Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. dzień dobry, proszę o poradę jakie żarówki LED dokupić ? wiem, że są różne rodzaje, np. c5w, p21w itd ale np. z samych c5w są różne długości zależy mi na poprawie oświetlenia tablicy rejestracyjnej, bagażnika, świateł cofania

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez krzysiek75,

Witam czy ktos z grupowiczow jest w stanie sprawdzic autko po vin .Chialbyb kupic ale najlepiej sprawdzic co i jak

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez AdamŁ,

Witam, chciałbym opisać problem z moim audi. Otóż po odpaleniu auta na flaka (normalnie jest tylko zapłon i nie chce odpalić) ono po wciśnięciu pedału gazu nie jest w stanie wydusić z siebie więcej niż 1 tyśiąca obrotów do tego gdy ma przycisniety gaz i tyśiąc obrotów pracuje bardzo nie równo całe się telepie w odmianie do sytuacji gdzie gaz nie jest przyciskany i obroty wynoszą 800 gdzie auto chodzi równo. BĘDĘ WDŹIECZNY ZA WSZELKĄ POMOC !!!

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  4. Dzień dobry, Posiadam Audi A6 C5 Allroad z silnikiem 4.2 - kod BAS - czyli rozrząd z tyłu na łańcuchu. Auto jeździ bezproblemowo jednak na zimnym silniku słychać przez sekundę rozrząd. Zastanawiam się nad jego wymianą. Z tego co wyczytałem, aby miało to sens należy wymienić również nastawniki oraz ich obudowy. Pierwszy warsztat we Wrocławiu wyliczył mi za całość 25 000 PLN. Kwota spora, ale nie o to chodzi - chciałbym wiedzieć czy faktycznie porządnie wymieniony rozrząd tyle kosztuje - zależy mi aby auto zrobiło drugie 250 tys km. Z drugiej strony może w tej kwocie warto wymienić silnik na inny? Np ze zwykłej A6 - 4.2 ARS…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez dybek24,

Witam podczas jazdy opadła roleta w bagażniku i sie nie zwija. Pytanie wie ktoś czy jest opcja naprawy i jak to zrobić ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  6. Witam mam problem z moja Audi a6c5 1.9 tdi 130km.Przy zimnym silniku pracuje jak lala,natomiast po rozgrzaniu skacza obroty i gasnie.Bylem u mechanika na podpieciu komputera zero bledow.Niechce jezdzic i wydawac kasy u tzw wymieniaczy-bo mechanikow dobrych jest juz malo.Prosze o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Zapadka,

Witam mam pytanie co się mogła stać jak podczas kręcenia rozrusznikiem przeskoczył pasek rozrządu ale audi nie odpaliło oczywiście audi A6 C5 2.5tdi v6 180km

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Ryszardkowal88,

Witam,zajrzałem dzisiaj do filtra powietrza a6c5 1998 2.4 quattro,po zdjęciu wlotów powietrza ujrzałem takie coś, pytanie czy nie brakuje tam jakiegoś kolanka ktore łączy obudowę filtra, nie mogę znaleźć tej rurki nigdzie a raczej coś tam powinno być ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Adeek,

Witam , mam problem z radiem mianowicie wymieniłem radio fabryczne na 1 din android. Podczas słuchania radia FM graja mi glosniki z przodu i z tylu A po wlaczeniu youtube , bt czy spotify graja tylko przednie . Nie mam pojęcia już o co może chodzić pomóżcie

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Henry Wrz,

Witajcie, Poszykuję instrukcji obsługi Audi A6 C5 czy ktoś z kolegów mógłby mi pomóc ? Będę wdzięczny.

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez jaro_wch,

Witam, szykuje się do zakupu wycieraczek ale nie wiem jakie kupić, mianowicie chodzi mi o rodzaj adaptera jaki był stosowany w tym modelu (2001 rok, po fl, 1.9 130Km, avant). Dla ułatwienia zawieszczam zdjęcie. I ogólnie jakiej firmy polecacie? Konkretne przykłady?

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  12. Witam grupowiczów jestem nowy na forum. Mam małe pytanie a zarazem chce zasięgnąć trochę informacji. 1) Problem mam z moją audi 2.4 b+g 98r mianowicie po nocy jak odpalam auto na benzynie obroty trzyma jakieś 800 przez maks minutę potem spadają aż auto gasnie nie zawsze. Po ponownym odpaleniu trzyma te 800 i nic się nie dzieje. 2) Jak chcę dodać gazu auto dusi się na benzynie , prawie gaśnie nie wejdzie wyżej jak 2 k obrotów trzęsie buda takie jak by "bulgotanie" idzie z silnika (czuć benzyne) jakby go zalewało. Jak już złapie temperature i się przełączy na gaz na gazie chodzi igła. Przełacze spowrotem na benzynę chodzi dobrze tylko tak jakby b…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  13. Szanowni forumowicze Robiłem ostatnio kapitalkę skrzyni w jednym z warsztatów na Śląsku. Po remoncie właściciel warsztatu stwierdził, że skrzynia ok, auto mogłoby być do odbioru, ale ucieka płyn chłodniczy i uszkodzony został króciec przy zbiorniku wyrównawczym, i czy chcę to robić samemu. Powiedziałem, żeby wymienili- trudno zdarza się. Wtedy mi się lampka w głowie nie załączyła. Przy odbiorze auta powiedziałem, że chcę z ich mechanikiem się przewieźć. Auto było chwilę wcześniej jeżdżone po ich próbach drogowych, więc silnik był rozgrzany. Po przejechaniu kilku dosłownie kilometrów wskazówka wychyliła się ponad 100 st., by za następną chwilę poszybować przed czerwo…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  14. Witam Forumowiczów, jestem tu nowy, a sprowadza mnie problem z odpaleniem mojej Audi. Stała nieodpalana dłuższy czas i teraz nie mogę jej odpalić. Przeczytałem wiele wątków ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie rozrusznik kręci ale przy przekręceniu zapłonu nie wyświetla się kontrolka od świec żarowych. Świecą za to kontrolki abs i ESP. Przy próbie podłączenia do vcds nie mogę się połączyć z silnikiem ani pompą diesla ani modułem komfortu. Mam nadzieję że ktoś miał podobny problem. Podpowiem jeszcze że przekaźnik 219 pod maską już wymieniony. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  15. Witam, Od kilku dni jestem posiadaczem powyższego auta i potrzebuje ewentualnego wsparcia w paru kwestiach. Chodzi w szczególności o polecenie warsztatu w Warszawie gdzie będę mógł dokonać poniższych napraw. Część zakładam, że nie będzie stanowiła problemu jednak spodziewać się, że nie wszystko pójdzie gładko. Więc tak: * wymiana rozrządu (z pompą) * wymiana oraz uzupełnienie płynów oraz oleju * naprawia jednego czujnika parkowania - został niefortunnie wciśnięty przez co cały system szwankuje * naprawa tylniej wycieraczki - najprawdopodobniej wymiana silniczka * naprawa przednich wycieraczek - po uruchomieniu silnika w…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Waldip5,

Witam kolegów temat był już walkowany napewno ale nie mogę znaleźć nigdzie poszukuje opis wtyczek na podszybiu zmieniłem silnik na 1.9 tdi AFN przełożyłem z całą wiązką ale muszę teraz podłączyć kostki a nie mogę teraz znaleźć rospiski dodam że moja jest 2002 rok po lifcie a włożyłem silnik 98 rok i piny są okrągłe.moze ktoś pomóc schematem łup jakąś rozpiska wtyczek

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez jerzy 111,

Witam wszystkich kupiłem audi a6c5 z 2002 sedana i potrzebuje instrukcje obsługi czy ktoś może mi pomóc

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez A6c5allroad,

A więc kupiłem allroad i był w niej zmieniany silnik. Podpielem pod kompa i blad w klimie czujnik ciśnienia. Głębsze grzebania wykazało że ktoś włożył wtyczkę z chalogena w czujnik i odwrotnie. Zamieniłam je i próba diagnozy i tu babojaga nie mam komunikacji z Klima wszystko inne działa. Byłem u gościa od klimy sprawdził i jest nabita cały czas świeci się econ. Moje pytanie czy jest jakiś bezpiecznik od lini klimy czy nie. Czujnik 3 pinowy jak bym miał jakąś rozpiske na którym pinie co jest. Albo z panelu klimy linie podciągnąć do radia. Zmieniłem w menedzaru zanadn przesyl i nie pomaga. Diagnoza robiona vag kkl , vag k can i delphi i na delphim pierwszym ra…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez bos227,

Witam , jak w temacie padł mi silnik poradzicie co zrobić ? Sprzedać czy kupować nowy silnik ?

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  20. Witam. Pomocy Moja Audi 2. 4 gaz głośno pracuje na zimnym silniku tak około 1min. I takie metaliczne szuranie słychać? Co to może być? Nadmienię że wymieniłem olej na 5W30 MOBIL i parę dni po wymianie tak się dzieję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Grzesio33,

Witam, ostatnio byłem zmuszony wymienić silnik w mojej c5. Miałem motor o oznaczeniu ALF, włożyłem o oznaczeniu AML. Przy okazji została wymieniona skrzynia z pięcio na sześciobiegową, bodajże z audi a6 2.7 biturbo. Jestem niemal na finiszu iii... utknąłem na spinaniu węży podcisnienia. Ściągnąłem schematy z neta ale nie potrafię się w nich odszukać. Gdyby jakaś życzliwa duszyczka mogła podesłać parę czytelnych zdjęć silnika z widokiem z góry będę dozgonnie wdzięczny, gdyż na tych z neta zawsze czegoś brakuje

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Korab,

Witam zapaliła się żółta kontrolka oleju dolałem 2 litry bo bagnet był suchy a kontrolka dalej się pali

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez AdamxD55,

Witam, mojemu koledze padł dyfer w furce. Ma kombiaka w Quattro z 2000 z silnikiem 2,6 benzyna. Nigdzie nie możemy znaleźć do tego silnika. Pytanie mam takie, czy pasuje ta część od jakiegoś innego silnika, czy auto spisane na straty? Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Kajersky,

Witam, posiadam Audi A6 C5 2.4 V6 o oznaczeniu silnika AGA, 1998R. W lipcu wymieniany był olej w automacie, 5 biegowy tiptronic, miesiąc później ojciec pożyczył samochód w góry, wrócił na lawecie, padnięta pompa paliwa, od wymiany są problemy, a mianowicie na rozgrzanym silniku samochód przeciąga biegi do 3,5tys-4tys obrotów i dopiero wbija kolejny, gdzie normalnie przerzucał 2,9tyś-3tyś. Na zimnym silniku da się jechać, skrzynia wrzuca biegi, problem też z obrotami, po odpaleniu utrzymują się na poziomie 1tyś-1,1tyś obr./min. Na komputerze wyszedł błąd z czujnikiem położenia przepustnicy, przepustnica wymieniona, rozrząd przy okazji też, przepływomierz powietrza nowy a p…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Donnen,

Witam serdecznie. Problem mój polega na tym że przy prubie odpalenia samochodu, przekrecam kluczyk w stacyjce samochód nie odpala i zaczyna się dziwny dźwięk pod mąka. Jak by coś mielilo w okolicach egeru... Nagrałem film żeby pokazać mechanikowi. Niestety on nie ma pojęcia co to może być. Najgorsze jest to że jest to nieprzewidywalne. Nigdy nie wiadomo kiedy się powtórzy... Morze 20 razy pod rząd odpalić auto normalnie a może nie odpalić i zacznie mieli... Bardzo bym prosił o odpowiedź jeśli coś podejrzewacie. Dziękuję P. S dołączyłem film. Ten dźwięk wydobywa się przy wyłączonym silniku. Właśnie się dowiedziałem że jest Bendix rozrusznika... Będę wdzi…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.