Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam wszystkich Wiem że temat wiele razy wałkowany, sam czytałem wiele postow, ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Jeśli coś źle wiem to poprawiajcie mnie. Zacznijmy od tego, że w C5 z 2003r są 2 czujniki z lewej str w pzrednim i tylnim kole, Na ogół problem z samopoziomowaniem polega na przerwanych wtyczkach, brakiem ich styku. Mam mianowicie taki problem jak większość z Was. Wyświetla się problem z samoregulacją. Autko przed kupnem zostalo sprawdzone w serwisie aso. Wykazali: Dynamiczna regulacja zasięgu swiateł 4Z7907357 dynamische LWR D09 kodowanie 50 numer serwisu - to już nie istotne 1 rozpoznano usterkę 00774 031 czujnik poziomu samochodu ty…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 20 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Witam. Czy ma ktoś doświadczenie we wgrywaniu programu,map dla nawigacji w A6 2003 rok. Jak wygląda tok wgrywania oraz co należy mieć i jaki program/mapy są obecnie najlepsze. Z góry wielkie dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Hej. Miał ktoś problem z podświetleniem włącznika świateł mijania?? Spaliło mi się podświetlenie. Można wymienić samo podświetlenie ??

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 14,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Witam Was. Podpowiedzcie mi proszę w jakie najlepiej swiece zainwestować - tańsze też się dobrze sprawdzają?? Wymieniac wszystkie czy tylko przepalone? Silnik BAU 2,5 quattro z 2003. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez zybion,

Witam mam pytanie gdzie jest umieszczony głośnik basowy w audi a6 c5

• 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

witam , mam pytanie jaki dolac plyn do wspomagania kierownicy do audi a6 c5 2000r 2,4 benzyna ? pozdrawiam i dzieki za jakies info !

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

witam mam fabryczne radio (audi concert) na kasete z systemem bose ,chce kupic zmieniarke , czy bedzie to dzialalo czy te radio ma wyjscie na zmieniarke ? nie moge znalesc nigdzie kodu do tego radia bo gdy je wyjme bedzie on chyba potrzebny ? jak i gdzie taki kod moge zdobyc ? dzieki z gory za informacje i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez makaj87,

wybaczcie jesli juz bylo, albo w zlym dziale pisze, jak cos to przeniescie, ale nie moge znalezc podobnego tematu a schematu elektrycznego nie moge rozkminic. mam problem. mianowicie w jednym czasie padlo mi oswietlenie drzwi kierowcy oraz tylnych drzwi pasarzera wraz z podswietleniem wnek na nogi dla tych miejsc. jak sie je otwiera to nie zapalaja sie ani te lampki w drzwaich ani gorne oswietlenie kabiny. w przypadku otwarcia pozostalych drzwi oraz centralnego zamka to wszystko gra poza w/w drzwiami. zarowki sprawdzilem i wydaja mi sie ze sa sprawne. jest w zamku jakis czujnik odpowiedzialny za to ? jest tylko w przednich drzwiach i jest odpowiedzialny za np pare drzwi …

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Witam. Czy ktoś rozbierał sam czujnik poziomowania światel lewy tył. Mam też problem z regulacją świateł i na diagnozie mam rozpoznaną usterkę: Czujnik poziomu samochodu tylny lewy - G76 przerwa/zwarcie z masą. Czy jest możliwość rozbioru samego czujnika i go wyczyszaczenia. Jak na razie zdjąłem wtyczki i spryskałem je środkiem do styków - nie pomogło.

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  10. Witam, jest to mój 2 post na forum zwałaszcza że jestem tu nowy jak nowe jest dla mnie moje Audi A6 Allroad 2,7T :D Pisze dlatego ze chcialbym zalozyc sobie automat do swiatel o schemacie takim jak w załączniku: Schemat i opis z pudełka do niego banalny [opis] red - +12V of the original light wire black - mass of the original light wire green - switched +12V of inginition lock blue - head light +12v supply yellow - head light +12v supply po mojemu: czerwony - do czerwonego przy stacyjce czarny - masa zielony - do kabla przy stacyjce na ktorym pojawai sie napiecie po przekreceniu kluczyka w poz 2 niebieski, zolty - do plusowych kabli przy przelaczniku. Moje pytania ? - kt…

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez dlugi,

witam. Interesuje mnie wymiana spryskiwaczy na dysze z tzw. '' mgiełką" czy ktoś już takiego coś robił w audi a6 Avant 2002. może wymiana z innego samochodu czekam na jakieś pomysły.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez pzd,

Witam! zmierzam ku chiptuningowi. Proszę o ocenę logów jak komputer przedstawia stan samochodu. Logi dynamiczne robiłem na 3-cim biegu(brakuje drogi:) ) Dziękuję. Thursday,21,July,2011,19:50:41:36838 VCDS Version: Release 10.6.3 Data version: 20101206 -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Chassis Type: 4B - Audi A6 C5 Scan: 01 02 03 06 08 15 16 17 18 34 35 36 37 45 55 56 57 65 67 75 76 77 Mileage: 204530km/127089miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 059-907-401-AKE.…

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez sumik,

witam poszukuję instrukcji do audi allroada quattro bo w tej instrukcji na forum nie ma nic na temat pneumatycznego zawieszenia.Będę wdzieczny jeśli ktoś zamieści instrukcję typowo do tego modelu oczywiście po polsku.Pozdrawiam Sumik.

• 0 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez repet,

Witam raz na czas po odpaleniu samochodu miga mi kontrolka skrzyni biegow.Na ogol jest podswietlone na jakim przelozeniu jade np "D" a czasami miga caly czas PRNDS...czym moze to bys spowodowane?czy to jakas dotkliwa usterka?dodam ze skrzynia pracuje bez zarzutow. Jest to skrzynia automatyczna multitronic. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez MANIEK,

Czy może ktoś wie gdzie można dokupić uszczelkę tą na górnej części lampy przedniej pomiędzy maską a lampą.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez marcin_,

Witam Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem mojej audi a6 / Mam problem z swiatlem wstecznym ... Moze zaczne od poczatku ,w mojej audi byla kiedys skrzynia automatyczna i poprzedni wlasciciel wymienil ja na manual 6 biegowy . Znalazlem czujnik wstecznego w skrzyni ale nie mam gdzie go podpiac , nie widze tam zadnej wtyczki luznej . Znalazlem tez odok dzwigni zmiany biegow dwie luzne wtyczki jedna 10 pin-wa a druga dwu . I teraz mam pytanie do was czy w tiptronicu sygnal swiatla wstecznego byl brany zczujnika w skrzyni? Dziekuje za wszelkie info i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Maxtor,

Muszę przyznać, że fotele z A6 C5 są dość rozczarowujące. Niby mają regulację wsparcia lędźwi, ale nie udało mi się znaleźć wygodnej pozycji. Skóra to też chybiony pomysł: człowiek mocniej się poci na nich, a do tego przy agresywniejszej jeździe tyłek jeździ po całym siedzeniu. Ciągle mam Passata z 2006. Siedzenia bardzo proste: welur, żadnych ekstra regulacji... ale są o kilka klas wygodniejsze. Czy próbował ktoś wymienicać siedzenia na jakieś wygodniejsze? Z wielką chęcią władowałbym sobie takie siedzenia jak mam w Passacie. Byłbym zainteresowany choćby wymianą przednich siedzeń. Kanapę z tyłu raczej zostawię nietkniętą.

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez mario735,

Mam problem z moim Audi a6 1.9 tdi 2003r.Kilka dni temu kupiłem swoje Audi które było nie na chodzie silnik kręcił ale nie chciał zapalić? poprzedni właściciel mówił że naj prawdo podobnie padły pompowtryski? przebieg 132tyś mil(niby wiarygodny) jak można to zdiagnozować czy padły wtryski a nie coś innego?jak np imo czy ECU? mówił też że jak wcześniej odpalał auto to na początku czesło nim a po chwili silnik chodził normalnie??Mam nadzieje że mi coś pomożecie bo chciał bym to naprawić i móc cieszyć się jazdą tym autkiem:)

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez kwarcu,

Witam! Kupiłem A6, cały rozrząd był wymieniany "60 000 km" temu(pewne).Czy jest konieczna wymiana całego rozrządu po takim przebiegu, czy wystarczy tylko wymiana paska i rolek? Z góry dziękuje za odpowiedź. Dawid

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 15,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Mati1905,

WITAM Kupiłem audi a6 2002 rok 2.0 benzyna z uskodzonym tyłem,i musze wymienic tylnia klape oraz zderzak.Czy jest jakas roznicza w klapie tylnie miedzy 2002 roku a np.98,99,00,01.Czy moze ktos mi pomoc ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  21. Mam taki problem. mam nawigację Audi plus po pewnym czasie radio zażądało kod wprowadzam orginalny kod zatwierdzam OK i wyświetla się komunikat "SAFE- pin nicht angeschlossen!" pytanie: skąd biegnie zasilanie na kablu do pina safe nie chcę robi tzw skróta z innego + tylko wymienic caly kabel bezpieczniki wszystkie ok =

• 0 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. Moja siostra ma problem z audi A6 1.9tdi z 1999, mianowicie świeci jej kontrolka od poduszek powietrznych. Była u mechanika podpiął audi pod vaga i powiedział że usunął problem . Niestety po jednym dniu znowu świeci kontrolka. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  23. Jakąś godzinę temu próbowałem odpalić samochód, wcisnąłem sprzęgło i poczułem, że sprzęgło zapadło się w podłogę! Co to może być?! Proszę o pomoc!

• 4 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez masper,

Przymierzam się już niedługo do wymiany paska rozrządu. Chciałbym, żebyście doradzili mi jakiej firmy pasek rozrządu wybrać? pozdrawiam

• 5 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez adagxx,

witam wszystkich ....jestem szczęśliwym posiadaczem mojej niuni...a6 c5/s6 2.5 tdi quatrro 2001r...wszystko w niej biega wręcz idealnie...ale trapi mnie ciekawość...więc..hmm...gdy kupowałem ją (całe szczęście nie od handlarza)sprzedający powiedział mi że wymieniał głowicę kpl...(też ją dostałem gratis) od nowszej audicy....jestem laikiem w tych sprawach i z czasem zapomniałem o sprawie...w piątek wymieniałem uszczelkę pod klawiaturą i powiedziałem mechanikowi aby spojrzał na wałki w jakim są stanie (przy okazji)...jeśli ktoś jest ze Szczecina to polecam BARTKA-najlepszy w Szczecinie...ale do sprawy..więc przy odbiorze auta mówi mi że wałki są w wyśmienitym stanie (auto…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.