Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam, na co dzień jeżdżę moją Audiczką po mieście, 10km do pracy i 10km z powrotem do domu – większość czasu stojąc we wrocławskich korkach. Kilka razy w roku muszę wyskoczyć na autostradę aby „przeczyścić filtr DPF”. Spalanie po mieście wynosi pomiędzy 12-14 l/100km. Czy usunięcie filtra DPF może zaszkodzić temu autu ? Czy usunięcie filtra DPF może zmniejszyć spalanie w ruchu miejskim ? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Masta_86,

Cześć, od bardzo krótkiego okresu mam audi a6 (skrzynia automat, tiptronic, F1) podczas dłuzszej podróży zauważłyłem pewną dziwną sprawę.. Czy możecie mi potwieerdzić spalanie tego samochodu: trasa (jazda do 100KMnaH (70%około 80KMnaH) - 9litrów miasto 12litrów Czy to jest standard czy autko ma jakąś wadę? Do tej pory jeździłem volvo s60 z 2002r z silnikiem 2,4D5 (turbo diesel 165KM) spalanie z tras przy oszczędnej jeździe było o połowę niższe, z tego wynika moje zdziwienie pozdrawiam

• 8 odpowiedzi
    • 12,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Tadeusz F,

Witam,problem polega na zwiększającym się poziomie oleju w silniku (3 l TD),ubytku płynu chłodniczego nie zauważyłem,więc co może być przyczyną,jakieś 2 tys km przejechałem od ostatniej wymiany oleju,stan był w połowie,obecnie jest max,czy ktoś z kolegów miał podobny problem ?

• 0 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Tadeusz F,

Witam,opiszę swój problem,podczas jazdy chciałem ściszyć radio,a radio nie ściszyło się tylko zaczęło coś piszczeć w głośnikach,po zatrzymaniu się i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki jest cicho,a po chwili zaczynają piszczeć przednie głośniki,nie działają żadne przyciski. Bardzo proszę o jakieś sugestie, pozdrawiam Tadeusz

• 0 odpowiedzi
    • 11,1 tys. wyświetleń
  5. witam wszystkich! mam prolblem z audi a6 diesel 2,7 litra rok 2007 jechalem sobie spokojnie i nagle zapalila mi sie kontrolka ladowania i stracilem wspomaganie kierownicy.po zgaszeniu auta i ponownym zapaleniu kotrolka gasnie ale po chwili znowu sie zapala.wie ktos co moglo sie stac??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  6. Witam Chcialbym sie dowiedziec czy ktos z uczestnikow tego forum uzytkuje A6 Allroad z motorem 3.0 TDI tiptronic/stronik. Jakie sa doswiadczenia/mozliwosci odnosnie montazu twinturbo? i jak wyglada sprawa chiptuningu co do tego motorka. Interesuja mnie modele nie starsze niz 2 letnie po wszystkich liftingach fabrycznych??? W zamian moge sie podzielic doswiadczeniami na temat tuningowania silnika 1.9TDI po roku 2005. W A4 quattro z 6 biegowa manualna przekladnia.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 10,6 tys. wyświetleń
  7. Każdy kto zna króla Hiszpanii Juana Carlosa I wie, że jest on wielkim fanem motoryzacji. Od niedawna jego flota 71 pojazdów wzbogacona została o najnowsze Audi RS6 w wersji Sedan. Samochód posiada fabryczny silnik, czyli skromne 580 KM Zdjęcia: (ź) autoblog.com

• 2 odpowiedzi
    • 14,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez cwaniaczek,

Mam takie pytanko czy w wersji standardowej A6 2006r. był montowany autoalarm? czy był on w opcji?

• 1 odpowiedź
    • 8,8 tys. wyświetleń
  9. Jak każdy z Was wie, Audi RS6 produkowana seryjnie jest piekielnie szybką maszyną. Jednak nie wszyscy lubią być "szarakami" i dla tych osób holenderski tuner Essing Tuning postanowił za pomocą tuningu mechanicznego oraz modom silnika zwiększyć moc ze "skromnych" 580 do 950 KM!!! Moment obrotowy to 976 Nm!!! Czas od 0 do 200 km/h wynosi 9.158 sekundy, natomiast prędkość maksymalna jest szacowana na około 380-400 km/h!!! Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 14,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam kilka filmików dotyczących mojej ulubionej Audi RS6: Audi RS6 Evotech 750 KM vs Audi RS6 Evotech 750 KM: Audi RS6 vs Ferrari 575 vs BMW M6: Audi RS6 vs Yamaha R6: Audi R8 5.2 V10 vs RS6 Evotech: Audi RS6 od 0-351 km/h!: Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 10,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez szm3r,

Wymiary Audi A6:

• 0 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A6 Avant: Benzyna: silnik: 2.0 TFSI 170 KM (125 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 170 KM (125 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.8 FSI 220 KM (162 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 220 KM (162 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 3.0 TFSI 290 KM (213 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: qua…

• 0 odpowiedzi
    • 17,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.