Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam, Dopiero co nabyłem audi a4 B6 2003 rok 2.5 tdi z automatyczną skrzynią biegów. Dosłownie po tygodniu zaczął pojawiać się problem a mianowicie PRNDS na desce rozdzielczej oraz auto przechodzi w tryb awaryjny i wbija 4 bieg. Wyłączę zapłon, włączę z powrotem i błąd znika, ale po jakiś czasie pojawia się znowu. Log z VCDS's: Address 02: Auto Trans Labels: 01V-927-156.lbl Part No: 8E0 927 156 L Component: AG5 01V 2.5lTDI RdW 2121 Coding: 00001 Shop #: WSC 63351 VCID: 377DCD5E15ED89A6659-5198 1 Fault Found: 17090 - Transmission Range Sensor (F125) P0706 - 35-10 - Implausible Signal - Intermittent …

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez ambiwalentny,

Witam. Jakie polecacie opony letnie do audi a4 b6 2003 ? Nie mam za dużo doświadczenia w tych sprawach, więc pytanie kieruje do Was. Wraz z oponami chciałbym również zmienić felgi, polecacie coś ? Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez daro85,

Witam moje pytanie polega na tym: Czy da się włożyć dolną kratkę ze zderzaka z audi a6 c5 LF do zderzaka audi a4 b6 s-line albo zrobić coś podobnego bo wydawanie 500PLN za kawałek orginalnego plastiku to przesada Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  4. Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Witam Postrzępiła mi się linka i wkręciła się w mechanizm podnoszenia szyby u kierowcy. Rozebrałem szyby wymieniłem cały mechanizm i niestety teraz nie działa wcale ani opuszczanie szyby u kierowcy ani u pasażera. O co chodzi? Dlaczego mogło się tak stać? Podłączenie VAGa może coś pomóc? Proszę o pilną pomoc bo zimno na dworze a ja mam opuszczoną szybę u pasażera i nie mogę jej podnieść. Co mogło się stać? I jak spróbować to naprawić?

• 3 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez brzezin,

Witam wszystkich serdecznie. Od 2 dni stałem się posiadaczem Audi A4 B6 Avant z silnikiem ALT 2.0 + gaz stag, pali się w nim check, poprzedni właściciel powiedział że to wina katalizatora, tzn. jego braku, dwa błędy jakie się wyświetlają to P0036 i P0141, domyślam się że to błąd sondy, tylko w którym miejscu on się znajduje pierwsza sonda jest chyba od razu po lewej stronie silnika widoczna od góry. Może jest jakaś najprostsza możliwość żeby to obejść, błąd po skasowaniu po następnym uruchomieniu silnika się pojawia i przed odpaleniem silnika wyświetla się napis service. Mam jeszcze pytanie odnośnie rezerwy paliwa, gdyż mimo że wskaźnik jest na 1 białej kresce to na …

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Quink,

Witam Panowie. Mam dość dziwny problem ze swoim samochodem.. Może najpierw opowiem o zachowaniu silnika a mianowicie - czuć że zapłon wypada ale obroty nie falują. Im bardziej silnik się nagrzeje tym bardziej przy dodaniu gazu odczuwalne są szybkie i krótkie szarpania silnika ale tylko pod obciążeniem ( na biegu jałowym po dodaniu gazu silnik pracuje normalnie). Komputer pokazuje wypadanie zapłonu na 1 cylindrze podczas jazdy, i błąd klap w kolektorze dolotowym. Nie da się zaadaptować tych klap czy sterownika ( nie bardzo jestem w temacie) . Dolot został wyczyszczony przez osobę która zajmuję się silnikami FSI. Cewka, świece, kable, wtryski, sprawne. Może jest k…

• 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez PGanc,

Witam, w moim aucie (Audi A4 B6 1,8 T występuje bolączką w postaci przerywania na gorącym silniku pomiędzy 1600 a 2000 tys. obrotów. Poza tym zakresem pracuje bez zarzutu. Wymienione świecie rozrząd napinacz wałka rozrządu oraz olej w skrzyni biegów (automat) . Ekslerymentowalem z wymianą cewki bez zmian. Bardzo proszę o poradę i wskazówki .

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez wwaszko,

Witam. Mam poważny problem. Otóż w mojej S4 B6 zgasły światła. Ale od początku. Wracając od rodziców z weekendu wszystko było w jak największym porządku. Po przejechaniu około 300 km zgasiłem silnik samochodu przedtem wyłączając światła. Po dwóch dniach włączyłem silnik i chciałem zapalić światła, ale tu Audi zrobiło mi psikusa. Po przekręceniu włącznika zapaliły się wyłącznie światła pozycyjne i nic więcej. Dodam że od razu sprawdziłem czy są światła drogowe i są! Sprawdziłem bezpiecznik tj bodajże ostatni górny słupek lewej strony. I też nic nie jest spalone. Dodam że sprawdziłem też kostki przy lampach i chyba wszystko gra. Czy ktoś miał taki problem? Potrzebuje pomoc…

• 2 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez darecek34,

Witam. Mam audi a4 b6 avant podczas odkurzania zauwazylem ze pod dywanikiem kierowcy i pasażera za kierowca jest bardzo mokro????? A gdy jezdze w deszcz okropnie paruja mi szyby? Co do odplywu pod komora akumulatora jest drozna i ogolnie jest tam sucho?? Aha samochod posiada tez szyberdach ale jego odplywy tez sa drozne bo sprawdzalem wlewajac wode bezposrednio do odplywow i pieknie przelewala sie nad zawiasami drzwi przednich tak wiec to tez nie jest powodem ze szyby paruja?? Nagrzewnica tez ok szczelna ??? Czy jest ktos w stanie doradzic co mozna jeszcze zrobic??

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  11. Witam Po zakupie samochodu zrobiłem nim 500 km i wyskoczył mi bład nr P1429 elektryczna pompa podciśnieniowa (hamulec). Hamulce działają i nie mam z nimi problemu natomiast powtarzający sie bład jest irytujący. Czy ktoś z was miał już taki bład lub wie co może być przyczyną ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez hanibal10,

Witam ! Mam problem z moim audi a4 b6 . 2003r. Otóż nie mogę go odpalić, Kontrolka akumulatora miga jak szalona, słychać przy tym specyficzne ,, cykanie " . samochód kreci, nie jest to wina akumulatora. Tak jakby alarm odciął zapłon - no nie wiem, nie znam sie ;/ Licze że ktoś mi pomoże. zamieszczam link do filmu jak to wygląda .

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez bartraj,

Cześć, na przednich drzwiach kierowcy mam dwa przełączniki do otwierania szyb, przestało działać otwieranie szyby kierowcy, dodatkowo nie działa przełącznik otwierania szyby na drzwiach pasażera. Działa tylko jeden - otwieranie szyby pasażera z drzwi kierowcy, oba przełączniki padły w jednym czasie. Bezpieczniki sprawdzone, pod wykładziną i fotelem kierowcy brak wilgoci. Co mogło się zepsuć? Jak to naprawić?

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez karolina.audi,

Witam, mam pytanie odnośnie wymiany sprężyn W tej chwili w samochodzie zamontowane mam sprężyny eibach czerwone obniżenie gdzieś o 40-50 mm. Chciałabym bym wymienić je na wyższe myślę, że -20,-30mm? Czy mogę wymienić na sprężyny od s-lina ? A i jeszcze jedno pytanko czy przy wymianie sprężyn musze również wymienić amortyzatory? Mam w tej chwili Sachs 558 301 przód i tył312 783. Z góry dziękuje za odpowiedź

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez aro84,

witam miesiąc temu zakupiłem pierwsze moje audi a4 b6 2.0 benzyna ALT i już mam problem z chwilą jak się zimno zrobilo proszę o pomoc jak ktoś miał podobny problem. A mianowicie w czasie jazdy auto się normalnie rozgrzewa nie ma z tym problemu tem na wyświetlaczu 90stopni i caly czas sie taka uczymuje i grzeje cholernie ale problem zaczyna się gdy auto zaczymal się na postoju to odrazu leci zimne powietrze miał ktoś taka przypadłość?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez scor_gda,

Witam! Hamulec reczny mi nie trzyma jak powinnien, wymienilem tarcze+klocki, bo byly zuzyte i nic dalej to samo, wiem gdzie sie znajduje regulacja linki, ale nie wiem jak wyregulowac? nie ma zadnej sruby regulacyjnej, tylko kolko z zabkami. Mam przeglad w nastepnym miesiacu i musze go zrobic. Z gory dziekuje!

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 53,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez marcin1010i,

witam mam pytanie czy do audi a4 b6 2001 podejdzie inna korbka do opuszczania szyb tyl z inego modelu np.czy musi byc oryginal??

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez dziedzictom,

[A4 B6 1.6 ALZ]

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez radiann,

Witam Poszukuję podsufitki w dobrym stanie do A4 (b6) sedan bez szyberdachu i z oświetleniem przy osłonach przeciwsłonecznych - kolor jasnoplatynowy szary nr oryginału 8E5 867 505 S 2BH. Moja niestety się rozkleiła. Ewentualnie może być cały kpl. środek czarny oczywiście bez siedzeń i boczków drzwi. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Piotr Partyka,

Witam mam pytanie odnosnie cewki zaplonowej w audi A4 B6 2004r. 1.6 Benzyna 110kw - a mianiwicie jaka powinna byc rezystencja na sprawnej cewce.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez markus123,

witam jestem nowy jeśli cś nie tak to z góry sorki,a więc tak poszukuje do audi 80 b4 1.9 tdi 90km słynny 1z potrzebuje do niego książki napraw a dokładnie z jakimi momentami po dokręcać śruby,jakie maja byc luzy itp ogólnie przeprowadzam generalny remont silnika i potrzebuje wszystkich informacji licze na pomoc,z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez vajcha,

Dziś jeszce lepszy numer - spadła mi linka od pokrywy silnika. Poczytałem troche w temacie i zabrałem się do akcji , niestety w tym modelu palca od dołu nie ma gdzie wcisnąć trochę mam dylemat jak to otworzyć. Może macie jakieś sugestie w takim temacie. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 25,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Alanek24,

Witam dwa dni temu wróciłem do domu odstawiłem auto na parking wszystko było dobrze następnego dnia już nie odpaliło kręci i cisza wszystko zostało sprawdzone cewka ,iskra,pompka paliwa wszystko jest dobrze,przy podłączeniu kompa nic nie wykazało gdzie szukać

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Omega1488,

Witam, napisze cala historie. Kilka dni temu nie moglem otworzyc bagaznika. Pilot nie otwieral ani przycisk na bagazniku. Moglem za to otworzyc bagaznik przy pomocy klucza. Teraz nie moge otworzyc bagaznika nawet kluczem.. Przekrecam klucz i nic (w przeciwnym kierunku zegara). Wiec wyciagnalem tylnie siedzenia. To tez nie pomoglo bo bagaznik jest chroniony karoseria. Jedynie co moglem zrobic to wyciac mala czesc karoserii ale otwor jest za maly aby dostac sie do bagaznika. Czy jest takas mozliwosc otworzenia bagaznika w sposob awaryjny? Jak sie dostac do srodka?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez matheew95,

Witam. Moja a4 b6 nie posiadala podsietlenia drzwi wiec elektryk powiedzial mi w jakie kable sie wpiac by podlaczyc sobie ledy. Minus do wiazki(kabel do krancówki klamki) plus z wtyczki czarnej co wpina sie do modulu. Siwecilo dobrze po otwarciu drzwi sie swiecilo zamykam gasnie... teraz nie swieci wgl a malo tego na fisie nie pokazuje ze sa otwarte drzwi nie dzialaja przyciski opuszczania/podnoszenia drzwi. Po przekreceniu stacyjki zamki dziwnie cykaja :/ to tyle co sie zbaranilo i moje pytanie jak zdiagnozowac blad da sie to zrobic czy bede musial kupic nowy modul ? Prosze o pomoc bo jestem juz bez sil :((

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.