co za tym idzie jego całkowity brak. Po przejechaniu paru metrów kontrolka zgasła i wszystko wróciło do normy. Niedługo się nacieszyłem, bo za parę dni to samo, lecz problem niestety nie ustąpił jak wcześniej, odstawiłem auto na noc. Na następny dzień odpalam auto i wszystko jest dobrze, myślę ok jadę, ale gdy tylko chciałem ponownie uruchomić samochód to ponownie brak tego nieszczęsnego wspomagania. Próbowałem robić kalibracje na placu, ale nie pomogło. Wyczytałem gdzieś, że to może być wina słabego akumulatora. Zrobiłem test i wyszło, że jego skuteczność jest 75%, a stan naładowania na chwilę obecną to 49%. Dzisia…

• 0 odpowiedzi
    • 7,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Chciałbym wymienić filtr kabinowy w audi a3 sportback 1.6 benzyna 102 konie rok prod. 2006 kod silnika BSE, ale nie wiem gdzie on się znajduje. Pod podszybiem, czy za schowkiem od strony pasażera ? Raz słyszałem, że pod podszybiem, a raz, że za schowkiem. Dodam, że mam klimatronik. Bardzo proszę o pomoc.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Słabo chłodzi klimatronik w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE. Czynnika mam odpowiednią ilość, nieszczelności nigdzie nie ma, a mimo to słabo chłodzi. Podejrzewam, że może być zapchany filtr kabinowy, ale nie wiem jak go wymienić. Czy muszę demontować podszybie, czy można w jakiś inny sposób się do niego dostać ? Bardzo proszę o porady.

• 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Pomocy ! Jaki olej do silnika 1.6 benzyna 102 konie BSE ? Castrol, Mobil 1, czy jeszcze jakiś inny ? O jakich parametrach lepkości ? Przebieg 65000 km (pewny).

• 2 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś napisać jak wymienić złącze elastyczne rury kolektorowej przy A3 1.6 benzyna 102 konie BSE 2006r, ile takie złącze/dwuzłącze może kosztować i gdzie je kupić ? Od razu mówię, że na allegro takiego złącza nie mogę znaleźć. Wydech jest dość hałaśliwy, a po wczorajszym wjechaniu na kanał żadnej dziury nie znalazłem i wydaje mi się, że właśnie tylko to złącze może być winne. Z góry dzięki.

• 1 odpowiedź
    • 6,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy orientuje się ktoś z Was ile może kosztować w serwisie czyszczenie i adaptacja przepustnicy przy A3 1.6 benzyna 102 konie ?

• 0 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Jakie świece zapłonowe byście zaproponowali do silnika 1.6 BSE 102 konie benzyna ? Z góry dziękuje.

• 1 odpowiedź
    • 8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś napisać jaki jest numer oryginalnego spojlerka/dokładki nadkola lewego przedniego przy audi A3 sportback 1.6 benzyna 102 konie i gdzie takie coś najtaniej kupić ? Z góry dziękuję.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  12. witam, proszę o poradę czy zmiana opony w A3 2.0TDI z 225/45 R17 na 225/50 R17 jest możliwa? Czy taka opona wejdzie w nadkole i będzie się dobrze sprawować? Sprawa dotyczy opon letnich na alufelgach, auto przyjechało na jesieni z niemiec na letnich oponach 225/45 R17, niestety nie nadają się już na ten sezon. Mam z poprzedniego auta Ford S-max w super stanie Continental ContiSportContact3 225/50 R17 ale nie wiem czy będą dobre, nie jest to rozmiar standardowy do A3. W załączniku porównanie opony standardowej i zamiennika. Co o tym myślicie? opona.bmp

• 2 odpowiedzi
    • 10 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez *P@Pen*,

Czy ma ktoś do sprzedania instrukcję obsługi do audi A3 8p? Koniecznie po Polsku

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez M@teush,

Witajcie. Wyświetla mi sie symbol dotyczący płynu chłodniczego z napisem "Cooler". Do tej pory było normalnie, jak wyskoczył mróz to razem z nim ten komunikat. Dodam że płynu nie ubywa i jego ilosc jest w normie Pokazuje sie on tylko wtedy gdy zapalam samochod na zimnym silniku. Gdy przejade pewien dystans i płyn uzyska odpowiednia temperaturę komunikat sie nie pokazuje. I tu pytanie do Was czy przyczyną może być skraplająca sie woda ktora po ostygnieciu płynu zmarza? Czy moze jest jakiś inny problem? Zastanawiam sie na wymianą płynu na nowy tylko nie bardzo wiem jak go spuścić z chłodnicy. Liczę na wasze jak zawsze pomocne wskazówki.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez M@teush,

Witam. Nie działa mi tak jak w temacie lewy przedni głośnik. Wyciągałem już kostkę co jest miedzy drzwiami a słupkiem i nic. Wie ktoś może co może być przyczyną?

• Upvote
    • 14 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń
  16. Witam. Posiadam audi A3 2003 8P. Kupiłem audi w październiku. Co się okazało nie święci mi wsteczny. Dałem do elektryka. Elektryk powiedział, że w kablach nie ma napięcia, ale nie ma żadnej instrukcji by zobaczyć jak i gdzie rozkladają się kable... Dwa dni temu zapaliła mi się komunikat o spalonej żarówce. Spaliła sie żarówka mijania lewa, jedna żarówka z rejestracji oraz ciągle świeci się stop. Wymieniłem żarówki nic nie dało. Dałem do elektryka by zrobił mi te wszystkie rzeczy. Dzisiaj do mnie dzwoni, że nie ma na swoim komputerze schematu elektrycznego do audi a3 8p. Zrobił mi mijania i rejestracji ale stop nadal świeci! Co to oznacza. Gdy wsadzam klucz do …

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez cinu23,

Witam serdecznie. Mam kilka pytań. Posiadam audi 2003 r. 2.0 krótkie. Mam zwykłe światła. Chciałbym zamienic na led z przodu i tylu. Jak widziałem z led z tyłu nie będzie problemu. Kosztuja okolo 600zl. Ale z przodem jest klopot. Chciałbym kupić orginalne. Ale jak patrze na allegro to są same do bixenon + led. Co mam zrobić by wmątować ??? Moje audi wygląda tak jak w załączniku.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez bossneger,

Witam, Przy okazji pojawienia się błędu, chcąc dowiedzieć się wiecej odczytałem "Freeze Frame". Patrzę a tam w rubryce Mileage piszę mi 494362 km!!! Co nie zgadza się z rzeczywistym przebiegiem. Czy to oznacza że handlarz cofnął mi licznik o 300 000 km?! Czy może mi cos w aucie świruje?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  19. Koledzy ma ktoś pojęćie (manual) jak wyjąć panel nawiewu w 8P, popielniczkę i osłonkę od przekładni zmiany biegów w automacie?

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Kons18,

Witam.Zakupiłem niedawno audi A3 sportback z 2009 roku (rok modelowy 2010).Obecnie jeździ na felgach aluminiowych oznaczonych według VINu 6,5J x 16 et 42.Opony letnie to 205/55 R16 V.Posiadam do niego opony zimowe o takim samych rozmiarach.Poprzedni właściciel przekładał na felgi aluminiowe.Ja mam zamiar zakupic stalówki.I tu pojawił się problem.Według winu powinienem zakupic felgi o osadzeniu et42.Defakto nie znam rozstawu śrub jaki powinien byc w tym modelu ani średnicy otwru centrującego.Skorzystałem dodatkowo z pomocy konfiguratora na pewnej stronie (nie będę robił rekaly) i tam wyszło mi że powinienem zakupić felgi 6,0J x 16 et 50,otwór centralny 57 rostaw 5x112.Czy …

• 6 odpowiedzi
    • 13,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez vargate,

Panowie, Czy wiecie od czego odchodzi wezyk i za co jest odpowiedzialny? Zaznaczony na zdjeciach i zaslepiony sruba? Silnik 2.0 FSI AXW

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  22. Witam wszystkich! Mam mały problem właśnie z cyfrowym zegarkiem który jest umieszczony pod wskaźnikiem obrotomierza i nie bardzo wiem jak to można łatwo wymienić i jakie są to koszta...? Czy trzeba wymienić całą tarczę licznika wraz z wskaźnikiem przejechanych kilometrów czy też można sam zegar?? Byłbym baardzo wdzięczny gdyby ktoś poddał mi myśl jak uporać się z tym tematem.... Pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez michal_kr,

Witam, Chciałbym wymienić zawór EGR (jak w temacie) i mam parę pytań. Czy zawór ten otwierany jest ciśnieniem, czy może w inny sposób i czy po wymianie wymaga adaptacji przez podłączenie do komputera? I jeszcze jedna kwestia, czy w miejscu oznaczonym strzałką na zdjęciu przychodzi jakieś uszczelnienie? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  24. Problem polega na tym iż cały czas świeci się kontrolka - econ - po kilku krotnej próbie wyłączenia - bez efektu ! czy konieczne jest podpięcie pod komputer ??

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 50 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez krupier36,

Chciałbym w drzwiach kierowcy wstawić klamkę od anglika(bez zamka), czy ma ktoś jakiś pomysł jak zrobić jakieś awaryjne otwieranie, gdyby np.wysiadł akumulator.

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.