Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
witam, Przy kupnie samochodu dostałem tylko jeden oryginalny kluczyk, oraz jeden od VW Passata najprawdopodobniej, logo odpadło. Czy po wymianie bagnecika będę mógł normalnie zaprogramować ten kluczyk do mojego Audi ??
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Panowie, mam problem z klaksonem. Przy zakupie swojego "Dreamlinera" wszystko było ok, dzwięk był potężny i dostojny ale od kilkunastu dni trąbi (że się tak wyraże) jak jakaś cnotka tzn dzwięk jest cieńki i taki jakiś piskliwy aż wstyd trąbić więc go przestałem używać. Pytanie brzmi gdzie jest zamontowany klakson, bo nie mogę go zlokalizować i co może być przyczyną ewentualnie jak go przywrócić do normalnego działania. Pozdrawiam
-
-
- 11 odpowiedzi
- 30,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Robiłem ostatnio dynamiczną wymianę oleju w skrzyni biegów i po przejechaniu ok. 300km zauważyłem że na biegu wstecznym (na postoju i w trakcie jazdy) skrzynia delikatnie świszcze. Jest to cichy dźwięk więc zorientowałem się dopiero po zrobieniu kilku kilometrów. Ogólnie skrzynia działa bez zarzutów na wszystkich ustawieniach itd. Niepokojący jest jedynie ten świst na wstecznym. Mechanik w serwisie w którym robiłem wymianę stwierdził że pierwszy raz się z czymś takim spotkał i że jest to na tyle ciche że nie powinienem się tym przejmować. Dodam że przed wymianą oleju nie było tego dźwięku. Czy ktoś z Was się z czymś takim spotkał i wiec co to znaczy albo jakie …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam gdzie dostanę przez internet taką dokładkę do zderzaka do mojej audi bo mam taką ale uległa uszkodzeniu i chciałbym zmienić na taką sama oto jej foto :
-
- 6 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie czy ktos kiedys wymienial sprzegielko klimatyzacji denso z koncowym oznaczeniem AB, T lub AG ? Kolo pasowe 4pk a sprzeglo jest nitowate. Chodzi o sprzeglo takie http://www.laser-sinex.pl/auto-klimatyzacja-samochodowa/kompresory-sterowane-zaworem-elektromagnetycznym-cz-2/ na rysunku 4. Jak to zrobic krok po kroku ? Wystarczy odkrecic srube na srodku i mozna juz sciagac sprzeglo i kolo pasowe ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, chciałem się zwrócić o poradę, a mianowicie co jakis czas podczas jazdy zapala się żółta kontrolka oleju z napisem sensor. Do tego wskażnik pokazujący temperaturę bardzo szybko dochodzi do 90 stopni. Wydaje mi się, że nie jest mozliwe aby silnik tak szybko się rozgrzał, bo temp osiągana jest zanim wyjadę z osiedla:) Jak już osiągnie temp to stoi i ani drgnie. Trzecią rzeczą jest, czy jeżeli poziom oleju spadnie poniżej min, to czy na Fisie powinienem być w jakiś sposób poinformowany o tym. Pytam ponieważ oleju było tyle, że bagnet nawet był za krótki, żeby go dosięgnąć Czy jest możliwe, aby te trzy rzeczy były ze sobą powiązane? z góry dzięki za odp
-
- 6 odpowiedzi
- 16,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś z forumowiczów pomoże. Przy odkręcaniu tylnej lampy w Audi a4b6 avant wpadła mi zaślepka śruby którą odkręca się tylny reflektor do środka; za nic w świecie nie widzę tej zaślepki i nie moge tego wyciągnąć. Pytanie moje jest takie: "gdzie mogę kupić taką zaślepkę"
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam , posiadam Audi A4 b6 2002 benzyna, gaz i mam problem z mieszanką i myśle ze to sondy tylko jakie powinno byc napięcie na rozgrzanym silniku sondy 1 i 2 .
-
-
- 4 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Chciałem zapytać, w którym mniej więcej miejscu są zatrzaski na tapicerce drzwiowej? Potrzebuję konkretnie dostać się do głośnika na dole dzrzwi. Sama siatka jest plastikowa i nie da się jej zdjąć - no i nie chciałbym specjalnie połamać na "żywca". Uchwyt na drzwiach też trzeba demontować ? Pozdrawiam,
-
-
- 8 odpowiedzi
- 72,3 tys. wyświetleń
-
-
Czesc wsyzstkim, Krotkie pytanie czy ktos mial stycznosc z wymiana osuszaczy klimatyzacji? Czy to prawda, ze zaleza sie ich wymiane co 2 lata? Moglby sie ktos wypowiedziec w tej kwestii? Dla tych co o tym nie slyszeli: Niektorzy pisza, ze nie trzeba wymieniac co kazdy serwis klimatyzacji, jesli klimatyzacjia dziala poprawnie i nie bylo uszkodzen mechanicznych. Myslicie, ze warto sie tym zainteresowac? Z gory dzieki, pozdrawiam, m@urycy
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam po wypadku w temacie z kaluza postanowilem zrobic remont silnika. Nowe panewki, pierscienie, uszczelki, planowanie glowicy, honowanie cylindra, korbowod, plyny, oleje itd. Zrezygnowalem z zakupu uzywanej jednostki. Dlaczego? Z uzywana jednostka nigdy nie wiadomo jak byla eksploatowana. Trzeba by sprawdzic kompresje, wycieki, zajrzec pod glowice to wszystko wiaze sie z dodatkowymi kosztami. Dalej nie wiemy ile tak naprawde ma przejechane dana jednostka. Moj silnik od nowosci ma 237 kkm takze wiem na czym stoje i wiem co zostanie wyremontowane. Cena ? Wolalem ciut dolozyc do remontu i spac spokojniej. Teraz do rzeczy, chodzi mi o docieranie silnika po remoncie czy k…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
W zeszłym roku wymieniłem czujnik abs i całą zimę przejeździłem w spokoju, zaczęło się lato i znowu sporadycznie świeciły się kontrolki ABS/ESP i znowu ten sam błąd na VAGu. Teraz pali mi się praktycznie cały czas (zawsze rano jak odpalę samochód). Dziwne, bo miałem awaryjne hamowanie w tym czasie gdy kontrolki się paliły, abs zadziałał ... Przed wymianą czujnika sprawdzałem wianek, wyglądał ok, ale może trzeba go sprawdzić dokładniej? Coolturek Post przeniesiony z tematu: http://www.auditimes.pl/topic/1704-swiecaca-sie-kontrolka-hamulcow/
-
- 7 odpowiedzi
- 19,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś tygodnia podczas dodawania gazu słychać delikatny świst "coś takiego jakby ktoś gwizdał" ale to jest delikatne troszkę słychać ale nie bardzo. pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
- 3 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Przed chwilą wróciłem z pracy i podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka airbag. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Wczoraj jechalem z kumplem w burzy droga trojpasmowa (dojazd do Szczecina). Przy predkosci 70-80km/h wjechalem w kaluze ktora znajdowala sie pod mostem i okazalo sie ze calkiem duzo wody sie tam uzbieralo (na wysokosc polowy kola moze troche wiecej). Przebilem sie przez nia auto zgaslo. Probuje odpalic - nic. Lece sprawdzic filtr powietrza wydawal sie suchy ale mialem rece mokre takze ciezko stwierdzic. Czekam 20min cos zaczelo krecic. Krece ponownie cos lapie obroty i gasnie. Zostawilem zaplon na 2 min odpalam jest ! Po okolo 40 min ruszylismy. Klekot silnika ktory od razu mnie zaniepokoil (jakby na dwa cylindry pracowal) i duzo bialego dymu. Ruszylem powoli jad…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam ponownie. Odnośnie tematu... jak to w końcu z tym turbo? Moje audi to a4 b6 1.9tdi AWX Jeżdżę autem na codzien, mniej wiecej około 1500km miesięcznie. Wszystko jest ok. Spoko ale... Czasami (rzadko bo rzadko, ale jest) jest tak, że ta cała turbina już jakiś czas (5-10min) po rozgrzaniu silnika który trwa również jakiś czas (kolejne 5-10min) odłącza się przy 3500 obr/min. Po ponownym rozruchu wszsytko jest ok, turbo ciągnie do konca i problem nie powraca. Czy to jeszcze za mało czasu dla pełnej wydajności turbiny. Ile czasu potrzebuje zeby być pewnym, że podczas wyprzedzania się nie odłączy? Co może być przyczyną? Turbina była regenerowana pół roku temu. Od tej p…
-
- 4 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam problem polega na tym że musze wymienić czujnik parkowania który padł. i moje pytanie czy jest możliwość wymiany jego bez całkowitego ściągania tylnego zderzaka? shemat znalazłem tu http://www.auditimes.pl/topic/425-schemat-demonta%C5%BCu-tylnego-zderzaka-audi-a4-b6/?hl=zderzak#entry5579 ale chciałem zapytać czy jest możliwość mniej uciązliwej wymiany tego elementu?. czujnik który padł to licząc od strony kierowcy nr 3. ma ktoś jakąś propozycje jak się tam dostać? czy pozostaje tylko sciąganie zderzaka?
-
- 2 odpowiedzi
- 15,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam szanownych kolegów i koleżanki, Mam duży problem, który pojawił się u mnie dwa dni temu, a mianowicie nie mogę zapalić samochodu na rozgrzanym silniku. Po przejechaniu kilku - kilkunastu kilometów, zgaszeniu samochodu i pozostawieniu go na dłuższą chwilę (ok pół godziny) pojawia się problem z odpalaniem. Rozrusznik kręci, że aż miło, ale brak reakcji ze strony silnika. Nie zapala. Wczoraj stałem pod jakimś hipermarketem z godzinę, próbując odpalić samochód. Dzisiaj po powrocie z pracy, problem znowu się pojawił, z tym że dzisiaj kręcił tylko jakieś 5 sek i zapalił. Ciekawostką jest to, że jak już zapali po tym postoju to później odpala bez problemu. VAG nie pokazuj…
-
-
- 12 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, problem i jego historia wygląda następująco. Zostawiłem auto w serwisie, aby wymienić olej, filtry i nabić klimatyzację. Auto odebrałem. Po jakiś 500 metrach jazdy nastąpił głośny huk i auto straciło moc. Ponad to, zapaliły się kontrolki: ESP oraz ta określana mianem: elektronika silnika. Oddałem auto z reklamacją. Na komputerze ( program Bosh) pojawiło się: przepływomierz powietrza za niski sygnał. Ponad to, komputer auta nie widział ilości masy podawanego powietrza. Generalnie wszystko było OK, auto jeździło tylko moc jak przy 100- 110 km, a nie 160. Wymienili mi przepływomierz powietrza. Wszystko grało: kontrolki zgasły, zero błędów w komputerze, igła. …
-
-
- 18 odpowiedzi
- 27,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem a4 b6 i niepokoją mnie wskazania komputera dotyczące chwilowego spalania. Na zimno zanim ruszę potrafi pokazywać 20l/100km i więcej, na rozgrzanym jak się zatrzymuje nie spada do 0 lub 0.5 (na klimę) ale staje na 5l czasem mniej czasem więcej nie wiem o co chodzi. Miał ktoś podobny problem czy tak po prostu jest i nie ma co na to patrzeć średnie spalanie w mieście przy spokojnej jeździe 7,8 mi wskazywało dziś na 8 km odcinku z domu do pracy, rozgrzał w połowie gdzieś z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Adrian
-
-
- 6 odpowiedzi
- 18,9 tys. wyświetleń
-
-
Już od jakiegoś czasu noszę się z zakupem VAGa na własne potrzeby. Czy możecie mi powiedzieć jaką wersję najlepiej kupić i gdzie ? Samochody jakie potrzebuję obsługiwać Audi A4 B6 2003- głównie Audi A6 C6 2005 VW golf V 2005 VW golf V 2008 Skoda octavia 2010 Czy jest jakaś uniwersalna wtyczka do tych modeli? Dziekuję za odpowiedź
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z radiem zablokowalo mi sie.Nie moge wlaczyc ani wylaczyc,pali mi sie tylko podswietlenie caly czas.Dodam jeszcze ze nie posiadam kodu gdyz niemiec wzial kartke z kodem z ksiazki od audi.Jest jakis numer uniwersalny do tego radia.???
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z tylnymi prawymi drzwiami. Otoz nie otwieraja sie od srodka. Z zewnatrz jest ok. Dodam ze zabezpieczenie przed dziecmi jest "wylaczone" (poprostu przekrecona blokada na drzwiach). Co moze byc problemem ? Mam wrazenie ze jak ciagne za klamke od wewnatrz to jest wiekszy luz niz na innych drzwiach.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakiś czas temu zaświeciła mi się kontrolka od klocków hamulcowych. Dziś mam zamiar zdjąć jedno koło z przodu oraz jedno z tyłu i będę chciał sprawdzić jaki jest stan klocków oraz tarcz na obydwóch osiach. Czy klocki z tyłu też mają czujnik? Czy jeśli zapaliła się kontrolka to na pewno mam do wymiany przód? Z tego co pamiętam jak zmieniłem koła z zimówek zerknąłem tak wygląda przód a tak tyłco według Was mam do wymiany?jak powinno się to mierzyć ?
-
-
- 9 odpowiedzi
- 10,1 tys. wyświetleń
-