Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez inSu,

Witam Temat wałkowany 1000 razy ale ja po przeczytaniu chyba wszystkiego co możliwe poddałem się bo nie mogę znaleźć przyczyny mojego problemu. Moj Alladyn ma dynamiczne samopoziomujące się lampy, które działają (teoretycznie) tj. z rana lampy poziomuja się prawidłowo (idą góra-dół i wracają do pozycji zadanej). Problem jest taki, że na FIS-ie wyskakuje mi błąd samopoziomowania. VCDS w sterowniku 55- Xenon Range nie pokazuje żadnych błędów, napięcia na czujnikach stojąc na równym podłożu mają w okolicach 2.75v tył i przód będąc na 2gim poziomie zawieszenia. Wtyczki sprawdziłem też są czyste i ładne... Co dalej robić ? Miał ktoś podobny problem ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Bartektoblender,

Siemka, planuje w najbliższym czasie zakupić a6c5 i pytanie. Czy 1.9 110km dobrze radzi sobie z tak wielkim samochodem? Czy nie zbyt bardzo ociężała?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez AUDI a6 c5 1997 2.4,

Witam posiadam audi a6 c5 1997 rok 2.4 LPG Bardzo bym prosił o pomoc. Audi ma za dużą emisje spalin na benzynie jak i gazie a także problemy gdy się go odpali spadają i falują obroty do zera aż zgaśnie, potrafi tak kilka razy i dopiero można jechać , czasem ma też problem z odpaleniem kręci i nie odpala , nie jestem pewien czy nie wpływają na to ciepłe dni. Podpiąłem go u kolegi do komputera i wyszły mi takie błędy (dodaje w załączniku wraz z emisją spalin ) Dziękuje za pomoc . audi-odpalony.pdf audi-wylaczony.pdf

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez szymonfx,

Witam , takie pytanko , czy można założyć wskaźnik ciśnienia oleju i czy można odrazu podłączyć to do fabrycznej kontrolki w liczniku ? , poprostu chciałbym wiedzieć jakie ciśnienie oleju jest w silniku . Drugie pytanko to takie , że na zimnym silniku musze trosze pokręcić aby zapalił ale juz potem przez cały dzień pali od kopa , czyżby czeka mnie zmiana świec żarowych ? , dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Maxtor,

Muszę przyznać, że fotele z A6 C5 są dość rozczarowujące. Niby mają regulację wsparcia lędźwi, ale nie udało mi się znaleźć wygodnej pozycji. Skóra to też chybiony pomysł: człowiek mocniej się poci na nich, a do tego przy agresywniejszej jeździe tyłek jeździ po całym siedzeniu. Ciągle mam Passata z 2006. Siedzenia bardzo proste: welur, żadnych ekstra regulacji... ale są o kilka klas wygodniejsze. Czy próbował ktoś wymienicać siedzenia na jakieś wygodniejsze? Z wielką chęcią władowałbym sobie takie siedzenia jak mam w Passacie. Byłbym zainteresowany choćby wymianą przednich siedzeń. Kanapę z tyłu raczej zostawię nietkniętą.

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Wiatam wszystkich Moze ktos juz przerabial taki temat bo szukam sondy do mojej a6 z takim nr 078-906-265m z boscha jest 0258-006-287 ale nigdzie nie moge jej znalesc inter nie ma i inne znane hurtownie tez wymiekaja dzieki za jakie kolwiek informacje pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  7. Witam. Od 2 miesiecy posiadam a6 c5 1.9 110km skrzynia automat 4 biegowy nie tiptronic i nie multitronic. Wibracje pojawiaja sie na 3 i 4 biegu wtedy gdy konwerter laczy silnik i skrzynie biegow na stale. W przypadku gdy przeniesienie napedu jest w tzw. ,,poslizgu" nic sie nie dzieje. Pierwsz diagnoza 2 poduszki skrzynie biegow dzis zostaly wymienione ale problem pozostal. Pytanie czy to kolejne poduszki? Moze przeguby wewnetrzne?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Zapadka,

Witam mam pytanie co się mogła stać jak podczas kręcenia rozrusznikiem przeskoczył pasek rozrządu ale audi nie odpaliło oczywiście audi A6 C5 2.5tdi v6 180km

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez marcin_,

Witam Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem mojej audi a6 / Mam problem z swiatlem wstecznym ... Moze zaczne od poczatku ,w mojej audi byla kiedys skrzynia automatyczna i poprzedni wlasciciel wymienil ja na manual 6 biegowy . Znalazlem czujnik wstecznego w skrzyni ale nie mam gdzie go podpiac , nie widze tam zadnej wtyczki luznej . Znalazlem tez odok dzwigni zmiany biegow dwie luzne wtyczki jedna 10 pin-wa a druga dwu . I teraz mam pytanie do was czy w tiptronicu sygnal swiatla wstecznego byl brany zczujnika w skrzyni? Dziekuje za wszelkie info i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez teosk,

WITAM. Potrzebuję pomocy w rozkodowaniu VIN od AUDI A6 C5 1,9 TDI 130KM z 2001r., najbardziej to mi chodzi o sprawdzenie ilości przejechanych kilometrów. WAUZZZ4BX2N011751 Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez rafalpc2019,

Witam, chciałem zapytać jak to wygląda z zakupem auta na fakturę, ja jestem osobą "fizyczną" że tak powiem, mój opel astra g stoi od wczoraj z rozwaloną skrzynią biegów oraz sprzęgłem(ledwo dojechałem dymiło sporo), postanowiłem "dość" naprawiania tego złomu mogę zakupić audi a6 c5 2.0 rocznik 2004 140km z przebiegiem podobno 180k za około 11000 w bardzo dobrym stanie garażowane byłem na przeglądzie i widziałem od spodu, jest lepiej niż dobrze. 0 wycieków silnik suchy, no ogólnie wszystko ok, tylko ta faktura vat mnie zastanawia bo te auto to od gościa co firmę ma a jeździł nim jego ojciec. Co Panowie i Panie byście doradzili/ły żeby się nie wtopić na kosz…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  12. witam mam taki problem a mianowicie po wymianie napinacza łańcucha (rozpadł się ślizg) po złożeniu zaczął wyskakiwać błąd ciśnienia oleju po dodaniu obrotów(powyżej 2 tyś). Po zdjęciu miski i wyczyszczeniu smoka z resztek ślizgu, wymianie czujnika ciśnienia , wymiamie oleju i filtra błąd nadal występuje. Dodam ze ciśnienie na czujniku jest było mierzone. ostatnio nawet przejechałem ok 10 km i dopiero wyskoczył ten błąd a od 2 dni wyskakuje non stop jak tylko przygazuję autko. Może ktoś miał podobny problem i potrafi pomóc gdzie szukać. dzięki z góry.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Krzysztof.21,

Witam, mam problem z podsufitką, mianowicie odszedł mi materiał. Czy jest możliwość wymiany bez konieczności wycinania przedniej szyby. Może ktoś próbował zdemontować ta podsufitkę i wyjąć ja przez drzwi przednie lub tylne, proszę o poradę i podpowiedź czy jest taka szansa. Dodam że muszę to zrobić w sedanie.

• 0 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez mateo414,

Witam wszystkich fanów Audi. Poszukuję polskiej wersji książki serwisowej do RS 6 C5. Posiadam niemiecką wersję, a w salonie nie chcą mi pomóc. Proszę bardzo wszystkich którzy maja polską wersje lub wiedzą gdzie szukać o pomoc , gdyż w wersji A6/S6 nie jest opisany plan serwisowy. Dziękuję i pozdrawiam. Mateusz.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  15. dzień dobry, proszę o poradę jakie żarówki LED dokupić ? wiem, że są różne rodzaje, np. c5w, p21w itd ale np. z samych c5w są różne długości zależy mi na poprawie oświetlenia tablicy rejestracyjnej, bagażnika, świateł cofania

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  16. Panowie i Panie, czy mogę poprosić o weryfikację czy wybrany zestaw będzie pasował do mojego auta? Nie wiem jaką ilość zębów powinien mieć pasek oraz dokładnie z jakich elementów kompletny rozrząd się składa. To będzie pierwsza moja wymiana w tym aucie. https://intercars.pl/produkty/1942577-rozrzad-kpl-audi-a4-a6-a8-skoda-superb-i-vw-passat-2428-1295-ct-920-wp4-pasek-rolka-pompa-cieczy Czy możecie polecić warsztat/mechanika, który bezboleśnie mógłby wykonać wymiany w Warszawie i okolicy? Dziękuje,

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez gulpink,

Witam wszystkich Moja a6 zastrajkowała i od tygodnia niema ochoty współpracować, Co do problemu podczas jazdy bez ostrzeżenia zgasła (żadnego przerywania, kontrolek itp) i niecce już odpalić. Po diagnozie mam parę błędów: Wtryski 1,2,3,4,5,6 -- zwarcie na masę pompa wtórnego powietrza -- zwarcie na masę wentyl odpowietrzenia baku -- zwarcie na masę podgrzewanie sondy lambda obu -- zwarcie na masę przekaźnik pompy paliwa -- zwarcie na masę Dorzucę jeszcze numery błędów jeśli pomogą: P1230, P1425, P1225, P1227, P1228, P1435, P1229, P1421, P1226, P1515, P1121, P1117, P1500, P1114, P1140 jest tego troche po wymianie przekaźnika pompy paliwa niema poprawy…

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez piorun_z_mokotowa,

Dzień dobry, polecacie jakiegoś fachowca, który montuje tempomatu z Dolnego Śląska ? Im bliżej Wałbrzycha tym lepiej

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  19. Witam mam problem z moja Audi a6c5 1.9 tdi 130km.Przy zimnym silniku pracuje jak lala,natomiast po rozgrzaniu skacza obroty i gasnie.Bylem u mechanika na podpieciu komputera zero bledow.Niechce jezdzic i wydawac kasy u tzw wymieniaczy-bo mechanikow dobrych jest juz malo.Prosze o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  20. Hej,poszukuje opisu działania przepustnica gruszki wydechu w Audi a6 c5 3.0 asn v6 Z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Suruwa,

Witam, Niedawno zakupiłem Audi S6, nie bardzo go jeszcze "ogarniam" dlatego proszę Was o pomoc. Po przejrzeniu instrukcji zauważyłem, że powinienem mieć guzik od MENU w konsoli środkowej, problem w tym, że go tam nie ma. Jak dostać się do Menu ? Posiadam nawigację Audi, czy w niej dostanę się do menu, chciałbym np. zmienić język na Angielski. Pozdrawiam Mateusz.

• 0 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez A6c5allroad,

A więc kupiłem allroad i był w niej zmieniany silnik. Podpielem pod kompa i blad w klimie czujnik ciśnienia. Głębsze grzebania wykazało że ktoś włożył wtyczkę z chalogena w czujnik i odwrotnie. Zamieniłam je i próba diagnozy i tu babojaga nie mam komunikacji z Klima wszystko inne działa. Byłem u gościa od klimy sprawdził i jest nabita cały czas świeci się econ. Moje pytanie czy jest jakiś bezpiecznik od lini klimy czy nie. Czujnik 3 pinowy jak bym miał jakąś rozpiske na którym pinie co jest. Albo z panelu klimy linie podciągnąć do radia. Zmieniłem w menedzaru zanadn przesyl i nie pomaga. Diagnoza robiona vag kkl , vag k can i delphi i na delphim pierwszym ra…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez krisw5,

Dzień dobry Mam problem , kupiłem A6 c5 z 2003 r. 1,8T. I zauważyłem, że mam nie kontrolowany pobór prądu. Po wyjęciu kluczyków. Po tygodniu napięcie akumulatora spadło mi do poziomu 11,5 V co jest nie pożądanym objawem czy może ktoś orientuje się z się w tym temacie. Proszę o pomoc co może się dziać.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Szymi_0000,

Witam ,borykam się z problemem w ukladzie wspomagania otóż zacznijmy od początku. Moim zdaniem kierownica chodzi dosyć ciezko prawie tak jakby wcale tego wspomagania nie było,hałasowała delikatnie pompa ,została wymieniona na nową ,nic nie pomogło podmieniona na używaną dalej to samo dodam że wycieków z kolumny nie ma wszystko jest suche i czyste płyn w zbiorniczku czysty nie pieni się.Z braku pomysłów wydłubałem sitko ze zbiorniczka w nadzieji że to będzie to jednak niestety nie.Mam nadzieję że forum i użytkownicy mają jakieś pomysły od czego zacząć.Z góry za wszelkie sugestie dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez radzio198,

Witam. Niedawno stałem się posiadaczem audi a6 c5. Został w nim założony sterownik centralnego zamka(brak oryginalnego kluczyka). Ostatnio zauważyłem że nie zostały podpięte wszystkie kable wychodzące ze sterownika. Mianowicie nie zostało podłączone otwieranie klapy bagażnika i opcja domykania szyb - i gdzie to teraz podłączyć? Potrzebuje jakiegoś schematu pinów modułu komfortu lub opis kostek znajdujących się obok dźwigni otwierania maski. I czy otwieranie/domykanie jest za pomocą impulsu + czy - ? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.