Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Trek,

Witam posiadam owe Audi A4 1,9 TDI b6 130KM Otóż mam problem z silnikiem nie wiem dlaczego ale z pod korka pokazuje mi się olej nie wiem co jest tego przyczyną Auto także wcześniej nie miało kopa a po sprawdzeniu go programem Polski VAG 4.9 wskazał mi przycznę niskiego podciśnieniai w rzeczywistości kabelek od powietrza się wypioł pod tym czymś i po podłączeniu auto miało przyśpieszenie (kopa) (program nie wskazywał żdnych błędów) ale po umyciu silnika auto straciło kopa i nie jest w stanie jeździć jak by się dusiło i nie dostawało powietrza, zwróciłem uwage jednak na to że po przekroczeniu 2 tys, obrotów auto jeździ i mam dość dobre osiągi jednak poniżej tej wartości au…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez adamas,

Witam, moja przygoda ze światłami zaczęła się od przepalenia lewego palnika (D1S). Wymieniłem obydwa, zaraz po wymianie padła lewa przetwornica, wymieniłem przetwornicę. Wszystko było ok. przez dwa tygodnie, po tym czasie padła przetwornica prawego reflektora. Zamówiłem nową, wymieniłem i przez 4 dni miałem światła. Znowu uszkodzona przetwornica, zareklamowałem, dostałem nową i nowa poświeciła przez dwie godziny. Wie ktoś może, o co chodzi? Palnik papra sprawę? Dodam: reflektory VALEO, przetwornice kupowane nowe.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  3. W celu rozwiązania problemu sprawdziłem czujnik stopu(wymieniłem na nowy), bezpiecznik, żarówki i z grubsza instalacje ale przyczyna jest gdzieś indziej. Podpoiłem pod vaga, komp pokazuje błąd czujnika świateł stopu ale nowy i stary jest sprawny na 100%. Jak wyciągnąłem bezpiecznik to zgasły wiec gdzieś z przodu instalacja albo sterowanie stwarza problem. Gdzie indziej leży przyczyna? Czy Ktoś się spotkał z takim czymś?

• 1 odpowiedź
    • 6,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez milo90,

Witam. Posiadam audi a4 b6 1,9TDI 130KM. Dzisiaj przy ruszaniu za szybko puściłem sprzęgło, trochę szarpnęło i samochód zgasł, niestety przy ponownej próbie samochód nie odpalił. Co mogło się stać?? Proszę o jakieś podpowiedzi

• 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez r_bich,

witam wiecie moze gdzie mozna kupic uszczelke pod antene do audi b6 2003r tzw rekin bo jest w kiepskim stanie i chce wymienic i sie zastanawiam czy tez nie wymienic anteny bo cos slabo sciaga z gory dzieki

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 8,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez drdala,

Witam mój samochód to audi a4 b6 2002r 1.9 TDI 130km AWX ostatnio zaczęło coś mi "trzeć" gdy jechałem na np. 3 i wcisnąłem pedał gazu doszło np. do 2500 obr. i puściłem gaz to słychać było przez chwilę takie dziwne tarcie. Pojechałem do mechanika odłączył mi ten przewód i powiedział że jak problem zniknie to znaczy że turbina już pada. Niestety okazało się że problem zniknął czyli turbina do wymiany. Co dziwne jeżdżę teraz z odłączonym tym przewodem i nie czuję dużej różnicy w mocy - do 2 tyś czuję że jest bardziej mułowaty ale powyżej 2 tyś. już praktycznie nie ma prawie różnicy. Teraz przejdę do sedna sprawy, przed pojechaniem do mechanika i odłączeniem tego kabla …

• 8 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  7. Witam od niedawna jestem posiadaczem audi a4 2000 r 1.9 TDI 116 koni z małym FIS-em:( i po zapoznaniu się troszkę z literaturą w internecie mam następujące pytanko: czy aby autko pokazywało mi spalanie itp. to wystarczy jak zmienię manetkę o wycieraczek i poprzestawiam dane w komputerze, czy też muszę kupić dodatkowo nowy duży FIS?? a może coś innego proponujecie?? czekam na podpowiedzi i z góry dziękuję

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! W swojej Audi A4 mam radio Blaupunkta (z takim kupiłem auto) i chcę je wymienić na fabryczne. Problem jest taki, ze nie wiem na jakie. Widziałem na alledrogo różne radyjka niby do mojego auta. Jakie mam wybrać? Są modele Chorus, Concert, Symphony, czym one się od siebie różnią? No i drugie pytanie, czy brać radio wrozmiarze 1DIN czy jakieś inne. Dodam, że autko NIE POSIADA BOSE tylko zwykłe nagłośnienie. pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez WiśniaA4,

Witam wszystkich członków forum.. mam nastepujący problem ze swoją Audiolką A4 2002r. benzyna 2.0 sedan.. auto kupiłem w pazdzierniku sprowadzone z Holandii więc od razu przystąpiłem do wymiany oleju filtrów itd. wymieniłem olej na Castrol EDGE 5W30 razem z filtrem niestety od pażdziernika moja Audi wypiła już dodatkowo ponad 2,5 litra i dzisiaj juz dostałem znak że znów poziom oleju jest na minimum.. jak kupiłem auto wymieniłem uszczelke pokrywy zaworów ponieważ było widać zbierający się olej przy ''fajce'' świecy.. może ktoś mi wyjaśni o co chodzi?? auto pracuję prawidłowo równo sie wkręca i jest zrywne jedynie ten olej.. jeżeli auto nie było kręcone to dodam że ma 110…

• 3 odpowiedzi
    • 16 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez dalton000,

mialem taki maly problem z oswietleniem schowka ,zlamany bolec wklejam fotki moze komus sie przydadza a sprawe zalatwilem wten sposób:

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, od dwóch dni zauważyłem, że przy parkowaniu tyłem przy skręconych kołach w lewo nagle z nawiewów wydobywa się dziwny zapach (coś pomiędzy spalonym olejem a spaloną gumą). Zdarzyło się to już 2 razy i za każdym razem przy skręconych kołach w lewo, w prawo jest ok Poczułem ten zapach przy prawym przednim kole. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być lub też spotkał się z czymś takim ? Nie ma żadnych błędów w komputerze, nie odczułem też żadnych innych problemów. Jest teraz dosyć zimno aby kłaść się pod autem a w tym tygodniu wypada przegląd auta. Dzięki za podpowiedź, Pozdrawiam,

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Mam takie pytanko przy obecnych temperaturach -18°C i więcej ciężko pali mój silniczek 1.9 TDI 130. Zagrzeje raz świece cofne zapłon drugi raz i zapalam nie załapie, znowu zrzeje świece i palę nie załapie i tak nieraz 3 , 4 razy i dopiero załapie (np. stoi 8 godz. i palę ). Nie wiem może świece coś niedomagają. Ja sprawdzić czy działają poprawnie. Bo jak jest ciepły to pali bez problemu i wcześniej jak nie było takich mrozów tak ok -5°C to za pierwszym razem zapalił. Ale mimo wszystko chciałbym sprawdzić świece tylko w jaki sposób to zrobić? zrobię to sam czy trzeba jechać gdzieś do mechanika. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez adamas,

Witam Mam zamiar dołożyć moduł bluetooth do mojego auta i cieszyć się zestawem głośnomówiącym, a przede wszystkim zaoszczędzić parę punktów na koncie, w listopadzie podwyżka. Posiadam audi a w nim RNS-E, vag też się znajdzie. Na pewno potrzebuje kierownicę, moduł (ale jaki z literką p czy h? ), mikrofon. Nie wiem jeszcze jak podłączyć moduł do radia i co pozmieniać vag-iem. Może ktoś robił lub wie jak zrobić taką modyfikację i chętnie podzieli się swoją wiedzą za przysłowiowe . Z góry dziękuję za pomoc. Pzdr

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez afcraku,

Witam, mam pytanie odnośnie skrzyni manualnej w mojej B6. Otóż jaki olej powinienem do niej nalać i czy jestem w stanie zrobić taką wymiane sam?? Bardzo proszę o pomoc.

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 83,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez badwojtek,

Witam, Ostatnio zdarza mi się, że pedał hamulca robi się "sztywny" podczas jazdy, tak że nie można go nacisnąć i pozostaje tylko ręczny. Można zobaczyć o co chodzi poprzez naciśniecie kilka razy hamulca bez włączonego zapłonu, hamulec zesztywnieje. Tak mam w czasie jazdy. Spotkał się ktoś z takim problemem? Audi A4 Avant, 1.9 TDi, 2002r. A przy okazji zapytam - w schowku mam kabelek z wyłącznikiem i nikt nie potrafi mi powiedzieć do czego służy i skąd się tam wziął. Samochód sprowadzony z Niemiec.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  16. Witam mam taki problem z audi a4 b6 1.9TDi 130KM 2002r AWX - od kilku dni samochód zaczął mi słabiej zapalać tzn. zaraz po odpaleniu tak jakby się dusił się i przez 2-4 sek. chodził tak jak byłby przyduszony i nawet bo dociśnięciu pedała gazu dochodził do 2-2,5 tys obrotów. Po około 4 sek. Odpalał i już wszystko było ok. Dziś rano podczas odpalania uruchamiał się tak jakby nie na wszystkich cylindrach( nie znam się ale takie mam wrażenie ponieważ bardzo trzęsło samochodem) po 5 próbie udało się odpalić, pojechałem do pracy po 8 godzinach ładnie odpalił wracając do domu pokazała się kontrolka od ESP i zaczęło trząść samochodem lekko i po chwili coraz mocniej. Wyłączyłem w…

• Upvote
    • 11 odpowiedzi
    • 7,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są możliwości w/w kabla, chodzi mi tu ogólnie o takie zmiany typu domykanie się szyb po upływie kilku sekund od zamknięcia auta (nie przytrzymanie na pilocie przycisku do momentu zamknięcia). Najlepiej sprawdzone funkcje;) mile widziane foto. I jeżeli ktoś mógł mi polecić jakiś kabelek z oprogramowaniem pod USB do B6 1.8T 2001r. (w miarę tani) bo z tego co widzę to ceny się strasznie wahają, a i kupujący wystawiają negatywne komentarze typu że się nie chce skomunikować itp. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, jakieś 3 dni temu komputer krzyczał mi po odpaleniu silnika i ruszeniu o zaciągnietym hamulcu ręcznym. Oczywiście nie był zaciągnięty, bardzo rzadko go zaciągam. Pomyślalem, że mrozy i te sprawy może coś się przymroziło ... Ale dzisiaj jadąc do pracy 3 razy mi o tym informował, oczywiście z odstępami czasowymi. Zatrzymałem się i kilka razy zaciągnąłem i spuściłem ręczny ale to nic nie dało. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną ? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez bronek,

Witam W audi b-6 mam nawigację z wyświetlaczem między zegarami i lektorem(niemiec), sterowanie przy lewarku ręcznego. Chciałbym ją doprowadzić do stanu użytkowania w polsce (menu i lektor polski). Proszę o podpowiedż lub dane kontaktowe osób które są w stanie ją przerobić, najlepiej z centrum. Pozdrawiam.

• 6 odpowiedzi
    • 16 tys. wyświetleń
  20. Witam. Czy ktoś z szanownych użytkowników tego forum posiadał A4 B6 bez czujników parkowania i dokonał operacji dołożenia takiej instalacji. Szukam gdzieś na alledrogo i widzę czujniki po ok 300 za komplet, do tego widzę sterownik za jakieś 200zł. Czy da się to samemu zrobić? Jak się za to zabrać Jakich dokładnie części potrzebuję? Pozdrawiam Kamil

• 1 odpowiedź
    • 9,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez drdala,

Witam zamierzam wyczyścić sobie bak. Dowiedziałem się że można to zrobić wyjmując tylną kanapę i pod nią są dwie pokrywy. Odkręca się z nich albo obie nie wiem. Którą z nich mam odkręcić? Wyjmuje się pompkę i można czyścić. Tylko teraz zastanawiam się czym najlepiej jest to wyczyścić? Jakich szmat użyć? Jakiego płynu? mówił coś o rozcieńczalniku ekstrakcyjnym. Zna się ktoś z was na tym temacie? Dziś po pracy mam zamiar się za to zabrać więc proszę o podpowiedzi. Chcę jeszcze przed tym przepłukać przewody i cały układ paliwowy. Jak to zrobić?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez roszadek,

Witam, jako nowy posiadacz A4 zadam kretyńskie byćmoże pytanie: Kilka sekund po uruchomieniu silnika gdy radio jest wyłączone, dobiega z niego pojedynczy sygnał "piiiip". Gdy radio jest włączone, to po zapłonie silnika mniej więcej w tym samym czasie na chwileczkę zanika w radiu głos. Żadnych innych objawów nie stwierdziłem. O co kaman? Tylko się nie śmiać .

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam mam do was pytanko bo posiadam male radyjko i chcialbym wieksze lub navi i czy to mozna bez problemu wymienic ten srodkowy kosz montazowy na 2 din jak to opisuja na allegro czy to wieksza sprawa? z gory dzikei za pomoc pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 13,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam koledzy jak wiecie jak zdemontowac tylna wycieraczke w b6 kombi to prosze nap bo zdjelem tapicerke odkrecilem na zewnatrz srube i jest ciasno a nie chce szprpac bo to w szybie i nie chce zeby pekla jak wiecie to pomocy z gory dzieki

• 1 odpowiedź
    • 9,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez bartus143,

Witam!! Nie wiem jak zdemontować tylne lampy w Audi a4 b6 sedan . Prosiłbym o przedstawienie krok po kroku albo jakieś schematy demontażu. Z góry dziękuje

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 26,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.