Audi A6 C6 (2004-2011)
Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
113 tematów w tym forum
-
-
witam Kupuje A6 z USA jak i gdzie sprawdzić wyposarzenie proszę oinformację
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć klubowicze. Niedawno kupiłem A6c6 Sedan które było w rodzinie praktycznie od początku. Wujek sprowadził je lekko uszkodzone z USA w 2007 roku. Auto ma w tej chwili 350 tysięcy przebiegu i było na bieżąco serwisowane. Przy okolicach 300 tysięcy nastąpiła weryfikacja stanu łańcucha rozrządu i okazało się że do wymiany nadaje się tylko jego osprzęt (rolki, napinacze itp) Świece, cewki, wtryski były wymienione lub zregenerowane. Problem jednak jest inny: Otóż od 2 miesięcy kiedy użytkuję samochód zwróciłem uwagę na dość wysokie spalanie, oczywiście wiem, że duży silnik + zima + szerokie opony 245 dają się we znaki, ale poczytałem troszkę i zastanawia mnie spa…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o podpowiedź czy i w jaki sposób jest możliwa zmiana języka wyświetlacza z niemieckiego na polski?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam , jakieś 1, 5 miesiąca temu wymieniłem w swoim aucie dwumasę i całe kompletne sprzęgło . Wszystko było dobrze do jakiegoś tygodnia temu , biegi coraz ciężej zaczęły wchodzić , sprzęgło bierze przy samej podłodze . Wymieniłem pompkę sprzęgła , siłownik , nowy płyn , olej w skrzyni tez nowy i tu nasuwa się pytanie czy jest jakiś specjalny sposób na odpowietrzenie siłownika ? biegi wchodzą jak 2-3 razy nacisnę sprzęgło , podczas jazdy z przegazowaniem wchodzą z użyciem sprzęgła 2-3 razy trzeba nacisnąć . Miał ktoś podobny problem .? Ktoś może cos pomóc podpowiedzieć brak już sił na to .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zna ktoś sposób na otwarcie drzwi w audi A6 C6 niestety kluczyk został zatrzaśnięty w środku.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie chodzi o to gdzie jest w moim silniku zawór ograniczający ciśnienie oleju na etce jest pokazane w którym miejscu się znajduje lecz po ściągnięciu pokrywy okazuje się ze go tam w ogolę nie ma wrzucę kilka zdjęć
-
- 1 odpowiedź
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie chciał bym zapytać czy ktoś nie miał podobnego problemu z ubytkiem prądu na postoju auta i co było przyczyna ? Myślałem ze to aku i kupiłem nowe ale problem jest nadal . Czekam na podpowiedzi i z góry dziękuje .
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam problem ze światłami. Otóż w mojej audi fabrycznie zamontowane były zwykłe lampy na zwykłe żarówki. Postanowiłem je wymienić na soczewkowe (xenon). Wszystko jest ok do momentu podłączenia kostki. Kostka po małych problemach pasuje lecz piny załączające dane światło już nie. Stąd moje pytanie: czy posiada ktoś rozpiskę który przewód na kostce za jakie światło odpowiada? Chodzi mi o kostkę na 10 pinów (zwykła i xenon) pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie na pewno jest tu grono super fachowców, dlatego może uzyskam tu pomoc. Mianowicie całkowicie skończyła mi się skrzynia multi. Od znajomego dostałem cały zestaw przekładkowy do manuala. Oczywiście wszystko mechanicznie przerobione bez komplikacji, schody zaczynają się przy elektryce. Mianowicie kodowaniu ecu, nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedniego SGO pod manual i schematu gdzie wpiąć się z czujnikiem sprzęgła oraz czujnikiem dla światła wstecznego. Czy może któryś z kolegów tego forum przerabiał takie autko i pomoże w temacie?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Nie działa światło wstecznego lewa strona żarówka sprawna przy usuwaniu błędów komputerem wyświetliło zwarcie pomiędzy przeciwmgielne a wstecznym
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-