Audi A6 C6 (2004-2011)
Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
113 tematów w tym forum
-
Witam, pierwszy raz zamierzam kupić samochód ze skrzynią automatyczną (dotychczas zawsze jeździłem autami z manualnymi) i mam następujące pytanie wynikające z mojej nieznajomości skrzyń automatycznych - czy wymieniana w wyszukiwarce na otomoto.pl opcja do wyboru - skrzynia tzw. ,,automatyczna hydrauliczna (klasyczna)" to jest to samo co Tiptronic? Tiptronic jest w tej wyszukiwarce jako oddzielna opcja, nie wiem czy to jest to samo. Zamierzam kupić Audi A6 C6 po liftingu z silnikiem 3.0 w dieslu i nie chciałbym natknąć się na skrzynię Multitronic, bo wszędzie piszą, że jest awaryjna. Dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam zakładam do mmi 2g high raspberry pi 4 założyłem już dotyk do oryginalnego wyświetlacza mmi wgrałem OpenAuto Pro wszystko się uruchamia ale mam problem połączyć się z androidauto przez usb czy też wifi i bluetotch wyskakuje błąd i widać tylko czarny ekran i nie można sterować myszką ani klawiaturą może ktoś to już przerabiał i wie jak to rozwiązać
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakie opony załoŻyć aby było dobrze na Vossen felga - 19" 4x9.5J et42 otwór centrujacy 66.6 podejdzie do A6 C6 sedan ? Zawieszenie S-line . za pomoc wielkie dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Hej siema, muszę wykonać obliczenia trakcyjne dla mojej audicy w ramach projektu. Wie ktoś może jaka jest wartość: -przełożenia przekładni głównej -sprawność mechaniczna układu przeniesienia napędu -współczynnik doskonałości kształtu -pole powierzchni czołowej wg. producenta/wg. obliczeń dokładnych/wg. odliczeń uproszczonych -promień dynamiczny wg producenta? Dotyczy AUDI A6C6 2010r. 3.0 TDI quattro s-line 176kW/240KM tiptronic
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Miałem ostatnio dziwne zdarzenie z moim Audikiem. Auto stało całą noc na dworze (było nieco wilgotno ale na plusie) a zazwyczaj było garażowane. Auto odpaliło normalnie i po przejechaniu około 300m zgasło na skrzyżowaniu. Nie wiem dokładnie czy zgasło dlatego że ruszając dodałem za mało gazu czy z powodu innej przyczyny. W każdym razie gdy zgasło szybko przekręciłem rozrusznik nie czekając aż się podgrzeją świece żarowe. Auto jednak nie odpaliło. Kręciłem łącznie z przerwami 2-3 minuty ale auto nie odpaliło. Po zholowaniu do warsztatu mechanik podłączył komputer, który nie wykazał żadnych błędów a jedynie za duże ciśnienie podawania paliwa ale p…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam problem z przyciskami panelu sterowania radiem mmi3g. 3 przyciski (car, info i lewy dolny przycisk przy pokrętle) są takie twarde. Przycisk SETUP też taki był ale zaczął działać. Jak się nacisnie mocno to przejdzie w daną opcję, ale przyciski bardzo wolno wracaja do swojej pozycji, nie klikaja przy naciśnięciu. Co to może być, da się to jakoś naprawić? Czy trzeba wymienić ten panel?? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie mysle zmienic olej w sprzegle czy ktos ma jakies materialy odnosnie takiej wymiany schematy czy jaki olej ile go wlac czekam na odzew
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość podłączenia bluetootha poprzez adapter w radiu MMI Basic? Auto to A6 C6 2004r.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym zapytać o wymianę klocków hamulcowych i tarcz na tył w audi a6 c6 2005r.2,7 disel ręczny jest na przycisk
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Nie działa światło wstecznego lewa strona żarówka sprawna przy usuwaniu błędów komputerem wyświetliło zwarcie pomiędzy przeciwmgielne a wstecznym
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Planuję wymienić olej w swojej zabawce, tylko nie wiem na jaki. Jaki polecacie i ile tego oleju ? Audi A6 C6 allroad 2011 2.7 TDI
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Chcę wymienić stacyjkę w swoim autku. W jaki sposób mam to zrobić? Czy wystarczy tylko przełożyć środek z oryginalnego kluczyka, czy trzeba też zakodować immobiliser? Czy ktoś już wymieniał stacyjkę w swoim A6 i mógłby się podzielić w jaki sposób to zrobił?
-
- 0 odpowiedzi
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć klubowicze. Niedawno kupiłem A6c6 Sedan które było w rodzinie praktycznie od początku. Wujek sprowadził je lekko uszkodzone z USA w 2007 roku. Auto ma w tej chwili 350 tysięcy przebiegu i było na bieżąco serwisowane. Przy okolicach 300 tysięcy nastąpiła weryfikacja stanu łańcucha rozrządu i okazało się że do wymiany nadaje się tylko jego osprzęt (rolki, napinacze itp) Świece, cewki, wtryski były wymienione lub zregenerowane. Problem jednak jest inny: Otóż od 2 miesięcy kiedy użytkuję samochód zwróciłem uwagę na dość wysokie spalanie, oczywiście wiem, że duży silnik + zima + szerokie opony 245 dają się we znaki, ale poczytałem troszkę i zastanawia mnie spa…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym was sie spytać do jakiej nowszej audiczki mógłbym wsadzić 1.8t BEX - zalezy mi na tym silniku a szukam jakiejś audi typu a6c6 co uważacie czy może macie inne pomysły zależy mi głównie na sedanie i przedewszystkim jestem w miare zielony z tym co potrzeba do swapa takiego oto silnika :)? zamierzam kupić uszkodzony silnik (W np a6c6) i wrzucic tam 1.8t BEX tylko nie wiem czy tam da rade? zauwazylem gdzies ze niby sie da jakieś wskazówki cokolwiek :D? wiązka będzie potrzebna do wymiany? \
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć Może trochę lamerskie pytanie ale mam mały problem z pewną funkcjonalnością w moim Audi. Niedawno kupiłem A6C6 od prywatnego właściciela. Podczas oględzin wspomniał coś że w tym samochodzie jest system samoczynnego uruchamiania silnika i nawet pokazał. (dodam że auto ogólnie nie ma systemu Start/Stop) Działa to mniej więcej tak że przekręcamy kluczyk, wciskamy sprzęgło i wrzucamy luz. Wówczas po kilku sekundach (nagrzanie świec żarowych) auto się odpala. Mnie niestety nie udało się tego zrobić. Pewnie coś nie tak z kolejnością działań. W każdym razie nie wiem jak to zrobić.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szukam jeżdżę pastuchem 2008 rok 140 kucy. Zawsze chciałem przeskoczyć na audi -i postanowiłem zasięgnąć porady. Będę się rozglądać za rocznikiem 2010 mniej więcej. Jaki silnik polecacie ? Czy w tych rocznikach problemy 2.7 i 3.0 tdi zostały już opanowane|? Czy lepiej sięgać po roczniki 2005 i wybrać 4.2 msi i zagazować ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Czy do AUDI A6 C6 AVANT 2007r. wejdą opony 245/45/r19? Obecnie mam 245/40/r19 i jest ok. Na wykopie odradzają https://www.wykop.pl/wpis/62304571/czy-do-audi-a6-c6-avant-mozna-zalozyc-opony-245-45/220719863/#comment-220719863 .
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
sprawdzi mi ktoś ten samochód po nr win ? WAUZZZ4F3BN007737
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam taki problem, cały czas wszystko działało nic nie się nie działo było minius 20 na polu odpaliłem auto normalnie zostawiłem na chwilę kierownica działa w pewnym momencie wywaliło cały płyn do wspomagania, i kierownica przestała działać kupiłem płyn dolalem i tak jak go wylewałem tak on wylewał się na dole. Wiecie o co chodzi czy to wąż np czy pompa
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nowym urzytkownikiem a6c6 po wlaczeniu klimatyzacji dmucha gorace powietrze co najmniej z trzech kanałow? co sie dzieje?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam,problem polega na zwiększającym się poziomie oleju w silniku (3 l TD),ubytku płynu chłodniczego nie zauważyłem,więc co może być przyczyną,jakieś 2 tys km przejechałem od ostatniej wymiany oleju,stan był w połowie,obecnie jest max,czy ktoś z kolegów miał podobny problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Poszukuje silnika Cam 2.7 mój nie nadaje się do remontu takie auto dostałem że płakać mi się chce proszę o info czy ktoś ma taki silnik w rozsądnych pieniądzach Pozdrawiam Sebastian
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-