Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez marulw,

Witam Wszystkich i prosze o pomoc. Zakupiłem Audi A3 1,6b 2009 r i mam problem ponieważ nie mogę włączyć ustawień komputera, a mianowicie nie mam w ogóle tych przycisków do sterowania i resetu w manetce wycieraczek. Wyświetlacz środkowy pokazuje tylko kontrolki braku płynu do spryskiwaczy rezerwe paliwa itp, nie ma żadnych info co do spalania itp. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego, czy może mam wersję bez komputera? Sam nie wiem jak to uruchomić na jednym wyświetlaczu mam przebieg i dystans a na drugim tym małym mam temp i godzinę i date a środek praktycznie nie świeci? Proszę o info jak ktoś ma podobną wersję

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Rokit,

Czesc, jestem niwa, ale licze na Wasze wsparcie czy ktos z Was spotkał sie z taka dyskoteka kontrolek? po odpaleniu zapala sie tylko ABS. Po chwili gaśnie i wszystko jest ok. Nastepnie po okolo 5 min. jazdy zapalają sie wszystkie naraz. Auto jezdzi bez zarzutu. Problem pojawil sie przy pierwszych śniegach i błocie pośniegowym na nadkolach. Przeszukałam internety, ale nigdzie nie moge znalezc oznaczenia tej kontroli glownej z komputera pokładowego. Bede wdzieczna za info. Jutro podłączę go do VAG. Umylam nadkola i same koła, ale problem powraca. Robilam tez awaryjne hamowania z 50 km/h do zera. Bez zmian.

• 0 odpowiedzi
    • 9,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, mam problem z układem kierowniczym. Audi ostatnio stał dłuższy czas na mrozie i gdy w końcu ruszyłem okazało się że jest coś nie tak z układem kierowniczym. Jakby to dobrze opisać... Normalnie gdy się rusza kierownica powoli się prostuje, w moim przypadku jest jak przyklejona, mogę przejechać i 100 m, a dalej będzie stała w miejscu dopóki sam jej nie odkręcę. Wspomaganie działa normalnie, a nawet co dziwne wydaje mi się że jeszcze lepiej, lżej się kręci. Dodatkowy objaw: normalnie gdy odkręci się kierownice do skrajnej pozycji, to czuć wyraźny opór i jest sztywna w tej pozycji, u mnie jeśli się przekręci do końca to kierownica odbija się jak piłka kałczukowa. Podej…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, mam ostatnio problem z odpaleniem mojej a3, a wygląda to tak: samochód stał około miesiąca i gdy chciałem zapalić to wykazywał klasyczne objawy rozładowania akumulatora, chociaż wszystkie światła i zapłon działy normalnie, lecz na odpalanie prądu jakby brakowało. Nie zdziwiłem się bardzo, bo w końcu stał prawie miesiąc na mrozie. Wymieniłem akumulator na nowy, ale niestety nic to nie dało, dalej nie odpala. Słychać tylko cykanie jakby wymiana aku nic nie dała. Czy to może być problem z rozrusznikiem ? A może coś nie tak z kablami przekazującymi prąd ? A, zapomniałem dodać, że co jakiś czas uda się zapalić, raz działa raz nie. Taka loteria. Nic przyjemnego.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  5. Witam, mam taki problem, od tygodnia moja stacyjka raz działa normalnie, a raz bardzo ciężko było przekręcić kluczyk. Wczoraj gdy pojechałem pod dom zgasiłem auto i już nie ma opcji przekręcenia kluczyka, dam radę odblokować kierownicę, ale dalej kluczyk nie pójdzie. Czy miał ktoś podobny problem? Co zrobić w takiej sytuacji, z góry dziękuję za wszelkie próby pomocy. Pozdrawiam

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 11 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez cyla26,

Witam ma ktoś może rozpiske bezpieczników z pod maski kod silnika bls mam problem z światłami fajnie było by zdjęcie z góry dzięki i pozdrawiamy

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Adi9686,

Witam serdecznie. Może ktoś z was ma lub miał takie radyjko- tu jest link .https://allegro.pl/oferta/radio-gps-android-9-audi-a3-2003-2012-wifi-bt-32gb-9655692947?reco_id=fc623d93-53d8-11eb-b678-b02628c80a60&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951. Chciał bym wiedzieć czy to jest coś warte. Jak to się sprawuje. Czy może lepiej dołożyć i kupić coś takiego..https://allegro.pl/oferta/pioneer-sph-da250dab-radio-android-carplay-bt-dab-9275556684?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprzęt+audio,+satelitarny+oraz+słuchawki&gclid=Cj0KCQ…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez MarekP1705,

Cześć. Od nie dawna jestem posiadaczem audi a3 8p 1.6 MPI i mam mały problem. A mianowicie falują mi obroty przy hamowaniu tzn. jak zrzucam bieg np. dojeżdżając do świateł to obroty spadają do 1200 i falują między 1200 a 1800 jeśli wcisne w tym czasie sprzęgło to wszystko się uspokaja czyli obroty spadają do 800. Jak nie wcisne sprzęgła to im mniejsza prędkość tym mniejsze falowanie..Jak stoję obroty w ogóle nie falują. Przepustnica była czyszczoną ale bez wyciągania. Macie jakieś pomysły co to może być?

• 2 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez oskar7,

Witam jakiś czas temu urwała mi się śruba w podwoziu która nie wiem do czego służy, może ktoś jest w stanie powiedzieć co to jest i czy można to wymontować. Pacjent Audi a3 8p 2004r 3 drzwiowy. Zdjęcia dodam w załączniku. (Wisi to pod fotelem pasażera)

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  10. Witam. W samochodzie występuje problem z przyśpieszeniem na drugim biegu. Na wszystkich innych biegach chodzi prawidłowo, a na drugim biegu przy gazie w podłodze samochód nie przyśpiesza. Ewentualnie jak przeciągnę go wyżej na pierwszym biegu(około 4500 obrotów) wtedy nie ma tej blokady. Na innych forach wyczytałem że może być to wina złej skrzyni. Z tego co sprawdziłem kod silnika w tym modelu to:BGU a kod przekładni to:FVH a na skrzyni która znajduje się w samochodzie wygrawerowany jest symbol ABH. Czy może być to wina nieprawidłowo dobranej skrzyni? Dodam jeszcze że kupiłem samochód już z tą skrzynią. Czy u kogoś występował podobny problem? Dajcie znać co sądzicie, poz…

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Morzine,

Witam, Posiadam Audi z zwykłymi fotelami, chciałbym je zmienić na podgrzewane w S-Line i pytanie : - Zmiana foteli polega na wyciągnięciu starych i włożeniu "nowych" ? czy trza coś dodatkowo dokupić/zmieniać/ciąć itp. - Aktualnie nie mam wgl grzania dupy jaki jest koszt podłączenia całej instalacji ? (+/-) wraz z materiałami. - Czy fotele 3d będą pasowały do 5d ? Pozdrawiam.

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kris1295,

Witam kieruje prośbe o opinie pompowtrysków ponieważ na ciepłym gorzej pali. Aku nowy Kozak 77Ah 720A, Alternator zregenerowany, rozrusznik zregenerowany. Grupy 1,2,3 Grupy 13,18,23

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  13. Witam mój problem pojawił sie dość dawno jakieś dwa miesiące tomu , po zakupie auta, była robiona dawka rozruchowa paliwa , były wymieniane filtry i olej. Auto po odpaleniu chodzi bardzo płynnie , odpala od tak zwanego "strzała". Po przekroczeni temp. 70-75 C auto zaczyna szarpać i przerywać a na VAGU wywala błąd P0201 . Po zatrzymaniu nadal rzuca silnikiem ale gdy go odpalę ponownie problem znika do momentu poddania silnika obciążeniu. Podejmowałem próbę wykasowania błędu ale było tak samo . Jednak zauważyłem że auto po usunięciu błędu i pozostawieniu go do osiągnięcia 90 c chodzi dobrze i nie występują żadne problemy. Dodam jeszcze że auto…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Kubi8pa3,

Witam mam problem z moim audi a3 8P, a w zasadzie dwa. Fotel kierowcy nie grzeje, natomiast pasażera działa bardzo dobrze. Drugi problem jest taki, że w aucie nie da się otworzyć tylnych drzwi od zewnątrz , natomiast od wewnątrz otwierają się bardzo dobrze. Gdy już je otworzymy od wewnątrz, działają również na zewnątrz, aż do zamknięcia auta. pomoże ktoś?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  15. Cześć wszystkim ! Kupiłem Audi A3 8p 2L TDI (170 KM), 2005 z 200 tys. kilometrów, kod silnika BMN. Po miesiącu użytkowania bez problemów zainstalowałem mapę na 200 HP w "tuneforce poznań". Jednak następnego ranka po zainstalowaniu mapy samochód miał problemy z uruchomieniem, po długim męczeniu ruszył. Następnie samochód losowo wyłączał się podczas jazdy po mieście lub wkrótce po uruchomieniu samochodu. Chociaż jak już dotarłem do autostrady, to nie miałem żadnych problemów. Czasami, gdy zgaśnie, nie uruchamia się ponownie, dopóki nie przeczekam około 10-20 minut. Czasamy zaczynał bez problemu lub czasami nie uruchamiało się przez dzień lub dwa, a potem dopiero po wielu dł…

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  16. Witajcie, Audi A3 8P - 2003. Mam problem z wiatrakami chłodnicy (duży + mały od klimatyzacji) Po przeglądzie klimatyzacji, wyszło ze wiatraki w ogóle się nie kręcą. Pojechałem do elektryka, wymienił mi mały wiatrak bo poprzedni podobno się spalił, a duży stwierdził, że kręci się dopiero po osiągnięciu przez silnik odpowiedniej temperatury. Wtedy nie byłem jeszcze świadom, dopóki nie zaczerpnąłem wiedzy na forum, że powinny się kręcić oba (na włączonej klimatyzacji) i mają one swoje biegi, a duży steruje małym. Mały po odpaleniu klimatyzacji się kręci, duży stoi. VCDS wykazał czujnik g83. Na początku wymieniłem czujnik temperatury g62, potem dopiero ten który pok…

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 6,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Marcinos0,

Witam serdecznie. Przymierzam się do kupna Audi a3 z 2008 roku z silnikiem benzynowym 1,8 160 koni. Chciałem się zapytać jak jest z użytkowaniem takiej jednostki? Może ktoś posiada? Autko będzie miało przebieg 190.000 wiec trochę mnie to martwi taka liczba. Chciałem się dowiedzieć od was coś więcej o tej jednostce. Za kazda pomoc będę serdecznie wdzięczny

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  18. Witam, posiadam AUDI A3 8P HATCHBACK 5D 1.9 TDI 105KM 77KW BKC 2005r. Ponad 480tyś. przebiegu. Auto sprowadzone z NL. 2 właścicielem była moja siostra, a ja jestem 3. Ona wymieniła 3x gumowy przewód doładowania do intercoolera oraz intelcooler bo pękły te części. Ja wymieniłem 2x przewód, regenerowałem turbo doładowanie zamiast być 0,9bara jest 1,5 już po odliczeniu 1bara. Turbo zostało przykręcone na zmiennej geometrii aby nie pękał przewód i po 6-7mc kolejny raz biały dym z turbo padło. Mechanik stwierdził, przez to że geometria jest przykręcona to wirnik nie nadąża wypuszczać spalin które walą w łopatki i wałek dostaje luzu wzdłużnego i dlatego tak się dzieje. Moj…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Hasek71,

Proszę o pomoc po wymianie pompowtrysków simensa w audi a3 silnik bmn 170 KM i zmapowanym silniku do 210 KM osiąga jedynie 140 KM na hamowni, mechanicy twierdzą ze to wina wtrysków i twierdzą ze soft do mapy bez zmian lecz od seri to o 30 koni za mało

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Eryk9032000,

Witam, temat który chce poruszyć jest już na każdym forum wyczerpany do bólu, lecz jestem początkujący w tej marce samochodu i mam pewien problem. Od niedawna posiadam Audi A3 8p, 2.0TDI, 2006r. Samochód kupiłem z uszkodzonym przodem a mianowicie do wymiany jest maska oraz zderzak. Grill posiada nr 8P4853651, zderzak nr 8P4807437 oraz maska nr 8P0010187k. Problem polega w tym, że na moje oko samochód jest w wersji z dużym grilem, lecz gdy wyszukuje maskę po numerze seryjnym w tytule ogłoszenia jest napisane "Audi a3 8p maska mały grill". Być może dla niektórych ten wpis jest zabawny ale ja już "zgłupiałem" . Będę ogromnie wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Eryk.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Kaczma,

Witam wszystkich.. Prosiłbym aby ktoś kumaty zerknął na logi jakie udało mi się zrobić.. silnik 2.0tdi bkd po zmianie map w vtech szczecin.. nie było do końca wszystko ok wiec podjechałem w szczecinie do człowieka od regeneracji turbin gdyż byłem pewien że turbo siada.. okazało sie że turbo mam w porządku.. wadliwy okazał się sterownik podciśnień.. wymieniłem na nowy.. fakt jest że auto nie do poznania się poprawiło ale problem mam taki że gdy się rozpędzam to jest taki moment - ułamek sekundy jakby przycieło doładowanie po czym czuć że auto jest jakby ciut słabsze ale w notlauf nie wpada.. może ktoś ma jakiś pomysł?http://vaglogi.pl/log-003_008_011_Fn55g.htmlA i wiem że …

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  22. Witam mam pytanie co mogło się stać jechałem na 4 biegu chciałem wbić 5 ale nie da się ruszyć lewarkiem.Nowa skrzynia czy da się to jakoś ogarnąć?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Kuba1995,

Dzien dobry, w zeszlym miesiacu ktos mi ukradl radio pioneer avh x2600bt, zostawil oryginalne okablowanie. Teraz kupilem jakies chinskie, ale potrzebuje przejsciowek i sam w sumie nie wiem czego, jestem zielony w tym temacie, w jednym sklepie kazali zaplacic 150zl za calosc, co jest dla mnie za duza suma, wiec chcialbym pozamawiac z internetu, ale nie wiem co do czego. Pomozecie? Nawet nie mam pojecia co to za kable, ponizej zdjecia radia i kabli. Audi a3 8p 2009

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, chciałem zapytać czy ktoś może mi polecić jakiś warsztat lub osobę, która jest w stanie zrobić przelot w moim A3 1.6 mpi w miarę niedrogo Warszawa i okolice. Planowałem to od dłuższego czasu ale kompletnie nie wiem kto może to zrobić. Jak szukałem w internecie to widziałem większe firmy, a tam cena jest od 2800. To nie na mój budżet. Chciałbym osiągnąć coś takiego: To identyczne audi z tym samym silnikiem

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez vicebal,

Cześć Forumowicze, Co sądzicie o jednostce 1.6 FSI Ambition w Audi A3 8p? Serio jest z nią tak źle, i należy jej unikać?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.