Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez SebRach23,

Cześć, mam problem z moim Audi A3 8P 1.6 MPI. Mianowicie na luzie silnik się trzęsie, ale nie ma żadnych innych objawów. Moc trzyma, obroty nie falują, check też siedzi cicho. Drgania są wyczuwalne np. przy czekaniu na światłach ale i tak są znikome. Same drgania nie są uciążliwe i mi nie przeszkadzają ale trzęsący się silnik nie jest normalnym zjawiskiem. Słyszałem o problemach z cewkami itd ale wydaje mi się że coś w czasie jazdy też bym odczuł a w tym przypadku nic takiego nie ma miejsca. Nic nie przerywa jedzie pewnie. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?,

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Jagerek,

Witam, mam kłopot w moim Audi A3 8P z 2010 roku po lifcie w 3 drzwiach. Jakiś czas już temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek powietrznych i nie chciała zniknąć. Pojechałem więc do mechanika, podłączył komputer i program podał że błąd jest w "tylniej poduszce od strony kierowcy", następnie usunął błąd, a kontrolka zgasła. Po kilku dniach zapaliła się ponownie. Czy ktoś miał taki problem? Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Pozdrawiam.

• 2 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Kalwas60,

Cześć jak w temacie czy możecie powiedzieć od czego wydostaje się ten dźwięk? sam silnik wydaje mi się że odpada. Słyszę to głównie jak odpalę , a podczas jazdy wydaję mi się że tego nie słychać. Dzięki za pomoc filmik załączam. Dodam że to Audi A3 1.6fsi 2004 rok. Jakby nie działało tu to wysyłam link z youtube video-1659291560.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 988 wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez rafau62,

Witam serdecznie, jestem posiadaczem Audi A3 1.8 TFSI 160 2011 rok, otóż moje pytanie czy to normalna reakcja samochodu gdy podczas odpalania przez pierwsze ok. 15-20 sekund auto trzyma 1200 obrotów i jest lekko głośniejsze( nie jest to duży hałas) po czym spada do optymalnych obrotów i juz pracuje cicho i równo. Przy odpalaniu nie ma innych objawów typu wibracje, głośny dzwięk silnika itp, dzwięk dochodzi raczej z tyłu auta i lekko z pod maski po czym się normuje po 15-20 sekundach jak pisałem. Znajomy mówił że te auta mają jakiś "odkurzacz" i nie zrozumiałem o co mu dokładnie chodzi i że to normalne. Auto ma tak tylko gdy postoi noc ewentualnie te 8 godzin w pracy. Jaki…

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 10,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez dev1k,

Witam, mam taki problem gdy otwieram samochód z pilota to nie otwierają mi sie drzwi kierowcy dopiero po kilku kliknięciach zamknięcia i otwarciach łapie reszta normalnie otwiera się w czym może tkiwć problem? A3 8P 2005

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Michał 93,

Witam. Czy boczek od kierowcy od Anglika pasuje do Normalnej wersji ?

• 0 odpowiedzi
    • 850 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Pioti,

Cześć wam , czy ktos pomoze jak wymienic czujnik abs tył audi a3 8p 2005r. Z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Onkyo,

Witam jestem nowy na forum mam nadzieję że ktoś pomoże bo na necie nie znalazłem żadnych informacji zmieniłem w moim audi a3 8p kosz 1 din na 2 din przedliftowy razem z klimatronikiem i ramką przycisków zastanawiam się czy ramka poliftowa będzie pasowała w miejsce mojej ramki .

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  9. Cześć wszystkim. Piszę z problemem luzów słyszalnych na 4 pierwszych biegach. A mianowicie... Podczas ruszania nic się nie dzieje. Jadąc bez naciśniętego pedału gazu, naciskając go i puszczając są wyczuwalne tak jakby luzy (jeden pojedyńczy tak jakby napęd nie nadążał za silnikiem, jakkolwiek to nie brzmi). Im wyższy bieg, tym mniej jest to udczuwalne. Całe zawieszenie sprawdzone i jest w bdb stanie. Poduszki wymienione oprócz tej silnika. Ktoś ma jakiś pomysł? Sprzęgło z dwumasą nie ślizga się ani nie hałasuje. Czy ktoś ma jakiś pomysł?

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Harrikson,

Witam proszę o pomoc potrzebuje zdjąć tylny zderzak w mojej audi a3 8p ponieważ wywala mi błąd 01549-napięcie zasilające czujnik systemu pomocy przy parkowaniu-009-przerwa /zwarcie z masą,i nic mi nie pokazuje na monitorze po wrzuceniu wstecznego biegu tylko pikniecie. Nie chce nic połamać bo nie wiem jak się go demontuje aby wszystko sprawdzić,pozdrawiam

• Thanks
      • Like
    • 7 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Pioti,

Wiecie Panowie jak wymienic gałke biegow wraz z mieszkiem? Audi a3 8p ktos zle zalozył i mi czasami 1 bieg nie chce wchodzić...pozatym jest luzna gałka.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Wojtaz777,

Witam, przytrafił mi się problem od czego tu zacząć. Wracałem z pracy jechałem autostradą, jechałem na 6 biegu 140 zbliżałem się do ronda zacząłem wiec hamować i redukowałem biegi oczywiście zwalniając pierw na 5 potem na 4 bieg gdy rozpędziłem się chciałem wbić 5 bieg i gałka zatrzymała się na 5 biegu lecz auto nie zapieło biegu i jakby jechało na luzie tak samo z 6 biegiem. Nie wiem co to może być nie było z tym problemu wszystkie inne biegi działają bez zarzutu wsteczny również. Tylko gdy wrzucam 5 i 6 bieg to ich brakuje pacjent to Audi A3 8p 2.0tdi 2003r

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Pioti,

Cześć, ostatnio rozladowal mi sie akumulator, ponieważ alternator mi sie zepsuł i zapalila się kontrolka od kierownicy na żółto, wiecie Panowie jak to naprawic podpinajac komputer? Z gory dzieki. Oczywiscie alternator działa jak nalezy i akumulator naladowany. Audi a3 8p 2005r

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Pioti,

Witam wszystkim, mam problem wyciagnieciem tego silownika od klapki wlewu czy ktos wie jak to wyciagnać? Czy trzeba odkrecic te 2 nakretyki?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Eliashz,

Cześć! W moim a3 2.0TDI BMM pękła rura powietrza intercoolera, z racji, że nowa rura to koszt 700zł+, a znaleźć używkę w dobrym stanie nie za miliony graniczy z cudem to zacząłem się zastanawiać czy rura z BMP podejdzie do BMM? Konstrukcyjnie te silniki są bardzo podobne, może ktoś miał z czymś takim do czynienia lub ma ową rurę na sprzedaż? Pozdrawiam Zdjęcie podglądowe

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Pioti,

Dzień Dobry, od jakiegoś czasu sporam się od klapki wlewu paliwa do audi A3 8P 2005r. Nie działa mi silownik blokady klapki paliwowej raz działa, A raz nie i nie mogę otwierać za każdym razem .. pomożecie jak to wymienić...

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Luki90,

Cześć Ktoś Mi może pomóc w dokładniejszym sprawdzeniu samochodu nr vin WAUZZZ8P1BA059782 Jest to Audi a3 8p 2.0 tdi 2010 rok 188tys przebieg jaki to kod silnika czy samochód warty zakupu

• 3 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez krzysztof9136,

Cześć, mam problem z audi a3 8p 2009r, 1.6tdi 105km. Przy schodzeniu z obrotów pojawia się kontrolka świec żarowych i znika po ponownym uruchomieniu samochodu. Pojawia się to tylko na rozgrzanym silniku. Po podłączeniu komputera pokazuje błąd przepływomierza. Wstawiłem już dwa inne i dalej to samo. Wiecie co może być przyczyną tego?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, mam od jakiegoś czasu pewien problem, mianowicie gdy silnik jest włączony na postoju, spod samochodu wydobywa się dźwięk jakby coś się telepało + takie popiskiwania jakieś gumy. Nie wiem czy coś jest obluzowane. Pod maską ewidentnie dźwięk jest bardziej cichy. Najgłośniej słychać pod samochodem mniej więcej na środku. Wewnątrz też da się usłyszeć. (1.6 mpi) Nie wiem czy dobrze będzie słychać, na żywo jest znacznie głośniej:Dźwięk podwozie.m4a

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Kons18,

Witam,czy mógłby mi ktoś rozkodować VIN? WAUZZZ8P9AA029119

• Upvote
    • 11 odpowiedzi
    • 12 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez WIKO,

Cześć, mam problem z A3 2.0 tfsi AXX, podczas jazdy w zakresie obrotów 2000-3600 słyszalny pisk z okolicy turbosprężarki ale tylko przy spokojnej jeździe i przy stałych prędkościach w tym zakresie obrotów, po odpuszczeni gazu pisk jeszcze słyszalny przez ok 2-3 sek ale tylko w/w zakresie obrotów, przy dynamicznym przyspieszaniu pisk nie występuje. Pisk to jak ocieranie blaszki od klocków hamulcowych o tarczę, ciśnienie oleju 4 bar na jałowym 4,3 przy 3000 i 4,6 przy 5000, wymieniona turbosprężarka na nową ori bez zmian, nowy układ wydechowy bez zmian, nowy układ dolotowy do przepustnicy bez zmian, zakupiłem stetoskop elektroniczny i ewidentnie dźwięk dochodzi z turbospręż…

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez pkowal007,

Kilka dni temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek, sama z siebie. Żadna z poduszek nie wystrzeliła. Podjechałem do znajomego mechanika, podpięliśmy pod komputer aby sprawdzić o co chodzi i komunikat wskazuje na poduszkę pasażera (tą w fotelu). Próbowaliśmy skasować błąd lecz nic z tego - błąd wyświetla się jako stały. Sprawdziłem połączenie kostki pod fotelem i wszystko ok. Próbowaliśmy skasować ponownie i dalej to samo. Dodam, że jest tam jeszcze komunikat, że poduszka jest gotowa do wystrzału - czyli fizycznie jest. Ma ktoś pojęcie co się stało? Jak to skasować? Co jeszcze mogę sprawdzić?

• 1 odpowiedź
    • 12 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez tomek1234,

Witam wszystkich posiadaczy aut Audi Od ok. miesiąca zauważyłem ,że w moim audi drzwi od pasażera i z tyłu za pasażerem nie otwierają sić po pierwszym kliknięciu kluczykiem , dopiero po kilku razach zamknięcia i otworzenia auta mogę otworzyć drzwi , mam podejrzenie iż jest to moduł , co wy o tym sądzicie ? Czekam na POMOC . Pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  24. Witam tak jak w temacie nie moge otworzyć klapy bagażnika, zamek jest na mikrostyk i zawsze dziwnie działał tj. Tyrkotał przy otwieraniu ale otwierał, natomiast od wczoraj zero reakcji. Bagaznik otwozyłem manualnie od srodka i wszystko wyglada ok jest sucho ktoś coś???

• 1 odpowiedź
    • 9,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Bnkpl,

Witam ! Mam problem polegający na grzechotaniu rozrządu. Odgłos grzechotania słychać tylko przy rozruchu totalnie zimnego silnika np po całej nocy na parkingu i trwa on jakieś 3 sekundy potem wszystko wraca do normy. Nie ma innych objawów. Jestem świadomy że wymiana się zbliża nieubłaganie ale pytanie brzmi: czy trzeba wymieniać natychmiast ? Czy może poczekać jeszcze chwilę i będzie to w miarę bezpieczne ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.