Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak można sprawdzić temperaturę oleju gdy nie ma wskaźnika ? Podobno można gdzieś w komputerze ale nie wiem gdzie szukać, bez podłączania do komputera oczywiście. Z góry dzięki, Pozdrawiam,

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam potrzebuje instrukcję demontażu panela klimatyzacji. W przyszłym tygodniu planuje wysłać do regeneracji przełącznik od świateł i od razu chciałem wysłać panel od klimy, bo mam wytarty przycisk "-" ale nie wiem jak się go demontuje i czy jest to bardzo skomplikowane.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 9,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam Mam problem z tempomatem, próbowałem go włączyć (postępując zgodnie z instrukcą obsługi) i nie działa!!! Nic się nie wyświetla na wyświetlaczu, samochód nie utrzymuje predkości, czy ktoś wie co to moze być? Może tempomat ma jakis bezpiecznik???

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 10,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez benny,

Koledzy pomóżcie z diagnozować problem, od jakiegoś czasu zapala mi się żółta kontrolka oleju, wyciągam bagnet stan jest normalny w połowie tak jak powinno być, kiedy wyjmę bagnet i odkręcę korek wlewu kontrolka znika i za jakieś 100km zapala się ponownie z silnikiem nic się nie dzieje pracuje normalnie moim zdaniem, co to może być ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  5. Od pewnego czasu nie słysze tego sygnału dźwiękowego, który oznajmiał o czymś, co było nie tak. To znane "piiii" zauważyłem to gdy włączył mi się 'żebrak', komputer pokaz kontrolke paliwa ale nie bylo tego dźwięku, który był dotychczas. Co zrobić, żeby ten dźwięk był bo jak sie człowiek przyzwyczaił to potem czegos takiego brakuje Czy może tam trzeba jakąś bateryjke wymienic czy co?? ale znowu gdzie jest ta cała kontrolka? Proszę o pomoc jeśli ktoś wie gdzie to sie znajduje i co zrobić, żeby działało:) Dzieki Pomoże mi ktoś gdzie jest ten brzęczek?? halooo

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez HarryKelso,

Witam!! Kupiłem 5 tygodni temu a4 z 2002 rok 1,9 tdi. wszystko było pieknie az do niedzieli. Auto straciło moc, nie idzie tym jechać.Jak odpaliłem go na drugi dzień rano to na zimno przyspieszał normalnie jak wcześniej ale tylko sie trochę zagrzał od nowa to samo. Byłem u dwóch mechaników. Pierwszy stwierdził ze turbina do remontu lub wymiany, drugi że trzeba wymienić czujnik ciśnienia kolektora ssącego ( Awaria P1557). Wyskoczyła też awaria coś o zwarciu na poduszkach silnika cylindry 1 i 2 . Co o tym myslicie??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam! mam mały problem z zawieszeniem Do wymiany mam wahacz dolny w prawym kole... byłem u mechanika i chciałem kupić ten wahacz dolny ale wydawał mi się za drogi ... jakiej firmy kupić doby wahacz? w sklepie polecano mi RTS.. nie wiem co robić :/ Proszę o szybką pomoc

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 10 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam takie pytanko: Czy idzie ustawić VAGiem światła ale nie xenony tak aby po załączeniu same się ustawiały? tak jak jest to w przypadku xenonów? Jeżeli ktoś zna kodowanie to bardzo proszę o podanie. Z góry dziękuje i pozdrwawiam.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Mam problem z demontazem tapicerki w a4 b6 avant w bagazniku.Chodzi mi konkretnie o plastik do ktorego mocuje sie rolete po rozciagnieciu(zaczep jest)Nie wiem czy trzeba zdemontowac caly element, czy tylko sam plastik.Dodam iz chodzi mi strone gdzie jest subwofer.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez marecki 85,

witam.mam problem z turbina wlancza sie dopiero przy 2tys.i nie ma takiej mocy jak powina miec.mialem robiony rezonans turbiny poniewarz otcinalo ja calkiem i nie moglem przekroczyc nawet 100.nawet zmienilem n75 i dalej bylo tak samo.i mechanik powiedzial ze zrobi rezonans bedzie ok.jest okej ale autko jest o duzo slabsze.moze mi ktos powie naczym polega ten rezonans??????

• 4 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Moro,

Mam problem z oponami (lub moze to nie opony) ktorego nikt nie wie jak rozwiazac. Nie wiem co jest ale auto jak się wolno kula to jest wrażenie jakby opony były z jakimiś bąblami. Jak się jedzie szybko to jest OK. Cos jakby zawieszenie było z 10 razy bardziej czułe na droge. Kupiłem nowe letnie (Nexen) i zauważyłem ze auto dziwnie "podskakuje" ale akurat te opony będę reklamowal choc nie wiem czy to jest wina opon. Zarzuciłem zimowki z mojego golfa 5 które były na stowe ok i dzieje się to samo. W sumie zalozonych bylo 4 komplety opon i ciagle to samo (na jednym mniej na drugich wiecej). Zrobilem geometrie (nie dalo sie ustawic prawego kola bo sie zapiekl drazek) ale to ni…

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, postanowiłem zakupić sobie moduł domykania szyb (bez potrzeby trzymania wciśniętego przycisku na pilocie) i jak mi go przesłali to zbaraniałem, dodali do niego instrukcje ale ona też mi nic nie podpowiada ona dotyczy A4 ale nie ma wyszczególnienia na B6. Najbardziej mnie zatrzymał punkt o pompie centralnego zamka, w instrukcji ona się powinna znajdować w głębi błotnika na dole jest przykryty gąbką. No i tu sie nasuwają moje dwa pierwsze pytania: czy B6 ma ów pompkę a jak tak to gdzie sie ona dokładnie znajduje i jak sie do niej dostać? Oto dołączona instrukcja i zdjęcie modułu. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam. Znalazłem jeszcze instrukcje montażu tego modułu …

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez zdzifu,

Może ktoś doradzić jak zdemontować tylną kanapę w A4 B6 Avant 2003 .Nie wiem jak się do tego zabrać .Pozdr.

• 0 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam mam taki problem zauważyłem że nie dziala mi połowa podświetlenia przełącznika świateł (lewa strona przełącznika jest podświetlona a prawa nie). Czy może ktoś mi podrzycic w jaki sposób demontuje sie przełącznik i czy można w nim wymienic sama diode od podswietlenia

• 4 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, ostatnio zainteresowałem się "odnawianiem" lakieru, ze względu na drobne ryski oraz uszkodzenia lakieru spowodowane innymi niedbającymi o nic użytkownikami dróg. Wcześniej pisałem o wykorzystaniu glinki do wyczyszczenia lakieru z ciężkich do usunięcia zabrudzeń a teraz chciałbym przedstawić Wam bardzo ciekawy artykuł dotyczący polerowania auta. Przymierzam się do tego w weekend, jeśli pogoda dopisze ;] Najpierw dokładne mycie auta, czyszczenie glinką, polerka a na końcu wosk. Poniżej wspomniany artykuł: http://www.detailer.pl/blog/2011/04/menzerna-test/ Polecam i pozdrawiam, Patryk

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Zakupiłem dzisiaj nowy filtr powietrza, ale nie wiem jak go wymienić. Z kabinowym nie miałem problemu, ale w tym wypadku nawet nie wiem gdzie się znajduje. Proszę o pomoc pozdawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 17,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez doomelek,

Już ponad rok czasu wożę się tą Audicą i jedno nie daje mi spokoju a mianowicie kontrolka CHECK ENGINE. Ogólnie ani razu nie zaświeciła nawet jak auto traciło moc. Nie zaświeca się również przy włączeniu zapłonu a chyba powinna. Kontrolka na pewno jest i jest sprawna bo przy teście zegarów zaświeca się razem z innymi kontrolkami. Jak aktywować tą kontrolkę ??? Zapewne gdzieś ktoś musiał ją wyłączyć przed sprzedażą auta więc pewnie i da się ją z powrotem aktywować !! Pozdrawiam

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 19,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez arturek986,

Mam pytanko Czy ktoś się orientuje ile wchodzi gram czynnika chłodzącego i oleju do klimatyzacji w Audi A4 B6???

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, zastanawiam się czy jest możliwe założenie takich podnośników w klapie bagażnika że po otwarciu go po przez pilot klapa samoczynnie się podniesie? chyba coś podobnego jest w A6, chodzi mi o to czy wystarczy wymienić teleskopy od klapy na jakieś sprężynujące czy trzeba sie nad tym bardziej pomęczyć? oczywiście chodzi mi o jak najtańszy koszt. Chodzi mi o podnośniki w sedanie. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez dalton000,

czy moge wymienic ten przewod na gumowy (nieorginalny) iczy czeba odkrecac dolot zeby go wymienic.?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  21. Witam potrzebuje malej pomocy moja klima raz chlodzi (lekko) a raz grzeje tz jak daje na 18 stopni to zaczyna leciec ciepłe powietrze a jak dam na Lo Raz wlacza sie i chlodi a raz nie, dodam ze na podszybiu kratka na wlaczonej klimie dziala co prawdza sie chlodzi super ale cos tam daje ... Wymienilem juz sprzegiełko na kompresorze ... sprawdzalkem went. klimy. oraz klimatyzacja zostala nabita ..... Dalej nie wiem czemu wiatrak z klimy wlacza sie na chwile pozniej staje na pare sekund i znow to samo .... Czy ktos ma jakies pomysly co jeszcze nie tak... ??? A moze ktos juz tak mial?? Auto z prawej str kierownica (Irlandia) Vag nie pokazuje żadnych błedów ....

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez RadMak,

Czym czyścicie swoje relingi w wersji chrom aby świeciły się jak przysłowiowe "psu jaja" ? Ja użyłem pasty do chromu i aluminium SONAX ale efektu nie widzę i dalej są takie jakieś jaśniejsze plamy. Proszę o porady.

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez vajcha,

Czy może ktoś polecić jakieś dobre tarcze klocki do s4. Nie jeżdze jakoś super sportowo ale czasami trzeba schamować z większej prędkości i szkoda aby po czymś takim się zwichrowały. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, jakiś czas temu zauważyłem że stracił mi się sygnał alarmu (alarm oryginalny), wszystko działa, załącza sie tak jak powinien, awaryjne migają, ale jest cisza, po podpięciu VAGa wykrył mi taki błąd:1134 1134 Alarmowy sygnał akustyczny-H12 magistrala CAN brak sygnału. Co to może być i czy idzie to naprawić bez wizyty u specjalisty?

• 3 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam taki problem że nie gra mi głośnik przedni od strony kierowcy, a zamiast niego gra głośnik tonów niskich który się znajduje pod przednią szybą, po diagnozie VAGiem pokazał mi taki błąd: 852 Głośnik przód obwód przerwany, co to może być? kabel jakiś po drodze przerwany? a może jest to do ustawienia właśnie VAGiem? tylko który kanał? które kodowanie? Kombinowałem troche na ślepo z nim i udało mi się puszczać głośniki tył, lewy, prawy, przód ale bez tego jednego, może coś źle robiłem. Mam radyjko chorus II

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.