Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Robcik 1908,

Witam wymieniałem wkładke zamka (strona kierowcy) wszytko pięknie działało przez 2tyg,pozniej centralny z pilota zaczął działać co któryś czas ,potem juz wogóle a nam sam koniec zauważyłem ze chyna jakies zwarcie tam sie robic bo rozładowywało mi akumulator (trzymał góra 2 dni).mechanik mi niby poprawił ten zamek ale nadal nie działa centralny z pilota... jakieś propozycje co mam zrobic??????

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  2. Witam Problem omówiony na tym krótkim filmiku: Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Daniel1986,

Pewnie temat się powtórzy ale mam problem ze spadajacymi obrotami. Mianowicie po odpaleniu auta, ruszeniu w trasę przy każdym hamowaniu do zera obroty spadają do 400, prawie gaśnie. 20170421_155317.wmv

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez mateo414,

Witam wszystkich fanów Audi. Poszukuję polskiej wersji książki serwisowej do RS 6 C5. Posiadam niemiecką wersję, a w salonie nie chcą mi pomóc. Proszę bardzo wszystkich którzy maja polską wersje lub wiedzą gdzie szukać o pomoc , gdyż w wersji A6/S6 nie jest opisany plan serwisowy. Dziękuję i pozdrawiam. Mateusz.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Krzysztof.21,

Witam, mam problem z podsufitką, mianowicie odszedł mi materiał. Czy jest możliwość wymiany bez konieczności wycinania przedniej szyby. Może ktoś próbował zdemontować ta podsufitkę i wyjąć ja przez drzwi przednie lub tylne, proszę o poradę i podpowiedź czy jest taka szansa. Dodam że muszę to zrobić w sedanie.

• 0 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  6. witam mam taki problem a mianowicie po wymianie napinacza łańcucha (rozpadł się ślizg) po złożeniu zaczął wyskakiwać błąd ciśnienia oleju po dodaniu obrotów(powyżej 2 tyś). Po zdjęciu miski i wyczyszczeniu smoka z resztek ślizgu, wymianie czujnika ciśnienia , wymiamie oleju i filtra błąd nadal występuje. Dodam ze ciśnienie na czujniku jest było mierzone. ostatnio nawet przejechałem ok 10 km i dopiero wyskoczył ten błąd a od 2 dni wyskakuje non stop jak tylko przygazuję autko. Może ktoś miał podobny problem i potrafi pomóc gdzie szukać. dzięki z góry.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Bartektoblender,

Siemka, planuje w najbliższym czasie zakupić a6c5 i pytanie. Czy 1.9 110km dobrze radzi sobie z tak wielkim samochodem? Czy nie zbyt bardzo ociężała?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez wrobello,

Witam, Jeżdżę audi a6 z 2002r. 1.9tdi 130KM. W trasie nagle straciłem całą moc i autko ledwo co się rozpędza zarówno na niskich jak i wysokich obrotach a pod górkę nawet przy 2000 obr/min nawet zwalnia. Audi niby normalnie chodzi żadnych dziwnych dźwięków i moje pytanie czy ktokolwiek także miał taki problem? Oraz proszę o ewentualne propozycje co mogło się zepsuć żebym wiedział czego się spodziewać ewentualnie gdzie szukać usterki. Z góry dziękuję i pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez GARCIA96,

witam moja audi szarpie w trakcie pszyspieszania, jestem po wymianie ezektora, odmy, wężyków podciśnienia proszę o pomoc moj silnik to 2.4 ARJ

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez srokami,

Witam, mam ogromny problem, otóż moja audi a6c5 97r, trafiła ostatnio do mechanika na wymianę sprzęgła, tarcz oraz klocków. Po trzech tygodniach klękła mi pompka od spryskiwaczy, poprosiłam znajomego o pomoc w wymianie, pomimo że jest zielony z mechaniki bo jest komputerowcem, zabraliśmy się do pracy. Po demontażu kilku części natrafiliśmy na taki widok:foto poniżej. Może nie mamy pojęcia w kwestii mechaniki, ale na pewno tu czegoś brakuje. Bardzo proszę o pomoc techniczną co to za podzespoły nie zostały poskręcane i czy mechanik który wymieniał sprzęgło tarcze i klocki musiał to rozkręcać by te elementy wymienić i jak widać nie poskładał auta. Dlaa jasności dodam że to …

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Zanies25,

Hej, do wczoraj wszystko działało. Posiadam nie orginalne radio i po wyciągnieciu kluczyka radio gasło. wczoraj nagle przestał działać centralny zamek z pilota i radio nie gaśnie, miał ktoś taki przypadek??

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez sailor,

Witam, sprowadziłem z niemiec audi a6 c5 avant 2003 z uszkodzoną skrzynią, komputer wyświetla awarię, skrzynia działa można jeździć ale strasznie szarpie i trzęsie przy małych prędkościach, proszę o poradę, co można z tym zrobić i gdzie ewentualnie z tym się udać, jestem z warszawy, z góry dziękuję za pomoc

• 3 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  13. Mam problem z centralnym zamkiem. W skrócie opiszę : nowe baterie w pilocie, jeden zamek w drzwiach i to w klapie bagażnika, jeden klucz {pilot). Otwieram mechanicznie przez zamek w bagażniku, wtedy pilot działa, otwiera i zamyka ile chcę, ale jak go zamknę i po 10 min. wracam żeby otworzyć to nie reaguje i ponownie muszę otworzyć mechanicznie, Co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez gucio67,

Witam. Chce zapytać jakie ciśnienie zalecacie do kombiaka a6 c5 diesel 2.5 163 km. Mam kapcie 205/50/ r17 ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez pawlix_22,

Witam ostatnimi czasami rozwalil mi sie wiatrak od wiskozy oczywiscie uszkodzilo chlodnice. Mechanicy stwierdzili ze lozysko wiskozy jest dobre i sen z oczu mi zwala myśl czemu ten wiatrak mi wywalilo jesli ktos wie bede wdzięczny

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Robercik111,

Witam potrzebuje wymienic zamek drzwi kierowcy ale mam problem z kupnem takiego zamka to znaczy zastanawiam sie nad kupnem nowego zamka na allegro ale nie wiem czy to jest dobry pomysł moze lepiej kupic uzywany.Prosze o pomoc jezeli ktoś kupił zamek w rozsądnej cenie i jest zadowolony.dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez WEGIER,

Witam. Jestem posiadaczem AUDI A6 C5 1999 r. Problem polega na tym że jest brak podświetlenia panelu środkowego tj. Radia z nawigacją i klimatronika. Temperatura na wyświetlaczu jest ekran nawigacji też nie ma podświetlenia guzików przycisków.

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez braneg,

Witam, mam tylną belkę do wymiany, teraz moje pytanie: Czy belka od avanta z 99 roku 2.5 będzie pasować do mojej 2.5, ale sedana? Wyglądają teoretycznie tak samo, załączam foty, niby prosta, w bardzo dobrym stanie.

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez eisenberger,

Witam, zakupiłem niedawno Audi A6 niestety skóra na przednich fotelach jest w fatalnym stanie i koniecznie muszę ją odnowić - bardzo proszę o informację gdzie znaleźć jaki mam kolor ? chcę zamówić identyczny jaki był fabrycznie - w załączniku naklejka z książki serwisowej wpisywałem w dekodery te kody i nic ... :/ z góry dzięki za pomoc !

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 7,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mariogt,

witam Was wszystkich i pozdrawiam. od miesiąca jestem posiadaczem pięknej a6 i mam pare pytań co do paru spraw .2,5 tdi 150km 99r wymieniłem rozrząd tydzień temu i zauwarzyłem że po wymianie nie zmienia tak płynnie biegów jak przed wymianą.podczas wymiany rozrządu uleciało nam troche oleju z chłodnicy( który był dość ciemny) miał na to wpływ?? gdzie można sprawdzić stan oleju w skrzyni i jak go wymieńić , na jaki?? Kolejny problem to z głównego koła zamachowego wysuwała sie dziwna część która zniszczyła osłonę silnika i zaczeła niszczyć (wycierać ) przewody od klimatyzacji!!! część ta wygląda jak kołnierz z blachy wciśnięty w te koło nie była rzadną śrubą zamocowany a z …

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Tomasz821,

Witam zakupiłem audi a6 c5 2001 rok mam w niej nawigacje na wyświetlaczu i czytnik w schowku z tyłu w bagażniku poszukuje płyty do tej nawigacji czy może ma ktoś na sprzedaż?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez geny666,

siema ,jest to mój pierszy post na ty forum ,chcialbym wymienic spreżarke klimatyzacji bo moja nie żyje i moje pytanie brzmi jaka musze wybrac zamiast mojej istnejacej,bo jak do tej pory nie moge znalesc na aledrogo takiej zeby miala taki sam rozstaw srób dolaczam zdjecia

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez AdamKow,

Witam szanownych kolegów, to jest mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość. Zapoznałem się wstępnie z tematem ale nigdzie nie mogę znaleźć wytycznych diagnostycznych dla mojego silnika dlatego postanowiłem napisać. Proszę kolegów o pomoc w sprawdzeniu logów: STATYCZNE: Grupa 003: http://vaglog.pl/log_268285.html Grupa 000: http://vaglog.pl/log_268286.html DYNAMICZNE: Grupa 011: http://vaglog.pl/log_268280.html Grupa 003: http://vaglog.pl/log_268284.html Grupa 008: http://vaglog.pl/log_268283.html Grupa 010: http://vaglog.pl/log_268282.html Grupa 000: http://vaglog.pl/log_268281.html Objawy które występują to brak odpowiedniej mo…

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez geny666,

siema Panowie mam pewien problem otoż nie otwiera mi sie jedna szyba z pilota a mianowice szyba od kierowcy dodam ze jak zostawie ja otwarta to sie zamyka ,gdzie szukac przyczyny ??? wszystkie inne chodza prawidlowo

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  25. Potrzebuję fachowej pomocy. Auto samo dzwoni na nr 112 i to nie raz - ponawia dzwonienie zaraz po rozłączeniu się konsultanta alarmowego numeru 112 .... W książce serwisowej wyczytałem, iż automatyczny sygnał SOS zostaje wysłany, jeżeli uaktywniona została poduszka bezpieczeństwa, albo napinacz pasa. Po podłączeniu komputera, znaleźliśmy błąd napinacza pasa tylnej kanapy, pas środkowy. Jak sobie poradzić z tym problemem. Jak dostać się do wtyczki napinacza pasa w tylnej kanapie? Lub czy da się wyłączyć samą funkcję sos z pozycji komputera diagnostycznego?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.