Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez szm3r,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C6, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C6_część_1.PDF Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C6_część_2.PDF Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• 15 odpowiedzi
    • 79,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Limuzyna 09,

Mam problem z obrotami silnika skaczą mi co jakiś czas bez różnicy czy zimny czy ciepły audi a6 c6 2.0 TDI 170

• 0 odpowiedzi
    • 139 wyświetleń
  3. Witam! ostatnio zakupiłem A6 C6 2005 rok. Samochód tak dość "przypadkowo" wybrałem (markę i model). W instrukcji nie mogę znaleźć informacji jak się włącza oświetlenie nóg, głównie pasażera podczas jazdy, zaświeca się po otwarciu drzwi gdy to w sumie jest już niepotrzebne... - żona często coś upuści i szukać musi pod nogami. Drugie pytanie mam odnośnie jasności zegarów oraz wszystkich innych przełączników. Czy da się je jakoś ustawić w module komfortu za pomocą jakiegoś intefacu diagnostycznego? za pomocą przycisków "zjechałem" do minimalnej jasności a nadal mi oczy wypalają i przy okazji zegarów, jak wyłączyć ekran między zegarami? przycisk obok ekranu MMI go nie wyłącza…

4. Rozpoczęte przez KeramA6C6,

Dzień dobry, Proszę o rozkodowanie VIN WAUZZZ4F67N115812 świeżego nabytku. Może uczynny miłośnik Audi z dostępem do kompa serwisowego pomoże? Serdecznie pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 598 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez mkca,

Witam. Posiadam autko z 2024 roku A6 C8 Avant 299 km hybryda, Zakupiłem niedawno na felgach 21" . Próbuje czujnikiem Autel TS508WF sczytać czujniki ciśnienia w kołach 21". Urządzenie nie odczytuje parametrów czujników na wszelkich możliwych ustawieniach dla Audi A6 z 2024 roku. Czujniki w innych autkach wykrywa. Czy ktoś ma wiedzę, czy koła 21" w Audi A6 mają, czy nie mają czujników TPMS i działają podobnie jak w Audi A7 ? Pozdrawiam klubowiczów

6. Rozpoczęte przez FreeMan,

Witam W lipcu zakupiłem audi a6c6 2006r 2.7tdi Zarówno podczas oględzin jak I podczas 4 miesięcy użytkowania nie było żadnych problemów. Gdy zrobiło się zimno, samochód przestał odmawiać współpracy. Podczas przekrecania kluczyka zapalają się kontrolki (żółta spirala, abs, esp, błąd świateł I hamulcy) samochód kręci Ale nie odpala. Dopiero po kilkunastu minutach prób gaśnie kontrolka spirali I wtedy samochód odpala. Świece żarowe zostały wymienione 2tyg temu I przez te 2 tygodnie był okej. Miał ktoś taki problem? Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 336 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Megi1974,

Witam. Mam pytanie. Czy jest tu doświadczony miłośnik 4 kółek ze Śląska a dokładniej z okolic Gliwic, Rybnika, Katowic który pomógłby w przetestowaniu, rzuceniu fachowym okiem na egzemplarza przed jego zakupem???

8. Rozpoczęte przez czarek czarecki,

WITAM SERDECZNIE POTRZEBOWAL BYM SCHEMAT ELEKTRYKI A6 C6 2,0D RAZ ZE ZRZERA PRAD TERAZ JEBNOL ZACISK RECZNEGO I CALY CZAS PSZCZY SKRZYNIA MI WCHODZI W TRYB AWARYJNY WYCIAGAM JA KOMPEM Z PROBLEMU KONWEKTERA ZACZELA SIE BARDZIEJ SLIZGAC PANOWIE JAKIES RADY ?

• 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Kacper032,

Witam, chciałbym was sie spytać do jakiej nowszej audiczki mógłbym wsadzić 1.8t BEX - zalezy mi na tym silniku a szukam jakiejś audi typu a6c6 co uważacie czy może macie inne pomysły zależy mi głównie na sedanie i przedewszystkim jestem w miare zielony z tym co potrzeba do swapa takiego oto silnika :)? zamierzam kupić uszkodzony silnik (W np a6c6) i wrzucic tam 1.8t BEX tylko nie wiem czy tam da rade? zauwazylem gdzies ze niby sie da jakieś wskazówki cokolwiek :D? wiązka będzie potrzebna do wymiany? \

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez LukaszHans,

Witam Państwa tu Wszystkich obecnych. Posiadam A6 C6 2009r z silnikiem BPJ 2.0 TFSI 170ps i problem polega na tym że na niskich obrotach do 2tys silnik pracuje na 3 cylindrach! Wymieniłem świece, zamieniłem cewki miejscami i zrobiłem pomiar ciśnienia w cylindrach jest Ok wszystko równiutko a klamot pracuje na 3 gary i zawsze nie pracuje na 1 cylinder , o co kaman?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez olaf80,

Witam jakiś czas temu popękały mi białe plastiki w tylnych lampach, więc postanowiłem kupić nowe. Niestety kupiłem chinskie , ale przez około 3tyg było wszystko ok. Od kilku dni w momencie właczenia zapłonu zapala mi sie wsteczny bieg w światłach i nie gaśnie podczas jazdy. POnadto cały czas mam na wyświetlaczu samochód i wskażniki czujników parkowania. Takie coś miałem tylko jak wciskałem wsteczny. Wymieniłem bezpieczniki od czujników parkowania i od świateł. VCDS pokazuje bład lewej lampy, mimo odłaczenia lampy na chwilę druga dalej pokazuje wsteczny. Po wykasowaniu bład wraca. Ktos cośoprocz tego, że lampy chińskie? dzięki.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 6,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Kamila6c6,

Witam serdecznie, czy ktoś byłby miły i sprawdziłby mi logi dynamiczne?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Damian10011991,

Witam wszystkich. Borykam się z problemem w swojej audi. Otóż problem ten dotyczy otwarcia, a dokładnie otwarcia kluczykiem. Pilot który miałem skończył żywot a więc to wtedy dowiedzialem się, ze mój centralny zamek nie reaguje na otwarcie poprzez kluczyk. Oczywiście zamykanie uzbraja alarm i cały centralny zamek ale otwieranie już nie. Gdy otwieram go mechanicznie czuje ze zamek się otwiera, oświetlenie wnętrza się zapala ale reszta drzwi pozostaje zamknięta a po wejściu do auta uzbraja się alarm jeżeli szybko nie włożę kluczyka do stacyjki. Na vcds zero błędów. Natomiast gdy w stacyjce mam drugi pilot również z uszkodzonym pilotem i auto jest na zapłonie, zamykajc drzwi…

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 6,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Nur3k,

Witam mam pytanko gdzie w trojmiescie mozna ogarnać tuning wizualny audi

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  15. Siemanko Fani Audi Mam taki oto dylemat: Od niedawna jestem posiadaczem Audi A6 C6 Avant 2.4 Quattro (177 KM) z rocznika 2007 w wersji S-line. Muszę kupić opony i felgi na lato. Pytanie brzmi jakiego rozmiaru felgi wybrać – R16 czy R17? Chodzi mi o to, by podczas jazdy NIE BYŁO „za sztywno” (sama w sobie wersja S-line ma podobno obniżone o 20 mm zawieszenie, które jest niby nieco twardsze niż wersji standardowej). Z racji swojego miejsca zamieszkania muszę od czasu do czasu jeździć po drogach o trochę gorszej jakości. Chłop z jednego z serwisów opon zasugerował mi wybór felg R16 i dobór trochę wyższych opon. Co Wy byście radzili kupić by nie było „za szty…

• 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez annag90,

Witam. Zna ktoś sposób na otwarcie drzwi w audi A6 C6 niestety kluczyk został zatrzaśnięty w środku.

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Dzasta_pb,

Cześć. Czy ktoś miał problem z podnoszeniem automatycznym klapy bagaznika audi tdi a6c6 2005 kombi, diesel? Raz się otwiera za chwilę już nie chce, czasami wystarczy tylko kliknąć guzik i sama idzie do góry, a innym razem podrywasz ją ( próbujesz pomóc) i mimo wszystko nie chce się podnieść.Zmienilam juz jeden silniczek do podnoszenia klapy, ale nadal jest ten sam problem. Czy znowu muszę szukać innego silniczka, czy może tym razem trzeba dwa wymienić? I czy numeracja znajdujaca się na tych silniczkach musi być taka sama, czy mogą być jakieś odstępstwa od nich. Bo znalezienie sinika do podnoszenia o takiej samej numeracji graniczy z cudem. Czy ktoś mi może pomóc, jestem…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez wlodek15,

Mam pytanko czy ogarniał ktoś silnik TDI 1.9 do audi A6 C6. Chodzi mi o zgranie elektryki, żeby to ładnie działało.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez pablo1931,

Witam. Moje MMi pewnego razu nie właczyło sie. Ekran jest czarny i niestety nie ma żadnej reakcji. Sprawdziłem wzmacniacz i wygląda w pożądku nie został zalany . Posiadam telefon w podłokietniku.Czytałem że problemem może być modól telefonu ale niestety nie moge go zlokalizować.Sprawdzałem pod dywanem ze strony kierowcy i pasażera i niestety tam go nie ma. Samochód wersja angielska.Czy ktoś może podpowiedzieć co moge jeszcze sprawdzić

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez CAR300,

Witam, Panowie na pewno jest tu grono super fachowców, dlatego może uzyskam tu pomoc. Mianowicie całkowicie skończyła mi się skrzynia multi. Od znajomego dostałem cały zestaw przekładkowy do manuala. Oczywiście wszystko mechanicznie przerobione bez komplikacji, schody zaczynają się przy elektryce. Mianowicie kodowaniu ecu, nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedniego SGO pod manual i schematu gdzie wpiąć się z czujnikiem sprzęgła oraz czujnikiem dla światła wstecznego. Czy może któryś z kolegów tego forum przerabiał takie autko i pomoże w temacie?

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez DUDI_AUDI_FAN,

Witam wszystkich posiadaczy audi siemanko, mam taki problem jestem młodym kierowcą bez doświadczenia ostatnio dałem dziadkowi do podłączenia akumulator dziadek pomylił plus z minusem spaliły się wszytskie bezpieczniki nie wiem co mam robić. gdyby ktoś mógł mi pomóc zapraszam do mnie adres podam priv po wszytskim zapraszam na herbatkę i dyskusję o audi a6 c6 pozdro wariaty z audi

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez 88ADR88,

Witam . Pytanie dotyczy dużego wentylatora czy ten wentylator powinien pracować cały czas nawet przy odpaleniu silnika po dłuższym postoju . A6 C6 3.o v6 TDI 2010rok. Czy powinien się załączam kiedy silnik będzie tego potrzebował czyli po dłuższej trasie czy nagrzaniu powyżej 90⁰ pozdrawiam. Czy to wina modułu jeśli tak ro jaka to strona jest bo są prawe i lewe

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez 88ADR88,

Jak zakodowac i ustawić fotele z pamięcią w zadanej pozycji i połączyć toż kluczykiem aby lusterka wraz z fotelami mogły się ustawić. Proszę o wyjaśnienie krok po kroku Pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Lukaszk1711,

Witam mam pytanie chciałbym odtwarzacz muzykę z telefonu ale Nie posiadam bluetooth w audi moze ktos polecić co zakupić zeby to dobrze funkcjonowało??

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez DanteBaki,

Witajcie. Koledzy, koleżanki mam pytanie. Jechałem na trasie, spokojnie, tempomat 130/h i nagle silnik zgasł, skrzynia wskoczyła na bieg neutralny i niestety auto zostało unieruchomione. Próbowałem odpalić, rozrusznik kreci ale silnik nie odpala. Otworzyłem maskę i zauważyłem taki jakby puch, włókna i kawałki pękniętego i rozciągniętego paska wieloząbkowego. Moje pytanie jest takie, do czego jest ten pasek, i czy jest opcja że rozrząd przeskoczył. Boję się o koszta, bo słyszałem że ciężko będzie się zamknąć w 12000. Silnik 3.0 V6.... Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 6,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.