Dread Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Witam, Od zakupu samochodu huczło mi coś w prawym przednim kole od stranych pasażera.Działo się tak głównie przy skrecie w prawo.Tak, więc na 100% musiało być to łozysko. Wymianiłem je wczoraj u mechanika i niestety dalej coś huczy...Tak jak pisalem dzieje się tak tylko przy skręcie w prawo, gdy skręcam w lewo bądź jade prosto jest cisza. Oriętuję się ktoś co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 ELo Które łożysko wymieniłeś? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 A to w jedym kole są dwa łożyska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Chodzi mi lewe czy prawe koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Tak jak pisałem, prawe przednie koło od strony pasażera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Przy jeździe po łuku w prawo, większa siła działa na lewą stronę samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ewidentnie słychać to w prawym kole,Dzwoniłem do mechanika i on twierdzi, że tam już nie ma co huczeć.Myślałem, że to może jest wina opony, tak więc przełożyłem koła z tyłu z na przód jednak bez zmian...Jutro pojadę jeszcze na stacje diagnostyczną sprawdzić rozbieżność kół, może to jest powodem tego dziwnego huczenia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Hmm wg mechanika, nie ma już co tam huczeć? A przeguby? Guma cała na przegubie? Jeżeli jesteś pewny tej prawej strony, sprawdź przeguby. O ile się nie mylę, prawa półoś jest dłuższa i dlatego podparta jest łożyskiem, które też może huczeć... Przyjrzyj się jeszcze łożysku w lewym kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej i ich zdaniem jest to lewe koło a dokładniej łożysko w lewym kole...Jest tak jak pisałeś adamas - skręcając w prawo dociąża się lewe koło. Tak więc, czekam mnie wymiana drugiego łożyska... prawdopodobnie kupie jakieś tańsze na allegro bo niestety nie stać mnie już na drugie z wyższej półki.Zna ktoś łożyska w miarę trwałe a cenowo tańsze???? Edytowane 22 Maja 2014 przez Dread Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Fizyka nie kłamie.Swoją drogą nie martw się będziesz miał dwa nowe łożyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi