Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
-
Dzień dobry Mam problem , kupiłem A6 c5 z 2003 r. 1,8T. I zauważyłem, że mam nie kontrolowany pobór prądu. Po wyjęciu kluczyków. Po tygodniu napięcie akumulatora spadło mi do poziomu 11,5 V co jest nie pożądanym objawem czy może ktoś orientuje się z się w tym temacie. Proszę o pomoc co może się dziać.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Temat wałkowany 1000 razy ale ja po przeczytaniu chyba wszystkiego co możliwe poddałem się bo nie mogę znaleźć przyczyny mojego problemu. Moj Alladyn ma dynamiczne samopoziomujące się lampy, które działają (teoretycznie) tj. z rana lampy poziomuja się prawidłowo (idą góra-dół i wracają do pozycji zadanej). Problem jest taki, że na FIS-ie wyskakuje mi błąd samopoziomowania. VCDS w sterowniku 55- Xenon Range nie pokazuje żadnych błędów, napięcia na czujnikach stojąc na równym podłożu mają w okolicach 2.75v tył i przód będąc na 2gim poziomie zawieszenia. Wtyczki sprawdziłem też są czyste i ładne... Co dalej robić ? Miał ktoś podobny problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich na forum. Nie wiem czy właściwie wstawiam post więc z góry przepraszam. Posiadam Audi A6C5 1.8t avant 2002, silnik AWT. Szukałem na forum i na internetowej Etce ale nie znalazłem. Likwidując wyciek oleju zauważyłem trójnik który jest zamontowany na wężach koło filtra oleju. Jedno z wyjść jest kołnierzowane i w to miejsce wchodzi luzem wężyk bez żadnych zabezpieczeń (załączam 2 zdjęcia (wężyk wsunięty i wyciągnięty)). Więc mam pytanko, czy tak ma być czy w tym miejscu powinno coś jeszcze być zamontowane. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam szukałem wszędzie odpowiedzi nie znalazłem więc piszę temat Chodzi o to czy silnik ajp można zastąpić adr bez jakichś dziwnych operacji typu zmiana sterownika i nokablowania Oczywiście wziąć sam słupek i przełożyć konieczny osprzęt z ajp do adr wloncznie z elektronicznym napinaczem łańcuszka bo ten w ajp jest razem z czujnikiem i cewki są osobno a w adr jest jedna tyle różnic znam będę bardzo wdzięczny za sensowna odpowiedź czy taka operacja jest możliwa
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich... Audi a6 c5 avant 2.4 alf skrzynia automat tiptronic. Borykam sie z problemem mianowicie podczas ruszania jazdy slychac wyrazne tak jakby stukanie jest to gluchy dzwiek slyszalny bardziej od strony kierowcy i odczuwalny lekkimi wibracjami na nadwoziu. Bez znaczenia czy cieply czy zimny silnik. Czy ktos mial taki problem? W zalaczniku nagralem jaki to dzwiek.Prosze o dorade... pozdrawiam... A6 c5.m4a
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę o poradę, czy mogę bez wahania zamienić rozmiar opon z 255/35/18 na 255/40/18. Różnica między oponami to 3,86% czyli nowa opona ma większą średnicę o 25.5 mm. Czy taka różnica jest akceptowalna? Czy przy ostrym zakręcie opona nie będzie tarła o nadkole? 35 to dla mnie trochę za niski profil. Praktycznie co sezon lub 2 sezony felgi są do prostowania. A to niestety kosztuje. Teraz przyszła pora na wymianę opon, więc zastanawiam się czy przy tej okazji nie wymienić ich na profil 40. Audi S6 AVANT 2001r Czekam na odpowiedź Piotrek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z wycieraczkamiprzednimi.Nie mozna ich wylaczyc.Wszystkie pozycje dzialaja normalnie ,czasowe zatrzymuja sie jak nalezy ,natomiast w pozycji "0" dalej machaja.Pomachaja tak kilka razy ,czasem wiecej ,czasem mniej zatrzymaja sie w gdie popodnie-w polowie szyby ,na skraju itd. Mial ktos taki przypadek ,gdzie szukac przyczyny? Dziekuje za porady i odpowiedzi Krzysiek
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przymierzam się powoli do podniesienia mocy w audi ale auto od dołu bardzo słabo przyspiesza, dopiero od 3 tyś obr coś tam zaczyna jechać. Wywalony jest już katalizator wstawiony DP, błedów nie pokazuje, zrobiłem logi, proszę o jakieś sugestie co sprawdzić jeszcze lub co trzeba wymienić. http://vaglogi.pl/log-002_033_LGZYyQq.html http://vaglogi.pl/log-003_020_35Lz20e.html http://vaglogi.pl/log-115_118_QrGChD8.html
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wysiadł mi czujnik walka rozrządu nr2. w 2.7 bit. Który to jest ? Dzięki za odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Audi a6 c5 97r sedan .Witam pojawił się u mnie problem z spryskiwaczami szyby czołowej. Od jakiegoś czasu nie fukcjonuja mi spyskiwacze na krótko sprawdzałem pompke od spryskiwaczy i funkcjonuje normalnie. Gdy manetka przycisne żeby leciał płyn włańczaja się tylko wycieraczki brak reakcji pompki nawet nie słychać jej. Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale przestalo mi na liczniku wskazywać również komunikat że jest mało płynu w zbiorniczku od spryskiwaczy. Dodam ze Spryskiwacz tylko jest na przednia szybe bo nie posiadam spryskiwaczy na lampy przednie. Bezpieczniki wszystkie są wymienione zagłębiem się też do przekaźników ale nie wiem za bardzo który może być do spryskiwa…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Na początku pozdrawiam wszystkich fanów audi a6. Swoje audi a6 c5 posiadam od niedawna. Samochód jest z1997 roku i posiada motor o pojemności 2,4.Posiada on fajne naglosnienie i właśnie z tym mam problem. Wstawiłem radio pioneer z modułem na tylne glosniki, wymieniłem wzmacniacz blaupunkt w bagazniku na drugi bo był padnięty. Teraz gra ale tylne glosniki się nie odzywaj co może być
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Problem z Audi a6 c5 1999 rok automat/tiptronic. Po wyciągnięciu skrzyni w celu wymiany kosza odpowiadającego za bieg wsteczny samochód stracił wyższe biegi. Wymienione zostały tarcze, przekładki oraz wcześniej wspomniany kosz DG. Skrzynia złożona prawidłowo, kasetka dokładnie złożona i nasmarowana. Po zalaniu świeżym olejem i odpaleniu samochód reaguje na bieg wsteczny, wrzuca jedynkę następnie dwójkę a przy próbie przejścia na bieg trzeci wchodzi jakby w neutral i nie ciągnie( tak samo reszta wyższych biegów). Potrafi wrzucić się w tryb awaryjny i podswietla wszystkie biegi. Jakieś sugestie co można robić? Dziękuję z góry za podpowiedzi /sugestie. Pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Mam problem z moim Audi a6 c5 quattro 2.4 tiptronic, które nie chce się połączyć z z silnikiem i zegarami, z resztą się łączy bezproblemowo tj. ABS, Klima. Problem jest chyba z zegarami bo po ich odłączeniu komputer łączy się z silnikiem bez problemu. Gdy chcę się połączyć z zegarami słychać w nich takie tykanie jak by jakaś cewka. Kiedyś bezproblemowo łączyłem się z silnikiem i zegarami problem powstał dopiero niedawno. Bezpieczniki sprawdzone są ok. Może ktoś miał taki problem i jest w stanie mi pomóc ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem gdyż po zakupie Audi i powrocie do domu, wskaźniki od temperatury płynie i poziomu paliwa spadły na dół i nic nie pokazują. Oświetlenie zegarów też jest słabe. Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to proszę o poradę. To jest moje pierwsze Audi i jestem bardzo zadowolony z komfortu i przestrzeni i ogólnie z auta, mimo kilku poprawek. A6 c5 1.8t r 97,stan bardzo dobry. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie jak mozecie to pomóżcie .szukam serwa do mojej audi i mam duży problem by je znajsć nr vin WAUZZZ4BZXN072027 jakis kolo musiał robic serwo ale składał z dwóch jedno i chyba zostawił nr od innego serwa bo zamówiłem po numerze i nie pasowało na mocowaniach wiec zadzwoniłem do serwisu audi i po numerze vin powiedzieli ze do mojego audi serwo powinno mieć taki nr 8D0612107B i takiego własnie szukam bo raczej inne nie będzie pasować choć chciałbym się mylić jeżeli ma ktoś z was na sprzedaż takie serwo to pilnie kupię mój nr numer skasowany chyba ze ktoś z was zna inne rozwiązane z góry dziękówka
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Orientuje się ktoś może czy da się dokręcić docisk sprzęgła, bez wyciągania skrzyni ? Jest tam jakieś inne dojście ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od 2 miesiecy posiadam a6 c5 1.9 110km skrzynia automat 4 biegowy nie tiptronic i nie multitronic. Wibracje pojawiaja sie na 3 i 4 biegu wtedy gdy konwerter laczy silnik i skrzynie biegow na stale. W przypadku gdy przeniesienie napedu jest w tzw. ,,poslizgu" nic sie nie dzieje. Pierwsz diagnoza 2 poduszki skrzynie biegow dzis zostaly wymienione ale problem pozostal. Pytanie czy to kolejne poduszki? Moze przeguby wewnetrzne?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem audi a6 c5 2.4 multitronic skrzynia jest po remoncie został wymieniony pasołańcuch pompa oleju filtr oleju oraz sterownik skrzyni....sterownik był naprawiany ale okazało się że trzeba go wymienić było wszystko ok dopóki auto sie nie rozgrzało i dalej szarpie przy ruszaniu i przy predkości 120-140km/h...odrzucała nawet adaptacje;/ może ktoś miał taki przypadek i byłbym wdzięczny za podpowiedz....nie były regenerowane jeszcze elektrozawory czy to może one są uszkodzone ;/ będę wdzięczmy za podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuję pomocy w rozszyfrowaniu logów (tzn. co jest źle) http://vaglogi.pl/log-003_004_007_Uctdb7.html statyczne http://vaglogi.pl/log-003_004_008_5kF1Ci.html dynamiczne http://vaglogi.pl/log-003_010_011_zvPR7Z4.html dynamiczne http://vaglogi.pl/log-011_013_014_FJ826.html statyczne
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, niedawno kupiłem Audi a6c5 1999r. Podczas kupna nie było radia w samochodzie, właściciel powiedział że On też już tak kupił ten samochód. Myślałem że wystarczy kupić radio i wszystko będzie ok. No i tu się zaczęły schody. Jeszcze tego samego dnia zakupiłem radio Audi Symphony 1, podlaczyłem, uruchomiłem radio i nic... Brak jakiegokolwiek dźwięku, pomyślałem że ściągne maskownice z drzwi, no i okazało się że z przodu nie było głośników tych dużych a z tyłu były ale nie oryginalne i nie podłączone... pomyślałem że wystarczy kupić głośniki do przodu, podpiąć i będzie po sprawie... No więc kupiłem oryginalne głośniki do przodu, włożyłem, podpiołem wtyczki i …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam na imię Ryszard, potrzebuję fachowej porady, opisuję problem. Pół ku temu sprowadziłem z niemiec A6 2003 r, automat, 2,5 tdi, w aucie uszkodzona była skrzynia która została naprawiona. Przed naprawą komputer pokazywał błąd regulacji konta wtrysku i wchodził w tryb awaryjny, po naprawie skrzyni błąd nie zniknął, okazało się że do regeneracji jest jeszcze pompa wtryskowa, pompa została zregenerowana w firmie GLADYSEK BOSCH SERVICE z Krakowa, zostały praktycznie wymienione wszystkie elementy oprócz obudowy. Pompa wróciła do mechanika, mechanik wymienił też rozrząd. Po założeniu pompy i przejechaniu 20 km błąd konta pojawił się ponownie, pompa wróciła do …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
czesc wam po wymianie dwumasu sprzegrla tarczy wsz nowe tylko ze firma luk po zrobieniu tego w pierwszy dzien sprzeglo bylo dziwne opadalo wogle masakra ale ok przewod wypadl moze zle dalem zawleczke ok miejsza oto wsadzilem go raz jeszcze odpowietrzylem i powiem tak ze auto jedzie sprzeglo w miare biegi wchodza ale strasznie dziwnie chodzi glosniej i taki jest jak by cos bylo nie tak oraz trzesie autem i zbyt bardzo nie wiem o co chodz poduszke mam ta przy skrzyni zle skrecona bo widzialem ze jest krzywo ta z przodu balwanka rozwalonego mam gdzie wsz bylo ok przed zrobieniem tego i chyba duzy dalem gdizes z tym pomozcie mi ?)
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wiem ze były podobne tematy Ale nie znalazłem odpowiedzi na moją usterkę. Mianowicie, nie działa mi podświetlenie po otwarciu drzwi prawych (przód, tyl) od jakiegoś czasu. Obstawiam mikrostyki w zamku i dlatego nie chciało mi się tego ruszać, ale od jakiegoś czasu stan mojej "nastolatki" się pogorszyl. Zaczęło wariowac podswietlanie kokpitu (zaswiecasię i gaśnie podczas jazdy) do tego wydaje dźwięk otwierania centralnego zamka, przy czym nie działa manualne zamykanie i otwieranie centralki przelacznikami w drzwiach kierowcy. Miał ktoś podobny problem? Jest jakieś logiczne wyjaśnienie? Dzięki za jakiekolwiek sugestie.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-