Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam. Od pewnego czasu mam problem z odbiorem radia i muzyki z płyt w mojej Audi. A mianowicie kiedy gra radio bądź płyta to dźwięk jest raz głośniej raz ciszej i tak na zmianę. Czym to może być spowodowane? miał już ktoś już taki problem w swoim samochodzie? pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez salix,

Witam Forumowiczów! Noszę się z zamiarem kupna Audi A4 w wersji sedan z roku 2002 z silnikiem Diesla. Znalazłem interesującą ofertę sprzedaży (wysokie wyposażenie, dobry stan ogólny), jednak jest to egzemplarz 5 biegowy z silnikiem 1,9TDi o mocy 100KM, a chciałbym mieć do dyspozycji trochę więcej. Zastanawia mnie jaka jest różnica w budowie pomiędzy jednostkami 100, 115 oraz 130 konną w tej wersji litrażowej. Mechanik powiedział mi, że w przypadku silnika o mocy 100KM różnica tkwi jedynie w przełożeniach skrzyni biegów, natomiast cała reszta jest jednakowa dla całej gamy Audi A4 o pojemności 1,9 z tego roku. Czy może ktoś tą informację potwierdzić lub jej zaprzeczyć? Jeś…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 13,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez greg79,

Witam. Mam problem z lewym swiatlem mijania drugi raz przepalona zarowaka w po ok 3 m-cach. Oczywiscie wymienialem komplet.dodam ze zarowki Osram H7 NightBreaker

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez triki,

witam mam dziwne syczenie zaczynajace sie od 1900 obr coto moze byc ? prosze o pomoc audi a4 b6 2,5 tdi 180km Q 2002 rok

• 3 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez krystofer3,

na gorze pod osloną silnika biegnie jakies urządzenie rurowe i jest polączone 3 sróbkami wlasnie tam mam przeciek mysle ze to jest przeplywimierz(a4b6 1.9TDI) nie wiem czy tam jest jakas uszczelka?

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Sprewell8,

Witam , mam problem ze skrzynia multitronic . Tak do godziny jazdy wszystko funkcjonuje bez zarzutów , lecz gdy tylko auto jest rozgrzane mam problem ze startem . Skrzynia rwie jakby zaraz miala sie rozleciec , co najsmiszniejsze dzieje sie to tylko na niskich obrotach , gdy dodam gazu ostro wszystko odbywa sie plynnie , lecz jak kazdy wie w miescie nie zawsze mozna ruszyc jak z procy . Jest to bardzo irytujace i podejzewam ze chodzi tu o olej ktory napewno nie byl wymieniany rok odkad mam auto . Chcialbym sie upewnic czy szykowac portfel na rozerwanie czy nie

• 3 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez benny,

Gdzie trzeba nacisnąć żeby wyszła płyta z navi takiej jak w załączniku bo ani nie mogę włożyć żadnej płyty ani nie chce wyjść coś blokuje pomocy!!!

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez stanley6662,

mam pytanie. co zrobić żeby zwiększyć "ściągalność" sygnału do radia? bo w mojej okolicy jakoś kiepsko odbiera jakąkolwiek stacje. Radio mam to audi concert 2 (chyba 2 w każdym razie to jest to z odtwarzaczem cd). i czy dadzą coś reklamowane wzmacniacze sygnału? bo np znajomy ma radio Pioneer'a i jemu w miarę dobrze odbiera ( ma audi a4 b5) no a u mnie właśnie kicha. Co moglibyście na ten temat powiedzieć? I jeszcze jedno pytanie jak się wyciąga to radio ? bo od tyłu to raczej nie ma dostępu.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez slash,

Witam, znajomy ma upatrzony samochód z nr VIN WAUZZZ8E12A283990 czy może mi ktoś z tego wyciągnąć kod koloru, chyba że ma od razu kolor pod ręką :-)

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Zazwyczaj prowadzę swój samochodzik jako kierowca i nie widziałem aż do dziś (gdy pożyczyłem go siostrze) że gdy jest zimny troszkę kopci. Jeżdżę nim od 3 m-cy i do tej pory nie sprawiał żadnych problemów, dziś przejechał ok 500 km i byłem naprawde pod wrażeniem jak przyjemnie się go prowadzi na dłuższe trasy.Po kilku godzinach gdy całkowicie ostygł siostra pojechała nim do sklepu i wtedy zauważyłem ze troszke dymi, chciałbym się dowiedzieć czy to jest normalne czy to początek czegoś naprawdę złego i kosztownego??? Parametry: Audi A4 Sedan (2001 rok produkcji) 1,9TDI przebieg: 197 000 (teoretycznie) autko prezentuje sie naprawde pieknie jak na swoje lata i na zewna…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  11. Witam Ogólnie to odkąd mam B6 to zalewam ją olejem 5W40 Motul'a spełniający normę 505.01 (norma VW dla silników z pompo-wtryskami). Niestety ostatnio trochę mi Audiczka nawaliła i okazało się, że wytarty jest wałek rozrządu oraz szklanki co niby jest normalne w tych silnikach. Mechanik powiedział mi, że w sumie po co leję taki drogi olej bo wystarczy Castrol'a za stówkę z hakiem bo on taki zalewa i wszystko jest ok a po drugie co mnie bardziej zdziwiło to, że najlepiej to byłoby zalać olej 10W40. Wytarcie wałka i szklanek sugeruje, że autko ma już przejechane "parę" km i z powodu ogólnych większych luzów w silniku lepiej zalać półsyntetyk bo będzie lepsze smarowanie i będ…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez miecz0,

To znów ja:). Przy zakupie auta zaobserwowałem że mój akumulator nie jest w ogóle zamocowany.przesuwa się w każdą możliwą stronę w górę w boki przez to strasznie słychać go w środku.Nie wiem jakie było tam mocowanie bo na allegro mało jest tego i nikt tego dokładnie nie sprecyzował.Jak by ktoś z szanownych kolegów mógł by wrzucić jakoś fotkę z mocowanie to bardzo będę wdzięczny.pozdro.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 11 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez miecz0,

Witam.Mam problem z plastikami w audi zapewne są żle spasowane ale strasznie skrzypią.Może ma ktoś na to jakiś sposób??pozdro

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez benny,

Witam wczoraj jadąc nagle zaczeło trząść silnikiem, zapalił się check engine i było czuć smród siarki, podłączyłem pod VAG i wyskoczyły takie błędy 17887, 16684, 16690, 16497, co to za przyczyna? pomocy.

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Moro,

Mam takiż oto problem. Mianowicie podczas przyspieszania jadąc pod górę (musi być większe obciążenie bo podczas jazdy na wprost tego nie ma) kiedy obroty rosną w przedziale powiedzmy 2600-3000 czuć lekkie trzęsienie budą coś jakby wibracje, niedomaganie skrzyni (trudno nazwac). Skrzynke mam po remoncie (gdzies z miesiac temu) i wsio jest OK poza własnie opisanym problemem. Jedyne co mi przychodzi do glowy to półosie jednak nie wiem czy dobrze myśle (przy naprawie skrzyni poloski mieli na stole jednak nie wiem czy na szybko da sie cos stwierdzic). Jakaś rada? PS. Skrzynia Multitronic

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez miecz0,

Witam kolegów.Kupiłem nie dawno a4b6 avant i mój komputer potrafi pokazywać chwilowe spalanie nawet 35l\100.Troche mnie to niepokoi bo dużo rzeczy w tym jest nie tak jak trzeba i podejrzewam że to może być EGR choć nie znam się aż tak więc stąd pytanie.Jak by ktoś mi jeszcze napisał jakie jest faktyczne spalanie w mieście i na trasie to może mi rozwieje wątpliwości.Narazie zatankowałem 18 litrów i przejechałem w mieście 150 km a jest juz na rezerwie.

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 18,6 tys. wyświetleń
  17. Witam otóz mam taki problem związany z ESP. Od dłuższego czasu poprostu ESP nie działa, na początku było tak, że jak odpaliło się auto to świeciło ESP że jest wyłączone, próba włączenia go przyciskiem nic nie dawała, jak auto osiągneło temp 90 stopni to po zgaszeniu i ponownym odpaleniu ESP już nie świeciło(działało poprawnie). Po pewnym czasie już wogule przestało działać. Ostatnio zaobserwowałem, że jeżeli temp otoczenia jest powyżej 25 stopni to ESP działa a jeżeli jest mniej to już nie działa. Po podpieciu do kompa w zimie wyszedł błąd coś ze światłem stopu bo żarówka się spaliła, ten błąd skasowałem, ale drugi błąd który komputer pokazał to Czujnik położenia skrętu k…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  18. Czesc wszystkim, W ostatnim tygodniu spadly wyraznie temperatury w moim regionie i rano potrafi byc miedzy 0-5 stopni. Podczas odpalania od czasu do czasu slysze jakby bukniecie, prykniecie z wydechu w trakcie odpalania na zimnym silniku. To nie jest strzal, tylko odglos jakby bylo cos w kwestii spalania. Rowniez potwierdza to fakt, ze podczas tego odpalania czuc inny zapach ropy w spalinach. Nie dymi, nie dlawi mi sie silnik, jak sie nagrzeje, to nie ma problemow. Nie odczulem zadnego spadku mocy, probowalem nagrac ten dzwiek, ale widac bardziej jest on slyszalny w kabinie niz po stronie wydechu. Sprobuje otworzyc maske i zobacze czy przypadkeim to nie jest z przodu, a t…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez slawekpolo,

Witam padł mi akumulator a nie wiem czy stary jest oryginał a4b6 130km 1,9 tdi quattro 2003r doradżcie jakiej firmy i jakie parametry.Z góry dzięki i pozdrawiam

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 50,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez holek,

Witam, po około rocznym użytkowaniu audi zaczynają się schody. Po odwiedzeniu paru mechaników by zczytać błędy (większość nie widziała błędów bądź błąd nieznany) w końcu się udało. Po krótce moje problemy: 1) Auto traci moc, nie zależnie od rozgrzanego / zimnego silnika samochód chodzi jakby bez turbiny, czasami zapali się kontrolka silnika lecz nie zawsze. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnik pracuje normalnie, a kontrolka silnika nie zależnie raz świeci przy braku mocy a kolejnie mocy brak i kontrolka nie świeci. Poczytałem obstawiano na przepływomierz powietrza wg zaleceń odpiąłem wtyczkę podczas pracy silnika, no niby jakaś mała różnica w pracy silnika na woln…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez manekm7,

Witam. Po podłaczeniu pod komputer wyskoczyły 4 błedy.( zaznacze ze pali normalnie) P0130, P0171, P0172, P1423. czy to moze byc tylko wina uszkodzonej sondy lambda? Prosze o pomoc i propozycje za co sie zabrac. Pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez sully,

Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc

• 4 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Parę razy pojawił mi się dziwny problem, a mianowicie podjechałem pod sklep (silnik ciepły), zgasiłem silnik, wszedłem kupiłem wodę, (trwało to wszystko może 3min) zapalam ponownie silnik, a ten z marszu wchodzi na 1200obr i stoi. Dodaje gazu, puszczam, dalej nic. Ruszyłem w stronę garażu, przejechałem jakies 300m zatrzymuję się obroty już w normie. Innym razem przy dojeździe do skrzyżowania to samo tylko auto 1500 złapało, a na następnych światłach było już OK. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Niedługo wybieram się do serwisu na wymianę sprzęgła z dwumasem i każę im sprawdzić na WAG-u. Gorzej jak komputer nie pokaże żadnych błędów. Jeżeli macie jakies pomysł…

• 7 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez radiann,

witam Jak bym mógł to proszę o informacje czy Wy też tak macie u siebie. A4 / 96 kW 1.9tdi - podczas jazdy w takich warunkach jak ostatnio mamy tzn. temperatura poniżej -10 st.C silnik osiąga tem. załóżmy 90 st. i niby jest ok, ale po zatrzymaniu i pracy silnika na biegu jałowym czy to w korku czy na chwile na światłach, temperatura silnika w oczach spada. Dzieje się tak w sytuacji jak ogrzewanie jest w trybie auto, jak zmienię na ręczne sterowanie i zmniejszę intensywność nadmuchu lub wyłącze całkowicie to temperatura utrzymuje się na niezmienionym poziomie lub nieznacznie spadnie, ale w trbie auto przechłądza silnik i to bardzo. Termostat w zeszłym sezonie zimowym wy…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez miras,

Witam Niestety mam mały problem przy swoim Audi. Chodzi mi konkretnie o wycieraczki przednie. Zalanczają sie i przez chwilke chodza, zatrzymija sie w polowie szyby i nie chodza, dopiero po jakims czasie zaczynaja chodzic. i tak caly czas. Wszystko zaczeło sie od tego jak wymieniłem żarnik w ksenonie i na panelu swieci mi sie jeszcze kontrolka od ustawiania swiateł. Dodam, ze ma dynamiczne ustawianie światel. Mial juz moze ktos taki problem???

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 9,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.