Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie od ok. miesiąca z moją Audiczka A4 B6 1,9 TDi 130KM PD nie dzieje się dobrze...zaczęło się od krótkotrwałego podszarpywania silnikiem co kilka dni... w końcu przy ostrzejszej jeździe zapaliła się kontrolka ESP wraz z błędami pompowtrysku : ABS hamulce błąd 18265 - sygnał obciążenia i P1857-35-10 usterka sterownika silnika sporadycznie oraz Silnik z błędami 18074-zawór pompowtryskiwacza cylinder 1 (N240) i P1666-35-00 usterka elekryczna w obwodzie. Nadmieniam, że konektorki sa już podoginane i wymieniony filtr paliwa. Poniżej przedstawiam logi z prośbą o ich analizę. W chwili obecnej auto nie łapie błędów,ale jazda nim przypomina troszkę jazdę z zaciągniet…
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dwa dni temu zaczelo piszczec pod maska. Pisk nie jest tak glosny jak na filmiku (w aucie prawie go nie slychac). Najbardziej dochodzi z miejsca do ktorego przykladam telefon. Ktos wie co to moze byc ?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam ochotę zamienić swoje auto na napęd quattro 1,9tdi 130 km jak to się sprawuje i jak się ten napęd uruchamia ? czy to jest na jakiś przycisk czy jak ??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.szukam pomocy w sprawie mojej a4 b6 1.9tdi auto ma problem z odpalaniem mianowicie problem nasila sie przy rozgrzanym silniku jak zgasze i odrazu odpale pali normalniu ale jak zostawie go na chwile i chce odpalic musze chwile pokrecic ok 5sek po czym zalapuje ale tak jaby nie na wszystkich cylindrach . Podejrzewam pompe vacum czy ona moze byc tego przyczyna ?
-
- 6 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, moje autko ma dziwną dolegliwość. Otóż gdy jest na dworze zimno, przy odpaleniu silnika załącza sie na maxa wentylator (chodzi przez chwilę i się wyłącza), a gdy jest ciepło załącz się ssanie (po chwili obroty spadają). Dzieje się tak gdy silnik jest zimny. Dodam że czujnik wody pokazuje dobrze i temperatura na zewnątrz w fisie tęż jest dobra. Co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, od pewnego czasu zaczął mi szwankować wskażnik paliwa. Wskazówka albo leży całkowicie na "0" i delikatnie drga, albo pokazuje za dużo, lub pokazuje OK. Dodam że wskazania na FIS-ie są w porządku. Może miał ktoś podobny przypadek. Znajomy naprowadzał mnie na silniczek, który steruje wskazówką, jeżeli tak miałoby być to czy jest któś w posiadaniu schematu jak się do niego dostać i czy człowiek o normalnych zdolnościach manualnych da sobie radę pozdr
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Dzisiaj zauważyłem, że tylne głośniki nie wydają z siebie dźwięku... Jak się okazało przyczyn może być bardzie wiele a ja niestety w tej tematyce jestem zielony. Wiem, że już od zakupu autka nie grały i było tam jakieś stare radio, wymieniłem je na swoje i niestety graja tylko przednie głośniki. Poszperałem troszeczkę w przewodach za radiem i niestety nie widziałem nic co pozostaje nie podłączone, wrzucam zdjęcia. Jeżeli ktoś się na tym zna lub miał podobny problem to proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od zakupu samochodu huczło mi coś w prawym przednim kole od stranych pasażera. Działo się tak głównie przy skrecie w prawo. Tak, więc na 100% musiało być to łozysko. Wymianiłem je wczoraj u mechanika i niestety dalej coś huczy... Tak jak pisalem dzieje się tak tylko przy skręcie w prawo, gdy skręcam w lewo bądź jade prosto jest cisza. Oriętuję się ktoś co to może być?
-
- 9 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio pojawił się problem w moim AVF-ie, a mianowicie czasami zapala się kontrolka ESP i świeci na stałe. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu gaśnie. Ostatnio wymieniałem a ASO: napinacz z rolką, łożysko alternatora i jeszcze jakiej jedne na tym samym układzie. Możliwe, że przy składaniu nie podpięli jakiejś wtyczki i dlatego ESP zaczyna świrować? Dodam, że kontrolka zapala się sporadycznie, ale nigdy wcześniej nie miałem takiego prolemu pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj po przesunięciu fotela pasażera(dość mocnym) zaświeciła się kontrolka air bag. Nie mam narazie możliwości podpięcia pod vag. Zastanawiam się czy może jakiś kabelek się uszkodził albo kostka które są pod fotelem. Nie wiem czy są one od poduszek czy tylko od grzanych foteli. Z góry dzięki za odpowiedz .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pewien problem ze swiecaca kontrolka klocków hamulcowych. Tak, więc odkreciłem koła i okazało się ze posiadam kolcki bez czujników (zakupiłem autko kilka dni temu), a sa w całkim nizłym stanie, tak wiec na ta chwile raczej nie bede ich wymieniał (również z racji faktu, że jestem spłukany) I tutaj moje pytanie, czy jest możliwość aby na jakiś czas (póki nie wymienię klocków) wyłączyć tę kontrolkę? W tych kwestiach jestm lakiem, dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
-
- 7 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przymierzam się do zakupu Turbo timera, wydaje mi się że to przydatne urządzonko dla posiadaczy silników z turbiną. Czy ktoś z Was ma u siebie zamontowane takie coś lub słyszał jakieś potwierdzone informacje na temat Turbo Timera? Najważniejszym moim pytaniem jest czy w momencie gdy silnik jeszcze chodzi po wyjęciu kluczyka czy idzie zamknąć auto z pilota? Mam na myśli Turbo Timer za ok 150 zł. Moje auto to A4 B6
-
- 4 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Ostatnio zasatanawiam się nad zakupem felg o średnicy 18 cali do mojej A4 B6. Dodam że zawieszenie mam standardowe. Opona jaka mnie interesuje to 225 lub 235/40/18. Obecnie jeżdze na felgach 16 cali opona 205/55/16. Mam pytanie czy będzie duża róznica w komforcie jazdy, czy prawdą jest że dużo częściej będę musiał naprawiać zawieszenie oraz że jest bardzo duze prawdopodbieństwo uszkodzenia felg/opon na naszych drogach? Może jest jakiś użytkownik który jeździ na felgach 18 calowych swoją A4. Czekam na opinie. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po zakupie nic nie było widać, natomiast po którymś myciu auta pokazało się na drzwiach od kierowcy coś takiego jak na załączonej fotce. Lakier nigdzie nie odpadł ale brzydko to wygląda, da sie to jakoś zrobić? nie mówcie tylko że mam element do malowania:/
-
- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kupiłem Audi a4 b6 1.9 tdi Kombi z 2004r. z Niemiec. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić dane tego auto po numerze VIN? Zacząłem oglądac papiery to cos mi sie tam zaczyna niepodobac. Czy jest ktos kto rozkodowuje te numery? Proszę o pomoc. Nr vin : WAUZZZ8E35A082452 Pozdrawiam Kamil
-
-
- 13 odpowiedzi
- 18,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, miesiąc temu zakupiłem audiczke 2.0 130km benzyna+lpg. Kupując ją już paliła sie kontrolka chech engine choć poprzedni właściciel nie kazał sie tym wcale przejmować. Mimo to postanowiłem to zrobić, zaprowadziłęm do mechanika, na komputerze okazało sie podobno ze któraś świeca gubi iskre i stąd ten błąd. Wymieniłęm wszystkie świece na nowe i po ok. 200km kontrolka znowu sie zapaliła:/ dodam, że przy zmianie biegów jadąc na lpg lubi mi szarpnąć po spuszczeniu sprzęgła, zauważyłem też raz jak przełączyłem na benzyne zeby sprawdzić czy szarpie też na benzynie jak zmieniam bieg(nie szarpie) i przełączyłęm spowrotem na gaz to kontrolka check zaczęła migać kilka razy i sp…
-
-
- 13 odpowiedzi
- 26,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Próbując się dostać do jednego z czujników uszkodziłem gumowy trójnik znajdujący się na górze skrzyni korbowej (łączący odmę i rurkę która odprowadza olej gdzieś w stronę filtra oleju), ten trójnik był cały zasyfiony a wiec postanowiłem grzebać dalej. Okazało się że przez zatkaną że rurkę odprowadzająca nadmiar oleju, wszystko leciało do zaworka odpowietrzającego a następnie do dolotu przed turbiną itd. Zaciekawił mnie ten zaworek bo gdy go wymontowałem i przeczyściłem benzyną ekstrakcyjną, nie spełniał on żadnej funkcji, mianowicie przelot powietrza w nim przebiega bez najmniejszego problemu. Z tego co zrozumiałem to on powinien się otworzyć dopiero przy jakimś ta…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, bardzo zajefajne forum
-
- 5 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam krókie pytanko bo nie znalazłem na necie nigdzie odpowiedzi. Czy aby usunąć katalizator z b6 1.9 TDI (wersja 130 konna) to trzeba zmieniać coś w sterowniku/komputerze auta tak jak w przypadku DPFa czy po prostu wystarczy go fizycznie wyciąć i to wszystko ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałbym wejść w posiadanie map Europy 2014 dla MMI 2G. Interesował się może ktoś tym tematem?? Jaki jest najlepszy sposób aby je zdobyć?? Pozdrawiam forumowiczów.
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od pewnego momentu zauwazyłem że czasem przestaje mi działać przycisk od elektrycznych szyb od strony kierowcy. Mianowicie objawia sie to tym, że gaśnie podświetlanie obu przycisków(kierowcy i pasażera) ale szyby pasażera można i tak otworzyć drugim przyciskiem natomiast szybę kierowcy już nie i jednocześnie nie działa elektryczna regulacja lusterek, po jakimś czasie jazdy poswietlanie przycisków zaczyna działać i wszystko jest ok. Tak było jak kupiłem to autko natomiast od wczoraj mam tak że jak podświetlanie zacznie ponownie świecić i chce wcisnąć przycisk od szyb kierowcy to przestaje ponownie świecić i za kilka sekund zapala sie znowu i tak w kółko. Dodam że B…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Wyświetliła mi się na fisie żółta kontrolka oliwiarki + napis sensor. Dodatkowo brak kontrolki od ESP na zegarach. Podłączyłem VAG ale błąd był tylko w liczniku ( 18062) - niestety nie potrafiłem go skasować więc cały wczorajszy dzień tak jeździłem. Dzisiaj kupiłem olej + czujnik poziomu oleju ponieważ wszystko wskazywało że to on padł. Niestety rano wszystko wróciło do normy z fisu znikła oliwiarka a kontrolka ESP zaczęła znowu świecić normalnie. Czy to napewno pada czujnik poziomu oleju? Przegrzebałem sporo różnych postów ale nigdzie nie znalazłem objawu olejarka + brak kontrolki ESP. Ktoś co poradzi ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam kilka pytać odnośnie wentylatora chłodnicy na sprzęgle wiskotycznym (tego napędzanego z paska): 1. Czy wetylator powinien się cały czas obracać po odpaleniu, nawt jak temp zewnętrzna wynosi tak jak obecnie -10 oC? 2. Jak ewentualnie sprawdzić poprawność działania tego elementu? 3. Czy wiatrak jest naprawialny czy trzeba w całości wymienić? 4. Jeżeli jest to prosiłbym o jakiegoś manuala pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Pomocy jaki jest kod przekaznika pompy paliwa i gdzie mam go szukac w aucie:( 2002 r a4 b6 2.0 130 KM Alt
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moją A4 kupiłem już z niedziałającym Parktronikiem (długi, ciągły sygnał po wbiciu wstecznego). Jakoś nigdy nie miałem czasu, żeby się za to zabrać. Jednak ostatnio zakupiłem sobie kabelek i w końcu mogłem odczytać jakieś błędy. Wywaliło coś takiego: 01545 - Sensor for Parking Aid; Rear Left (G203) 31-00 - Open or Short to Ground 01547 - Sensor for Parking Aid; Rear Mid-Right (G205) 37-00 - Faulty 01548 - Sensor for Parking Aid; Rear Right (G206) 30-00 - Open or Short to Plus Jeden na pewno jest uszkodzony, ale czy pozostałe też? Sprawa się ma tak, że niektóre na chwilę się naprawią i błędu nie pokazuje. A po następnym włączeniu za…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-