Audi A4 B8 (2008-2015)
Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
90 tematów w tym forum
-
Witam od pół roku śmiga a4 b8 w 2.0 diesel o napędzie quattro chce sobie przykozaczyc niunie szyby juz przyciemniLem za chwile klosze z tyłu będą przyciemnione i przód lampy rozbieraNe malowany środek na czarno i ogólnie polerka . wleca felgi wiem już jakie napewno 225.40.18 jakie mam dać sprezyny obnizajace jakiej firmy i ile mm ? ?? czy napęd quatrro moze mieć przód 35.a tył 30 proszę o pomoc i czy opony wejdą do sprezyn obnizajacych
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
auto ma stukanie na zimnym silniku jak jest rozgrzany to słychać ale tak lekko że naprawde trzeba sie wsłuchać albo ustaję silnik to EA888 2.0tfsi 180km 2012 rok podsyłam filmik na jednym filmiku tam gdzie to słychać głośno to jest zimny silnik a gdzie cicho jest rozgrzany telefon trzymałem nad kołem VID_20251209_200052.mp4 VID_20251208_123703.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 790 wyświetleń
-
-
witam czy ma ktoś instrukcję kolejności dokręcania śrub (prawa i lewa czesc silnika) pokrywy zaworów? potrzebuję również kolejność dokręcania śrub pokrywy dolnej skrzyni biegów s-tronic wraz z momentem dokręcania
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest gdzieś dostępna instrukcja polska do audi a4 b8 2012r avant?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mam do sprowadzenia rarytaska z uszkodzonym automatem o numerze VIN WAUZZZ8K99A002549. Opis w ogłoszeniu skromny, więc prośba - wyposażenie będzie ważne przy decyzji. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wie ktos gdzie wymienie poza ASO rozrząd w 2.7 tdi na dolnym sląsku?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. posiadam a4 B8 Avant w automacie. Niepokoją mnie dźwięki jakby szumy/cykanie po włączeniu przełożenia D lub R na postoju i przy ruszaniu . Na parkingu lub N odgłosy znikaja słychać sam silnik, co może być przyczyną ,proszę o poradę pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,. Czy jest możliwość samoczynnego rozkodowania się świateł, czy może coś trzeba zmienić w mmi ? Chodzi o to , że wcześniej przy włączaniu kierunkowskazu prawego lub lewego lampa przednia przygasała , tego teraz nie mam . Wogole jak ustawic swiatla automatyczne w dzień aby wjeżdżając do tunelu lub inne miejsce zaciemnione było lepsze doświetlanie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem Audi S4 B8 z 2010 roku z silnikiem 3.0tfsi 333km auto jest ze stanów i od jakiegoś czasu po odstaniu nocy w garażu po odpaleniu slychac takie dziwne pukanie jakby taki kawałek aluminium stukał o aluminium po chwili przestaje. Wiem że to takie wróżenie z fusów ale może ktoś miał podobny problem i podpowie co to może być z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zwracam się do was z prośbą i poradą. Postanowiłem wymienić sprężyny na standardowe do sline. Aktualnie posiadam eibachy -30mm. Czy mogę je zmienić na te standardowe od sline nie zmieniając amorow? Pytam ponieważ nie wiem czy amory też były wymieniane. Z tego to patrzyłem to są wsadzone sachs tylko nie pamiętam dokładnych numerów. Audi a4 b8 2010 2.0 143km s line Vin: WAUZZZ8K0BA004194
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuje instrukcji w języku polskim do radia chorus audi a4 b8 2010r.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
witam serdecznie potrzebuje specyfikacji do pełnego serwisu olejowego skrzyni s-tronic w audi s4 b8 2010r numer VIN: WAUKGAFL5AA033046 znalazłem takie specyfikacje ale nie jestem pewny czy są prawidłowe: olej do sprzegieł - G 055 529 A2 - 7litrów olej do kół zębatych - G 052 549 A2 - 4.5 litra 1. filtr cisnieniowy - 0CK 325 121 D 2. filtr cisnieniowy - 0CK 325 149 D filtr ssacy - 0CK 325 421 A uszczelka miski - 0CK 321 371
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam taki problem w swoim audi a4b8 mam szum wiatru tak jakby byla szyba niedosunieta na slupku b na wysokosci ucha kierowcy. Probowalem wszystkiego ustawianie drzwi doginanie ramki, w uszczelki wpuscilem dodatkowy wezyk, probowalem naklejac uszczelki do okien i nic nie pomoglo. Dzis obkleilem caly lewy bok samochodu tasma wszystkie szczeliny i dalej nic szumi jak szumialo. Podczas silnego wiatru albo mijania sie z ciezarowka slychac jakby wiatr o cos uderzal. Drzwi rozebrane calkowicie wszystkie uszczelki ok wygluszenie lusterka jest. Nie mam pojęcia co moze byc przyczyna tych szumow. Jeszcze w czasie deszczu slychac szum wody z pod kol. Prosze o pomoc
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Chciałbym poprosić o opinię i pomoc w rozwiązaniu problemu pojawiającego się check engine i błędów w moim aucie. Samochód to 2.0 tfsi quattro tiptronic - przebieg 138.000 km po generalnym remoncie silnika półtora roku temu ze względu na pobór oleju (m.in. nowe tłoki, rozrząd). Niestety po jakimś czasie pojawił mi się check oraz błąd P2279 - nieszczelność w układzie dolotowym (ssącym). Po konsultacji z mechanikiem wymieniłem odmę na oryginał. Po miesiącu znów check i błąd P2188 i P2178 – zbyt bogata mieszanka na biegu jałowym – sprawdzono wtryski i okazało się że były ponoć niesprawne więc wymieniłem na nowe Boscha. I tak cyklicz…
-
- 2 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiada ktoś A4 z silnikiem 3.2 FSI i mógłby powiedzieć ile takie A4 pali? Jak ma się to spalanie do A4 B7 3.2 FSI?
-
- 0 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
-