Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez radiann,

Witam Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po wyłączeniu zapłonu przez jakiś czas około 3 - 5 min. słychać jak "chyba" klapy w układzie nawiewu się nie mogą zamknąć. I pytanie czy sterowanie tymi klapami jest realizowane przez sterownik klimatyzacji czy jest to realizowane przez inny układ, i pytanie drugie czy możliwe jest oberwanie "tych" lub jedej przysłony (klapy) ponieważ podczas jazdy ewidentnie z okolic deski rozdzielczej dochodzą dzwięki takie jak by coś się luźno przemieszczało. Dzwięk jaki słychać kojarzy mi się z dźwiękiem jaki wydaje dysk komputera podczas pracy, bardziej to takie trzaski. Dzięki za podpowiedzi

• 2 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam Przyszedl czas na wymiane rozrzadu. Pompe wody wymienialem rok temu. Czy jest sens wymiany rocznej pompy znowu przy wymianie rozrzadu ? Pompa chyba z paska jest napedzana.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez pawel87a4b6,

Witam Mam A4 B6 2.0 130km LPG, dzisiaj wracając do domu w czasie jazdy zaczeło nagle szarpac, trząść czy to na gazie czy benzynie. Później po ponownym odpaleniu sinik dalej chodzi nierówno i wogóle nie ma siły nawet jechac tak jakby nie było wcale mocy, pod lekką górkę nawet troche nie ruszy. Nie wiem czy jechac gdzies to sprawdzic ale jak tak nie ma siły to strach nim wyjeżdzać gdziekolwiek. Może ktoś wie co to może być bardzo prosze o pomoc, czy adaptacja może skrzyni wystarczy? W tym tygodniu wymieniałem też rozrząd, ale on powinien być zrobiony porządnie. Może po odłączeniu akumulatora coś się porobiło z ustawieniami komputera, już sam nie wiem.poradzćie coś.

• 1 odpowiedź
    • 5,7 tys. wyświetleń
  4. na zimnym silniku cyka dziwnie po przejechaniu kilku kilometrów przestaje ale tez przy ruszaniu cyka jakby któraś rolka. pomocy

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (uboga mieszanka paliwa) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Wmienino odmę , sprawdzono układ paliwowy.Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić? Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.

• 1 odpowiedź
    • 8,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam was. Planuje wymienić w moim Audi A4 B6 kierownice z 4-ramiennej na 3-raminną. Na co muszę uważać i na co zwracać uwagę?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  7. Mam pytanie do Państwa. We wczorajszym dniu kupiłem Audi A4 B6 1.8T 163KM z 2002r Avant, sprzedawca (komis) zarzekał się że na 1000% jest to Tiptronic i nie sprowadza samochodów z Multitronikiem. Przez telefon jak i przy świadkach pytałem się jego wielokrotnie podczas zakupu czy napewno to Tip on że tak. W domu czytając na spokojnie przetłumaczone dokumenty ze Szweckiego na Polski wyczytałem że skrzynia to Variomatic czyli Multitronic. Jeżdząc samochodem jak i wracając nim 300km do domu przy wciskaniu gazu obroty szły do góry i w miarę prędkości opadały o 500 i dalej rosły tak ponoć działa Tiptronic, czuć również było delikatnie zmianę przechodzącą z biegu w bieg, jak i n…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez rozum_81,

Witam. od tygodnia jestem posiadaczem AUDI a4 b6 1.9 tdi 101 km. wczoraj zauważyłem, że przy prędkości ok 140 km/h temperatura skoczyła na 130 stopni. po wrzuceniu na luz temperatura szybko spadła do 90 i było ok. sprawdziłem poziom płynu był trochę poniżej minimum. Dziś uzupełniłem płyn i pojechałem sprawdzić jak samochód się zachowuje. Mianowicie znów się zagrzał, znów ubyło płynu, gdy temperatura wzrasta to wentylator nie daje ciepłego nadmuchu. co to może być? Podejrzewam uszczelkę pod głowicą. ale nasówa się też termostat i może pompa wody?

• 12 odpowiedzi
    • 14,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Skokmen,

Witam.Mam problem z spryskiwaczami reflektorów,nie działają one,robie tak samo jak na rysunku w instrukcji.Pomocy,co może być zepsute !!!!

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez dzon,

Napiszcie mi jeśli się orientujecie, gdzie w Audi A4 B6 8E z 2001r. znajduje się syrena alarmowa. Mam wrażenie, że jej w ogóle nie ma. Jak to sprawdzić ?

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 28,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Zapala mi sie kontrolka od hamulcow. Dodam iz klocki mam jeszcze grube.Słyszalem ze moze to byc walniety kabel ktory idzie od czujnika zuzytych klockow.A moze to ten kabel co jest przy klockach,moze sie gdzies przetarl.Mam pytanie czy komus cos sie takiego przytrafilo.?Jak temu zaradzic.Ma ktos schemat jak rozebrac i wyjac klocki samochodowe z przodu?

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 55,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez s4v8,

Witam, Mam problem, posiadam audi s4 b6, którego, aż wstyd się przyznać nie dopalałem od roku po przekręceniu kluczyka zapalają się ikony i słyszę tylko klik ze skrzynki bezpieczników i tyle akumulator nowy Jak ktoś może pomóc w tym temacie będę wdzięczny pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. W zeszły tygodniu zauważyłam spadek mocy mojej audi, mianowicie na niskich obrotach, powyżej 3000 zaczyna dopiero przyspieszać. Podpiełam pod vag i wyskoczył błąd 17964 czyli regulacja doładowania mała wartość. Mąż mój mówi że albo padł czujnik ciśnienia doładowania albo turbo pada. Dodam że w zeszłym roku miałam podobny problem po wymianie wężyków wszystko wróciło do normy okazało się przy okazji że jeden wężyk od turbo się odpiął. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  14. Witam Czy ktoś wie w jaki sposób rozebrać pompowtryskiwacz żeby nic nie uszkodzić? Ja podczas próby rozebrania pompowtryskiwaczy ułamałem dwa bolce czy szpilki nie wiem jak to nazwać złamały się w tym miejscu: na zdjęciu widać tylko jeden z nich bo drugi (czarny zaostrzony) jest wyjmowany i nie mam go aktualnie przy sobie. Wiem że większość z was powie nie bierz się za to ale ja nie czekam na taką odpowiedź. Czekam na odpowiedź kogoś komu udało się to zrobić albo chociaż wie jak to zrobić. Mam do dyspozycji myjkę ultradźwiękową którą chce je przeczyścić. Ten pompowtryskiwacz który pokazałem na zdjęciu udało mi się przeczyścić na tyle że na początku żadną z 5 dziurek nie …

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  15. Witam, Od dłuższego czasu zauważyłem, że turbo w moim AVF jest mokre. Troszkę poszperałem po necie i doczytałem, że to jeden z pierwszych objawów końca sprężarki. Narazie autko nie dymi, ale jest odczuwalny spadek mocy. Czy ktoś z was może, mi polecić zakład który się zajmuje regeneracją Turbo? W internecie jest tych firm całe mnóstwo, super się reklamują itp, ale jak się zaczyna czytać opinie na forach to człowiek sam nie wie co ma naprawdę myśleć. Druga sprawa czy demontaż turbiny można wykonać samodzielnie czy lepiej to komuś zlecić? Ostatnią sprawą jest jakiś zawór G75, który wyczytałem, że należy sprawdzić przy wymianie turbo. Gdzie on się znajduje i jak to sprawdzić…

• 2 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kreatywny00,

witam wszystkich użytkowników Audi , posiadam problem z lampami , mianowicie xeenonami i przetwornicami

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Tomasz 1972,

Mam prośbę czy w moim a4 b6 2003 r 1.9 130 km. Lusterka powinny się skladac automatycznie ?przy regulator że od lusterek o 180 stopni jest kolko z jakimś piktogramem ale jest on wytarty.jeżeli ma ktoś wiedzę na ten temat będę wdzięczny Pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 12 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Jak w temacie, mam problem z otwieraniem klapy bagażnika za pomocą przycisku/pilota. Problem ujawnia się jak jest ciepło, w zimie nie występował. Zdemontowałem tapicerkę bagażnika i sprawa wygląda tak: po pierwszym naciśnięciu przycisku siłownik wciąga cięgno na jakieś 3/4 (klapa nie otwiera się), za drugim razem już idzie do połowy, za trzecim ledwo szarpnie cięgnem, a za każdym następnym tylko go słychać, ale się nie rusza. Wtedy muszę odczekać chwilę, żeby siłownik znowu zaczął poruszać cięgnem i tak w kółko. Jak jest zimno lub samochód stoi chwilę w chłodnym miejscu (np. w garażu) klapa się otwiera bez problemu. Na wszelki wypadke posmarowałem cięgno i wszyst…

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 62,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez max222,

Witam.Tak jak w temacie problem dotyczy prawego przodu po przejechaniu przez przejazd kolejowy lub niewielką dziurę mam efekt spalonej żarówki .Oprawka w lampie siedzi dośc ciasno a jednak się poluzowuje .Czy nowa załatwi ten problem a może gniazdo w lampie jest już lekko wyrobione

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez tyberiusz,

Witam. Mam taki problem . Czy mam auto zamknięte czy nie świeci lub mruga mi włącznik świateł awaryjnych . Drzwi zamykają się prawidłowo światła wewnątrz gasną po zamknięciu z pilota . Na fisie drzwi się zamykają i otwierają

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez irexmaiden,

Cześć, mam Audi A4 Avant (B6) 2,5 TDI Quattro (180KM). Oto mój problem: będę się streszczał....kiedy podczas jazdy puszczę pedał gazu pojawia się niepokojący świst, trudno mi dokładnie określić ten odgłos, ale czasami po prostu wydaje mi się że zbliża się do mnie jakieś auto na sygnale. Odgłos ten podobny jest też do tego jaki słyszany bywał kiedyś, w dawnych czasach w samochodach z napędem na tylną oś (polonez, fiat 125p, wołga itd) kiedy puszczało się gaz. Czy ktoś wie co może być powodem tego w moim Audi? Wybaczcie mi kielski sposób opisywania problemu, ale nie znam się zbytnio na mechanice samochodowej.... Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję pozdraiwam

• 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam! Co sądzicie o płukaniu silnika preparatami znanych marek np. Motul Engine Clean,Engine Flush Liqui Moly. Co o tym sądzicie? dodam że moje auto ma przebieg 300000 tys km 1.9 TDI . dziękuje i pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez dzwiedziu,

Witam, Po ostatnim przymusowym odłączeniu akumulatora rozkodował się jeden z kluczyków. Próbowałem zaprogramować kluczyk, kiedy drugi znajdował się w stacyjce. Nie wiem jak to się stało ale po tym, drugi kluczyk też przestał działać. Próbowałem już kilku sposobów i nic. Vagiem nigdy nic nie robiłem i troche się boję. Może mi ktoś opisać jak można zaprogramować pilot. Z góry dzięki za podpowiedzi.

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 207,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez masteo,

witam, Prawdopodobnie mam uszkodzoną sprężarkę klimatyzacji, robiłem diagnostykę klimatyzacji u elektryka, na początku był problem z czujnikiem ciśnienia klimatyzacji, po zlikwidowaniu problemu ( wypięty kabel w kostce) wszystko było w porządku poza tym, że sprężarka się nie uruchamia, więc diagnoza padła na uszkodzoną sprężarkę. Koszty regeneracji mechanik wycenił na ok 600zł plus koszta wymiany ok 200zł, zdecydowałem, że poszukam używanej, jest ich sporo jednak różne oznaczenia. I tu tkwi mój problem, nie wiem w jaki sposób odczytać dane sprężarki. Czy jest możliwość odczytania ich bez wyciągania? Próbowałem od spodu auta, jednak tam mało widać. Jest możliwość sprawdzen…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez slavo1970,

posiadam audi a4b6 02r.Mam taki problem,wysiadl termostat i przy kazdym uruchomieniu silnika odrazu uruchamia sie dmuchawa,wymiana termostatu dopiero za tydzien.Czy da sie odlaczyc dmuchawe i jak to zrobic?

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.