Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Audi a3 8p 2.0 tdi,

Witam. Miałem lekka kolizję i mam zderzak oraz maskę wygieta. Czy można ją jakaś samemu wyprostować ponieważ jedna strona odstaje od błotnika rak jak na załączonych obrazkach. Probowem już na tych stronach co są koło szyby ale to max co udało mi się zrobić

• 0 odpowiedzi
    • 315 wyświetleń
  2. Witam. Przychodzę z problemem. Odcina mi prąd w lewej lampie tył w świetle mijania. Tak to wszytsko w niej działa. Nowa kostka z pinami wstawiona. Wkład lampy sprawdzony na krótko-działa cały. Zapalam światła lampa świeci i po 2s gaśnie mijania tył. Styki przeczyszczenie, 0 śniedzi. Gdzie szukac przyczyny? Może to masa świruje w lampie?

3. Rozpoczęte przez sxrrynn,

Witam, Mam problem z Audi A3 8P z 2004 roku. Samochód ma około 260 tys. km przebiegu. Kupiłem go pół roku temu i od samego początku pojawiały się z nim problemy. Już sześć razy wystąpiła sytuacja, w której podczas jazdy, gdy utrzymywałem około 2000 obrotów (np. w tunelu), auto zaczynało szarpać przy próbie dodania gazu. Jednocześnie obroty powoli spadały, a po wciśnięciu sprzęgła silnik gasł i nie dało się go ponownie uruchomić. Dopiero po użyciu „plaka” silnik zaczynał pracować przez jakiś czas. Wymieniłem filtr paliwa oraz pompę vacum (ponieważ w filtrze paliwa znajdował się olej, który prawdopodobnie przedostawał się właśnie przez tę pompę), jednak problem nie ustąpił.…

4. Hej, pojawil mi sie blad wypadania zaplonu 2 i 4. Wtyczka 4tej cewki jest w polowie ulamana i jeden kabelek do niej wchodzący ma lekko przetarta izolacje - robota "fachowcow". Zamienilem cewke 1 z 2, ale 4tej nie dalem rady sciagnac, zeby zamienic z 3cią. Dzisiaj znowu wyskoczyl check, tym razem 1 i 4, czy to moze byc zwiazane z uszkodzeniem wtyczki, ze swiruje zawsze 4ta? Czy 2ga cewka jest do wymiany, skoro wyskoczyl blad po przelozeniu na 1 cylinder? Moze poprzez pekniecie zawsze bedzie wskazywac na tą 4 cewke? Chodzi o to, czy peknieta wtyczka moze miec wplyw na to, ze wyskakują bledy, bo gdyby nie, to jedna cewke bym juz mial na pewno do wymiany. 4tą ciezko sciagnac,…

5. Cześć, Chciałbym dopytać odnośnie wymiany żarówki tego przycisku (czy wyciąga się ten przycisk?), przepaliła się od tak żarówka i dodatkowo dopytać jaki jest to dokładnie rodzaj żarówki. Pozdrawiam i dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 214 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez julka22,

Potrzebuje schemat kabli, jak podlaczyc. Mam kostki z kablami ale niektóre kolory nie pokrywają się z tymi co już są i radio się włącza ale nie leci muzyka itp. Ktoś przed mną wyciął część kostek i wzmacniacz też więc muszę wszystko od nowa AUDI A3 8P 2004 nagłośnienie bosa

• 0 odpowiedzi
    • 202 wyświetleń
  7. witam. Rocznik 2007r mam problem z klimatyzacją a chodzi mianowicie o to że nie daje mi ziemnego powietrza próbowałem nabić klime ale tam nie ma co i nawet ciśnienie jest za duże. Nie ma błędów ale zobaczyłem że czujnik pokazuje -50 ale przeszukałem pół auta ale za uja nie mogę znaleść tego czujnika. Gdzieś szukać dalej ?

8. Rozpoczęte przez mmati8,

Czesc wszystkim, Mam Audi A3 CC 2008 z radiem Audi Navigation Plus z systemem Bose. Kupilem w Centrali Dynavin radio D9 Premium Flex. Niestety radia Dynavin nie moge podlaczyc. Swieca tylko przyciski, trzeszcza glosniki. Wg mnie brakuje slotu na szara wtyczke z fioletowa blokada. Mialem w zestawie dwa kable z czarna kostka. Czy tu czegos brakuje w zestawie? Jakis kabel Quadlock?

9. Rozpoczęte przez zack922,

Cześć. Na biegu jalowym trzesie mi karoserią, czuc na podlokietniku, czy zagłówku, nawet jakby lekko na szybie. Komplet cewek Beru wymieniony, rozrzad robiony kompletny 10 tys temu, komplet osprzetu wraz z napinaczem wymieniony. Trzesie mi coraz bardziej kabiną, szczegolnie od strony osprzetu na biegu jalowym, podczas jazdy jest ok, auto zbiera sie dobrze. Zostala wymieniona wtyczka 4tej cewki, bo zostala polmana przez mechanikow Zarejestrowalem w carscaner takie przerwy zaplonu. Moze tak trzasc budą od starych swiec? Podczas dodawaniu gazu slychac tez delikatne rzęźienie, ktore ustepuje po chwili od puszczenia gazu. Co robic? Prosze o pomoc.

10. Siemanko Porady mechaniczne 🤔 Kupilem 2.0 tdi BKD DSG Auto podczas delikatnego przyśpieszania strasznie szarpie w zakresie obrotow 1400 1600 jak.mocniej depne tak jak by go odetkalo i jedzie dzieje sie tak tylko i wyłącznie jak jest rozgrzany Do objawow na zimnym po rozruchu puści białego bąka az do ruszenia I dość ciężko zapala nie dlugo ale mam wrażenie ,że się męczy paląc Korekty Wolne obroty silnik rozgrzany -1.08 -0.45. 0.48. 0.78 Bipy na 3 tys obrotow rozgrzany silnik : 5.00 -17.0 -11.0 -14.00 Do tej pory wymienilem wiązke przeczyscilem egr dolot i klape gaszącą Z błędow swiece żarowe 1 2 3 cylinder i przerwa w obwodzie klapy gaszącej Ktoś miał pod…

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.