Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam wszystkich , mam pytanie o podswietlenie zegarow w audi a6 c5 2.4 b rok 2000 , czasami gasnie podswietlenie na wysokosci obrotomierza pomiedzy liczbami 0 a 2 .Zegary wymontowalem ale nie widac zadnych oprawek do zarowek nie rozbieralem ich zeby czegos nie uszkodzici nie popsuc, znakiem tego sa tam diody ? mam nr z zegarow . dzieki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez kaes85,

Witam wszystkich. Koledzy , od kiedy wymienilem klocki, ciagle mialem ostrzezenie na temat klockow od fisu, wiecie to zolte. Strasznie mnie to irytowalo wiec podjechalem do zaufanego mechanika, ktory posprawdzal czujniki i stwierdzil, ze wszystko jest ok , i wyciagnal " czujnik plynu hamulcowego?" twierdzac ,ze on jest zrypany. teraz fis jeszcze bardziej mnie irytuje bo piszczy i swieci czerwonym wykrzyknikiem. Wiecie Panowie czy to jest na pewno czyjnik plynu hamulcowego ? ZAlaczam foty. I cokolwiek to jest, bylby ktos w stanie pomoc namierzyc te czesc? bo ja szukam czujnika plynu hamulcowego na allegro itp i w calym internecie nie moge tego czegos znalezc.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Qybo,

Czy ktoś z Was orientuje się w jakich w jakich cenach chodzi pompowtryskiwacz 1.9 tdi cena? Interesuje mnie cena nówki sztuki, bo te z allegro używki to są nie pewne. Rozważem też regenerację w polecanym Bosch Service w Stalowej Woli http://www.wtryskiwacz.com ale najpierw zrobię dokładne rozeznanie. Dużo mechaników wysyła do nich też do regeneracja turbosprężarki http://www.regeneracja-turbosprezarek.pl patrząc na te strony widać , że jednak profesjonalnie. Pewnie robią dobrze jaki piszą na forum dlatego ludzie są z ich usług zadowoleni.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez maliniak59,

Witam Czy ktoś może mi napisać gdzie i jak wygląda moduł TV. Wiem że z tyłu z lewej strony w schowku ,ale ja tam widzę trzy czarne skrzyneczki . Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez ChristopherGdy,

Witam Mam pytanie odnośnie paliwa do n/w silnika. Co polecacie wlewać do zbiornika ? Audi A6 C5 model 2002 silnik 3.0 v6 benzyna, oś przednia, automat pozdrawiam Krzysztof

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez WeraP,

Witam. W ubiegłym tygodniu postanowiłam zrobić porządek z klimatyzacją, czyli odgrzybianie, uzupełnianie... i jest problem.Nie działa sprężarka. Ma ktoś może do odsprzedania? Najchętniej w okolicy Bielska Białęj. A przy okazji, poradźcie proszę. Sprzedający, zapewniał mnie że klimatyzacja w samochodzie działa. Niestety okazuje się, że nie dość że przewody trzeba było powymieniać, bo były podziurawione, to teraz jeszcze ta sprężarka... Ktoś z Was orientuje się, czy jest jakaś szansa na zwrot kosztów ze strony gościa, który ewidentnie mnie oszukał?

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez radzio198,

Witam. Niedawno stałem się posiadaczem audi a6 c5. Został w nim założony sterownik centralnego zamka(brak oryginalnego kluczyka). Ostatnio zauważyłem że nie zostały podpięte wszystkie kable wychodzące ze sterownika. Mianowicie nie zostało podłączone otwieranie klapy bagażnika i opcja domykania szyb - i gdzie to teraz podłączyć? Potrzebuje jakiegoś schematu pinów modułu komfortu lub opis kostek znajdujących się obok dźwigni otwierania maski. I czy otwieranie/domykanie jest za pomocą impulsu + czy - ? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez teosk,

WITAM. Potrzebuję pomocy w rozkodowaniu VIN od AUDI A6 C5 1,9 TDI 130KM z 2001r., najbardziej to mi chodzi o sprawdzenie ilości przejechanych kilometrów. WAUZZZ4BX2N011751 Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez szymonfx,

Witam , takie pytanko , czy można założyć wskaźnik ciśnienia oleju i czy można odrazu podłączyć to do fabrycznej kontrolki w liczniku ? , poprostu chciałbym wiedzieć jakie ciśnienie oleju jest w silniku . Drugie pytanko to takie , że na zimnym silniku musze trosze pokręcić aby zapalił ale juz potem przez cały dzień pali od kopa , czyżby czeka mnie zmiana świec żarowych ? , dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez okafi,

Witam, Jak w temacie chciałbym wiedzieć co to jest i czy mogę znaleźć coś na aalegro czym mogę to zastąpić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24338f2c72c4360c.html Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez paszi35,

Witam! Jestem użytkownikiem samochodu Audi A6 2001 1.9TDi 130km i od pewnego czasu mam problem z mocą nikt nie potrafi mi pomóc. Problem wygląda następująco: Samochód na wolnych obrotach zachowuje się normalnie dochodzi do czerwonego pola na obrotach. natomiast kiedy zaczynam jazdę i wrzucę bieg zaczynają się problemy z mocą. wskazówka obrotomierza nie przekracza 2000obr/min. a prędkość maksymalna to 100km/h. pedał w podłodze i dalej to samo, zero mocy. Mechanik wymienił następujące części: pompo wtryski, turbina (regeneracja) moduł n75, czujnik ciśnienia, sprawdzony został przepływomierz. Samochód został podpięty pod komputer i nie wykazuje żadnych błędów... czy ktoś mi…

• 3 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez moody,

Witam, w moim Audi A6/C5 2000r, 2.5 TDi mam problem tego typu, że ma bardzo mało mocy na niskich obrotach, na wyższych jest okej, ale na niskich wolno się zbiera spod świateł. Zaczyna się zbierać od 2500-3000 obrotów. Inna sprawa, że ma duże spalanie (w granicy 13 litrów na 100). Gdzie szukać rozwiązania ? Od czego zacząć poszukiwania ?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez GANDALF,

Witam Dwa tygodnie temu zakupiłem Audi A6 C5. Czy któryś z kolegów pomoże mi rozszyfrować VIN? Z góry dziękuję. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Wiatam wszystkich Moze ktos juz przerabial taki temat bo szukam sondy do mojej a6 z takim nr 078-906-265m z boscha jest 0258-006-287 ale nigdzie nie moge jej znalesc inter nie ma i inne znane hurtownie tez wymiekaja dzieki za jakie kolwiek informacje pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez jackqb,

Tak sie składa, że zainteresowany kupnem tego modelu. Dlatego też chciałem zapytać kogoś bardziej zoorientowanego w temacie jak sprawuja sie tego typu silniki montowane wraz z manualna 6-biegową skrzynią. Mam na myśli jego najwieksze wady, poniewaz zdania na ten temat sa podzielone. Wedlug niektorych, silnik ten cechuje sie spora awaryjnoscia. Czy to prawda???

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez zolwik,

Witam,mam pytanie odnosnie wyjęcia lampy przedniej od strony pasażera w audi a6c5,przepaliła mi się żarówka i nie mam dojścia z pod maski, lampę odkręciłem próbowałem ja wyszarpnąć ale coś nie idzie ktoś wie jak to zrobić??bo nie chce nic na siłę żeby nie połamać.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez dawids1980,

witam wszystkich mam problem z niedziałającym nawiewem , klimatronik steruje silniczki chodzą ale nic nie wieje podmieniałem z inego auta rezystor ,przekażnik klimatronik ,moduł komfortu ,w innym aucie działa jest ok . zauwarzyłem że ktoś wcześniej kombinował przy wiązce elektrycznej , silniernk dmuchawy na krótko działa . zmierzyłem miernikiem 3 przewody dochodządze do rezystora cienki sterujący idący do klimatronika jest ok na brązowym z zielonyn 00 na brązowy prawie 12 obojetne od ustawienia mocy dmuchawy a podobno powinna tam być sama masa może zwarcie prosze jeśli ktoś wie od czego wyprowadzony jest brązowy kabelek idący do rezystora sprawdził bym czy nie jest prze…

• 0 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam wszystkich Mam pytanie ponieważ zmieniłem laptopa na ktorym jest system vista nie dziala mi vsds i vag-com caly czas jest problem z kablem obd2 stal sie niewidzialny dla tych programow jedynie co dziala to tylko vag 4,9 czy to jest temat do rozwiazania ? Jak mam zrobic rzeby dzialaly mi te programy vcds lub vag-com dzieki za info i pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam Panie i Panowie ! Mam pytanie o olej do silnika 2.4 v6 165 koni ,jaki najlepiej stosowac w sensie o jakich parametrach i jakiej firmy polececie , przebieg to 234000 i martwie sie zeby nie piardly napinacze na walkach bo ponoc droga sprawa je wymienic ! pozdrawiam serdecznie

• 2 odpowiedzi
    • 8,1 tys. wyświetleń
  20. Witam mam problem ze swoją audi a6 c5 2003r, mój problem polega na tym że audi zaczęło się palić w środku mianowicie zajął się prawy boczek ,siedzenie i trochę deski oraz spaliła się podsufitka , środek sobie załatwiłem już cały kable od siedzenia całe w boczku też deska już po wymianie na nową kable też w porządku , niektóre kable w podsufitce musiałem uciąć gdzyż się potopiły i popaliły więc czy ktoś zechciałby mi pomóc bądź dać jakiś schemat całej tej instalacji ? Dziękuje i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez pawel0892,

Witam, Mam problem z moim c5 2,5 tdi Quattro...od początku... jechałem autostradą w Niemczech, nagle wyskoczyła kontrola esp i auto zaczęło tracić moc... Maksymalnie dało się jechać 30 km/h... Podjechałem do serwisu boscha i tam wyszedł błąd 0055F. Auto wróciło na lawecie.w/g Niemców to coś z pompą olejową, ale mój mechanik mówi, że to nie pompa. Autko pojechało do serwisu Audi, tam rozłożyli ręce i mówią że trzeba sprawdzić walki i rozrząd...sprawdził to mechanik i mówi,że ok... POMÓŻCIE!!!

• 0 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

witam mam takie pytanie , pewnego ranka odpalilem samochod i nie zgasla kontrolka od poduszek podlaczylem kompa i pojawil sie blad 17931 opis byl taki ze wystrzelona zostala poduszka blad nie zwiazany z urzadzniemcos takiego mniej wiecej , auto nie bylo nigdy rozbite wiec troche mnie to zdziwilo czy sa jakies bezpieczniki lub jakis przekaznik zwiazany z poduszkami ? moze juz ktos mial podobny przypadek ?~! pozdrawiam i dziekuje z gory za jakies wiadomosci i uwagi

• 0 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

witam mam takie pytanie ,szukam od jakiegos czasu napinacza lancucha (fazator) do lewej glowicy i jakos nie moge znalesc a org.jest dla mnie niestety za drogi moze ktos juz to przerabial ten temat i wie gdzie moge szukac , mam nr org 078-109-089-c audi 2,4 a6 c5 2000r. Dziekuje za jakie kolwiek informacje i pozdrawiam .

• 0 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez auditech,

Witam Czy C5 jest całkowicie ocynkowane? Czy nie ma żadnych problemów ze rdzą w tych autach nawet tych z 1997? Progi i podłoga też nie ma problemu? Co ma lepsze zabezpieczenia z tych lat E39 czy takie Audi? Rok temu kumpel kupił E39 i wczoraj wpadł w próg podnośnik, przekonuje go teraz do Audi... Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 16,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Suruwa,

Witam, Niedawno zakupiłem Audi S6, nie bardzo go jeszcze "ogarniam" dlatego proszę Was o pomoc. Po przejrzeniu instrukcji zauważyłem, że powinienem mieć guzik od MENU w konsoli środkowej, problem w tym, że go tam nie ma. Jak dostać się do Menu ? Posiadam nawigację Audi, czy w niej dostanę się do menu, chciałbym np. zmienić język na Angielski. Pozdrawiam Mateusz.

• 0 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.