Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_1_66.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_66_131.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_131_196.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_196_261.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_261_326.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C5_str_326_399.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
-
- 83 odpowiedzi
- 254,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam katalog części zamiennych w formacie PDF. katalog_części_zamiennych_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam katalog_części_zamiennych_Audi_A6_C5.pdf
-
-
- 6 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam listę kodów climatronica w formacie PDF. lista_kodów_climatronica_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam lista_kodów_climatronica_Audi_A6_C5.pdf
-
- 3 odpowiedzi
- 42,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Sporo się zastanawiałem nad tym czy robić instrukcję na forum,bo w sumie nie jestem jakimś mechanikiem,ale poszukując pomocy w zakresie wymiany rozrządu w V8 postanowiłem się sprężyć i zrobić fotostory,aby innym było łatwiej. Przypuszczam,że instrukcja będzie również dobrym poglądem na wymianę rozrządu w silnikach V6. Dobra dość zbędnego pisania. Biorąc się za wymianę rozrządu zaopatrzyłem się również w termostat,który powinno się zmieniać co jakiś czas.Dodatkowo pasek wielorowkowy (alternatora),rolkę która go prowadzi i niestety pompę wspomagania,bo już nie podawała dobrze na mrozie. To tyle.Będę wklejał zdjęcia w w miarę jak umiem opisywał je.Mił…
-
- 3 odpowiedzi
- 41,5 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 zamieszczam diagnostykę sondy lambda w formacie PDF. Diagnostyka_sondy_lambda_Audi_A6.pdf Pozdrawiam Diagnostyka_sondy_lambda_Audi_A6.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 17,4 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C5 zamieszczam schemat instalacji elektrycznej w formacie PDF. schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_A6_C5.pdf Pozdrawiam schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_A6_C5.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 30,8 tys. wyświetleń
-
-
Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A 2. Włączyć zapłon 3. Zwolnić przycisk A 4. Na wyswietlaczu pojawi się napis OIL 5. Pociągnąć do siebie przycisk B do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawią sie kreski 6. Wyłączyć zapłon Inspekcja serwisowa - INSP 1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A 2. Włączyć zapłon 3. Zwolnić przycisk A 4. Na wyswietlaczu pojawi się napis OIL 5. Nacisnąć i zwolnić przycisk A 6. Na wyswietlaczu pojawi się napis INSP 7. Pociągnąć do siebie przycisk B do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawią sie kreski 8. Wyłączyć zapłon Przycisk A ten od na…
-
- 0 odpowiedzi
- 79,6 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A6 Avant: Benzyna: silnik: 1.8 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 2.0 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: quattro silnik: 2.4 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 170 KM napęd: quattro silnik: 2.7 Turbo 230 KM napęd: oś przednia silnik: 2.7 Turbo 230 KM napęd: quattro silnik: 2.7 Turbo 250 KM napęd: quattro silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 3.0 V6 220 KM …
-
- 0 odpowiedzi
- 28,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam zdjecie z oscyloskopu przedstawia sygnal z walu korbowego i z jednego z walkow rozrzadu.Gdzies tam wyczytałem że po przerwie w impulsach wału korbowego powinno wyjsc 14 u mnie jest 11 jakby 1 ząb na pasku.
-
- 1 odpowiedź
- 825 wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Nie wiem czy ktoś zainteresuje się moim tematem ale próbuje. Zamierzam odbudować moje audi A6 C5 2.4 Quatro sedan. Auto posiadam od kilku lat. Ma już swoje lata i lata świetności za sobą więc przydałoby się je odświżyć. Ale czy warto
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej,poszukuje opisu działania przepustnica gruszki wydechu w Audi a6 c5 3.0 asn v6 Z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
witam dzis odebrałem auto od mechanika , wlozone ponad 8000zl...... przechalem 20km i nagle kierunkowskaz lewy sie zawiesił , pala sie z przodu i z tyłu non stop swiatła pomaranczowe od kierunkowskazow , dodatkowo przestała swiecic w tym samym momencie zarowka od swiatel mijania h7 , na desce pali sie cały czas kierunek strzałka w lewo ..co mogło sie stać>??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
robiłem planowanie głowicy sztuk dwie, nowe zawory, szczelnosc itd,rozrzad, dodatkowo nowa wiskoza, wentylator klimatyzacji ogólnie cały remont góry silnika , dzis po odebraniu samochodu od mechanika mam dwie awarie jedna to kierunkowskaz i swiatło od mijania druga pokazana na filmie , straszny chałas od strony wiskozy, wysłałem film mechanikowi mówi ze tak powinno byc....stara wiskoza tak nie chałasowała , mechanik ma racje czy ja juz jestem przewrazliwiony na pukncie samochodu? 422473012_6483003918465734_4184927847814308273_n.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, szanowne grono ekspertów. potrzebuje Waszej pomocy. Mam okazję zakupić audi A6 C5 z silinikiem 2.4 170KM. Przebieg około 250tys. Chciałem zapytać czy warto? Jakie są wady i zalety? Jakie są najczęstsze koszty naprawy? Z góry dziękuje za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,borykam się z problemem w ukladzie wspomagania otóż zacznijmy od początku. Moim zdaniem kierownica chodzi dosyć ciezko prawie tak jakby wcale tego wspomagania nie było,hałasowała delikatnie pompa ,została wymieniona na nową ,nic nie pomogło podmieniona na używaną dalej to samo dodam że wycieków z kolumny nie ma wszystko jest suche i czyste płyn w zbiorniczku czysty nie pieni się.Z braku pomysłów wydłubałem sitko ze zbiorniczka w nadzieji że to będzie to jednak niestety nie.Mam nadzieję że forum i użytkownicy mają jakieś pomysły od czego zacząć.Z góry za wszelkie sugestie dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Panowie i Panie, czy mogę poprosić o weryfikację czy wybrany zestaw będzie pasował do mojego auta? Nie wiem jaką ilość zębów powinien mieć pasek oraz dokładnie z jakich elementów kompletny rozrząd się składa. To będzie pierwsza moja wymiana w tym aucie. https://intercars.pl/produkty/1942577-rozrzad-kpl-audi-a4-a6-a8-skoda-superb-i-vw-passat-2428-1295-ct-920-wp4-pasek-rolka-pompa-cieczy Czy możecie polecić warsztat/mechanika, który bezboleśnie mógłby wykonać wymiany w Warszawie i okolicy? Dziękuje,
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałem zapytać jak to wygląda z zakupem auta na fakturę, ja jestem osobą "fizyczną" że tak powiem, mój opel astra g stoi od wczoraj z rozwaloną skrzynią biegów oraz sprzęgłem(ledwo dojechałem dymiło sporo), postanowiłem "dość" naprawiania tego złomu mogę zakupić audi a6 c5 2.0 rocznik 2004 140km z przebiegiem podobno 180k za około 11000 w bardzo dobrym stanie garażowane byłem na przeglądzie i widziałem od spodu, jest lepiej niż dobrze. 0 wycieków silnik suchy, no ogólnie wszystko ok, tylko ta faktura vat mnie zastanawia bo te auto to od gościa co firmę ma a jeździł nim jego ojciec. Co Panowie i Panie byście doradzili/ły żeby się nie wtopić na kosz…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a6 c5 1997 rok 2.4 LPG Bardzo bym prosił o pomoc. Audi ma za dużą emisje spalin na benzynie jak i gazie a także problemy gdy się go odpali spadają i falują obroty do zera aż zgaśnie, potrafi tak kilka razy i dopiero można jechać , czasem ma też problem z odpaleniem kręci i nie odpala , nie jestem pewien czy nie wpływają na to ciepłe dni. Podpiąłem go u kolegi do komputera i wyszły mi takie błędy (dodaje w załączniku wraz z emisją spalin ) Dziękuje za pomoc . audi-odpalony.pdf audi-wylaczony.pdf
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam problem z doborem felg do swojej c5. Nie mam quattro. Mam 2.5 tdi 180hp sedan tiptronik. Chcę założyć opony na przód 225/45 R18 i tył 255/40 R18. Znalazłem felgi 8.5j i et 55 to byłaby przednia oś. Wydaje mi się, że wejdzie. Zaś na tył 10 cali felga et60 i dystans 25mm. Obecnie jest felga 8j założona i et 47. Zmierzyłem odległości i wyszło mi, że mam Przód 25mm luzu Tył 30mm luzu Na tych felgach co są założone teraz 8j. Wejdzie mi te 10 cali z tyłu żeby nie obcierało? Wydaje mi się, że zawieszenie mam seryjne nie obniżone. Niby 8j przód i 9j tył przy et 35 by było ok, ale jeśli by nie wystawały 10 cali to osobiście wolę włożyc 10 c…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
witam 8tyś km temu wymiana całego rozrządu w 1.8t ( przód pasek, rolki, napinacze, uszczelniacze, pompa wody), tył łancuszek pomiedzy wałkami z napinaczem, uszczelniacze. Plus wymiany uszczelek bo ciekł niemiłosiernie. Było wszystko spoko w miarę ale odkąd zrobiło się cieplej- albo teraz dopiero usłyszałem- słychać podczas gaszenia silnika jakby łańcuszek walił o obudowę, dość głosńo. Auto jeździ poprawnie nie ma błędów olej Elf 5w40 wymieniany co 10kkm. Co ciekawe dzwięku przy rozruchu, w teorii gdy nie ma jeszcze ciśnienia leju, nie słychać ... Ktoś ma jakiś pomysł ? Mam pewna teorię ale narazie nie odzywam sie żeby nie sugerować EDIT: Tema…
-
- 0 odpowiedzi
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
-
-
Witam. Ile wchodzi oleju do skrzyni manualnej w audi a6 c5 1.8t o oznaczeniu skrzyni dhw? Oraz jaki to olej
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, polecacie jakiegoś fachowca, który montuje tempomatu z Dolnego Śląska ? Im bliżej Wałbrzycha tym lepiej
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Moja a6 zastrajkowała i od tygodnia niema ochoty współpracować, Co do problemu podczas jazdy bez ostrzeżenia zgasła (żadnego przerywania, kontrolek itp) i niecce już odpalić. Po diagnozie mam parę błędów: Wtryski 1,2,3,4,5,6 -- zwarcie na masę pompa wtórnego powietrza -- zwarcie na masę wentyl odpowietrzenia baku -- zwarcie na masę podgrzewanie sondy lambda obu -- zwarcie na masę przekaźnik pompy paliwa -- zwarcie na masę Dorzucę jeszcze numery błędów jeśli pomogą: P1230, P1425, P1225, P1227, P1228, P1435, P1229, P1421, P1226, P1515, P1121, P1117, P1500, P1114, P1140 jest tego troche po wymianie przekaźnika pompy paliwa niema poprawy…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-