Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. jak jest sucho to wszystko jest ok, ale jak zaczyna padac to auto zaczyna chodzic na 3 nieraz na 2 cylindry swiece cewki wymienione co dalej sprawdzac??

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Kurka88,

jak odpale samochod to po jakiejs chwilili niby z rozrzadu dochoda takie dziwen dzwieki jakby cos tarlo albo skrzypialo czy to czas na wymiane?mial tak ktos z was?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez elizabet1,

Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Kurka88,

witam potrzebuje pomocy odnosnie paru rzeczy. 1.elektryka fotela nie dziala pompowanie na lendzwia tzn silniczek chodzi gora dol ale nie pompuje na plecy jaka moze byc tego przyczyna(cos z elektryka,kostka)wczesniej chodzilo oki.bo raczej bezpiecznik nie moze byc poniewaz by wcale nie pracowalo to. 2.zalozona jest zamienna pompka spryskiwacza xenonu,spryskiwacze sie podnosza nie maja sily psiknac(dysze sa drozne)delikatnie czasami prysna,czy moze musi byc orginalna pompka aby daly rade psikac? Uprzejmie prosze o wasza pomoc odnosnie tych problemow,zapoznaje sie dopiero z tym autem wiec prosze o wyrozumialosc. Dziekuje i pozdraw

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez elizabet1,

Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez hege,

Witam szanownych forumowiczów. Chciałbym się dowiedzieć od osób obeznanych w temacie co to jest za część. Wygląda jak plastikowy trójnik. Do trójnika dochodzi jeszcze jedna cienka plastikowa rurka. Niestety połączenie tej rurki z trójnikiem pękło, ale jak już będę wiedział jak się nazywa ta część, to założę nowy temat, albo poszukam rozwiązania na necie. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez bolo78,

Witam.Panowie mam dziwne objawy w swoim autku ,a mianowicie podczas nawet dłuższej jazdy (300)km.temperatura na wskażniku nie wychyla się bardziej niż 70st.a po chwili spada na 50st, i tak cały czas.Codo ogrzewania to dziala,ale od strony pasażera dmucha gorące a od strony kierowcy zimne.Jeśli podwyższe temperature(od strony kierowcy) to przez chwile dmucha ciepłe a po chwili znów zimne.Macie pomysły co to może być? Termostat,czujnik,czy jeszcze coś innego.Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Ostatnio po wymianie maglownicy zdecydowałem się zrobić zbieżność. Oczywiście geometria została poprawiona i mechanik powiedział, że wszystko OK. Mam wydruk z pomiaru geometrii i nie podoba mi się, że pare rubryk jest na czerwono. Może ktoś pomóc mi zinterpretować wyniki?

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 17,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam gdzie znajduje się tabliczka znamionowa w audi a4 b6? potrzebuje znaleźć numer QG1 lub QG0/2 aby rozróżnić rodzaj serwisowania. pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, nie wiem czy mi sie to wydawało ale w wiekszości samochodów nawet gdy wyskoczy komunikat o rezerwie czy otworzymy drzwi przy zapalonych światłach to słychać dzwięk. A u mnie tego nie ma. Nie wiem czy wysiadł jakiś głośniczek czy po prostu jakoś go wyłączyłem ? Czy po prostu tego nie ma. Dziekuje z góry za pomoc i pozdrawiam.

• 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez monikalisiczka,

Witam mam problem z ogrzewaniem tzn jak jest ustawione na najnizszy nadmuch to leci powietrze cieple a jak biore na wiekszy leci zimne. Czy wie ktoos cos na ten temat co to moze byc?

• 3 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez adamas,

ELo Niby banalna operacja a jednak... Potrzebne rzeczy CIERPLIWOŚĆ I OPANOWANIE bo szlag człowieka trafia klucz TORX T15 - najlepiej na długim trzpieniu jakieś 150mm lub mała treszczotka z przedłużką i nasadką TORX T15 klucx TORX T27 też na trzepieniu lub łamany jak imbus troszkę trudniej się nim operuje papier ścierny, klej, ja użyłęm LOCTITE 401 ,( lub nowy uchwyt do mocowania sprysku ), środek do luzowania gwintów lub jakiś inny typu WD-40 Operację wykonywać przy pustym zbiorniku płynu bo i tak wyleci po odpięciu węża Delikatnie podważyć klapkę spryskiwacza i wyciągnąć spryskiwacz do góry, zdemontować klapkę. Sprężyna w spryskiwaczu jest dos…

• 0 odpowiedzi
    • 20,2 tys. wyświetleń
  13. Witam, Po wymianie rozrządu i przejechaniu ok 10 km zaświeciła się kontrolka silnika, nic poza tym się nie dzieje - auto odpala bez problemu, nie traci mocy, nie puka, nie stuka nic ani nie kopci. Z racji, że była sobota miałam możliwość jedynie telefonicznego kontaku z mechanikiem, który kazał odpiąć akumulator, czyli chyba zrobić reset komputera. Niestety po ponownym jego podpięciu kontrolka dalej świeci, ponadto świeci dodatkowo kontrolka ESP i rozkodował się kluczyk. Wiem, że muszę jechać podpiąć auto pod komputer i wtedy dowiem się co i jak. Jednak chciałabym wiedzieć czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził zanim jakiś mechanik "zedrze ze mnie", bo …

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 22 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez drdala,

Witam zamierzam kupić świece żarowe do mojego Audi A4 B6 1.9 TDi 2002r AWX zamierzam kupić beru bo to podobno są dobre http://allegro.pl/swieca-zarowa-beru-1-9-tdi-vw-audi-seat-skoda-alfa-i2938793844.html http://allegro.pl/swiece-zarowe-skoda-audi-seat-1-9-tdi-beru-gn855-i2928014910.html w aukcji opisują że i ta i tak jest dobra do mojego audi a wyglądają zupełnie inaczej. Co to ma znaczyć? Proszę o pomoc w doborze świec

• 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez luki886,

Witam jestem nieszczęśliwym posiadaczem Opla Astry 1 . Zamierzam kupić nowe auto nieco droższe niż poprzednie oczekując,że przejadę więcej niż tym bez napraw ,bo astrę mam rok a do wymiany jest prawie wszystko ale cóż się dziwić auto za 3 tysiące hehehe. Moim faworytem stało się Audi . Myślę nad Audi A4 B6 combi. Zastanawia mnie jaki silnik najlepszy do tego auta zważając na ilość spalanego paliwa , koszt napraw (w razie zepsucia pewnych części). Zamierzam się wyprowadzić także nie chce żeby auto pożarło większość finansów... Obecna Astra pali 10l /100 km w mieście. W trasie spada do ok. 8l/100km. Cena jaką chce przeznaczyć na auto to do 20 tysięcy zł. To jak oświecicie …

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Radko,

Witam Po dłuższym postoju powyżej 4 godzin po odpaleniu słuchać głośny dźwięk, jakby zawory. Trwa to ok 2 sekund i cichnie. Auto posiadam od około miesiąca i wydaje mi się że jest tak od początku. Co to może być i czy mam się zaczynać martwić? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez DamianA4,

Witam! Ostatnio, jak bylem "na kanale" to z czystej ciekawości zdjąłem wąż od IC i wyciekło z niego troche oleju, nie miałem żadnego naczynia żeby sprawdzić ile tego było, ale tak na oko ok 100-150ml. Pytanko czy to normalne czy coś niedobrego zaczyna się dziać? Pzdr

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 21,3 tys. wyświetleń
  18. Witam.Chciałbym sie zapytac czy jestescie za tym zeby lakierowac listwy drzwi i te listwy progowe( sa ta te listwy jakby gumowe,z tworzywa sztucznego)Chciałbym je polakierowac gdyz musiałem wymienic 2 gdyz rdza zrobiła juz swoje,i teraz z jednej strony mam inne i z drugiej tez,i dlatego chciałbym je rzucic w kolor nadwozia.Jednak lakiernik odemnie z okolicy uwaza ze te listwy progowe mozna malowac a na drzwiach nie gdyz lakier bedzie odpryskiwac(a na wyglad jest to samo tworzywo) Moze Miał ktos podobny problem,czy moze je lakierował i zna sposob jak zrobic zeby lakier sie trzymał a nie odpryskiwał???Bardzo prosze o pomoc gdyz nie chce wywalac pieniedzy w błoto jak ma MI t…

• 3 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, po 10 latache eksploatacji stało sie nieuniknione, pękła rura turbosprężarki (słynna Eska). Koszt nowej w ASO ok 860PLN więc odpada. Pogrzebałem trochę po allegro i znalazłem kilka zamienników. Oczywiście po opisach wszystko ładnie pięknie, ale jakoś nie mam zaufania do sprzedawców których nie znam. Poniżej zamieszczam kilka linków i czekam na wasze wypowiedzi. Oczywiście jeżeli macie swoje propozycje to pisać pozdrawiam http://allegro.pl/przewod-rura-waz-turbiny-audi-a4-00-8e0145834-p-m-i3521268428.html http://allegro.pl/waz-rura-turbiny-nowy-audi-1-9tdi-awx-avf-a4-a6-i3486818830.html http://allegro.pl/audi-a4-2-0-tdi-super-mocny-waz-rura-turbiny-nowy-i349429…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Dzis jadąc do pracy zauważyłem że wogóle nie mam mocy, zero jakbym miał ze 70 koni po maską niczym w polonezie. Do wczoraj było wszystko ok. Dodam że wczoraj wiozłem młodą parę na wesele, przez 50 km albo i więcej jechałem 35 - 40 km/h i od tamtej pory coś szlag trafił. Proszę o pomoc, co się stało i czy ma jakieś znaczenie wolna jazda dosłownie na 3 biegu. P.S czy bezpiecznik 31 może mić z tym coś wspólnego, musiałem go wyciągnąć bo mi się cały czas świeciły światłą wsteczne ???

• 5 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Mam pewien problem odnośnie tylnego obicia kierowcy, otóż na dole odstaje mi właśnie to obicie, albo nie ma zatrzasku, albo wyskoczył i nie wiem jak to naprawić, nie wiem wogóle jak to zdjąć żeby reszty nie pourywać. Posiada może ktoś schemat jak to zdjąć, albo pomysł jak to naprawić. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez stanley6662,

Mam mały problem z radiem Audi Concert II musiałem odłączyć akumulator i teraz po włączeniu wyswietla mi się napis SAFE - czyli blokada na pin tylko problem tkwi w tym że nie posiadam tego kodu ( auto sprawadzone z niemiec - nie mam kontaktu z poprzednim właścicielem) jakieś sugestie co do mozliwości uruchomienia radia?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 17,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam ! mam problem z orginalnym radiem , bardzo słabo łapie stacie radiowe , co może być przyczyną ? nie chcę zmieniać na inne ,chcę mieć orginalne ! pozdrawiam !!!

• 3 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez markf,

Witam wszyskich. Mam problem z audi A4 B6 2004r silnik AVF 1.9 tdi 130 Km .W sobote wieczorem przyjechałem do domu wszystko było ok z samochodem podczas jazdy.W niedzielę samochód mi nie odpalił .Aku kręci normalnie kontrolki zachowują się poprawnie silnik milczy.Czy niski stan oleju może mieć coć z tym współnego na bagnecie jast ponizej minimum bo po kilku próbach odpalenia na fis-e pojawia się na moment czewona lampka z ikoną dozownika oleju.W tym tygodniu zmieniam olej bo mam servis więc juz nie dolewałem. poprosze o sugestie i pomoc

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 17,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez tiger188,

witam , Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 z 2003 roku, auto wyposażone jest w system Homelink, grzech było by z tego nie skorzystać. Niestety pomimo stosowania się do instrukcji nie udaje się zaprogramować, problem powstaje już na etapie zeskanowania przez system Homelink pilota do bramy, samochód powinien mrugnąć kierunkowskazami i przyjąć kod, ale tak się nie dzieje. Centralka bramy pracuje z pilotami o kodach zmiennych na standardowej częstotliwości. Może miał ktoś z tym styczność i ma jakieś wskazówki.. edit: udało sie zapisać pilot w pamięci homelink, natomiast problem teraz jest w zapisaniu pilota homlink w pamięci centralki. Samochód jest z niemczech i…

• 5 odpowiedzi
    • 11,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.