Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez kzm,

Witam, pierwszy raz zamierzam kupić samochód ze skrzynią automatyczną (dotychczas zawsze jeździłem autami z manualnymi) i mam następujące pytanie wynikające z mojej nieznajomości skrzyń automatycznych - czy wymieniana w wyszukiwarce na otomoto.pl opcja do wyboru - skrzynia tzw. ,,automatyczna hydrauliczna (klasyczna)" to jest to samo co Tiptronic? Tiptronic jest w tej wyszukiwarce jako oddzielna opcja, nie wiem czy to jest to samo. Zamierzam kupić Audi A6 C6 po liftingu z silnikiem 3.0 w dieslu i nie chciałbym natknąć się na skrzynię Multitronic, bo wszędzie piszą, że jest awaryjna. Dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Andrzej Bl,

Witam zakładam do mmi 2g high raspberry pi 4 założyłem już dotyk do oryginalnego wyświetlacza mmi wgrałem OpenAuto Pro wszystko się uruchamia ale mam problem połączyć się z androidauto przez usb czy też wifi i bluetotch wyskakuje błąd i widać tylko czarny ekran i nie można sterować myszką ani klawiaturą może ktoś to już przerabiał i wie jak to rozwiązać

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Roman9001,

Witam jakie opony załoŻyć aby było dobrze na Vossen felga - 19" 4x9.5J et42 otwór centrujacy 66.6 podejdzie do A6 C6 sedan ? Zawieszenie S-line . za pomoc wielkie dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Megi1974,

Witam. Mam pytanie. Czy jest tu doświadczony miłośnik 4 kółek ze Śląska a dokładniej z okolic Gliwic, Rybnika, Katowic który pomógłby w przetestowaniu, rzuceniu fachowym okiem na egzemplarza przed jego zakupem???

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez 3.0TDI,

Hej siema, muszę wykonać obliczenia trakcyjne dla mojej audicy w ramach projektu. Wie ktoś może jaka jest wartość: -przełożenia przekładni głównej -sprawność mechaniczna układu przeniesienia napędu -współczynnik doskonałości kształtu -pole powierzchni czołowej wg. producenta/wg. obliczeń dokładnych/wg. odliczeń uproszczonych -promień dynamiczny wg producenta? Dotyczy AUDI A6C6 2010r. 3.0 TDI quattro s-line 176kW/240KM tiptronic

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  6. Cześć Miałem ostatnio dziwne zdarzenie z moim Audikiem. Auto stało całą noc na dworze (było nieco wilgotno ale na plusie) a zazwyczaj było garażowane. Auto odpaliło normalnie i po przejechaniu około 300m zgasło na skrzyżowaniu. Nie wiem dokładnie czy zgasło dlatego że ruszając dodałem za mało gazu czy z powodu innej przyczyny. W każdym razie gdy zgasło szybko przekręciłem rozrusznik nie czekając aż się podgrzeją świece żarowe. Auto jednak nie odpaliło. Kręciłem łącznie z przerwami 2-3 minuty ale auto nie odpaliło. Po zholowaniu do warsztatu mechanik podłączył komputer, który nie wykazał żadnych błędów a jedynie za duże ciśnienie podawania paliwa ale p…

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Tomasz92,

Witam! Mam problem z przyciskami panelu sterowania radiem mmi3g. 3 przyciski (car, info i lewy dolny przycisk przy pokrętle) są takie twarde. Przycisk SETUP też taki był ale zaczął działać. Jak się nacisnie mocno to przejdzie w daną opcję, ale przyciski bardzo wolno wracaja do swojej pozycji, nie klikaja przy naciśnięciu. Co to może być, da się to jakoś naprawić? Czy trzeba wymienić ten panel?? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Bezimienny,

Witam serdecznie mysle zmienic olej w sprzegle czy ktos ma jakies materialy odnosnie takiej wymiany schematy czy jaki olej ile go wlac czekam na odzew

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Sarpil,

Witam! Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość podłączenia bluetootha poprzez adapter w radiu MMI Basic? Auto to A6 C6 2004r.

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez snajper,

Witam chciałbym zapytać o wymianę klocków hamulcowych i tarcz na tył w audi a6 c6 2005r.2,7 disel ręczny jest na przycisk

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  11. Witam wszystkich Nie działa światło wstecznego lewa strona żarówka sprawna przy usuwaniu błędów komputerem wyświetliło zwarcie pomiędzy przeciwmgielne a wstecznym

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam. Planuję wymienić olej w swojej zabawce, tylko nie wiem na jaki. Jaki polecacie i ile tego oleju ? Audi A6 C6 allroad 2011 2.7 TDI

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez majkia6,

Chcę wymienić stacyjkę w swoim autku. W jaki sposób mam to zrobić? Czy wystarczy tylko przełożyć środek z oryginalnego kluczyka, czy trzeba też zakodować immobiliser? Czy ktoś już wymieniał stacyjkę w swoim A6 i mógłby się podzielić w jaki sposób to zrobił?

• 0 odpowiedzi
    • 11,4 tys. wyświetleń
  14. Cześć klubowicze. Niedawno kupiłem A6c6 Sedan które było w rodzinie praktycznie od początku. Wujek sprowadził je lekko uszkodzone z USA w 2007 roku. Auto ma w tej chwili 350 tysięcy przebiegu i było na bieżąco serwisowane. Przy okolicach 300 tysięcy nastąpiła weryfikacja stanu łańcucha rozrządu i okazało się że do wymiany nadaje się tylko jego osprzęt (rolki, napinacze itp) Świece, cewki, wtryski były wymienione lub zregenerowane. Problem jednak jest inny: Otóż od 2 miesięcy kiedy użytkuję samochód zwróciłem uwagę na dość wysokie spalanie, oczywiście wiem, że duży silnik + zima + szerokie opony 245 dają się we znaki, ale poczytałem troszkę i zastanawia mnie spa…

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Kacper032,

Witam, chciałbym was sie spytać do jakiej nowszej audiczki mógłbym wsadzić 1.8t BEX - zalezy mi na tym silniku a szukam jakiejś audi typu a6c6 co uważacie czy może macie inne pomysły zależy mi głównie na sedanie i przedewszystkim jestem w miare zielony z tym co potrzeba do swapa takiego oto silnika :)? zamierzam kupić uszkodzony silnik (W np a6c6) i wrzucic tam 1.8t BEX tylko nie wiem czy tam da rade? zauwazylem gdzies ze niby sie da jakieś wskazówki cokolwiek :D? wiązka będzie potrzebna do wymiany? \

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez szm3r,

Wymiary Audi A6:

• 0 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez piotret,

Cześć Może trochę lamerskie pytanie ale mam mały problem z pewną funkcjonalnością w moim Audi. Niedawno kupiłem A6C6 od prywatnego właściciela. Podczas oględzin wspomniał coś że w tym samochodzie jest system samoczynnego uruchamiania silnika i nawet pokazał. (dodam że auto ogólnie nie ma systemu Start/Stop) Działa to mniej więcej tak że przekręcamy kluczyk, wciskamy sprzęgło i wrzucamy luz. Wówczas po kilku sekundach (nagrzanie świec żarowych) auto się odpala. Mnie niestety nie udało się tego zrobić. Pewnie coś nie tak z kolejnością działań. W każdym razie nie wiem jak to zrobić.

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Ulwar,

Witam Szukam jeżdżę pastuchem 2008 rok 140 kucy. Zawsze chciałem przeskoczyć na audi -i postanowiłem zasięgnąć porady. Będę się rozglądać za rocznikiem 2010 mniej więcej. Jaki silnik polecacie ? Czy w tych rocznikach problemy 2.7 i 3.0 tdi zostały już opanowane|? Czy lepiej sięgać po roczniki 2005 i wybrać 4.2 msi i zagazować ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez LUKAS1989,

Panowie taka sytuacja co to może być? VID_20190211_162343.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Jonki,

Czy do AUDI A6 C6 AVANT 2007r. wejdą opony 245/45/r19? Obecnie mam 245/40/r19 i jest ok. Na wykopie odradzają https://www.wykop.pl/wpis/62304571/czy-do-audi-a6-c6-avant-mozna-zalozyc-opony-245-45/220719863/#comment-220719863 .

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Krawiec,

sprawdzi mi ktoś ten samochód po nr win ? WAUZZZ4F3BN007737

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Miki1906,

Witam wszystkich mam taki problem, cały czas wszystko działało nic nie się nie działo było minius 20 na polu odpaliłem auto normalnie zostawiłem na chwilę kierownica działa w pewnym momencie wywaliło cały płyn do wspomagania, i kierownica przestała działać kupiłem płyn dolalem i tak jak go wylewałem tak on wylewał się na dole. Wiecie o co chodzi czy to wąż np czy pompa

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  23. Witam jestem nowym urzytkownikiem a6c6 po wlaczeniu klimatyzacji dmucha gorace powietrze co najmniej z trzech kanałow? co sie dzieje?

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Tadeusz F,

Witam,problem polega na zwiększającym się poziomie oleju w silniku (3 l TD),ubytku płynu chłodniczego nie zauważyłem,więc co może być przyczyną,jakieś 2 tys km przejechałem od ostatniej wymiany oleju,stan był w połowie,obecnie jest max,czy ktoś z kolegów miał podobny problem ?

• 0 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez jaguarxj12,

Witam, Poszukuje silnika Cam 2.7 mój nie nadaje się do remontu takie auto dostałem że płakać mi się chce proszę o info czy ktoś ma taki silnik w rozsądnych pieniądzach Pozdrawiam Sebastian

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.