Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A4 B6, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Podziękowania dla D&G Wersja dla szybkich łącz szybszych niż 1 Mbit/s: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_1_60.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_61_120.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_121_177.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_178_239.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_240_304.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_305_369.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_372_421.pdf Wersja dla łącz 1 Mbit/s i wolniejszych, przygotowana przez użytkownika doomelek: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_1-50).pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_51-110).pdf Instrukcja_ob…
-
-
- 136 odpowiedzi
- 514,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Na wstępie chciałem zaznaczyć, że prawdopodobnie niektóre tricki znacie z tego forum i pewnie się powtarzam, ale chciałem umieścić je w jednym temacie. Pisalem polskimi znakami ale jednak je oleje Jezeli ktos zna jakies dodatkowe dopisze do tematu. Otwieranie okna i zamykanie poprzez lekkie podniesienie lub wciśniecie przycisku: Nalezy wcisnac i trzymac do gory przycisk okna az okno sie zamknie i dalej trzymac przez 5s. Nastepnie wciskamy i trzymamy przycisk okna w dol i dalej trzymamy wcisniety w dol przez 5s. Teraz natychmiast ponownie wciskamy i trzymamy przycisk okna do gory az sie okno zamknie. Od tej pory powinno dzialac otwieranie okna "na raty"…
-
-
- 15 odpowiedzi
- 162,3 tys. wyświetleń
-
-
Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 2000-2004 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. Zwolnić przycisk X, 4. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE!" lub "SERVICE IN xxxx KM", 5. W ciagu 5 sekund przycisk Y obrócić w lewo, aby skasować wskazanie, 6. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE IN 15 000 KM", 7. Wyłączyć zapłon. I mała podpowiedz, przycisk Y ten od nastawiania zegarka i daty, to ten z lewej, a X ten od kasowania kilometrów, to ten z prawej na zegarze.
-
-
- 16 odpowiedzi
- 129,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zamieszczam opis wymiany i sprawdzenia termostatu w silnikach diesla w nadwoziu B6. Użytkownicy nadwozia B7 mogą też spokojnie skorzystać z opisu, gdyż jest bardzo podobny jak w B6. Myślę, że opis się przyda zwłaszcza,że można to samemu zrobić, a nie jest to nic trudnego i zaoszczędzić 50-70zł za wymianę termostatu ... Wymontowanie i zamontowanie, sprawdzanie termostatu płynu chłodzącego Wymontowanie – Odczepić osłony. – Wykręcić nakrętki -patrz strzałki- i zdjąć osłonę silnika, w razie potrzeby dodatkowo wyjąć miarkę poziomu oleju. – Jeśli jest, wymontować znajdujące się poniżej wytłumienie. – Spuścić płyn chłodzący( otworzyć korek spustowy przy dol…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 66,8 tys. wyświetleń
-
-
Kody lakierów/kolorów Audi A4 B6: Dolphin Gray Metallic >> LX7Z/F5 Dakar Beige Metallic >> LY1Q/9X Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brilliant Red >> LY3J/C8 Liquid Blue Metallic >> LY5J/Q1 Quartz Gray Metallic >> LY7G/Q4 Crystal Blue Metallic >> LY7R/4J Light Silver Metallic >> LY7W/5B Brilliant Black >> LY9B/A2 Arctic White >> LY9D/B5 Crimson Red Pearl Effect >> LZ3H/X7 Ocean Blue Metallic >> LZ5C/2Y Sprint Blue Pearl >> LZ5F/5N Moro Blue Pearl >> LZ5J/P7 Cambridge Green Pearl >> LZ6E/3W Citrus Yellow >> LY1G/Y8 Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brillia…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 167,4 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: quattro silnik: 2.0 i 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 i V6 30V 170 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 i V6 220 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 220 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: quatt…
-
- 2 odpowiedzi
- 38,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Kolega zeobil problem i te śruby są już tak wyrobione że nawet specjalne nasadki do nich nie dają rady. Audi a4 b6. Stalówka to jest. Nie mam jak spawać bo nigdzie tutaj nie ma takiego czegoś. One są jescze w gorszym stanie. Chyba tylko rozwiercić?
-
- 0 odpowiedzi
- 437 wyświetleń
-
-
Witam Piszę z takim problemem rok temu miałem wymieniany rozrząd kompletny góra i dół napinacz orgi itd dziś słychać takie stuki co to może być dodaje film Pozdrawiam:) VID_20250316_173227.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem użytkownikiem czerwonej strzały b6 1.9tdi z 2004r. Od niedawna zaczął występować u mnie problem niecałkowitego zaniku prądu czyli cała deska włącznie z tym małym elektronicznym ekranikiem po środku kontrolki zapalniczka radio itp gasną na sekundę i spowrotem wracają do normy dzieje się to w randomowych momentach czasami kilk razy pod rząd a czasami raz na kilka minut, silnik pracuje normalnie światła przód tył tak samo bez zmian. Z dodatkowych informacji mogę powiedzieć że kiedy przekręcam kluczyk na zapłon po dłuższym staniu auta np. Po pracy to na chwilę lewy migacz na desce się zapali tak na 1-2sek i oraz pojawia się samoczynne trabniecie jak byś prz…
-
- 0 odpowiedzi
- 741 wyświetleń
-
-
Witam, od około miesiąca spod pokrywy słychać ciągły metaliczny dzwięk - jakby pracę łańcucha, po ściągnięciu pokrywy zobaczyłem że łańcuch otarł o pokrywę na głębokość około 0,5 mm, i moje pytanie brzmi - Czy zmienić tylko napinacz bo nie napina dobrze łańcucha, czy tylko łańcuch bo się rozciągnął, czy nie ryzykować i wymienić napinacz + łańcuch, niestety nie mierzyłem cisnienia oleju, ale nigdy nie wyskoczyły błędy z nim związane - no ale różnie to bywa i nigdy nie wiadomo, wiem że bardzo duży syf w środku, auto kupiłem około roku temu. Próbowałem bardzo mocno wcisnąć palcami napinacz w dół i w sumie nie drgnął nawet, górny ślizg również nie wygląda jakoś tragiczni…
-
- 1 odpowiedź
- 621 wyświetleń
-
-
Witam, mam pewien problem, albowiem dzisiaj podjechałem pod dom Audi a4 b6 2.5 tdi 180km i wszystko było w porządku, silnik grał, nagle zaczęły się wibracje, silnik chwilę na tym popracował, głośniej chodził i zgasł. Po próbie odpalenia nic, auto nie pali, rozrusznik oczywiście kręci. Co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 612 wyświetleń
-
-
Witam, mam bardzo nietypowy problem. Ogólnie klimatyzacja działa dobrze ale zauważyłem że gdy mam wyłączoną recyrkulację nawiew jest jakby w środku panelu, słychać że coś wieje ale nie czuć + parują szyby. Ale za to jak z wyłączoną recyrkulacją użyję spryskiwacza (nawet na 1 sekundę wcisnę dźwignię) nawiew działa idealnie przez około 5 sekund.
-
- 0 odpowiedzi
- 722 wyświetleń
-
-
Witam. Posiada audi a4b6 1.9 TDI quattro. Padl mi tylni dyferencjał ETQ 170902 Idzie tam włożyć inny bo ciężko znaleźć ten etq
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie co to tu się stanęło, auto działało do końca, dziś rano odpalam a tu taki dźwięk 20240207_155046.mp4 20240207_155156.mp4
-
- 6 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem, jak w temacie, założyłem silniczek, a , on nie działa. Okazało się po rozebraniu,że jest uszkodzony, ta zębatka pośrednia ma wytarte zęby. Doszedłem do wniosku, że silniczek był blokowany przez brak miejsca na posuw. Kupiłem nowy silniczek zamontowałem i też nie działa. Jak ustawić ręczną regulacją aby zyskać trochę miejsca na posuw silniczka? Może ktoś miał podobny problem? W lampie takiej samej depo, tylko z lewej strony silniczek ( regulacja pion.) działa.
-
- 1 odpowiedź
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Część. Mam problem. Nie działają mi zamki drzwi tylnich. Sprawdzałem wiązkę miernikiem i jest okej, zamieniłem zamek działający w innym samochodzie i u mnie nie pracuje. Czy może to być wina wtyczki ktora jest w drzwiach ? A mam też pytanie czy wiązka do drzwi z elektrycznymi szybami rozni się od wiązki bez szyb elektrycznych. Pytam bo wyszło mi z numeru modułu komfortu że jest fabryczny alarm i 4 elektryczne szyby a ja mam tylko z przodu elektryczne.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zamiar wyciąć tłumiki końcowe (same gruchy) w audi S4 4.2 chce wspawac w ich miejsce rury 60mm z końcówkami 60/90mm. Jeśli ktoś tak robił to jaki jest efekt takiej przeróbki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Niedawno odkrylem ze dywanik i wykladzina za pasazerem jest zalany, jak sie potem okazalo przod rowniez. Niedlugo potem zaczely wariowac kontrolki poduszki, ABS, hamulców oraz skaczący prędkościomierz. Ponadto auto nieraz nie odpala mimo ze kreci bardzo ladnie. Okazalo sie ze zatkane byly odplywy pod aku i serwem. Odetkalem je i wyjalem fotel oraz podnioslem wykladzine aby to wysuszyc. Myslalem ze to zalatwi sprawe ale problem byl nadal. Otwieralem puszke komputera i wyciagalem wszystkie wtyczki ale tam bylo sucho i strona od kierowcy rowniez sucha pod wykladzina. Gdzie teraz szukac rozwiazania? Podobno gdzies nad nogami pasazera jest jakis modul ktory m…
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, otóż mam taki problem Dołożyłem oryginalny moduł bluetooth. Mojego radio to Audi Concert 2 (1 din) Podczas rozmowy rozmówca słyszy mnie normalnie(głośnio i wyraźnie). Ale za to w samochodzie ja prawie nie słyszę drugiej osoby. Bardzo słabo słychać w głośnikach, praktycznie wcale. Wszystkie połączenia są prawidłowe. Kostka na radiu posiada NF+-,Mute. Za pomocą VCDS ustawiłem w module telefonu zwiększenie głośności ale to nie pomogło. Podczas rozmowy gdy kręcę lewym pokrętłem radia to nic się nie dzieje. Ktoś wie co może być przyczyną? Do czego służą kable NF? Czy są to kable dźwięku od modułu BT? Czy przyczyną może być kodowanie ra…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! Zwracam się do państwa z zapytaniem jak nazywają się zaznaczone części, ponieważ przymierzam się do zmiany ich na kolor lakieru. Pod jaką nazwom ich szukać? Pozdrawiam Marek! Ps. Wspominałem że kocham Audi?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Kupiłem a4b6 avant 1.9tdi silnik awx z 2001 roku wyskakiwały błędy ponpy abs więc kupiłem używkę i niemożna jej zakodować.Ktoś jak by usunął kody tylko wbił cztery zera.Czy ktoś może wie skąd te kody dorwać.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Kilka dni temu padł mi w aucie immobilizer, standardowo odpalał i zaraz gasł. Finalnie immo zostało wyłączone w sterowniku auta. Obecnie samochód normalnie odpala. Ale przez to pojawił się inny problem, związany z klimatyzacją. Po odpaleniu silnika nie da się włączyć klimatyzacji, działa jedynie nawiew na przednią szybę. Natomiast po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłonu klimatyzacja działa normalnie. Miał ktoś może styczność z takim problemem i ewentualnie wie jak go rozwiązać?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dzieje się tak w momencie kiedy samochód jest zamknięty (nie mam alarmu- tylko centralny zamek). Podpiąłem miernik, wyprowadziłem kabelki na zewnątrz, pozamykałem wszelkie drzwi i klapy, zamknąłem centralnym i czekałem. Prąd po ok. półtorej minuty spadł do 0,05A a kilka chwil później do 0.01A. Z tego co mi wiadome to tak powinno być już cały czas. Otóż nie... po 4-5 godzinach trójkąt od awaryjnych zaczyna migać w cyklach: 5s świeci, 1s nie świeci i tak w kółko. W momencie gdy trójkąt świeci to pobiera prąd ok 0,7-0,8A. Rozłączyłem obwód (bez otwierania samochodu z centralnego) poprzez odłączenie przewodu od miernika. odczekałem kilka minut i podłączyłem jeszcze …
-
- 5 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od wczoraj mam problem z wodą na dywanie kierowcy. Na zdjęciu widać przewód z którego leje się ta woda. Nie wiem gdzie on powinien być wpięty , nie widzę ani nie mogę wyczuć pod palcami żadnego miejsca skąd on mógłby się wypiąć. Ktoś wie od czego on jest? Nadmiernie że woda zaczyna tam się skraplać od razu gdy włączę klimatyzację. Gdy przełączę na zwykły nawiew woda przestaje lecieć
-
-
- 2 odpowiedzi
- 20,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć , pacjent A4 B6 2.0 FSI 150KM, falowanie obrotów na biegu jałowym , telepanie całym samochodem , jedyny błąd P1504. Audi OE 06D103221G 06F103217 Audi OE 06B 133 299 C Stawiam tylko na te 2 przewody ewentualnie gumy na kolektorze , czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał ?
-
- 1 odpowiedź
- 7,6 tys. wyświetleń
-