Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Cześć Miałem ostatnio dziwne zdarzenie z moim Audikiem. Auto stało całą noc na dworze (było nieco wilgotno ale na plusie) a zazwyczaj było garażowane. Auto odpaliło normalnie i po przejechaniu około 300m zgasło na skrzyżowaniu. Nie wiem dokładnie czy zgasło dlatego że ruszając dodałem za mało gazu czy z powodu innej przyczyny. W każdym razie gdy zgasło szybko przekręciłem rozrusznik nie czekając aż się podgrzeją świece żarowe. Auto jednak nie odpaliło. Kręciłem łącznie z przerwami 2-3 minuty ale auto nie odpaliło. Po zholowaniu do warsztatu mechanik podłączył komputer, który nie wykazał żadnych błędów a jedynie za duże ciśnienie podawania paliwa ale p…

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez 3.0TDI,

Hej siema, muszę wykonać obliczenia trakcyjne dla mojej audicy w ramach projektu. Wie ktoś może jaka jest wartość: -przełożenia przekładni głównej -sprawność mechaniczna układu przeniesienia napędu -współczynnik doskonałości kształtu -pole powierzchni czołowej wg. producenta/wg. obliczeń dokładnych/wg. odliczeń uproszczonych -promień dynamiczny wg producenta? Dotyczy AUDI A6C6 2010r. 3.0 TDI quattro s-line 176kW/240KM tiptronic

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Marek 9,

witam grupowiczów ,czy ktoś posiada lub posiadał takie autko ,bo mam mnóstwo pytań odnośnie jego eksploatacji .

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez grzegorz67_2004,

witam Kupuje A6 z USA jak i gdzie sprawdzić wyposarzenie proszę oinformację

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Jarosław_89,

Koledzy mam do kupna Audi A6 2008 rok silnik 2.0 Diesel 136 koni co sądzicie o tym silniku ?

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez rudy150,

Witam. Mam pytanie odnośnie A6 C6 a mianowicie tego jaki typ mocowania koła zapasowego z poprzednich lub nowszych wersji A6 będzie pasował w fabryczny otwór w bagażniku. Aktualnie posiadam w swoim kombi tylko zestaw naprawczy jednak chcę kupić dojazdówkę a następnie przymocować ją w bezpieczny sposób. Dołączam zdjęcie otworu. Dzięki!

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez jaguarxj12,

Witam, Poszukuje silnika Cam 2.7 mój nie nadaje się do remontu takie auto dostałem że płakać mi się chce proszę o info czy ktoś ma taki silnik w rozsądnych pieniądzach Pozdrawiam Sebastian

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez LUKAS1989,

Panowie taka sytuacja co to może być? VID_20190211_162343.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez piotret,

Cześć Może trochę lamerskie pytanie ale mam mały problem z pewną funkcjonalnością w moim Audi. Niedawno kupiłem A6C6 od prywatnego właściciela. Podczas oględzin wspomniał coś że w tym samochodzie jest system samoczynnego uruchamiania silnika i nawet pokazał. (dodam że auto ogólnie nie ma systemu Start/Stop) Działa to mniej więcej tak że przekręcamy kluczyk, wciskamy sprzęgło i wrzucamy luz. Wówczas po kilku sekundach (nagrzanie świec żarowych) auto się odpala. Mnie niestety nie udało się tego zrobić. Pewnie coś nie tak z kolejnością działań. W każdym razie nie wiem jak to zrobić.

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  10. Witam wszystkich Nie działa światło wstecznego lewa strona żarówka sprawna przy usuwaniu błędów komputerem wyświetliło zwarcie pomiędzy przeciwmgielne a wstecznym

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Sarpil,

Witam! Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość podłączenia bluetootha poprzez adapter w radiu MMI Basic? Auto to A6 C6 2004r.

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Smoku,

Witam mam pytanko. Po wymianie rozrządu zauważyłem, że na biegu jałowym po rozgrzaniu delikatnie zarzuci silnikiem. Czuć to na siedzeniu. Obroty nie skaczą auto kompletnie nic nie drży. Tylko takie od czasu do czasu zarzucenie. Poduchy sprawne. Autko pali od strzała nie kopci ma moc spalanie tez w normie. Czy to może być coś ze zła synchronizacja rozrządu. Nie podłączałem auta pod kompa, bo mechanikom kabel sie popsol i nie mogli nic sprawdzić.

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Ibish,

Witam, Mam problem z ustawieniem serwisu oleju przez VCDS (wersja 12.12 jak dobrze pamietam) a dokładniej chce ustawić serwis oleju co 10 000km, ale jak ustawiam według przysłowiowego Google to zazwyczaj pokazuje mi ze albo serwis minął 3000km temu albo „Dane są jeszcze nie dostępne...” i po przejechaniu kilku/kilkuset km pokazuje mi ze zostało 400km lub mniej do serwisu. Prosił bym kogoś w temacie o napisanie jakie wartości wpisać w jaki kanał by wszystko było ok, z góry dziękuje Pozdrawiam ibish2k

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez mariuszdebno,

Witam nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie chodzi o to gdzie jest w moim silniku zawór ograniczający ciśnienie oleju na etce jest pokazane w którym miejscu się znajduje lecz po ściągnięciu pokrywy okazuje się ze go tam w ogolę nie ma wrzucę kilka zdjęć

• 1 odpowiedź
    • 9,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez martin007007007,

Po wymianie alternatora w audi a6 c6 2.7 po przejechaniu około 9 km zapala sie kontrolka ASR miał ktoś może podobny przypadek i co jest przyczyną??

• 1 odpowiedź
    • 6,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Kulek85,

Witam mam mega problem . Gdy jadę moja audi na Drive i puszczam nogę z gazu to dziwnie wskazówka od obrotomierza skacze mi w górę i dół . I samochód dziwnie sie porusza do przodu i do tylu. W czasie jazdy . Pytałem dużo ludzi i nikt nic nie wie za bardzo. Mam skrzynie multitronic dziekuje za pokocpomoc

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Ibish,

WItam mam problem z vcds 12.12 w a6 c6 2008 2.0tdi przez kabel Hex-com 12.12 chce ustawić doświetlenie zakrętów za pomocą halogenów ale jak wchodzę w moduł i daje opcje coding to nie mam opcji long coding helper tak samo przy próbie włączenia testu zegarów przed odpaleniem.

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez HipoliT,

Witam. Mam problem z adaptacją skrzyni multitronic 01j. na rozgrzanym oleju VCDS grupa 10 i 11 "adp Run" w obu kolumnach. Jadę kawałek w przód kawałek w tył zmienia się na "adp ok" ale utrzymuje się tylko do momentu zgaszenia silnika po ponownym odpaleniu adaptacja wypada i znów grupy 10, 11 pojawia się "adp Run". Czym może być to spowodowane i czy jazda bez adaptacji jest bezpieczna?

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Neon,

Witam wszystkich. Posiadam A6 C6 2.0tdi 170km. Mam problem bo podczas jazdy na 6 biegu sam mi wskakuje na luz nawet jak trzymam rękę na lewarku na 6 to szarpie i wskakuje na luz i nie wiem co poszło. Jeśli miał ktoś taki problem i rozwiązał to bardzo proszę oprzyczyne. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez billi91,

Witam forumowiczów Mocno zastanawiam się nad kupnem audi a6 3,2 v6 quattro. Z tego co czytałem na forach na temat tego silnika, to jedyne czego się boje to napinacze łańcucha rozrządu. Skrzynia biegów tiptronik więc jest ta lepsza. Dzisiaj oglądałem piękną a6 w full pakiecie (jedyne czego brakuje to navi, ale i tak planuje wymienić ekran na jakiś z androidem), która ma najechane aktualnie 187 tyś km, w samochodzie jest faktura z pełną wymiana rozrządu w salonie audi w 2011r. przy przebiegu 117yś km. Mam do was pytanie, czy przy tym silniku, jeśli wiem że ten rozrząd był wymieniany 7 lat temu i 70 tyś km temu, to czy mogę mieć pewność, że w najbliższym czasie będę miał s…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Tomasz92,

Witam! Mam problem z przyciskami panelu sterowania radiem mmi3g. 3 przyciski (car, info i lewy dolny przycisk przy pokrętle) są takie twarde. Przycisk SETUP też taki był ale zaczął działać. Jak się nacisnie mocno to przejdzie w daną opcję, ale przyciski bardzo wolno wracaja do swojej pozycji, nie klikaja przy naciśnięciu. Co to może być, da się to jakoś naprawić? Czy trzeba wymienić ten panel?? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Roman9001,

Witam jakie opony załoŻyć aby było dobrze na Vossen felga - 19" 4x9.5J et42 otwór centrujacy 66.6 podejdzie do A6 C6 sedan ? Zawieszenie S-line . za pomoc wielkie dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez kzm,

Witam, pierwszy raz zamierzam kupić samochód ze skrzynią automatyczną (dotychczas zawsze jeździłem autami z manualnymi) i mam następujące pytanie wynikające z mojej nieznajomości skrzyń automatycznych - czy wymieniana w wyszukiwarce na otomoto.pl opcja do wyboru - skrzynia tzw. ,,automatyczna hydrauliczna (klasyczna)" to jest to samo co Tiptronic? Tiptronic jest w tej wyszukiwarce jako oddzielna opcja, nie wiem czy to jest to samo. Zamierzam kupić Audi A6 C6 po liftingu z silnikiem 3.0 w dieslu i nie chciałbym natknąć się na skrzynię Multitronic, bo wszędzie piszą, że jest awaryjna. Dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Piotr8107,

Witam mam taki nietypowy problem Audi A6c6 3,0TDI, świeci mi sie ESP non stop.. zajechałem do domu postawiłem auto i za 2 dni wyjeżdżałem od mechanika i zaświecił się błąd ESP było robione dokręcenie pompy wtryskowej bo się luzowała ok z tym już nie mam problemu teraz tylko to ESP po zapaleniu motoru po upłynięciu kilku minut zapala się ten błąd czy miał ktoś takie coś? możecie pomóc? na kompie widać że jest jakiś błąd na silniku nie pamiętam go jaki to był (coś chyba o prądnicy ) ale musiałbym zapytać się elektronika co to za błąd jest ,czy możecie coś pomóc?

• 6 odpowiedzi
    • 9,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Adia6c6,

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.