Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez martin007007007,

a6 c6 2.7. Mam wyciek oleju z przodu silnika wycieka na pasek i rozchlapuje go po alternatorze i wszystkich rolkach , miał ktoś podobny przypadek i co jest przyczyną ?

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michałdz,

witam poszukuje informacji lub kogoś kto miałby na sprzedaż wiązke silnika 2.0 tdi bre kompletną chodzi o wersje EU

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Kubulek,

Witam, posiadam limuzynę c6 a6 z roku 2004.. ostatnim czasem wymieniałem łożysko z piasta w przednim kole. Podczas demontażu wyrwałem kabel z wtyczki absu.. Po złożeniu całego osprzętu jak i również po naprawieniu kabla absu(kable włożyłem w piny metalowe oraz wpiełem je w gniazdo) nie działa do tej pory Abs. Myślałem ze jak zakręca sie koła to zadziała ale jednak nic nie zmieniło, patrzyłem na bezpieczniki absu od strony kierowcy lecz wszystkie dobre. Proponujecie coś żeby zajrzeć? Możliwe ze koronka na łożysku jest wadliwa i nie odczytuje czujnik?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Damian_xx,

Mam a6c6 2.4 rozrząd na łańcuchach na tą chwilę wiem już, że na jednej głowicy napinacz uległ uszkodzeniu i przestawił się rozrząd, takie pytanie jakie jest prawdopodobieństwo czy zawory mogły się pogiąć, dadam jeszcze, że na jednym z cylindrów nie w ogóle ciśnienia kompletnie nic

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Witt84,

Witam. Niedługo odkupić mogę od wujka 1 właściciela A6 c6 z silnikiem 2.0 tdi. Owiane są złą sławą niestety opinie na ten temat ogólnie są ale z lat 2011-2012 ( każdy tam tylko mówi o wielkich kosztach) do tej pory widzę że części które kiedyś były tak drogie na tamte lata były problemem na chwilę obecną ceny nie są aż tak duże przynajmniej mi się tak wydaje. Ale chciał informacji czy to będzie dobry zakup czy mam się bać i szukać niepewne auta od nie pewnego sprzedawcy z nie pewnego źródła? . Szukam opini kogoś kto już miał ten silnik w swoim aucie i poznać chciał bym jego oponie na ten temat. Auto wybieram pod względem rodzinym nie mam zamiaru mieć ciężkiej no…

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Milordo,

Witam , problem polega na tym, że MMI nie chce odpalić. Wystarczy, że odpali choć raz i mogę sterować muza lub radiem z pozycji kierownicy. Póki nie zalaczy się na wyświetlaczu to czy muzyki czy rozmowy przez telefon nie przeprowadzę ,chodź z bluetooth normalnie się łączy . Ktoś coś wie co może być tego przyczyną ? VIDEO0077.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Mientek2,

Witam, Od miesiąca jestem w posiadaniu A6 C6 Kupiłem audi z kilkoma błędami - wyświetlały się na ekranie między zegarami ale nie było sygnału dźwiękowego ( ręczny na jedno koło działa i problem poziomowaniem świateł ) Dziś po odpaleniu pojawia się dźwięk dość nieprzyjemny przy każdym błędzie. Przeglądając internet dowiedziałem się iż nie da się wyłączyć tego dźwięku a jednak u mnie był wyłączony. Można coś poradzić na to? Wiem że najelpiej naprawić ale to zrobię dopiero w następnym tygodniu a ten dźwięk do najprzyjemniejszych nie należy. Pozdro, Mietek

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Trucker1990,

Witam...mam problem z oswietlenie tablicy tyl chcialem wymienic zarowke z tylu na nowe ale po wsadzeniu zadna nie dziala...wywala blad kasuje i dalej nic...moze bezpiecznik ktorys czy cos wszystko dobrze styka niby w oprawkach a nie świeci...Jakies podpowiedzi?

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  9. Witam jestem nowym urzytkownikiem a6c6 po wlaczeniu klimatyzacji dmucha gorace powietrze co najmniej z trzech kanałow? co sie dzieje?

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam. Planuję wymienić olej w swojej zabawce, tylko nie wiem na jaki. Jaki polecacie i ile tego oleju ? Audi A6 C6 allroad 2011 2.7 TDI

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez dudas,

Witam wszystkich . Dzisiaj zaświecił mi się check w Audi silnik 3.2fsi , po podłączeniu do komputera wyświetlił mi się błąd 008198 i 008196 . Ogólnie chodzi że klapy w kolektorze są zamknięte bądź otwarte . Moje pytanie czy miał już ktoś taki problem w tym silniku , czy można je samemu jakoś naprawić , wyczyścić czy trzeba je wymienić ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  12. Witam. Chciałbym wymienić przednie lampy z ksenonowych na zwykłe. Czy warto, co z samopoziomowaniem ? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez adriankot,

Witam wszystkich. Mam problem ze światłami. Otóż w mojej audi fabrycznie zamontowane były zwykłe lampy na zwykłe żarówki. Postanowiłem je wymienić na soczewkowe (xenon). Wszystko jest ok do momentu podłączenia kostki. Kostka po małych problemach pasuje lecz piny załączające dane światło już nie. Stąd moje pytanie: czy posiada ktoś rozpiskę który przewód na kostce za jakie światło odpowiada? Chodzi mi o kostkę na 10 pinów (zwykła i xenon) pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez sasiu24,

cześć chłopaki . Słuchajcie proszę was o radę bo nie wiem co robić kupiłem audi a6 c6 2,4 177 kucy rok 2006 avant kombi ze skrzynią multitronic . skrzynia chodzi idealnie lecz nie wiem czy był w niej wymieniany olej . Umówiłem się w niemczech w serwisie audi na wymianę oleju , lecz paru znajomych mi to cały czas odradza mówią żebym nie ruszał tej skrzyni . Czyli żebym nie wymieniał oleju bo zacznie się psuć . I teraz pytanie jakie macie zdanie na temat tego co napisałem i poradzcie mi co mam zrobić czy wymienić czy nie ? z góry dzięki .

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez AndyA6,

Mój odtwarzacz ma taki dziwny kaprys: kilka do kilkunastu sekund przed końcem ścieżki przeskakuje do następnej. W przypadku muzyki to jeszcze nie jest takie straszne ale gdy słucham książki audio to jest to wręcz upierdliwe. Czy ktoś z szanownych kolegów Audi-filów ma takie doświadczenie? Nie znalazłem nic w ustawieniach co by mogło mieć na to wpływ. A może upgrade oprogramowania? Najczęściej słucham z kart SD.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  16. Witam wszystkich forumowiczów. W zeszły weekend padła mi turbina. Czytając komentarze w sieci mam pewne obawy gdzie mógłbym oddać swoją turbinę. Czy jest możliwość regeneracji turbiny w Kielcach czy może lepiej wysłać ją do innych bardziej znanych w Polsce? Czy ktoś orientuje się ile może kosztować taka naprawa? Nie ukrywam że zależy mi na dobrej robocie na dobrych częściach. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez jarostudi,

Proszę o podpowiedź czy i w jaki sposób jest możliwa zmiana języka wyświetlacza z niemieckiego na polski?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez sully,

Witam, zwracam się z ogromną prośbą do użytkowników w/w jednostek napędowych o opinie na temat eksploatacji i ewentualnych awarii, ale nie zasłyszanych tylko przebytych. Przymierzam się do kupna A6 z tymi silnikami bądź też 4.2, ale w tym przypadku spalanie mnie trochę przeraża, gdyż auto jeździ głównie po mieście. choć 3.2 rewelacji w spalaniu pewnie też nie ma Jeżeli możecie to napiszcie w skrócie co jest ok, aco nie. z góry dzieki niezdecydowany

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez ArturDmo,

Ma ktos zdjecia albo filmik jak sie wymienia pasek ? Audi a6 avant 2.0 ts sline Dzis chcialem ruszyc a tu taki maly problem

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Tasma,

Witam. Skąd można ściągnąć aktualne mapy Europy do nawigacji? Auto jest z 2007 roku a mapy z 2005 i jest bardzo dużo nieaktualnych jezdni ;> (czasami nawet nie ma takiej drogi co navi pokazuje) Pozdrawiam i z góry dziękuję.

• 2 odpowiedzi
    • 12,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Stiwi50,

WITAM ! Prosze, o pomoc w rozkodowaniu VIN Audi A6 C6 2.7 TDI 2007r. Podaje VIN jesli jest ktoś zainteresowany pomocą : WAUZZZ4F17N158339 Pozdrawiam , licze na odpowiedz

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam Mam znajomego ktory posiada audi z 2005 a6 c6 3.0 d quattro i ma problem z spalaniem , od jakiegos czasu auto pali mu okolo 17l/100 ,wymienilismy termostat (orginal) nie pomoglo , byl na diagnostyce komputerowej i ma tylko 2 bledy 1 od poduszki silnika (nieistotny ) oraz drugi od sk.biegow U3325 , niestety nie ma do tego bledu zadnego opisu i informacji dziwne tez bo auto normalnie zmienia biegi do gory, przyspiesza oraz redukuje bez zadnych szarpniec czy ktos wie od czego jest taki bład i czy ma on wplyw na spalanie ?! Moze juz ktos mial z was podobny przypadek i wie co mamy zrobic z tym tematem dziekuje z gory i pozdrawiam pawel

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Tomek1980,

Witam wszystkich milosnikow Audi A6 C6. Od paru dni mam problem z moja navi poniewaz nie widzi zadnej satelity. Natomiast aktualna pozycje auta pokazuje, ze jestem gdzies 20 km od zeczywistej pozycji. Jak przemieszczam sie to pozycja na wyswietlaczu navi troche sie zmienia. Odlaczylem antene GPS i bez zmian wszystko pokazuje tak samo. Zrobilem restart wagiem mmi i nic nie dalo,zadnych bledow. Odlaczylem akumulator na 20 min tez nic nie dalo. Mysle o kupnie nowej anteny GPS ale nie wiem czy to bedzie trafny wybor. Prosze o pomoc. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Krawiec,

sprawdzi mi ktoś ten samochód po nr win ? WAUZZZ4F3BN007737

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez majkia6,

Chcę wymienić stacyjkę w swoim autku. W jaki sposób mam to zrobić? Czy wystarczy tylko przełożyć środek z oryginalnego kluczyka, czy trzeba też zakodować immobiliser? Czy ktoś już wymieniał stacyjkę w swoim A6 i mógłby się podzielić w jaki sposób to zrobił?

• 0 odpowiedzi
    • 11,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.