Audi A4 B8 (2008-2015)
Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
90 tematów w tym forum
-
vitam czy jest ktoś na forum kto potrafi rozszyfrować nr. vin potrzebuje nr. koloru nadwozia nr vin WAUZZZ8K7AA185227 z góry dziękuje
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem w audia4b8 2.0 po przejechaniu nawet 1km i wyłączeniu silnika wentylator działa jeszcze przez 5 min a wczesniej tak nie mialem tem 85 * prosze o porade Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam , zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie , po około 9 km po mieście samochód rozgrzewa się do temperatury 90° w okresie gdy temperatura na dworze +4, do tej pory miałem silnik benzynowy więc zapewne on szybciej się rozgrzewa , więc w tym wypadku 9km to nie dużo , ale gdy po rozgrzaniu na parkingu ustane i postoje po około 5 minutach na nawiewie ciepłym temperatura stopniowo zaczyna spadać ( oczywuscie silnik cały czas pracuje na wolnych obrotach) nie sprawdzałem czy taka sytuacja jest również po dłuższej trasie , ale zastanawiam się czy warto się tym przejmować ? Proszę o poradę.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam od pół roku śmiga a4 b8 w 2.0 diesel o napędzie quattro chce sobie przykozaczyc niunie szyby juz przyciemniLem za chwile klosze z tyłu będą przyciemnione i przód lampy rozbieraNe malowany środek na czarno i ogólnie polerka . wleca felgi wiem już jakie napewno 225.40.18 jakie mam dać sprezyny obnizajace jakiej firmy i ile mm ? ?? czy napęd quatrro moze mieć przód 35.a tył 30 proszę o pomoc i czy opony wejdą do sprezyn obnizajacych
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.zamierzam założyć do mojej b8 sprężyny eibacha prokit -30 i chciałabym się dowiedzieć jak z komfortem i jak nisko usiądzie.oryginalne mam 1Ba koła 18 245/40.pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Mam problem z A4 b8 2.0tdi 136km 2013r. Szarpie po przekroczeniu 3tys obrotów. Wymienione zostało: wszystkie filtry, przepływomierz, pompa paliwa. Komputer nie pokazuje błędu, dopiero po odłączeniu zaworu EGR wyskoczył błąd pompy paliwa( po jej wymianie kilka dni ok potem znowu szarpie). Brak już sił Pomożecie!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś może mi napisać coś o tym modelu - chodzi mi skrzynię biegów i ewentualne inne dolegliwości tego auta.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam audi z 2013r, jest to sedan sprowadzony z kanady z 8 stopniowym tipem, od jakiegoś czasu dochodzą mnie dziwne dźwięki z silnika, nie jestem w stanie stwierdzić skąd dokładnie, jest to taki stuk(bardzo cichy,ale słyszalny z kabiny), pojawia sie przy wyłączniu samochodu i ze zmiany biegu z 1/2. Drugi problem to przy ruszaniu z gorki(mam hill assist) jak rusze szybciej jest taki metaliczny dźwięk.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem posiadaczką Audi A4 Avant B8 2009 r 2.0 TFSI 180 KM, benzyna, skrzynia manualna. Standardowo miałam problem z braniem oleju. Zrobiłam remont silnika. Oleju już nie bierze…. Natomiast pojawił się inny problem. Po przejechaniu 400 km wyskoczyła mi na desce pomarańczowa ikonka silnika i zaczął silnik nierówno pracować. Pojechałam podłączyć pod komputer i wyszło, że za wysoka temperatura oleju. Wymieniłam olej (podobno silnik się układa). W oleju, który był zlany z silnika było czuć benzynę. Zostawiłam auto do obserwacji ale nic nie znaleziono. Stwierdził facet w warsztacie, że może silnik się układa i wymiana oleju pomoże. Pomogło na tyle, że ikonka silnik…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wie ktos gdzie wymienie poza ASO rozrząd w 2.7 tdi na dolnym sląsku?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mam do sprowadzenia rarytaska z uszkodzonym automatem o numerze VIN WAUZZZ8K99A002549. Opis w ogłoszeniu skromny, więc prośba - wyposażenie będzie ważne przy decyzji. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam , co to jest za cześć? Przytopil się przewodów tej okolicy i próbuje coś zaradzić
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Jaki polecacie żarnik d3s? Zastanawiam się nad PHILIPS Xenon WhiteVision gen2 Osram Cool Blue Intense CBI Next Gen.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam........, mam problem z ciężko chodzącym szyberdachem , raz się dobrze domyka , a raz ciężko chodzi , szczególnie przy zamykaniu, potrafi się w połowie zatrzymać i całkiem cofnąć do tyłu , rok temu smarowałem smarem w sprayu, gdzie na pare m-cy pomogło, ale teraz chodzi jeszcze gorzej. Czy ktoś miał lub ma podobny problem i jak go rozwiązał?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Chciałbym poprosić o opinię i pomoc w rozwiązaniu problemu pojawiającego się check engine i błędów w moim aucie. Samochód to 2.0 tfsi quattro tiptronic - przebieg 138.000 km po generalnym remoncie silnika półtora roku temu ze względu na pobór oleju (m.in. nowe tłoki, rozrząd). Niestety po jakimś czasie pojawił mi się check oraz błąd P2279 - nieszczelność w układzie dolotowym (ssącym). Po konsultacji z mechanikiem wymieniłem odmę na oryginał. Po miesiącu znów check i błąd P2188 i P2178 – zbyt bogata mieszanka na biegu jałowym – sprawdzono wtryski i okazało się że były ponoć niesprawne więc wymieniłem na nowe Boscha. I tak cyklicz…
-
- 2 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,. Czy jest możliwość samoczynnego rozkodowania się świateł, czy może coś trzeba zmienić w mmi ? Chodzi o to , że wcześniej przy włączaniu kierunkowskazu prawego lub lewego lampa przednia przygasała , tego teraz nie mam . Wogole jak ustawic swiatla automatyczne w dzień aby wjeżdżając do tunelu lub inne miejsce zaciemnione było lepsze doświetlanie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Wczoraj przydazyla mi się pierwsza awaria mojego auta Audi a4 b8 2011 2.0 TDI. Po przejechaniu około 300 m odczułem jakby silnik miał zaraz zgasnąć. Były to lekkie wibracje. Pomyślałem że to dwumas bo już kiepski jest ale jechalem dalej. Po paru kilometrach oczekując na skrzyżowaniu na zielone światło auto zgaslo. Próbowałem go odpalić wciskając kluczyk ale nie chciał zapalić. Po jakiś 10 minutach wpadłem na pomysł aby przytrzymac wciśnięty przycisk i wtedy zaskoczył. Na początku musiałem go trochę potrzymać na obrotach aby nie zgasł ale teraz działa jak nowy. Błędy jakie odczytałem to problemy ze świecami zarejestrowane około 6 miesięcy temu. Miał ktoś t…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, problem jest z szybko rozładowującym się akumulatorem. Praktycznie co rano muszę startować na kablach z zapasowego aku. Sprawdzanie poboru multimetrem i wyciąganie po kolei bezpieczników nie wiele dało, ponieważ po kilku minutach pobór stabilizuje się na ok. 0.008A , czyli bardzo mało. Jedyna anomalia jaką zauważyłem to przy kilku próbach mierzenia, kiedy pobór już był niski, nagle czterokrotnie klikał moduł w bagażniku po prawej stronie (ten od ręcznego). Wtedy skakało do 6A i powoli się obniżało (pytanie czy to standardowe, jednorazowe działanie czy może się to dziać x razy podczas nocy?) Dodam, że temperatura prawdopodobnie też ma znaczenie, bo w lato aż ta…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. posiadam a4 B8 Avant w automacie. Niepokoją mnie dźwięki jakby szumy/cykanie po włączeniu przełożenia D lub R na postoju i przy ruszaniu . Na parkingu lub N odgłosy znikaja słychać sam silnik, co może być przyczyną ,proszę o poradę pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry wszystkim. Posiadam urwany adapter uchwytu filtra powietrza. Zakupiłem nowy, moje pytanie brzmi - jak wymienić stary adapter na nowy? Istnieje taka możliwość wogole?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Byłem zmuszony wymienić silnik, stary silnik miał oznaczenie CCWA a ten który kupiłem ma ccw troszkę się różnią miedziany innymi w tym drugim nie ma miejsca na czujnik ciśnienia oleju ale to nie duży problem. Po wymianie silnika auto odpala ładnie chodzi a po dodaniu gazu gaśnie (jakby go zalewało... Wrzucam filmik). Jak zmieniam sterownik silnika który pasuje do silnika jest odrazu błąd skrzyni i auto nie odpala ( sterownik ma 2m i nie obsłuży oprogramowania skrzyni) znów na sterowniku który jest w aucie odpala na wolnych chodzi i po dodaniu gazu kupa.... Może ktoś ma pomysł co może być nie tak bo mi się już kończy cierpliwość... W auto wyłożone kupę pieniędzy a dalej je…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki mały problem w mojej Audi mam silnik z oznaczeniem CAHA i skrzynie o oznaczeniu JST, ze względu na uporczywy problem z łożyskiem podporowym półoś, które wytarło mi korpus muszę ją zmienić, ciężko jest dostać skrzynie o tym kodzie czy mogę zamienić ja na skrzynie z innym kodem, lub czy ktoś z forum może posiada takową psująca, z miła chęcią kupię
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Siema. Mam pytanie. Przymierzam się do zakupu A4B8 2.0 TDI. Czy wersja polift (2012) jest do kupienia za 40-43k? Gdy widzę takie oferty to mam mieć pewność, że za taką kwotę to będzie trup i skupić się na przedlifcie czy może taka kwota wystarczy na polift? Totalnie nie znam się na samochodach. Kupno 2012 rocznika za ok 43k to dobra cena w dzisiejszych czasach?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy do poliftowej b8 z 2.0 tdi można bezproblemowo założyć stalowe felgi 16 '' ?
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-