Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam.Jako, że od niedawna jestem posiadaczem a4 b6 2003r prosiłbym o pomoc w skasowaniu serwisu.Zainstalowałem polskiego VAG-a 4.9.Połączyłem się z autkiem i weszłem w zakładkę licznik.Dalej po wejściu w opcje kasowania licznika otwiera mi się okienko z zakładkami olej, Ispekcja 1, Inspekcja 1, Inspekcja 2.Na wszystkich kanałach wyświetla mi się 0.Klikając w poszczególne zakładki nic się nie dzieje i serwis się nie kasuje.Proszę o pomoc bo być może coś robę źle.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Hej, pytanie takie, ...w jaki sposób sterować (programować) komputerem w 1.8T 2002 , gdy na manetkach przy kierownicy nie ma żadnych przycisków? Istrukcja podaje , że w są, a fizycznie ich brak Inny model auta?. Inna wersja? Jedyne dostępne przyciski to te przy zegarach (3 po lewej i 3 po prawej) . Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam
-
- 17 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej Wszystkim. Sprawa taka. Noszę się z zamiarem zamontowania instalacji gazowej w B6 1.8T Avant. Nic nie wiem w tej sprawie, poza tym, o czym przed chwilą wspomniałem. Prosze Was o wsparcie merytoryczne, czyli jaką polecacie? gdzie? i za ile? Jeżeli zasmieciłem forum to sorry, lecz nie znalazłem podobnego tematu. Z góry dzięki za odpowiedzi Wciąz na poczatku przygody z Audi Yastel
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Od niedawna jestem posiadaczem A-4 1.9 tdi.Mam pytanie odnośnie temperatury silnika.Mianowicie silnik według wskaźnika nagrzewa się max. do ok. 60-65 stopni.Pomimo tak niskiej temperatury ogrzewania działa bez zarzutu.Powietrze jest ciepłe tak jak ma być.Czy doszukiwać się winy w termostacie, czy raczej w jakimś cz. temperatury?Z góry dzięki za pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Czesć Wszystkim! Zagadnienie, właściwie to jak w temacie. Pytanie: co powinienem wiedzieć na początku użytkowania? Jakieś rady? Zalecenia? Z góry dzięki Yastel
-
- 7 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie, jak sądzicie co ile powinno się wymieniać olej w silniku? Dziś w rozmowie z kolegami każdy podał swoją wesję jak i również w internecie każdy twierdzi inaczej. Czy 20 000 km to dobry termin ? Pozdro
-
- 2 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!! jestem posiadaczem A4 b6 1.9 tdi 130KM i ostatnio kolega zaproponował mi załozenie cipa. podnosi to moc silnika do 160KM i podobno tez obniza spalanie!! i moje pytanie to czy nie jest to szkodliwe dla silnika?? czy czasem nie skróci to jego zywotnosci?? albo czy mogą byc przez to jakies problemy??
-
-
- 7 odpowiedzi
- 43,3 tys. wyświetleń
-
-
witam podlaczylem vaga pod mojego audi a4 19tdi 130km z 2003r i wyskaczyly mi nastepujace kody 00532 01366 00955 01559 01561 14595 34563 po wykasowniu zniky prawie wszytkie bledy tylko zostal kod 01561 dodam ze kod 34563 z opisem please check service notebook taki sam byl opis przy bledzie 14595 wystapil po ponownym podpieci vaga wczesniej go nie bylo prosze o pomoc co moze byc przycznya tego bledu obecnie jest tylko blasd o numerze 01561
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Moj problem polega na tym ze gdy przegonie samochod czyli dostanie troche w deche dzieje sie taka rzecz,dodam ze jezeli jezdze spokojnie wszystko jest ok,ładnie ciagnie. problem polega na tym ze jezeli juz samochod dostanie w pedał,robi sie jakby turbodziura miedzy 1800-2000tys obrotow.Moge wcisnac gaz do konca i samochod i tak przy tych obrotach traci moc a od 2tys ciegnie normalnie jak zawsze.Dzieje sie tak za kazdym razem kiedy jezdze energicznie(szczegolnie 4 bieg miedzy 3-4 tys obrotow,nie mam komputera by wysłac wam logi,a w okolicy mamy słabych mechanikow i boje sie oddawac im samochodu:(Samochodem jezdze od 2 miesiecy wiec nie wiem jaka miało przeszlosc Bard…
-
- 4 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o pomoc w naprawieniu mojego samochodu Audi A4 B6 AWX 130KM 2002r 1.9TDI. Objawy które mnie niepokoją to: Od razy po odpaleniu samochodu wentylator chłodnicy chodzi bardzo głośno. Lecz po przejechaniu kilu kilometrów lub po prostu po jakimś czasie przestaje chodzić. Druga sprawa to jak dziś zaobserwowałem po nocy w garażu było 2.5 stopnia Celsjusza i po przekręceniu kluczyka kontrolka od świecy zgasła dopiero po 8-9 sekundach. Ogólnie samochód bardzo słabo odpala gdy jest na dworzu mniej niż 5 stopni na minusie. Jak było -14 na dworzu i samochód stał pod pracą od 8 do 16 to po pracy bardzo ciężko miał odpalić. Niby odpalił za pierwszym podejściem ale rozru…
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanie, pewnie dla wielu z was banalne,ale dla mnie niekoniecznie . Chciałam wymienić olej silnikowy w moim aucie, ale nie wiem jaki będzie najodpowiedniejszy. Posiadam audi a4 avant B6 z rocznika 2004, 1, 6 benzyna 75 Kw- stan licznika 192 000 km, z tego co wiem wczesniej był wlany 5 W-40 . Jaki teraz powinnam użyć syntetyk , czy półsyntetyk? Proszę też o wskazanie konkretnej marki. Będę wdzięczna za podpowiedź
-
- 1 odpowiedź
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
witam, posiadam audi a4 b6 1.9TDI z 2004r skrzynia manualna i po zapaleniu samochodu wyskakuje mi na komputerze fis kontrolka"N" nie wiem co ona moze oznaczac. nie przy kazdym odpaleniu ona wyskakuje. i wystarczy ze przełacze na inna opcje komputera i kontrolka gasnie. pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam szukam instrukcji do modelu Audi S4 2005 r Cabrio, jakby ktoś miał proszę o info. Jacek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Czytam post o akumulatorach do 1.9tdi 2003 ale u mnie jest trochę inna sprawa bo potrzebuje akum.który wytrzyma na dłuższych postojach tzn. auto stoi w tygodniu a jeżdzi może ze dwa dni w tygodniu.Zaproponujcie coś przyzwoitego tak do 350zł max.pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję po polsku książki serwisowej do audi a4 b6 lub sam naprawiam audi a4 b6... kiedyś miałem w elsawin bazę polską ale po polsku to było tam zaledwie kilka kartek reszta po niemiecku czy angielsku już nie pamiętam... jeśli ktoś do elsawin bazę w 100% polską to bardzo by mi się przydała...
-
- 5 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie samochód przy temperaturach -5 zaczyna mi słabo zapalać, wydaje mi się że świece dosyć długo się rozgrzewają... około 5-8 sekund. Zapala nie za pierwszym razem zakręcenia rozrusznikiem tylko za 2-3. Po odpaleniu z rury leci siwy śmierdzący dym. Moje pytanie jest takie co mam wymienić? Czy jeden pompowtrysk który wiem że nie jest najlepszym stanie czy świece żarowe? czekam na wasze opinie
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy wie ktoś jak zdjąć gałkę, żeby zmienić mieszek w dźwigni od biegów, z góry dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam mały problem z A4 avant z 2003r. silnik 1.9 TDI. Wczoraj musiałem wyciągnąć na pare minut akumulator. Po włożeniu go spowrotem chciałem sprawdzić czy wszystko gra i zaraz po włączeniu zapłonu świeci sie ESP i nie gaśnie. Dzisiaj poszedłem sprawdzić i dalej to samo. Sprawdziłem również bezpieczniki i są dobre. Co mogło sie stać przez glupie wyciągniecie akumulatora ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jestem świeżo ok 3 tyg. posiadaczem audi 4 2.5 180 km i od paru osób słysze że mi gratulują bo po 200 tyś musze wymieniać wałki rozżądu!!! Ze to nawet w ASO zalecaja...what the fuck?? Czy naprawde aż tak żle jest?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Mam problem z hamulcami w samochodzie żony Audi A4 B6 2001r 1.9Tdi 130KM. Mianowicie wsiadam do niego chce wdusić pedał hamulca a tu nic, ani trochę nie wcisnę, jest poprostu twardy. Czego winą jest ta usterka ? Czy to serwo ? Czy coś innego ? Chcę zwrócić uwagę że problem pojawił sie dopiero teraz gdy nadeszły mrozy, wcześniej problem nie istniał wcale... Czy ktoś pomoże ?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 21,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam mały (chyba) problem.Otóż tak jak widac na zdjęciu mam wejście nad wyświetlaczem na plyte,tylko że nie można jej tam wcisnąć..w schowku mam zmieniarkie cd,rozumiem wiec ze to wejscie jest na pyte navi ale zadna plyta nie chce mi wejsc.Może jest jakaś w środku? ale wciskałem już wszystkie guziki i zadna plyta nie wychodzi.Z tylu w bagażniku po lewej stronie tam gdzie jest miejsce na plyte do nawigacji ja mam tuner tv.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
witam.Posiadacie moze jakies strony gdzie za darmo mozna uzyskac informacje o nr Vin?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam zauważyłem dziś taki problem w moim audi: Po pobycie w pracy wsiadam do samochodu a tu spory szron na szybie od wewnątrz samochodu. Co może być tego przyczyną i w jaki sposób się tego pozbyć? Druga sprawa to bardzo słabo wieje mi na szybę i z kratek... Pewnie przyczyną jest zabrudzony filtr ... ale jaki? Jak go wyjąć? Jaki mam kupić? Proszę o symbol tak żebym mógł łatwo go znaleźć np. na allegro
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie forumowiczów! Orientuje się może ktoś czy podszedł by taki włącznik świateł do audi a4 b6? http://allegro.pl/vw...2801912504.html , mój już wygląda nieciekawie a nowy audi trochę kosztuje. Robił już ktoś coś takiego? Albo ma ktoś jakiś ciekawy pomysł? Wiem że do vw golfów sobie chłopaki taki włącznik zakładają. Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-