Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez vajcha,

Witam wszystkich. Mam problem z sondą a raczej ze zdiagnozowaniem uszkodzonej sondy. W odczytanych błedach jest informacja 02 sensor 1 bank 1 otwarty obwód, podgrzewacz opożniona reakcja. Czy ktoś może mi pomóc w kwestii która to jest sonda ?? Bo podejrzewam że uszkodzona jest grzałka przedmiotowej sondy .

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez adamas,

ELo No i stało się wszczepiłem wirusa do mojej audiczki. Operacja została dokonana w warsztacie Pana Mariusza Strzelczyka GOODHOPE CHIPTUNING, którego serdecznie pozdrawiam i zarazem polecam niezdecydowanym. Pierwszy pomiar mocy i momentu, którego się obawiałem, wykazał, że ze stajni audi nie uciekł ani jeden koń i jeszcze sporo werwy mają W serii auto charakteryzowało się mocą 132,4 KM przy 4000 rpm oraz 311Nm przy 2000 rpm. Modyfikacja nie była wielka, obecnie posiadam 160KM i 350Nm. Bardzo ładnie wygląda przebieg momentu, 350Nm dostępne w przedziale 1800-2800 rpm. i o to własnie chodziło. Przed modem maksymalny moment dostępny był w przedziale 2000-2200rpm. ( zeskanu…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam Czy mógłby ktoś podrzucić (najlepiej z rysunkiem) jak wymienić przełącznik podnoszenia szyb (ten przy kierowcy 4 szyby elektryczne). Z góry dzięki

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 26,2 tys. wyświetleń
  4. Witam, miałem takie błędy: Address 46 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 959 433 AS Component: Komfortgerát T01 1210 Coding: 06976 Shop #: WSC 63351 9 Faults Found: 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 49-00 - No Communications 01336 - Data Bus for Comfort System 80-10 - Single-Wire Operation - Intermittent 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 80-00 - Single-Wire Operation 00912 - Window Regulator Switch: Front Left (E40) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 00913 - Window Regulator Switch: Front Right Driver (E81) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 01559 - Drivers Door 59-10 - Can't Unlock - Intermitt…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, posiadam audi A4 b6 z 2003r w wersji kombi z elektrycznymi szybami tylko z przodu. Problem jest taki że szyba od strony kierowcy sie nie otwiera.. Co może być przyczyna ? A drugi problem to taki że szyba od strony pasażera otwiera sie ale tylko guzikiem od strony kierowcy.... Co sie mogło stać ?

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 31,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, czy ktoś może wymieniał już uszczelkę pod pokrywą zaworów ? Bo zaczął mi się pocić i chciałbym wymienić. Uszczelka jest już kupiona, czekam teraz tylko na chwilę wolnego Jeśli ktoś posiada jakieś opisy, rysunki/schematy byłbym bardzo wdzięczny. Audi A4 B6 2.0 130KM benzyna. Dzięki i pozdrawiam, Patryk

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 14,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam mam pytanko czy felgi stalowe 6Jx15H2 ET45 o rozstawie śrub 5x112 z oponami 205/60/R15 będą pasowały do Audi A4 B6 Avant, bo w rozmiarach zalecanych do tego modelu Audi, nie ma podanego takiego wymiaru, a felgi podobno pochodzą od audi A4???

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez GEBELS80,

Witam wszysztkich,kupiłem pokrowce do mojego Audi A4 2002r.Mam problem z założeniem pokrowca na oparcie tylniej kanapy ponieważ nie moge zdemontować,więc moja prośba do Was jak ja mam to zrobić.POZDRAWIAM.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam takie pytanko: Czy radyjko navigation plus wejdzie mi do wymienionej w temacie audicy? Mam już zrobioną przestrzeń na 2 DIN, chodzi mi tylko czy rozmiar jest dobry na szerokość? Czy to radyjko będzie współgrało z elektroniką? Fis itd? Kostek nie będzie trzeba przerabiać? A w przyszłości zmieniarka USB/SD MMC czy będzie pasowała do tego? czy ktoś już używał takiego połączenia sprzętu? I czy to radio odtwarza MP3 z płyt? Chyba że ktoś mi może poradzić jakieś dobre radyjko 1Din lub 2Din tak do 600zł aby pasowało do deski i miało przynajmniej to wejście na karty pamieci? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam i wesołych świąt!!!!!!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez yor,

Witam ! W moim aucie jakis czas temu przestal dzialac sygnal dzwiekowy powiadamiajacy o zostawionych wlaczonych swiatlach, rezerwie czy np informujacy o niskim poziomie oleju w silniku. Nie bardzo wiem czy to moze byc wina ktoregos z bezpiecznikow czy jest tam jakis glosniczek ? Nie przeszkadzalo mi to za bardzo az do momentu, kiedy rozladowal mi sie akumulator po zostawieniu auta na wlaczonym kierunkowskazie. Dzieki serdeczne za kazda informacje

• 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam, mam pytanie czy mozna w moim radiu (audi chorus, zdj w zalaczniku) zrobic zamiast modulu am wejscie aux podlog opisu w zalaczniku. Lub w jakis inny sposob zrobic wejscie aux. z gory dziekuje za pomoc. wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf wejscie_liniowe_clarion_pn-1675.pdf

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam zauważyłem od jakiegoś czasu cieknący olej z przepustnicy .... jakiej firmy najlepiej kupić tą część? <nie chce kupić jakiegoś bubla żeby za jakiś czas znowu to siadło ) tak dokładnie to chodzi o to : http://moto.allegro.pl/audi-a4-b6-a6-c5-przepustnica-zawor-egr-038129637l-i2003650951.html

• 8 odpowiedzi
    • 14,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Przymierzam się do montazu haka holowniczego w mojej Audi, nawet zadzwoniłem do gościa co się tym zajmuje i powiedział mi prawie 1000pln za hak z modułem + koszt montażu. Spelowałem troche na allegro i zauważyłem, że podana cena u niego jest mocno zawyżona. Koleś zgodził się na montaż dostarczonych przezemnie podzespołów. Jest jeden problem nie wiem jakiej firmy hak zakupić i jaki moduł do mojej wersji przychodzi. Proszę o rady pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez radiann,

Witam Jak wymienić całą listwę z oświetleniem tablicy rejestracyjnej w sedanie. Niestety podczas demontażu jednej z lampek oświetlenia tablicy uszkodziłem całą listwę (popękała w okolicy śruby mocującej lampkę). Jak by ktoś miała taką listwę na zbyciu jestem zainteresowany. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez shakal1,

Witam Chcialem sie dowiedziec czy ktos z was robil mala zamiane ze skrzynia biegów ... Posiadam Audi a4 b6 1,9 tdi 130k Awx mam 5 biegowa skrzynie ktora jest na wykonczeniu jakieś dziwne odglosy ... zastanawiam sie czy moge wrzucic zamiast tej 5 biegowej 6 ?? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam mam w swojej audi radio chorus zdj w zalaczniku, i mam pytanie czy da sie da niego podlaczyc mp3 jako zmieniarke lub cos innego by otwierac muzyke nie chce wydawac wiecej niz 50 zl. Z gory dzieki

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 26,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez radiann,

Witam Mam problem ze skrzynią biegów (A4 1.9 tdi - 96kW) na razie nie duży, ale jest. Skrzynia jest 5-cio stopniowa i wszystko niby jest ok, ale jak jest zimny olej w skrzyni jest problem z włączaniem II i III biegu i to tylko w górę, redukcja bez problemu. Jak się zagrzeje olej problem ustępuje. Sprzęgło nowe, ale to nie jest od sprzęgła raczej zależne bo tylko dwa przełożenia. Zmieniać olej czy to synchronizatory? dzieki i pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  18. Witam Zaobserwowalem ostatnio dziwne dzwieki ( jakby cos dzwonilo , bylo luźne ) podczas dodawania gazu na jakim kolwiek biegu. Po podniesieniu auta i malej próbie w powietrzu okazuje sie ze ten dźwiek wychodzi z tylniej czesci skrzyni biegów... ?? Więc moje pytanie do Was czy ktos juz spotkał sie z takim czymś?? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez slawekpolo,

Witam poradźcie mi jakiej firmy oponki letnie jest ich tyle że nie mam pojęcia jakie z góry dzękuję

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam pytanko bo mam w moim a4 jedna pamiec od komputera nie ma terazniejszej i ogolnej np sredniej predkosci czy zuzycia paliwa czy to idzie jakos wlaczyc bo widzialem na niekturych zdj ze na wyswietlaczu jet 1 i 2 pamiec z gory dzieki za odp

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam. Wie ktoś może co się mogło stać z lampką, która przestała działać. Na początku jak w nią pukałem to było Ok, ale teraz już w ogóle nie działa. Chodzi o lampkę w bagażniku kombi. Żarówki są ok.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Mam taką zagadkę spaliła mi się żarówka w tylnej prawej lampie i nie bardzo wiem jak dojść do lampy. Może ktoś wie jak to zrobić, bo z tego co ja widzę to trzeba będzie całą tapicerkę ściągać z tyłu w bagażniku. Może ktoś zna łatwiejszy sposób jak dojść do lampy. pozdrawiam

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 77,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez przemgliwice,

Witam, jak wymontować atrapę grilla z przedniego zderzaka?? Czy muszę sciągnąć cały zderzak ?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam mam pytanie w mojej Audi jeks problem z klima tzn gdy zmniejsze temperature prawej i lewej strony to prawa dziala normalnie i zaczynach wiac chlodne powietrze natomiast z lewej dmucha caly czas gorace co moze byc przyczyna??

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez przemgliwice,

Witam, skąd mogę sciągnąć nową wersję ETKi ??

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.