Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam, od ponad tygodnia mam problem z doborem uchwytu isofix do Audi a 4 b 6 2001 rok, może mi ktoś pomóc? Rozstaw srob to 14,5 cm
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z tą pokrywą zakrywającą głośnik niskotonowy w A4 Avant. Otóż jak ją zamykam, to po pewnym czasie otwiera się sama. Z drugiej strony taka sama pokrywa nie robi takich problemów. Ktoś miał podobny taki problem ? Mechanizm w tej rączce wygląda na cały i nie popękany. Na razie przystawiłem tam skrzynkę z akcesoriami ale chciałbym aby było tak jak z lewą pokrywą, która trzyma cały czas.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje specyfikacji silnika do audi a4b6 2.0 alt 2001 benzyna 130 km. Chodzi o to jak dokręcić każdą śrubę itp z jaką siła.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam zakupiłem nowe 2 klucze do audi a4b6. Teraz mój problem. Mam nowa elektronikę do tego nowe transpondery i jak to zgrać z autem? Wie ktoś..na innym forum temat się zawieruszył Bóg raczy wiedzieć gdzie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam problem z moją A4B6 1.9TDI AWX. Mianowicie auto z podpiętym przepływomierzem w ogóle nie przyspiesza od wolnych obrotów do 2000 auto szarpie, przerywa, kopci. Powyżej 2 tysięcy turbina łapie i auto jedzie jak trzeba, zmiana biegów obroty spadają poniżej 2000 znów brak mocy, odpinam przepływomierz auto odzyskuje moc od zera do 2000 jedzie jak trzeba jednak pojawia się drugi problem bo powyżej 2000 obrotów nie ma mocy takiej jak powinno (turbina nie pompuje). Błędów nie pokazuje żadnych dopiero jak odepnę przepływomierz pokazuje się błąd, że nie ma przepływomierza. Zmieniałem już dwa przepływomierze na obu ten sam problem zaopatrzyłem się nawet w u…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim a4 b6 BEX vcds pokazal blad "18339 - Coolant Fan Control Module (J293) fault" Robilem test programem i wentylatory nie poruszyly sie, ale przy wlaczonej klimatyzacji tak. Podczas jazdy temperatura silnika rosnie do 90 stopni podczas jazdy, a nastepnie spada do 60-70 stopni i tak waha sie. Czy to moze byc sterownik wentylatorow?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam , przychodzę z pytaniem czy ktoś walczył z takimi problemami , pali się check , EPC auto jedzie jakby miało 70km, na biegu jałowym zachowuje się jakby wypadał mu zapłon , cewki są okej błędy które pokazuje to:P0340,P0193,P0102,P1504, po skasowaniu zostaje głównie błąd P0340
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z zegarem w a4 b6 nie da się się go ustawić przyciskam mode i nie przechodzi w tryb ustawiania
-
- 2 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam nie wiem czy tak ma być czy może u mnie z klimą jest coś nie tak. Sprawa wygląda tak w trybie AUTO po odpaleniu auta nawiew dmucha na maxa więc zmieniam sobie minusem dajmy na to na 4 kreski. Wszystko by było ok gdyby nie to,że po chwili siła nawiewu spada mi na 1 kreskę. I taka zabawa w podbijanie siły nawiewu.Nie lubię trybu auto bo wkurza mnie jak wentylator naparza na maxa. Jedni mówią,że w A4 b6 nie ma trybu manualnego.Z kolei sprawdzałem to u znajomej w b7 i tam normalnie trzyma nawiew więc już nie wiem. Jak jest u was?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
witam od 3 dni jestem.posiadaczem.audi a4 b6 2.5 tdi. Nie zauwazylem.by przy odpalaniu auta poziomowaly sie ksenony . Ale gdy dalem auto do zrobienia klimatyzacji wymieniali.czujnik klimy przy chlodnicy chyba musieli zdjac lampe by sie dostac nie jestem pewny po zrobieniu wyskoczyl blad na zegarach od poziomowania swiatel i fakyycznie jedna lampa swiecila nizej. Po podpieciu kompa bledu lampy od kierowcy z poziomowaniem jakies spiecie skasowaniu go kolega to robil mnie mie bylo przy tym lampa wrocila na swoja wysokosc co prawda lewa byla nizej ale.obie sie zrownaly i blad nie swieci na zegarach. Pytanie moje brzmi czemu przy wlaczaniu swiatel swiatla nie robia gora dol au…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Odkąd kupiłem audi pali się check engine, na kompie pokazało błąd 1 sondy przed katem, czy mogę wymienić ja czy to może być coś innego? Kolejna sprawa to audi zaczęła kopcić na biało lekko Kończąca się turbina, zawory ? Mocy jej nie brakuje spalanie w granicach 10-12 przy spokojnej jeździe oczywiście gazu benzyny wydaje mi się że więcej chociaż tutaj jest zbiornik chyba 70l... 1.8t 163km bfb 2003r
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z audi a4 b6 1.9tdi Avf 2002r. Po przejechaniu paru km wyskakuje mi błąd ESP. Po wyskoczeniu tego błędu między 1600 obrotów a 2000 wibruje/ trzęsie autem, tak jakby to ESP przyhamowywało auto, jest to mocno odczuwalne. Dzieje się tak tylko, gdy ESP się zapali i gdy poruszam się jednostajnie w tych obrotach, gdy przyspieszam bądź zdejmę nogę z gazu wszystko jest okej, nawet między 1600-2000 obrotów. Na każdym biegu jest to samo. Nie znam się na autach, mechanik twierdzi, ze jest jakiś błąd ale nie może się połączyć czy coś w tym stylu i żeby na początek ustawić zbieżność. Auto miało ustawianą zbieżność, co prawda rok temu, lecz od tamtej pory nic nie by…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Niedawno kupiłem autko, było wszystko ok, odpalał, przyspieszał nie było żadnych problemów. Po 2 dniach gdzie zaczął padać deszcz i bylo wilgotno coś mu sie przestawiło. Zaczął chodzić na 3 garach. Pierwsze co to swiece-wymienione i nic się nie zmieniło. Druga rzecz to cewka. Odłączając po kolei cewki doszedłem że na 3 cylinder nie pracuje, więc kupiłem nową i bez zmian. Co ciekawe iskra jest na wszystkich cylindrach. 1, 2 i 4 świeca jest sucha, natomiast 3 mokra i czuć benzynę. Audi a4 b6 2.0 fsi 150km Gdzie mogę szukać dalej problemu?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A4 B6 1.8T 150KM AVJ. Mianowicie podczas jazdy pojawia się dziwne buczenie. Dzieje się tak tylko powyżej 2tys obrotów na każdym biegu. Sytuacja występuje podczas delikatnego przyspieszania lub jazdy na stałych obrotach. Buczy przez chwilę, przestaje i pojawia się co jakiś czas w zależności od obrotów. Co ciekawe przy wciśnięciu gazu w podłogę wszystko ustaje i nie ma buczenia. To samo przy odpuszeniu gazu lub wrzuceniu na luz. Postanowiłem podłączyć auto pod OBD Eleven i sprawdzić błędy. Żadnych nie wyłapuje, ale wg mnie problem jest z turbiną, a bardziej jej sterowaniem. Pojeździłem trochę z włączonym kanałem 115 i poobserwalem doładowani…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w tytule 2.5 tdi bcf jak temperatura silnika 90 st. To przy dodawaniu gazu przy ok 2 tys obrotów dostaje jak by dziury w gazie i się wkręca na obroty jak nie ma 90 st.to chodzi ok co to może być
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mama ma problem z wycieraczką w swoim audi. Wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera wody od lewego dolnego rogu do połowy wysokości. Podczas gdy dociskam wycieraczkę mniej więcej na środku, ładnie wszystko zbiera. Zauważyłem, że w miejscu z którego wychodzi całe ramię (miejsce zaznaczone na czerwono na zdjęciu) jest spory luz- w drugiej wycieraczce tego nie ma. Chciałbym zapytać jak poradzić sobie z tym problemem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem, naprawiałem czujnik otwarcia drzwi pasażera, oraz regenerowałem przycisk szyby. Ściągałem boczek. Po złożeniu wszystkiego i zamknięciu auta pilotem, drzwi się zablokowały, nie da się ich otworzyć od wewnątrz ani od zewnątrz. Centralny działa, słychać jak się otwiera i zamyka. Otwieranie szyby również działa. Czytałem że to jakaś funkcja antywłamaniowa SAFE, która blokuje drzwi. Można to jakoś odblokować VCDSem? Nie chce niszczyć boczku...
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję części do audika -zderzak s line przód LY7W -blotnik lewy LY7W -kierownica s linę - alu z oponami ładne 19 cali Zdjęcia robione podczas prób napędów przy zakupie;-) test wypad pozytywnie nie mogłem jej nie zabrac...
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Chciałem się dowiedzieć czy do audi a4b6 2002 podejdzie felga 7,5Jx16h2 ET37 z oponą 205/55/16 ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Ostatnimi czasy miałem problem z obrotami silnika podczas jazdy przy obciążeniu inaczej przy mocnym przyspieszaniu zapalała się kontrolka kontroli trakcji i EPC. Po wyłączeniu i włączeniu jeszcze raz silnika problemu stawał jednakże przy próbie wyprzedzania czy mocniejszego przyspieszania powtarzało się to cały czas aż w końcu silnik bardzo mocno falował i nie dał się wkręcić powyżej 1500 obrotów. Podłączyłem komputer wyszła masa błędów przepustnicy. Przepustnica wymieniona na początku było ok problem powrócił i wyświetla kody jak w temacie 17 579,17950. Pojawił się błąd 16705. Wymieniono czujnik g28. Łapiąc za waż od turbo było czuć pulsowanie powietrza. Zdjęto turbo oka…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam mały problem z drzwiami od strony kierowcy. Chodzi o zamykanie i otwieranie samochodu z kluczyka działa to na wszystkich innych drzwiach tylko nie na tych od kierowcy.. Czy ktoś wie coś na ten temat?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! Kupiłem moduł Bluetooth do radia audi concert 1, podłączyłem go, normalnie łączy się z telefonem, po przekręceniu kluczyka odpala się lecz nie wiem co zrobić aby włączyć muzykę w radiu, w aukcji jest napisane żeby kliknąć przycisk CD i wyświetli się napis napis CDC11 TRACK ale jedyne co się wyświetla to NO CD. Jest jakiś sposób aby to włączyć i słuchać muzyki z telefonu? Proszę o pomoc, tyle się naklikałem w tym radiu a nadal brak rezultatów Jak się uda rozwiązać problem, stawiam flaszkę
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Czesc mam pytanko. Posiadam audi s4 b6 bez pdc z przodu. Chcialbym wrzucic zderzak na przód z pdc. Czy jest jakaś luźna wtyczka czy musze coś kombinowac ? Pozdrawiam mlody
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich fanów!!!Mam pytanie jak mogę sprawdzić wersję wyposażenia
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie, spotkał się ktoś z takim problemem, że auto po przełączeniu na jakikolwiek bieg, nie chce ruszyć? Zacznę od początku. Audiczke mam od niedawna, 2.0 130 KM w multitronicu, chciałem dziś sprawdzić jak wygląda skrzynka z ECU. Znajdowało się tam troszkę wody, przeczyściłem to. Odłączyłem, przekaźniki 219 i 369 żeby zobaczyć jakie mają styki, wszystko robiłem na odłączonym akumulatorze, by nie porobić żadnych zwarć. Po obejrzeniu wszystkiego, wszystko pozakładałem, wsiadłem do auta i wielki problem. Odpalam silnik wszystko chodzi pięknie,lecz świeci się kontrolka od ESP, zignorowałem to. Wrzucam bieg R i auto nie chce odjechać. Dokładniej, auto t…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-